|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
" mania pasowania "
Hej dziewczyny
Czy Wy też tak macie, że wszystkie elementy waszej garderoby muszą wam pasowąć do siebie? Tzn. buty do torebki lub jak kto woli torebka do butów Pasek do koszulki, koszulka do kurtki itd itp. Ja złapałam sie na tym ,ze praktycznie cała zime nosilam tylko 2 kolory - roz i biały, gdyz nie kupowalam ubran w innych kolorach, bo uwazalam ze mi ne pasowały. Na wiosne postanowiłam przełamać sie troche, ale znowu złapałam sie natym, ze te ubrania ktore teraz kupuje sa tylko w dwoch kolorkach - żółty i turkus. Zastanawiam sie czy tylko ja tak mam, ze wszystko musi mi pasowac inaczej czuje sie jakas "niedopracowana" ? Chciałabym ubierać się bardziej kolorowo, w takim trochę niedbałym stylu, mam nadzieje ze wiecie o co chodzi Ciekawa jestem czy Wy tez tak macie? Pozdrowionka..
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ubrania w róznych kolorach ale to prawda wszytko musi do siebie pasować tylko ja nie raz kupuje do bluzki która mi sie podoba coś jeszce zeby mi pasowało mam ciuchy we wszystkich kolorach chociaż ostanim czasie kupuje wszytko w khaki cuz poradzic musi pasować....
POZDRAIWAM |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: " mania pasowania "
Tez to mam. Moze nie do przesady, ale zawsze staram sie aby wszystkie czesci mojej garderoby przynajmniej ze sobą harmonizowały.
Jak zaszaleje i kupie np. buty w jakims nietypowym kolorze to pozniej biegam po sklepach i szukam do nich jakiejs bluzki, torebki albo chociaz paska. Ostatnio tak mialam z balerinkami . Kupilam takie w odcieniu jasnego brudnego rozu mimo ze nie mam zadnych ubran w takim kolorze. Potem z uporem maniaka probowalam znalezc i kupić jakies rzeczy do tego pasujące .
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja ciągle dopasowuję buty do torebki lub odwortnie - kolorystycznie i pod względem stylu
Edytowane przez Jabluszko Czas edycji: 2005-05-01 o 15:41 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tylko ja się wyłamuję
najczęściej nie potrafię się powstrzymać i kupuję to, co akurat mi się podoba i wpadnie mi w oko nie bacząc na konsekwencje, a często zdarza mi się kupić coś, co nie tylko stylem nie pasuje, ale wręcz drażni ostatni mój nabyetk to wściekło różowe adidasy w ostentacyjne pomarańczowe kropki. Naprawdę ładne i ciekawe butki, problem w tym, że nie mam ani jednej rzeczy pomarańczowej a jedyna różowa to szalik, który kiedy tylko jest chłodniej obnaszam w te i wewte żeby cokolwiek pasowało mi do butków póżniej próbuje sobie wytlumaczyć, że mieszanie stylów, kolorów itp jest modne i ma w sobie dużo nonszalancji ( potęga autosugestii ), więc chodzę ubrana jak papuga z lekką nutką urzędniczą. Taki właśnie eklektyzm modowy przyjęłam za swój styl i na razie nie zauważyłam poważniejszych odruchów wymiotnych na mój widok, więc nie jest żle
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Niom..skąd ja to znam
Buty do torebki torebka do bluzki, bluzka do paska, gumka do włosów w tym samym kolorze, a jakby tego mało było było to najczęsciej nosze bieliznę pod kolor ubrań ktore mam na sobie ![]() Męczące szczególnie jak ma się kilka minut do wyjścia... ![]() |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ma dosłownie manie
, czasami mam wrażenie, że najchętniej ubrałabym się w jeden kolor od stóp do głów, żeby wszystko pasowało , najgorzej jest wtedy gdy nagle kupię coś w kolorze, którego nie mam w ogóle w szafie - np. bojówki w kolorze khaki ![]() Ta moja mania powoduje często że ubieram się w ciemne kolory i kupuje dużo czarnych "bezpiecznych" rzeczy , ale ostatnio z tym walcze
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Tia, mam dokładnie tak samo. Ciuchy mają pasować nietylko kolorystycznie, ale i stylem. Nie ma mowy o szpilkach do sportowych spodni, czy o płaszczu do adidasów.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O no wlasnie, dopasowanie stylem to przede wszystkim! .
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciesze sie ze nie tylko ja mam tą "MANIE"
Macie jakies sposoby zeby sie z tego "wyleczyc", czy uwazacie to za pozytywne zjawisko?
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Lubie jak czesci stroju pasuja do siebie - kolorem, struktura itp Mysle, ze jesli buty + torebka sa "skompletowane" to smialo mozna do nich zalozyc prawie wszystko
Dlatego wlasnie przede wszystkim dopasowuje te dwie czesci stroju. Wklejam kilka moich kompletow
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
I nastepne
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tak mam - czarna torebka, czarne buty, czarny sweter, czarna bielizna. Czasem ewentualnie jakis beż albo trochę szarości. Wszytsko idealnie do siebie pasuje
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownica Gosia ale masz tych butów i torebek
Gdzie Ty to miescisz wszystko
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu te różowe letnie klapeczki sa po prostu cudowne
![]() Co do zestawień, to ja mieszam kompletnie wszystko jesli spodoba mi się coś, do czego wiem, że nic z mojej szafy nie będzie pasowało, to staram sie dokupić jakiś pasujący element, ale czasem gdy mam ochote zaszaleć - to miksuję style i kolory i na cąłe moje szczęście, jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił, że wyglądam jak alien Jednak zawsze staram sie mieć coś uniwersalnego z ciuchów czy dodatków - np. w zeszłe lato kupiłam koszulkę, która pasuje do wszystkich moich letnich spodni i butów - co było nie lada wyczynem, a na dodatek trafiłam na nią zupełnie przypadkowo, gdy przyjaciółka uparła się, żeby odwiedzić letnią wyprzedaż Benettona. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
_Novotna_ - mam jeszcze wiecej tego - od przybytku glowa nie boli
wszystko sie zmiesci (jakos) Madlaine - rozowe klapeczki to moj najnowszy zakup, idealne na lato (mojej siostrze tak sie spodobaly, ze kazala sobie kupic i ma turkusowe)
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
no i w takich chwilach żałuję, że wróciłam do Polski
![]() Klapeczki sa prześliczne, ja poluje właśnie na jakieś żółte lub turkusowe, ale w sklepach tylko beże i różowy
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Witam w klubie
też jestem maniaczką dopasowania torebki do butów, kolorystycznie, stylistycznie itd. kolczyków do ewentualnego łańcuszka, bluzki/spodni itd.Obecnie cierpię gdyż nie mogę znaleźć zamszowej ciemno czekoladowej torebki w przystepnej cenie, sorry 400zł nie dam za torebkę [za skórę możeeeee tak, ale za zamsz... |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam tą manię. I jest mi z tym dobrze. I dobrze sie czuję, gdy wszystko pasuje... ale wystrzegam sie kupowania wszystkiego w jednym kolorze. CZasami trzeba sie zdobyć na odwagę i polączyć dwa różne kolorki. Wizaż bardzo pomoga gdy szukam inspiracji....aktualnie szaleję na punkcie turkusu
![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.

. 

, ale ostatnio z tym walcze