![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jego mózg przesłonił mi wszystko
Kopnijcie mnie w dupę, dajcie rozsądne argumenty bo ja chyba oszalałam.
Zawsze byłam rozsądna. Nie łudziłam się, że ktoś mnie chce, jeżeli tak faktycznie nie było. Nie latałam za facetami, nie uganiałam się za nimi. Kolega - zajęty. Więc go nie chcę. Rozmowy, fb gg nk, na imprezach. Wszystko w granicach dobrego smaku. Jego inteligencja, sposób myślenia, bardzo zbieżny z moim. Nagle - sylwester. Okazuje się, że on z nią też tam będzie (4 lata są razem) . Po sylwestrze impreza przeniosła się do mnie. trwała 3 dni Dziewczyna pojechała do domu już pierwszego. I się zaczęło. Alkohol... Spanie w jednym łóżku, całowanie, prawie seks. Normalnie to bym sobie pomyślała, kurcze, niech spada - skoro zdradza ją - mnie zdradzał by również. Ale.. omotał mnie. Jego sposób mówienia, myślenia, kokietowania mnie... zwariowałam. Jego znajomi mówią że ma kryzys w związku. Powiedzcie mi, że nie powinnam się łudzić, że powinnam się czuć strasznie bo ja też tutaj jestem nie fair. Podobał mi się, nie przeczę ale zajęty = niedostępny, więc nie powinnam... Wczoraj, kumpel powiedział, że jego dziewczyna postawiła mu ultimatum. Albo przyjedzie do niej i nie przyjedzie do nas... jak przyjedzie do nas - koniec z nimi. pojechał do niej.. Próbuje się otrząsnąć, olać temat, przecież byłam zapewnie tylko urozmaiceniem nudnych chwil.. . Ale boje się, że nie bd potrafiła się mu oprzeć.. Pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jego mózg przesłonił mi wszystko
Cytat:
![]() Skoro nie potrafisz mu sie oprzec, to zostan jego kochanka. Bedzie wpadal jak bedzie mu sie nudzilo, albo sie pokloca, albo jak bedzie chcial pobzykac. A Ty zostaniesz na sam koniec z poczuciem winy, zniszczona psychicznie, cholernie zazdrosna, bo pewnie sie w nim zakochasz, a Twoja samoocena spadnie ponizej zera. Chcesz to masz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie spotykaj się z nim, nie kontaktuj, a samo minie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
astro-loszka
|
Zerwij kontakt. Przestań się do niego odzywać, nie odpowiadaj na jego ewentualne telefony/smsy/propozycje spotkania. Wykasuj jego numery, zrób sobie totalny odwyk od niego - może być ciężko, ale powinno pomóc. I gdy weźmie cię chętka na marzenia o nim, pomyśl o jego dziewczynie i jego podejściu do niej.
No, chyba, że odpowiada ci rola materacyka i pogotowia seksualnego. Wtedy nic nie rób, czekaj na jego wezwanie.
![]() |
#5 |
Buc
|
wierz mi, że jak ktoś zdradza czy chce zdradzić to zawsze ma kryzys w związku, nawet jak by ten związek był najlepszym związkiem na świecie.
tak ja Merys napisała - sama się skrzywdzisz.
![]() |
#6 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Jak zdradza, to w moim odczuciu nie ma szacunku do drugiej osoby. Również w stosunku do Ciebie może być podobnie. Lepiej uważaj...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Jakiś niedojrzały dzieciuch z tego faceta. Jeśli się jest w związku to nie uwodzi się innych osób. Bo krzywdzi się tą jedyną ukochaną. Szkoda, że tak często się o tym zapomina. Zwłaszcza, że to 4letni związek, rozumiem, że dwojga bezdzietnych osób, nieformalny. A nie 20letnie małżeństwo, które nie potrafi ze sobą wytrzymać nerwowo, ale trwa z braku laku.
No, a ty - sama wiesz, co powinnaś zrobić. Nie mieszać się w to gówno, nie zadawać się z zajętym, bo jeśliby miał czyste zamiary, to chociażby z tobą porozmawiał na ten temat i wyjaśnił, a nie bzdurzenie o kryzysie. Lepiej olać typa, nim on zrobi ci sieczkę z mózgu. No chyba, że chcesz być na stałe jego kochanicą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym o nim zapomniala poki jest jeszcze taka mozliwosc. Nie tlumacz go kryzysem w zwiazku, facet ktory zdradza dziewczyne, z ktora jest 4 lata (!), ba nawet taka z ktora jest miesiac, nie jest wart twojego zachodu.
Sprobuj sie otrzasnac poki nie wciagnelas sie w to tak, jak wciagnelabys sie w to sa miesiac, pol roku ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Gdyby dziewczyna została na imprezie to do niczego by nie doszło. Że jej nie było to z braku laku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
chyba nie jego mózg ci przesłonił świat, tylko inna część ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jaki mózg??? Byłaś pod ręką i wykorzystał i tyle w temacie. Teraz "kryzys" minął, a ty zostałaś tą od łatwego macania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Zbliżyliście się tylko dlatego, że miał kryzys w związku.
Kryzys minął, koleś pewnie rozważa Cie jako błąd (jeśli dziewczyna się dowiedziała) lub jako koło ratunkowe, jeśli związek się posypie. Naprawdę tego chcesz?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
tytuł wątku to dość karkołomny dałaś
![]() co z tym robić? A co niby robić? Miło spędziłaś sylwka, po alkoholu pokleiłaś sie do niego, a on do ciebie: pora wyciągnąć wnioski. Po tym wszystkim po pierwsze możesz dać sobie solenne przyrzeczenie "nigdy więcej kolesi w związku". Trudno, stało się, a nawet masz się z czego cieszyć, bo do seksu nie doszło, więc nie będziesz mieć chorych wyrzutów sumienia. Nie ma co gadać, że człowiek to jest stworzenie święte, więc mogłaś popełnić ten błąd - popełniłaś go, i nie brnij dalej. Ja takiego wyskoku nie zrobiłam, ale tak naprawdę i tak uważam, że to był po prostu błąd twój, i jedyne co ciebie teraz czeka, to wyciągnięcie konstruktywnych wniosków. A one są takie: "na wieki wieków będę patrzeć, czy chłop ma obrączkę, czy ma babę, czy z kimś jest - i jak tak będzie, to stanie się on dla mnie aseksualny jak koleżanka" ![]() Co robić dalej? Przemyśleć i się uspokoić. Nie twórz "ciągu dalszego", bo to - prawda między oczy! - zrobi z ciebie desperatkę co to leci za pierwszymi lepszymi gaciami. Nie sądzę, byś taka była, bo widać, że myślenie trzeźwe masz. Jedyne ci sie włączył częsty u bab odruch tworzenia "ciągu dalszego". Czyli, że "może coś z tego będzie". Wiesz co z tego będzie? Mądrość dla ciebie, że można popełnić błąd i w niego nie brnąć. Czyli myśl sobie, przemyśliwaj tą sytuację, ale dąż do wniosku "cholera, stało się i trzeba zmądrzeć po wylaniu mleka" a nie "a może on mnię pokochał, tżeba kuć rzelazo puki goronce i nawionzać z nim kątakt". Myśl myśl nie daj się głupiemu babskiemu "może będzie dalszy ciąg?" - to ci ta sytuacja na zdrowie wyjdzie, a nie na zgłupienie i uleganie idioctwom i wierze w przeznaczenie i te inne bzdetówy. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2011-01-07 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zagubionao1, On zauroczył Ciebie swoim mózgiem ![]() Edytowane przez jodame Czas edycji: 2011-01-07 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A skad w ogole pomysl, ze jakis ciag dalszy bedzie?...
Autorko, daj sobie na wstrzymanie z zalami i obawami, ze sie nie oprzesz - bo byc moze nie bedziesz sie szczegolniue musiala opierac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Na marginesie - tytul rewelacja, bardzo, hm, komercyjny ![]() Myslalam, ze o jakims nobliscie bedzie ![]() Az sie prosi konstatacja: Tobie wszystko przeslanil jego mozg; Jemu przeslonily mozg pekajace jaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
U Ciebie to nie problem bo jest jeszcze na tyle wcześnie, że nie powinno sprawić Ci problemu zerwanie z nim kontaktu. Gorzej ma ta pierwsza dziewczyna...
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
tytul bardzo niepasujacy do watku. Biedna ta jego dziewczyna, ladnie jej sie ten nowy rok zaczal.
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już rozpatrywać to w kwestii "honoru" -to nic jej nie ratuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Zrozum dziewczyno, on jest inteligentny i dokładnie wie jak zmanipulować ciebie i swoją dziewczynę na raz. Zauroczyłaś się z niewłaściwego powodu. Inteligencja ma ogromny urok. Tak samo jak dobry wygląd, wszelkie talenty, odnoszenie sukcesów na polu zawodowym czy posiadane pieniądze. Są to cechy jak najbardziej ważne u potencjalnego partnera, ale nie mówią nam nic o wartości danego człowieka - takim wyznacznikiem jest za to m.in. MORALNOŚĆ. A on ma ją na poziomie zerowym, co sprawia że nie będzie dobrym partnerem ani dla Ciebie, ani dla nikogo innego. Nie łudź się.
Edytowane przez martiniątko Czas edycji: 2011-01-07 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
nie dawaj się więcej wykorzystywać. tyle w temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Facet to ewidnentna swinia!Jak mu nie wstyd przed kolegami,przed soba!Kryzys...alkohol...m arne wymowki.Trudno,stalo sie,doszlo do czegos wiecej pomiedzy Wami.Zalicz to do lekcji na bledzie,ale nie licz na to,ze rzuci swoja dziewczyne po 4 latach.Troche szkoda,bo pisalas,ze byliscie dobrymi znajomymi,ale tak to czasem jest z przyjaznia damsko-meska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale tytuł też mnie powalił. Zwłaszcza że Autorka sama napisała, KTÓRY mózg najbardziej jej przesłonił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
kryzys?? powiedzieli tak, żeby go usprawiedliwić i wybielić przed Tobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]() bo jest genialny, biorąc pod uwagę lichą treść prezentowaną przez wątek...raczej nie mózg ci cokolwiek przesłonił...może penis, może feromony...a może ta wspaniała klata ![]() mózg to nie był. Gdyby cię tak niesamowicie intelektualnie zauroczył, to byś siedziała z nim do białego rana prowadząc dysputy na interesujące was tematy. Ale was interesowało pobzykanie, wiec jaki mózg? Gdzie on ma/miał ten mózg? ps. jak przeczytałam wątek- byłam pewna że będzie o jakiejś studentce medycyny, której wypadł z rąk słój z mózgiem w formalinie...a tu zong! znów o doopie... eh..nudą powiało
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Analizując tytuł wątku stwierdzam, iż prawdopodobnie twoje myśli zrobiły cię w konia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.