|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nierówne obcasy - POMOCY!!
Witam!
Niedawno kupiłam na allegro skórzane kozaki w dość okazyjnej cenie, miały być nowe, bez wad itp. Gdy mi je przysłano, okazało się, że jeden obcas jest wyższy o jakieś 0,7cm od drugiego (a są to bardzo wysokie słupki, ok 12cm ma ten niższy). W dodatku ten wyższy obcas jest w nieco innej pozycji, niż ten niższy. Nie chcę zwracać tych butów, bo są bardzo ładne i jedyne w swoim rodzaju, nigdzie takich nie widziałam. Moje pytanie brzmi: Czy da się to naprawić u szewca? Tzn jakoś wyprostować ten obcas i zmniejszyć wyższy/powiększyć niższy? Jeśli tak, to wiecie może, ile by to kosztowało? Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Nierówne obcasy - POMOCY!!
ja bym oddala buty sprzedawcy.
najlepiej by bylo, gdybys poszla do szewca i zapytala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Sęk w tym, że ja nie chcę ich oddawać, bo nigdzie takich drugich nie znajdę.
Sprzedawca zaproponował albo oddanie ich, albo zwrot części kosztów, jakie zapłacę za szewca, więc i tak uczciwie, chociaż o wadzie nic nie było wspomniane na aukcji, a na pewno o niej wiedział, bo jest widoczna. Chciałabym więc to naprawić, ale pytam, bo może któraś z Was miała taki problem i wie, jak to wygląda, jeśli chodzi o koszt takiej naprawy. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na pewno szewc ci to naprawi
nie raz czytałam, ze dziewczyny skracały sobie obcasy w butach nawet po 2cm więc taką różnice bez problemu ci wyrówna przymocować równo obcas również powinien bez problemu
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
słyszałam że to jeden z tricków które niegdyś stosowała Marilyn Monroe; nosiła buty w których jeden obcas był nieco krótszy po to, by bardziej kręcić biodrami
![]() ![]() na pewno szewc sobie z tym poradzi, a koszt w zależności od szewca, coś w granicach 20 zł, pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Na 100% szewc sobie z tym poradzi, jak nie naprawi obcasów to je wymieni na takie do pary.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzeniona
|
Jeśli nie chcesz zwracać tych butów, to niech ten sprzedawca odda Ci koszty tej naprawy. Po wszystkim napisałabym w komentarzu dokładnie, jaka była sytuacja - że pomimo, iż sprzedawca zwrócił za to pieniądze, to jednak nie wspomniał o tej wadzie na aukcji i wystawiłabym neutralny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeciez jak sie obetnie obcas to po skroceniu on nie bedzie siegal do ziemi, i noga bedzie przechylac sie do tylu ;p podniesc to jeszcze by sie dalo, bo trzebaby zamontowac platforme, ale skrocic? ;> ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- no nie sadze ze za 20 zł, 10 zł i wiecej to kosztuje zmiana fleków co zajmuje kilka minut, a jednak zmiana obcasow to powazna sprawa ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
One są na dość wysokiej platformie z przodu, no i obcas też jest bardzo wysoki. To są takie... gotyckie buty, ciężkie, wyglądają trochę jak jakieś glany na obcasie.
![]() Nie chcę ich oddawać, ale jeśli się tego nie da naprawić za rozsądną cenę, to je zwrócę. Jutro pójdę do szewca, to się wszystko okaże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.