![]() |
#1 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() Tym razem ja proszę o pomoc-sugestie w makijażu wyjściowym
tak
![]() ![]() Na samym początku września wybieram się na wesele. Będę mieć na sobie czarny gorset i czerwoną spódnicę z koła na czarnej halce.Nie mam czasu ani zbytnio inwencji ostatnio na wymyślenie makijażu, fryzury...nadal nie kupiłam butów ![]() W makijażu wszystko dozwolone- czerń, mocna czerwień, brokat, sztuczne rzęsy-full możliwości. Dodatki najprawdopodobniej będą złote dlatego myślę o złotych (ewentualnie stare złoto) butach, tylko nie wiem czy sandałki czy może zakryte? Czubów mi się odechciewa, wysokie obcasy też raczej odpadają. A co z włosami? Upięte, półupięte, rozpuszczone, proste, kręcone ![]() Zdjęcia wkleję do postu gdy wrócę do domu- ujęcia gorsetu, spódnica niestety jeszcze nie uszyta ale poszukam coś zbliżonego w necie. Moją twarz znacie ![]() Bardzo liczę na Waszą pomoc i propozycje. Pomóżcie mi ![]() ![]() EDIT dodałam zdjęcia gorsetu i spódnicy (moja będzie szersza) EDIT 2 ![]() spódnica będzie dłuższa i turkusowa (ciemny i nasycony turkus, lekko zielonkawy) Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-09-11 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tym razem ja proszę o pomoc-sugestie w makijażu wyjściowym
No to czekamy na zdjęcia ciuszków
![]() Butki i tak pewnie ściągniesz w czasie wesela ![]() ![]() Włoski, hmm dużo zależy od stroju ale ja lubie Cię w loczkach ![]() ![]() Na allegro znalazłam takie balerinki: http://www.allegro.pl/item120285015_...nowosc_38.html http://www.allegro.pl/item121034295_...r_40_nowe.html http://www.allegro.pl/item122543562_...leriny_39.html http://www.allegro.pl/item122600294_...2006_r_39.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
hehe chyba kazdy boi sie cos proponowac...
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witaj Aga
![]() To rzeczywiście niecodzienne doradzać Tobie ![]() Więc tak: kolorystyka kojarzy mi się z Hiszpanią i w tym kierunku bym poszła - mocny makijaż (przydymiony: czarny + ku górze przechodzący w czerwony-pięknie ci w czerwonym na oczach, jakiś złoty akcent może być jako ukłon w stronę dodatków; oczywiście sztuczne rzęsy jak najbardziej ![]() Buty wybrałabym właśnie w kolorze starego złota z odkrytą piętą, ale zakrytymi palacami (na weselu zdarzają się różni tancerze ![]() ![]() A fryzura.... Włosy upięte, ale tak luźniej, fantazyjnie, lekko falowane. No i oczywiście jakieś długie kolczyki - do gorsetu i odsłoniętej szyi jak znalazł. To tyle. Życzę wspaniałej zabawy ![]()
![]() |
#5 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() trafiasz w sendo , o tym myślałam ![]() Włosy chciałam jakoś upiąć , niekoniecznie gładko-ale jednak jakoś je ujarzmić. Mąż proponuje półkoka i reszta lekko rozpuszczona (mogę je wydłużyć i zagęścić treską bo są niezbyt długie). Za butami łażę jak głupia ![]() Kolczyki...marny wybór mam ![]() ![]() destiny, bardzo lubię balerinki ![]() grin_ajz- taka straszna nie jestem ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-08-23 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Skoro dodatki mają być złote to balerinki z drugiego linku najbardziej mi siem podobaja
![]() Jak napisała angy: przydymiony: czarny + ku górze przechodzący w czerwony - mi również takie rozwiązanie najbardziej się podoba ![]() Ale do tego to chyba tylko błyszczyk na usta... Mimo wszystko długie kolczyki będą fajniej wyglądały niż coś na szyję...różę na tasiemce odradzam... Pogadaj może z kimś kto robi biżu i miałby coś odpowiedniego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
To ja wtrącę swoje trzy grosze
![]() ![]() Ps. grin_ajz miała rację-ja bałam się pisać ![]() EDIT: tak jak ktoś już mówił-buciki pewnie w trakcie wesela zdejmiesz ![]() ![]()
![]() |
#8 |
okrutnica jakaś... |
dziękuję Wam
![]() Zamieściłam w pierwszym poście gorset i spódnicę-moja będzie z całego koła i może trochę krótsza (zwłaszcza po bokach). Czyli makijaż mam już ustalony ![]() ![]() piszcie,piszcie-co tylko Wam wpadnie do głowy vikuniaa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piękny gorset ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja na pewno wybralabym jakies butki na malutkim obcasie, bo do spodnicy lepiej chyba to wyglada niz plaskie, szczegolnie na okazje. no i calkiem inaczej sie czujesz.
jesli chodzi o makijaz, to propozycje z gory uwazam za strzal w dziesiatke ![]() chyba, ze dodasz troche tego czerwonego brokatu, ale to juz zobaczysz jak zrobisz makijaz. (znasz sie, wiec bedziesz wiedziala, czy to juz nie poleci tandeta i przesada ![]() a do tego szalonego makijazu zrobilambym jakas prosta fruzyrke. Nie zadne wymysly i nie krecone, bo moim zdaniem juz bedzie przesadzone. skupilabym sie na makijazu, a tak co za duzo to niezdrowo ![]() wiec wloski proste, rozpuszczone, ew. lekko upiete ![]() pozdrawiam! i zrob fotke przed wyjsciem ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jesli ma być trochę hiszpańsko, to proponuję włosy nisko w jakiś koczek albo węzeł, taki dośc luźny, nieprzestylizowany.
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Dziękuję dziewczyny ![]() Co do włosów to chyba skuszę się na hiszpański węzeł lub półkok z częścią rozpuszczonych... tylko robić z moich, cienkich i do ramion czy dopiąć tą treskę? Buty pewnie kupię wygodne-to sprawa prorytetowa ![]() ![]() Tylko te kolczyki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja też bardziej lubię srebro...
ale dodatki mają byc złote a mieszać to chyba niebardzo... ![]() Ja też jestem za loczkami albo raczej falami na głowce ![]() Gorset śliczny ![]() Czekam na foty z wesela... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
oj faktycznie nie pomyślałam o połączeniu fryzurki i makijżu...oKarola ma rację prosta fryzurka lepiej będzie wyglądać...
bo te loczki i ostry makijaż ![]() Chyba bardziej siem nie możemy doczekać tego wesela niż ty ![]() To już zależy od Ciebie czy srebro czy złoto...według mnie i to i to możebyć byleby nie mieszanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Dobrze strzeliłam z tą Hiszpanią
![]() Upierałabym się jednak za kolczykami-róża na opasce będzie zbyt dosłowna i dla mnie trochę tandetna. No i ich kolorystyka raczej w złocie, nie w srebrze, skoro reszta dodatków też ma być w odcieniu złota... A w ogóle proponowałabym Ci zajrzeć do H&M - tam na pewno znajdziesz coś fajnego i niedrogiego - ja uwielbiam ich kolczyki ![]() No i butki to jednak na chociaż małym, ale jednak obcasiku - raz, że taka okazja, a dwa że długość spódnicy czy spodni w pół łydki skraca optycznie. Brokat na powiekach - jak juz ktoś napisał - sama będziesz wiedziała ![]() Włoski rzeczywiście nie mogą być zbytnio wystylizowane - myślałam o takiej fryzurce co to wygląda jak "wiatrem czesana", a włoski lekko tylko podkręcone dla lepszego układania. ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No to agabil1 musisz siem przejść do Manufaktury i przeszukać h&m jak radzi angy...Jak coś znajdziesz to wklej fotkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
widzę, że będziesz miała piękny strój. ja byb do niego dodałajakieś sandałki na niskin obcasie - noga będzie lżej/zgrabniej wyglądać, niż w zakrytych. co do włosków - tak jak poprzedniczka (angy) wybrałabym jakąś prostą fryzurkę. może jakieś bardzo delikatne fale. a co do makijażu, to zawsze pięknie się malowałaś i wg mnie lepiej się prezentujesz w mocnych, zdecydowanych kolorach. może jakieś połączenie złota z czarnym i jakiś mały czerwony akcent? jak już wszystko będziesz miała opracowane to pokaż nam zdjęcie co? bardzo jestem ciekawa rezultatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Może coś takiego?
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
jak nie bedziesz czula sie "gola" majac gladko spiete wlosy i ten sliczny gorset, to mozesz spiac.
ale ja naprawde nie szalalabym z fryzura. a jesli wloski straca swiezosc, to do lazienki, glowa w dol, przetrzepac rekami i gotowe ![]() co do bizuterii, to tez polecam H&M i jak butki zlote, to i reszta zlota. tylko w H&M trafia sie takie "zółte" zloto - musisz uwazac ![]()
![]() |
#24 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Moje włosy niestety nie reagują na przetrzepanie, zwłaszcza jeśli będą wilgotne od potu. Chyba je jakoś upnę angy ![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję. Na pewno efekt finalny wkleję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Makijaż - zgadzam się z dziewczynami jeśli chodzi o przydymiony itp.
Kolorystycznie połączyłabym to ze złotem, nie ze srebrem. Fryzura - poszłabym w kierunku hiszpańskiego koka na karku, albo pół koka, albo cos w tym stylu. Jak masz cienkie wlosy i dobrą fryzjerkę, to da radę. Ja mam marne włosy a na ślub dziewczyna mi wyczarowała cudo ![]() W każdym razie nie zostawialabym rozpuszczonych tylko spięte. Róże na szyi ja kocham namiętnie, więc dla mnie to nie tandeta ![]() Kolczyki - a może coś zwisającego? Jakbys miala koka i odsłonietą szyję to bardzo fajnie by to wyglądało. Buty - przede wszystkim wygodne ![]() ![]() Aha, no i koniecznie zamieść zdjęcia jak już będziesz wyszykowana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Z całkiem gładko zaczesanymi włosami tez by było dobrze (wtedy byś wyglądała jak rasowa Hiszpanka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Goth ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, że nie upierałaś się przy kwiatku
![]() Pomyślałam sobie, że fajnie do tego wszystkiego wyglądałyby bransoletki - duuużo, takich cienkich, złotawych (może być mieszanka różnych odcieni) i robiących hałas w tańcu ![]()
![]() |
#29 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Znikam popracować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[quote=agabil1]a la cygańskie?
![]() ![]() W końcu Hiszpanki i Cyganki z zewnątrz wyglądają podobnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.