|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ślub z obcokrajowcem.
A konkretnie z Pakistańczykiem.
Zaręczyłam się kilka dni temu, a teraz jestem wprost przerażona tymi wszystkimi formalnościami. Czy ma ktoś może doświadczenie w podobnej sytuacji? Wiecie może jak załatwić "marry paper" w ambasadzie? I co jeszcze należy zrobić, abyśmy mogli wziąć ślub cywilny. Jakie dokumenty będą potrzebne? Mój narzeczony nigdy nie był w Polsce... Proszę pomóżcie ;(
"Skoro i tak skończę w piekle, to mogę po drodze zaszaleć" "- A to dopiero.- Mruknął Edward.- Lew zakochał się w jagnięciu. - Biedne, głupie jagnię.- Westchnęłam. - Chory na umyśle, lew masochista." |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub z obcokrajowcem.
Sa juz podobne watki - polecam Slub z obcokrajowcem - organizacja
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=348038 i Slub cywilny z obcokrajowcem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362667 A ode mnie to powinnas wiedziec ze jesli obcokrajowiec zawiera zwiazek malzenski w Polsce to obowiazuje go polskie prawo. Czyli zaswiadczenie o braku przeciwskazan do zawarcia malzenstwa i akt urodzenia. Plus dowod tozsamosci. Tyle. Oczywiscie jest sprawa czy Pakistan wystawia takie zaswiadczenia. No i tlumaczenie tych dokumentow. Co do ambasady to po prostu zadzwoncie, napiszcie, idzcie sie dowiedziec. ![]() I powodzenia bo zalatwiania tego wszystkiego jest sporo i nerwow mocnych trzeba - wiem a tylko mialam slub z Wlochem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.