|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zaufaj.... i Pokochaj... na nowo. Prosze o rady.
Niedawno pisałam tu wątek i ten będzie podobny, bo tam uzyskałam w sumie niewiele odpowiedzi, a to jest bardzo ważne dla mnie
![]() Prosze o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaufaj.... i Pokochaj... na nowo. Prosze o rady.
Cytat:
Dlatego też, będąc na etapie kształtowania siebie nie powinnaś wdawać się w zawiłą sieć uczuć, emocji, niedopowiedzeń jaką własnie utkałaś. Jak byłam nastolatką myślałam, że jak pojawi się uczucie to już takie jedyne, na zawsze - nie tylko chodziło o miłość, ale też o przyjaźń. Wpadałam w dziwne relacje, często kosztowały mnie własnie takich emocji jakie Ty przeżywasz. Doświadczenie zdobywałam przez kilka lat, z wielkim bólem. Dlatego powiem Ci, że z ludźmi naprawdę nic na siłę. Jeśli ktoś chce kontaktu z Tobą, będzie go szukał. Stąd też sama kieruje się zasadą, by pielęgnować znajomości i udaje mi się to z osobami, na których mi zależy, co przyniosło prawdziwe przyjaźnie, ale zaczynam wpadać w dygresję. Z chłopakami jest gorzej - my kobiety bardzo pragniemy być kochane, być jedyne i wyjątkowe. Często jak "uczepimy" się jednego to się męczymy, oddajemy się całe.. ot co. Prosisz o radę, więc to co powiem - nie musisz się z tym zgadzać ani brać pod uwagę, ale wg mnie powinnaś o nim zapomnieć. Jeśli nie macie ze sobą kontaktu - będzie łatwiej. Gorzej, jeślibyście wpadali na siebie każdego dnia. Relacja z tym chłopakiem niesie ze sobą koszty emocjonalne, żadne zyski. Nawet gdybyście wrócili do siebie to byś na każdym kroku musiała pamiętać o tym, że zawiniłaś i teraz musisz to naprawiać, on zresztą ciągle by tego oczekiwał (wnioskuję to z tego jak opisałaś tę całą sytuację). Gdyby naprawdę coś czuć to by chciał wrócić. Może i miałaś fochy, trudno - każdy popełnia błędy, ale jeśli coś miałoby z tego być to dwie strony powinny chcieć po prostu być ze sobą... Na pewno jesteś wartościową dziewczyną, szkoda byś wpadała na własne życzenie w skomplikowane związki - bo ten taki się zapowiada. Powodzenia, pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.