![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() kujonica w związku
Witam wizażanki, jestem tu nowa, często przeglądam wasze forum i stwierdzam,że potraficie pomóc praktycznie w każdej sytuacji ; )
Mam 18 lat, chodzę do renomowanego liceum, od zawsze mam średnią powyzej 5.0, uczę sie duzo. Niestety nie mam zbyt wiele czasu na imprezy (czasem wychodzę z kolezankami, przyjaciółką na domówki), jestem dziewica, nigdy się nie całowałam, nie miałam chłopaka . Ostatnio zaczęłam spotykać się z pewnym chłopakiem : ), jak narazie jestem bardzo zadowolona, wiem, ze moze za bardzo panikuje, ale on ma 22 lata, napewno miał już sporo dziewczyn, pewnie nie jest prawiczkiem. Ne wiem czy warto się angazować z taka nowicjuszką, boje się, że się osmieszę i popełnie jakaś gafę. Byłabym wdzięczna gdybyście wyraziły swoją opinię : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kujonica w związku
Oj nie przesadzaj ,czym się martwisz ! Dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz . Masz czas i nie musisz z niczym się śpieszyć ....
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- jesteś młodziutka i dopiero na starcie miłosnych uniesień ,porażek ,intryg ,łez itp. wszystko przed Tobą ,a ta pierwsza miłość rzadko jest tą jedyna ...
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia co ma Twoje 5.0 do pytania.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Masz zamiar do konca życia byc sama, tylko dlatego, ze chodzisz do dobrego LO i masz wysoka srednia? Co ma piernik do wiatraka?! :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nie depcze krokusów
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;24345884]faceci kochają niedoświadczone dziewczyny
![]() Nie jestem taka, a mój jest wniebowzięty, nie ma co przypisywać facetowi autorki takiego poglądu.
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nawet jeśli nie jest, to przecież to nie jest jakiś problem. Zainteresował się tobą, podobasz mu się taka jaka jesteś. A swojego dziewictwa nie masz się co wstydzic ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kazdy kiedys zaczynal
![]() Tez bylam kujonka w liceum... i co ze mnie wyroslo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;24345884]faceci kochają niedoświadczone dziewczyny
![]() po czesci nie zgodze sie z tym ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- jakie studia doktoranckie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Faceci często są zadowoleni z faktu, że ich partnerka jest dziewicą. Jest to fakt i raczej ciężko temu zaprzeczyc.
Natomiast NORMALNY facet, jeśli tylko się nie wiem nie uprawiało zawodu prostututki czy nie zaliczyło całego osiedla, raczej nie będzie przywiązywał AŻ TAKIEJ uwagi do doświadczenia partnerki. Są tacy, którzy lubią doświadczone kobiety, ale gdyby się im trafiła dziewica to przecież nie zakończą z tego powodu znajomości. Są tacy, którzy chcieliby by ich partnerka była dziewicą, ale jak spotkają doświadczoną a fajną to nie będzie to miało znaczenia. Są też tacy, że żądają szczegółów o twoim przeszłym życiu seksualnym, wymieniania liczb, pozycji, rozmiarów i może nazwisk. Jednak takich należy unikac bo mają nierówno pod kopułą. Natomiast licytowanie się: bo mężczyśni kochają niedoświadczone, a wcale, że nie, a ja bym nie powiedział, a ja byłam taka siaka owaka jest bezsensowne.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hej, moim zdaniem naprawde nie masz czego sie bać. I to nieprawda , ze jak chlopak ma 22 lata, to jest mega doświadczony. Sama tez byłam prymuską w liceum, były olimpiady, średnia powyżej 5 i nawet medal dla najlepszej absolwentki. Swojego narzeczonego poznalam jak mialam 19 lat, zaraz po maturze, on byl z kolei po studiach i co? Byliśmy dla siebie pierwsi. Nie ma reguły. To że nie masz doświadczenia w związkach damsko męskich, uważam nie ma żadnego znaczenia, jesli się kocha.
Aha, samo bycie prymusem to nie naznaczenie, Można dobrze sie uczyc i jednocześnie miec swoje ciekawe życie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
chodziło mi o to, że spędzam więcej czasu ucząc się, nie chodzę na dyskoteki czy randki.Porównujac sie do niektórych kolezanek jestem chyba nienormalna : )) ( ta spała z tym, ta z tym, ta pojechała na wakacje z tym)
Chyba macie rację, w sumie to nawet jak się osmieszę w bylejaki sposób to będę miała to z głowy (nie chodzi mi tylko o utratę dziewictwa, ale o poprostu zwykłe spotkania).Nie chcę do końca życia być samotna : ),zobaczymy co w ogóle z tego wszystkiego wyjdzie. Zawsze myslałam, że faceci wolą raczej doswiadczone dziewczyny, a nie takie drętwe jak ja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
To ja też jestem nienormalna bo mając 18 lat nie imprezowałam co sobotę, nie spałam z kim się da, nie miałam bujnego życia towarzysko-seksualnego, ale nigdy nie pomyślałam, że coś ze mną nie tak
![]() Nie przejmuj się. Jak dla mnie jesteś normalna. Zachowuj się naturalnie, nie udawaj kogoś kim nie jesteś, a z pewnością sama całe życie nie będziesz.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() facet bardziej patrzy na to czy dziewczyna jest smiala czy niesmiala...czy ma inicjatywe i checi na wszystko czy jest jednak typem cnotliwej az do bolu... kwestia dziewica badz nie to juz kwestia gustu i jest wg mnie w dalszej hierarchii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co pogrubiłam jest kwestią charakteru i temperamentu a nie dziewictwa lub jego braku. Co do oporów: rozumiem, że chodzi Ci o czas jaki partner sobie musi poczekac na seks. To także zależy od charakteru. Są osoby, którym wystarczy miesiac czy dwa, a są takie, które potrzebują np. pół roku. Z ostatnim zdaniem się zgadzam, i w sumie o tym samym pisałam.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to co opisujesz to także kwestia charakterów a także dojrzałości (śmiem twierdzic, że dojrzali ludzie rozmawiac potrafią). Z dziewictwem to nie ma nic wspólnego.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do autorki postu to na jej miejscu dalbym sobie spokoj z jakimis powazniejszymi zwiazkami...i zajalbym sie nauka skoro tak dobrze idzie.... sama przyznala ze spedza duzo czasu na nauce i chlopak moglby to wszystko tylko zburzyc...no chyba ze bylby mega wyrozumialy to moze moze wtedy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak zamykanie się na kontakty damsko męskie do końca edukacji to bezsens i odbieranie sobie ważnych doświadczeń w życiu. Autorka się nie uczy 24/7. Czasami czas na imprezę, na kawę ze znajomymi ma. Dla chłopaka też znajdzie nie rezygnując dodatkowo z edukacji. Grunt tylko, żeby wrzuciła na luz i przestała się tak tym przejmowac.
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Nie martw sie na zapas, skad wiesz że miał dużo dziewczyn powiedział ci to? To że ma 22 lata o niczym nie swiadczy ,tez mam 18 lat i moja koleżanka z klasy jest z chłopakiem tez 22 letnim i okazało sie ,że to jego pierwsza dziewczyna .Wiec głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
O nie, on nie jest prawiczkiem, to zupełnie inny gatunek człowieka...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Aaale masz problem kobieto.. zazdroszcze Ci
![]() ![]() I co z tego, że nie jest prawiczkiem ?? Może wasza znajomość nie rozwinie sie do takiego stopnia, że wylądujecie w łóżku ? ? Dlaczego sie masz ośmieszyć??? Każdy ma swoje 'początki'.. a nawet gdyby to chyba wtedy już będzie Twiom mężczyzną więc wszystkiego Cie nauczy, skoro podkreślasz że jesteś kujonicą to powinnaś szybko załapać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Nie wyprzedzaj faktów...jak się rozwinie, tak będzie. Może się w ogóle nic nie rozwinie
![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
![]() jak kiedyś nie spróbujesz to całe życie będziesz niedoświadczona. a to, że ma 22 lata nie równa się z tym, że na pewno miał wiele dziewczyn. za bardzo się spinasz, rób swoje i zobaczysz co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
każdy kiedyś był kompletnie niedoświadczony, od czegoś się zaczyna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Za bardzo sie stresujesz; dziewictwo czy sumiennosc to nie choroby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie dziewictwo w wieku 18 lat jest jak najbardziej naturalne, mimo że może niezbyt popularne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też byłam kujonem w liceum, potem na studiach i dziś jestem szczęśliwą mężatką, więc nic się nie martw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.