|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Scents of time - wątek zbiorczy
Zastanawiałam się, czy ktos miał może okazję przetestować zapachy Scents of Time?
Pomysłodawca zapachów swojego czasu wygrał w Jaskini Lwa, i od tego czasu ciągle chodziły mi te zapachy po głowie. Ciekawa koncepcja, żeby odtworzyć zapachy, jakimi mogli posługiwać się ludzie w przeszłości. Idea ideą, ale jak to wyszło w praktyce? Nie miałam okazji wypróbować wszystkich, ale do tej pory największym rozczarowaniem okazał się Nenufar. Na mojej skórze rozcieńczono-rozwiodniony lotos z jakąś zieleniną, po 5 minutach ledwie wyczuwalny. Kleopatra z pewnością zasłużyła na coś lepszego ![]() Zachwyciło to to Pyxis: lawęda, jasmin, róża, przyprawy, trudno rozłożyc mi ten zapach na czynniki pierwsze, jest delikatny, ale jednocześnie dość intrygujący, w sumie to niczego podobnego do tej pory nie miałam okazji wąchać. Zapach lesnego ogródka z lekkim dymkiem. jedynym minusem jest to, że strasznie blosko trzyma się skóry... Czy miał ktos może okazję powachac Ankh, albo Night Star (ponoc zainspirowany zapachami znalezionymi we wraku Titanica?)
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scents of time - wątek zbiorczy
Ja ja ja
![]() Pyxisa już mam... którego uwielbiam najbardziej, kolejny do kolekcji mam nadzieję dołączy Ankh ![]() Dokładniej opiszę jutro, bo dzisiaj zaraz muszę zmykać, ale ja Pyxis i Ankh jestem zauroczona ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Pyxis piękny był, ale jednak polecialw świat. A czemu?
Bo trwałość na mnie była niemal zerowa, a zapach trzymał sie tak blisko skóry, że musiałam nos mieć przyciśnięty do nadgarstka, żeby coś poczuć. Szkoda, bo zapach naprawde niesztampowy. Nawet zdążyłam się zakochać w nim przez te krótkie chwile, które spędziliśmy razem ![]() Ale miałam wrażenie, że to raczej mgiełka, do tego bardzo delikatna. A jak wrażenia po Ankh? ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapach jest cudny, to obecnie jeden z moich top-5 ![]() Ale chyba długo tak nie pobędzie... cena wcale nie mała a schodzi w tempie błyskawicznym przez tą fatalną nietrwałość ![]() Ankh niestety podobnie, ale miałam tylko próbkę więc za dużo go nie potestowałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.