Ciąża. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 21:15   #1
Masterexploder
Przyczajenie

Ciąża.

Witam drogie panie to mój pierwszy dzień na wizażu. Założyłam profil bo nurtuje mnie pewna sprawa. Kocham się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia tzw. stosunek przerwany, dziś mija 37 dzień i nadal nie mam okresu. Dodam, że moje miesiączki są nieregularne, raz zdażyło się, ze nie miałam okresu aż 5 miesięcy (odchudzałam się). Od ponad tygodnia odczuwam ból w podbrzuszu: dośc silne kłucie jajników a od tego nawet ból pleców. Piersi również mnie bolą zazwyczaj tak jak przed okresem. Mniej wiecej dwa miesiace temu w połowie cyklu też kuły mnie jajniki. Zastanawiam się, czy bardziej prawdopodobne jest zapalenie przydatków czy ciąża? Czytalam, że przy zapaleniu przydatków występuje podwyższona temperatura ponad 37 stopni oraz ból podczas i po stosuku czyli tak jak u mnie od jakiegoś czasu. Wiem, że musze iśc z tym do ginekologa ale najpierw chciałabym poznać wasze opinie.. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Masterexploder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:20   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża.

Cytat:
tzw. stosunek przerwany
- nie wiem, czy ciąża, ale to, co stosujesz to żadna metoda. jak chcesz się upewnić, kup test.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:32   #3
Weronikapr
Wtajemniczenie

Eh. Jest wątek o tym i to spory. To raz. A dwa to to, co powiedziała madana.

Czy to się kiedyś skończy
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:37   #4
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Masterexploder Pokaż wiadomość
Witam drogie panie to mój pierwszy dzień na wizażu. Założyłam profil bo nurtuje mnie pewna sprawa. Kocham się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia tzw. stosunek przerwany, dziś mija 37 dzień i nadal nie mam okresu. Dodam, że moje miesiączki są nieregularne, raz zdażyło się, ze nie miałam okresu aż 5 miesięcy (odchudzałam się). Od ponad tygodnia odczuwam ból w podbrzuszu: dośc silne kłucie jajników a od tego nawet ból pleców. Piersi również mnie bolą zazwyczaj tak jak przed okresem. Mniej wiecej dwa miesiace temu w połowie cyklu też kuły mnie jajniki. Zastanawiam się, czy bardziej prawdopodobne jest zapalenie przydatków czy ciąża? Czytalam, że przy zapaleniu przydatków występuje podwyższona temperatura ponad 37 stopni oraz ból podczas i po stosuku czyli tak jak u mnie od jakiegoś czasu. Wiem, że musze iśc z tym do ginekologa ale najpierw chciałabym poznać wasze opinie.. Z góry dziękuje za odpowiedzi
Możesz być w ciąży, gdyż uprawiałaś seks bez zabezpieczenia. Stosunek przerywany jest bardzo zawodną metodą unikania ciąży. Lepiej kupić prezerwatyw A teraz jeszcze dodatkowo test ciążowy, bo być może przez 9 miesięcy nie będziesz musiała się zabezpieczać.
Stary 2011-07-30, 21:38   #5
niusia_87
Zakorzenienie

Ciekawe ile wizażystek studiuje lub są absolwentkami medycyny, a ile ma za swą profesję ginekologię...
Może jest jakiś jasnowidz...
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:42   #6
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:43   #7
Kmee
Zakorzenienie

zrób test

ps. stosunek przerywany - 1,5 roku i dziecióf nie mam więc nie jest aż taki zawodny... o ile oczywiście tż przerwie
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 21:45   #8
Masterexploder
Przyczajenie

Zastanawiam się też czy po 5 miesiacach bez okresu szansa na zajście w ciąże jest mniejsza? hm
Stary 2011-07-30, 22:10   #9
Black Cashmere
Zadomowienie

Zrób test i po problemie, albo problem się dopiero zacznie...

Nie wiem jak przy nieregularnych okresach można się bawic w stosunek przerywany, gdy nie ma się możliwości ustalenia dni płodnych, tak żeby miec chociaż odrobinę spokoju, że teraz mam na pewno dni niepłodne i jakby Tż nie zdążył ze mnie wyjsc to nic wielkiego się nie stanie...
Teraz się nakręcasz i dodatkowo możesz sobie opóźnic okres nerwami.

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:14   #10
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black Cashmere Pokaż wiadomość
Nie wiem jak przy nieregularnych okresach można się bawic w stosunek przerywany, gdy nie ma się możliwości ustalenia dni płodnych, tak żeby miec chociaż odrobinę spokoju, że teraz mam na pewno dni niepłodne i jakby Tż nie zdążył ze mnie wyjsc to nic wielkiego się nie stanie...
Niby można, regularny okres i kalendarzyk dni płodnych to dodatkowe zabezpieczenie. Chodzi o to, że ogólnie "stosunek przerywany" moim zdaniem powinno się stosować tylko ze sprawdzonym partnerem i licząc się ze świadomością, że za ntym razem może się nie udać

Cytat:
Teraz się nakręcasz i dodatkowo możesz sobie opóźnic okres nerwami.
DOKŁADNIE!
Stary 2011-07-30, 22:16   #11
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dni płodnych nie wylicza się na podstawie długości cyklu Tj. istnieje taka metoda, tzw. kalendarzyk małżeński, ale jest bardzo zawodna nawet jeżeli ktoś ma regularne cykle. Raz, że wtedy dni płodne oblicza się na podstawie domniemanej długości cyklu, a przecież dopóki cykl się nie skończy to tak naprawdę nie wiemy ile będzie trwał. A dwa, że te kalkulatorki, co obliczają dni płodne i niepłodne, często za mało dni uznają za płodne. Często wg kalkulatorka mam jeszcze przed sobą dzień-dwa dni niepłodne, a tu już pojawia się śluz "białko jajka" czyli śluz typu najbardziej płodnego.

Sensowne ustalanie dni płodnych i niepłodnych jest w przypadku NPR-u. W metodzie objawowo-termicznej (metoda Rötzer) obserwuje się śluz i codziennie o tej samej porze mierzy temperaturę, wtedy na podstawie konkretnych informacji, które wysyła organizm, można ustalić dni płodne i niepłodne w danym cyklu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 22:17   #12
Masterexploder
Przyczajenie

A jak myślicie czy przez 5 miesiecy braku okresu szanse na zajście w ciąże są mniejsze?
Stary 2011-07-30, 22:18   #13
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
A jak myślicie czy przez 5 miesiecy braku okresu szanse na zajście w ciąże są mniejsze?
myślę, że to nie ma znaczenia.. bo akurat 6tego miesiąca możesz mieć owulację
Stary 2011-07-30, 22:23   #14
Black Cashmere
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Niby można, regularny okres i kalendarzyk dni płodnych to dodatkowe zabezpieczenie. Chodzi o to, że ogólnie "stosunek przerywany" moim zdaniem powinno się stosować tylko ze sprawdzonym partnerem i licząc się ze świadomością, że za ntym razem może się nie udać
Jak już się bawic w stosunki przerywane to tak jak piszesz, z partnerem, który od Ciebie nie ucieknie w razie ciąży i kiedy to nie będzie dla Ciebie tragedią -> ewentualna ciąża i ten facet jako ojciec dziecka

Chatul, masz rację, źle się może wyraziłam, skrót myślowy. Ja np. dni niepłodne ustalam dzięki kalendarzykowi połączonemu właśnie z obserwacją całego organizmu. Jak kobieta rozumie sygnały, które wysyła jej własne ciało to powinna dac z tym radę. Zwłaszcza jeśli nauczyła się je obserwowac i nie robi tego jeden cykl.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
myślę, że to nie ma znaczenia.. bo akurat 6tego miesiąca możesz mieć owulację

otóż to

Rower 10,5/1000 km
8min ABS 1/100
Pośladki+Uda 1/100
Black Cashmere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:27   #15
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, masz rację, źle się może wyraziłam, skrót myślowy. Ja np. dni niepłodne ustalam dzięki kalendarzykowi połączonemu właśnie z obserwacją całego organizmu. Jak kobieta rozumie sygnały, które wysyła jej własne ciało to powinna dac z tym radę. Zwłaszcza jeśli nauczyła się je obserwowac i nie robi tego jeden cykl.
A, to tak Ale najważniejsze jest właśnie mierzenie temperatury i sprawdzanie śluzu Przy dobrze stosowanym NPRze ryzyko na zajście w ciążę jest naprawdę niewielkie. I nie trzeba wtedy polegać na stosunku przerywanym. No ale trzeba skrupulatnie obserwować własny organizm, robić wykresy NPR-owe itd.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 23:01   #16
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Zrobiłaś mi wieczór!!!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 23:30   #17
201605011933
Konto usunięte

A może mi wytłumaczysz, dlaczego się nie zabezpieczasz, skoro nie chcesz mieć dzieci?
Nie jest to złośliwe pytanie Po prostu zawsze była to dla mnie wielka zagadka...
201605011933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 23:38   #18
Masterexploder
Przyczajenie

Teraz dopiero widze jaka byłam głupia :< Mam nadzieje, że to nie ciąża... Poczekam jeszcze troche i zrobię test bo innego wyjścia nie ma.
Stary 2011-07-30, 23:40   #19
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz dopiero widze jaka byłam głupia :< Mam nadzieje, że to nie ciąża... Poczekam jeszcze troche i zrobię test bo innego wyjścia nie ma.
Po co masz czekać? Test ciążowy pozwala wykryć ciążę już 5-6 dni po zapłodnieniu
Stary 2011-07-31, 07:05   #20
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Skoro nie chcesz mieć dziecka to CZEMU SIĘ NIE ZABEZPIECZASZ?
Słabi mnie taka niedojrzałość.

Zrób test,albo idź do ginekologa...
Na co chcesz czekać?

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 09:01   #21
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Jak najbardziej moga to byc objawy ciazy, wiec zrob test, to bedziesz wiedziec.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 09:03   #22
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Zastanawiam się też czy po 5 miesiacach bez okresu szansa na zajście w ciąże jest mniejsza? hm
nie, nie jest mniejsza. zrob test, przestan bawic sie w watykanska ruletke i zacznij uzywac mozgu.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 09:38   #23
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Po co masz czekać? Test ciążowy pozwala wykryć ciążę już 5-6 dni po zapłodnieniu
Czyli w momencie, gdy spóźnia Ci się okres, nawet tego samego dnia możesz zrobić test i będzie on wiarygodny (na tyle, na ile wiarygodny jest test ciążowy )
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 10:02   #24
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Możesz być w ciąży, gdyż uprawiałaś seks bez zabezpieczenia. Stosunek przerywany jest bardzo zawodną metodą unikania ciąży. Lepiej kupić prezerwatyw A teraz jeszcze dodatkowo test ciążowy, bo być może przez 9 miesięcy nie będziesz musiała się zabezpieczać.

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Ciekawe ile wizażystek studiuje lub są absolwentkami medycyny, a ile ma za swą profesję ginekologię...
Może jest jakiś jasnowidz...
Do tego, by wiedzieć, że stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji, a Autorka uprawiając seks bez zabezpieczenia może być w ciąży, nie trzeba być studentem medycyny ani mieć doktoratu.

Btw. nie ginekologię za profesję, ale za specjalizację jak coś
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 16:01   #25
aneleczka
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się, czy bardziej prawdopodobne jest
najbardziej prawdopodobne jest to, żebyś w końcu poszła do apteki po test
aneleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 17:21   #26
Fubizka
Zakorzenienie

Szansa, że zaszłaś w ciąże przy nieregularnej miesiączce nie jest mniejsza. Za to w takim przypadku może być większa szansa na poronienie, bo brak okresu jest stanem chorobowym, więc naprawdę dziewczyno ogarnij się.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości