akcja - LIKWIDACJA cellulitu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 13:35   #1
siostraelwa
Zadomowienie

Exclamation

akcja - LIKWIDACJA cellulitu

Na początek przywitam wszystkie babeczki męczące się z wrogiem, jakim jest cellulit. Od jutra (tj. 10stycznia) rozpoczynam walkę. Zapraszam do przyłączenia się z nadzieją, że uda nam się go zwalczyć. Czekam na rady, jakich używanie preparatów, dodatkowe masaże - wszystko co uważacie za skuteczne. Jutro zaopatrzę się również w kremik (ostatnim razem używałam Eveline Slim Extreme 3D (jak w załączniku). Bardzo rozgrzewał i wydaje mi się, że cellulit był mniej widoczny. Jednakże z braku czasu i chęci zaprzestałam kuracji. Dodatkowo, codziennie robiłam masaże zimną wodą z prysznica - która miała za zadanie napiąć skórę.
( + od nowego roku zaczęłam się lepiej odżywiać i popijać zieloną herbatę - mimo cellulitu warto zrzucić jakiś kilogram (aktualnie 176cm - 66kg) )

Dobra, dziewczyny czekam na pomysły!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c1_500x640.jpg (23,5 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez siostraelwa
Czas edycji: 2011-01-09 o 15:05
siostraelwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 21:46   #2
zielonykotek
Raczkowanie

Dot.: akcja - LIKWIDACJA cellulitu

Witam. Też myślałam nad tym, ale ja chciałam zacząć dopiero od marca. Dlaczego? A dlatego, że wątpie, że wytrzymam przez 5 czy 6 miesięcy codziennych masaży, i kremowania. Nie za bardzo to lubię, dlatego najpierw chcę trochę schudnąć a potem dopiero zajmę się cellulitem. Ale powiem Ci co stosowałam rok temu i dwa lata temu, i powiem, że nawet moje nogi mi sie podobały heh.

- codzienne masaże taką szczoteczką plastikową
- codzienne polewanie ud na przemian ciepłą i zimną wodą
- codzienne kremowanie rano i wieczorem.

Kosmetyki które stosowałam: ( i moją ocenę w skali 1-6)
1. ziaja - czarny antycellulit - zaleta -tani (4)
http://www.google.pl/url?source=imgr...tPWOUsEpdoT3wQ

2. garnier - żółty krem - (4) wada jest taka, że potem czujesz że masz całe oblepione nogi (no ale może tak ma działać nie wiem...) a potem się tak jakby to "złuszcza".. http://www.google.pl/url?source=imgr...Mfe_5vo5DAltzA

3. garnier roll on - podobał mi się, ale nie lubiłam go nigdy nakładać (5) http://www.google.pl/url?source=imgr...rpmtlijr17mzhA

4. Avon renew - tutaj niestety miałam przyjemność tylko z testerem, ale jestem za !! podobał mi się ten krem ze względu na konsystencję i uczucie po nim w tym roku chyba będę tego używać (6) http://www.*************/kosmetyki/a...litu-trilaser/

5. AA - tani, moja koleżanka chwaliła, ale mi się średnio widzi ten kremik (3) http://www.google.pl/url?source=imgr...bA3QKALjGOzTiw

6. Lirene - świetny : ) zapach przede wszystkim piękny, konsystencja odpowiednia, przynajmniej dla mnie (5,5) http://www.*************/kosmetyki/l...llulitowe-noc/

7. oriflame - hmm, szczerze to więcej się spodziewałam po kremie w takiej cenie (drogi był wtedy) teraz nie pamiętam, ale nie zrobił na mnie wrażenie rewelacyjnego (3,5) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=30&ty=90

Ponadto stosowałam inne też kremy, z takich tańszych np: z dodatkiem imbiru itp, ale aktualnie nie pamiętam nazwy. No ale efektów też raczej nie było więc może nawet nie warto reklamy robić

Mam nadzieję, że trochę pomogłam, i będe oczywiście do wątku zaglądać, ale narazie nie podejmuję żadnych antycellulitowych działań Pozdrawiam
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 06:44   #3
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

Witam
Dołączę się do walczących z tym przykrym defektem
Ja mam zamiar skopić się na diecie i masażach oraz ćwiczeniach + peel kawowy i bańki chińskie.Na specjalne kremy nie będę wydawać i zobaczę jakie będą efektyŻycze powodzenia wszystkim walczącym o piekna gładką skórę
Stary 2011-01-10, 11:35   #4
majorka:)
Rozeznanie

Ja od tygodnia smaruje sie raz dziennie tym balsamem Eveline bordowym,zobaczymy czy działa.
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:28   #5
zielonomi_
Raczkowanie

Ja kiedyś używałam kremu, o którym pisała autorka tematu. Efekty były po pewnym czasie, ale ja tez dodatkowo starałam się ćwiczyć regularnie. Skóra była wygładzona no i cellulit mniejszy Niestety gdy dieta i ćwiczenia pojda na bok cellulit bardzo szybko wraca i skóra staje się znowu mało jędrna. Także zalecam konsekwencje w swoich działaniach a efekty będą napewno :d Ja niebawem też zacznę swoją walkę- po raz kolejny, jak tylko bedę miała możliwość ćwiczeń. pozdrawiam
zielonomi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:43   #6
mloooda18
Przyczajenie

GG do mloooda18

Witam dziewczęta ;p
I ja się do was przyłączę ;D
Eveline Slim Extreme 3D - słyszałam że jest skuteczny ;d więc muszę się w niego zaopatrzyć i przetestować
Powodzenia w walce !!
mloooda18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 20:29   #7
kass66
Raczkowanie

To i ja się dołączę
Od jutra po baaardzo długiej przerwie wrócę do Eveline Slim Extreme 3D i peelingu lirene. Oprócz tego już prawie tydzień jestem na dukanie.
kass66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 13:16   #8
jagaba
Rozeznanie

HA! coś dla mnie... właśnie zaczęłam walkę z cell... Jak dotąd- siłownia- z braku czasu dwa razy w tygodniu, masaż szorstką gąbką, serum Perfecta. Jak znajdę czas to poczytam jeszcze o diecie i może uda mi się trochę pozbyć tego DZIADA
jagaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 16:21   #9
marsi11
Zakorzenienie

hej hej- ja też się chętnie przylepie

u mnie walka trwa już bardzo długo- od 2009 roku na pewno
ja miałam paskudnika III stopnia, jest lepiej ale nie jest dobrze

ćwiczę siłowo kilka razy w tygodniui zdrowo się odżywiam- dużo ryb, jaj, warzyw głównie zielonych
pije hetolitry i latam do kibelka jak wściekła ( wiecie jaki rachunek za wodę przyszedł )

do tego od dwóch tygodni przeprosiłam się z peelingiem kawowym i banieczki znowu poszły w ruch
kupiłam też czerwoną ziaję rozgrzewającą- polubiłyśmy się....

na wiosnę planuję lipolizę na uda i endermologie raz jeszcze

postawiłam sobie cel,że w tym roku założę szorty........
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 16:29   #10
siostraelwa
Zadomowienie

Ja muszę jutro zaopatrzyć się właśnie w krem, bo wczoraj strasznie źle się czułam, więc mój "początek" musiał się przełożyć. Mimo tego
-od nowego roku zaprzestałam pić kawy - podobno przyczynia się bardzo
-od jutra (poprzedzając) krem - masaż (zimna-ciepła) zaraz po peelingu z kawy
-ostatnim razem, po posmarowaniu się kremem (jw pisałam używałam tego Eveline, który bardzo rozgrzewa - powiem nawet, że aż podszczypywał), obwijałam uda (tyłek trochę trudno było) folią spożywczą. I rano po prostu przed smarowaniem, ściągałam, obmywając zimną wodą.

Eh, muszę się na prawdę zawziąć

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Od nowego roku zaczęłam tez jakby "dietę" - to właśnie po niej czułam się wczoraj, tj się czułam . Mianowicie - piłam kilka zielonych herbat/dziennie + tylko ciemny chleb. Wszystko razem spowodowało zaparcia, ból brzucha, do tego ból głowy... szkoda gadać. Będę musiała mieszać, by nie jeść tylko ciemnego, dlatego też dzisiejsze śniadanie - biała i ciemna kanapeczka
Stary 2011-01-11, 16:36   #11
marsi11
Zakorzenienie

acha zapomniałam dodać,że rok temu w listopadzie odstawiłam i fajki i hormony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-11, 16:54   #12
zielonykotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siostraelwa Pokaż wiadomość

Mianowicie - piłam kilka zielonych herbat/dziennie + tylko ciemny chleb. Wszystko razem spowodowało zaparcia, ból brzucha, do tego ból głowy... szkoda gadać. Będę musiała mieszać, by nie jeść tylko ciemnego, dlatego też dzisiejsze śniadanie - biała i ciemna kanapeczka
Myślę, że to raczej nie było spowodowane mało urozmajconej diety i niedoboru pewnych składników odżywczych, a nie ciemnym pieczywem.
A tutaj wątek z innego forum o nadmiarze zielonej herbaty:
http://www.sfd.pl/Czy_picie_duzych_i..._-t356674.html

PS. chyba ja też za jakiś czas wypróbuję ten eveline, zdaje się że nie jest on drogi, a tak go wszyscy chwalą

Edytowane przez zielonykotek
Czas edycji: 2011-01-11 o 16:55
zielonykotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:11   #13
siostraelwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość
Myślę, że to raczej nie było spowodowane mało urozmajconej diety i niedoboru pewnych składników odżywczych, a nie ciemnym pieczywem.
A tutaj wątek z innego forum o nadmiarze zielonej herbaty:
http://www.sfd.pl/Czy_picie_duzych_i..._-t356674.html

PS. chyba ja też za jakiś czas wypróbuję ten eveline, zdaje się że nie jest on drogi, a tak go wszyscy chwalą

Sama nie wiem, bo jak piszą W przypadku zielonej herbaty musialoby to być jednak ilosci przekraczajace zdrowy rozsadek, bo pewnie nawet liczbe stu filizanek dziennie - kilka herbat - max. może spożyłam 4, także wydaje mi się, że dawki nie przekroczyłam

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zielonykotek Pokaż wiadomość
Witam. Też myślałam nad tym, ale ja chciałam zacząć dopiero od marca. Dlaczego? A dlatego, że wątpie, że wytrzymam przez 5 czy 6 miesięcy codziennych masaży, i kremowania. Nie za bardzo to lubię, dlatego najpierw chcę trochę schudnąć a potem dopiero zajmę się cellulitem. Ale powiem Ci co stosowałam rok temu i dwa lata temu, i powiem, że nawet moje nogi mi sie podobały heh.

- codzienne masaże taką szczoteczką plastikową
- codzienne polewanie ud na przemian ciepłą i zimną wodą
- codzienne kremowanie rano i wieczorem.

Kosmetyki które stosowałam: ( i moją ocenę w skali 1-6)
1. ziaja - czarny antycellulit - zaleta -tani (4)
http://www.google.pl/url?source=imgr...tPWOUsEpdoT3wQ

2. garnier - żółty krem - (4) wada jest taka, że potem czujesz że masz całe oblepione nogi (no ale może tak ma działać nie wiem...) a potem się tak jakby to "złuszcza".. http://www.google.pl/url?source=imgr...Mfe_5vo5DAltzA

3. garnier roll on - podobał mi się, ale nie lubiłam go nigdy nakładać (5) http://www.google.pl/url?source=imgr...rpmtlijr17mzhA

4. Avon renew - tutaj niestety miałam przyjemność tylko z testerem, ale jestem za !! podobał mi się ten krem ze względu na konsystencję i uczucie po nim w tym roku chyba będę tego używać (6) http://www.*************/kosmetyki/a...litu-trilaser/

5. AA - tani, moja koleżanka chwaliła, ale mi się średnio widzi ten kremik (3) http://www.google.pl/url?source=imgr...bA3QKALjGOzTiw

6. Lirene - świetny : ) zapach przede wszystkim piękny, konsystencja odpowiednia, przynajmniej dla mnie (5,5) http://www.*************/kosmetyki/l...llulitowe-noc/

7. oriflame - hmm, szczerze to więcej się spodziewałam po kremie w takiej cenie (drogi był wtedy) teraz nie pamiętam, ale nie zrobił na mnie wrażenie rewelacyjnego (3,5) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=30&ty=90

Ponadto stosowałam inne też kremy, z takich tańszych np: z dodatkiem imbiru itp, ale aktualnie nie pamiętam nazwy. No ale efektów też raczej nie było więc może nawet nie warto reklamy robić

Mam nadzieję, że trochę pomogłam, i będe oczywiście do wątku zaglądać, ale narazie nie podejmuję żadnych antycellulitowych działań Pozdrawiam

Pewnie, że pomogłaś . Dzięki wielkie, ale jednak chyba ponownie spróbuję walki, we współpracy z Eveline bordowym
Stary 2011-01-11, 19:36   #14
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że pomogłaś . Dzięki wielkie, ale jednak chyba ponownie spróbuję walki, we współpracy z Eveline bordowym
myślę,że od eveline lepszy jest czerwona ziaja rozgrzewająca

ja kiedyś używałam tylko eveline i chwaliłam sobie, ale poźniej przestałam bo grzanie było trochę natrętne i popękały mi naczynka

w ziajce się zakochałam

zresztą opinie na kwc ma rewelacyjne
Stary 2011-01-11, 20:01   #15
siostraelwa
Zadomowienie

mówisz o tej? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/zdr...lit-270ml.html
W takim razie, jak zachwalasz, wypróbuję
Stary 2011-01-12, 08:24   #16
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
mówisz o tej? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/zdr...lit-270ml.html
W takim razie, jak zachwalasz, wypróbuję
tak to ta, tylko troszkę mała butelka i u mnie szybko się kończy na dużej pupie

wyczytałam jeszcze o homeopatii na cell
Aurum metallicum 200CH- ponoć pomaga przy dłuższym stosowaniu i nie kosztuje dużo- idę sprawdzić w mojej aptece dostęność
Stary 2011-01-12, 08:36   #17
stokrotkaa89
Przyczajenie

Cytat:
Na początek przywitam wszystkie babeczki męczące się z wrogiem, jakim jest cellulit. Od jutra (tj. 10stycznia) rozpoczynam walkę. Zapraszam do przyłączenia się z nadzieją, że uda nam się go zwalczyć. Czekam na rady, jakich używanie preparatów, dodatkowe masaże - wszystko co uważacie za skuteczne. Jutro zaopatrzę się również w kremik (ostatnim razem używałam Eveline Slim Extreme 3D (jak w załączniku). Bardzo rozgrzewał i wydaje mi się, że cellulit był mniej widoczny. Jednakże z braku czasu i chęci zaprzestałam kuracji. Dodatkowo, codziennie robiłam masaże zimną wodą z prysznica - która miała za zadanie napiąć skórę.
( + od nowego roku zaczęłam się lepiej odżywiać i popijać zieloną herbatę - mimo cellulitu warto zrzucić jakiś kilogram (aktualnie 176cm - 66kg) )

Dobra, dziewczyny czekam na pomysły!

Ja też się biorę za cellulit podobnie jesteśmy zbudowane, ja mam 178 cm i 69 kg najlepiej wyglądam przy wadze 64-65 kg i do takiej dąże więc nie ma jakiegos wielkiego parcia używałam kiedys gąbki antycellulitowej syrena i bardzo dobrze sie spisywala, dlatego musze sie w nia zaopatrzyc poza tym uzywam na dzien dzisiejszy czarne masło ziaja antycellulitowe i tez jest calkiem fajne, aczkolwiek efektow nie widze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Aurum metallicum 200CH- ponoć pomaga przy dłuższym stosowaniu i nie kosztuje dużo- idę sprawdzić w mojej aptece dostęność
coś wiesz więcej o tym?? chodzi o te granulki?? bo w opisie produkty nie ma za bardzo nic konkretnego. sprawdzalam w mojej aptece i kosztuje 10,67
stokrotkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-12, 08:49   #18
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotkaa89 Pokaż wiadomość
Ja też się biorę za cellulit podobnie jesteśmy zbudowane, ja mam 178 cm i 69 kg najlepiej wyglądam przy wadze 64-65 kg i do takiej dąże więc nie ma jakiegos wielkiego parcia używałam kiedys gąbki antycellulitowej syrena i bardzo dobrze sie spisywala, dlatego musze sie w nia zaopatrzyc poza tym uzywam na dzien dzisiejszy czarne masło ziaja antycellulitowe i tez jest calkiem fajne, aczkolwiek efektow nie widze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

coś wiesz więcej o tym?? chodzi o te granulki?? bo w opisie produkty nie ma za bardzo nic konkretnego. sprawdzalam w mojej aptece i kosztuje 10,67
nic konkretnego nie wiem
ale kiedyś jak byłam u dermatologa z tym dziadem to też lekarz polecał homeopatie
to są leki bardziej usprawniające krążenie limfy, zejśćie opochlizny, oraz zapobiega pewnie gromadzeniu się wody

co do gąbki też byłam zadowolona tylko wiesz co-jak miałam dłuższą przerwę i ją używałam to okropnie swędziało mnie ciało- aż nie mogę się przemóc by po nią sięgnąć hehehe
Stary 2011-01-12, 10:58   #19
Lady19
Przyczajenie

Witam!
Podziele sie sposobami jakie stosuje i przynosza fajne efekty.Z cellulitem walcze od 2 miesiecy intensywnie,wczesniej tez cos robilam ale malo regularnie.

Pije czerwona i zielona herbate,podczas prysznica uzywam gąbki firmy ''syrena'',jest szorstka i na poczatku nieprzyjemna ale pozniej mozna sie przyzwyczaic,przynosi dobre efekty.
Stosuje tez peeling kawowy tylko ze ja nie zaparzam kawy.Mieszam suchą z oliwa z oliwek i zelem pod prysznic.Skora jest gladziutka.
Cwicze na orbitreku w spodenkach neoprenowych co rowniez daje bardzo zadowalajacy efekt.Robie rowniez przysiady.
Codziennie po kąpieli masuje sie przyrzadem do masazu z wypustkami.Uzywam do tego czarnej oliwki antycellulitowej ''ziaja''.
Wszytko to trzeba wykonywac niestety regularnie ale jak zobaczylam pierwsze efekty to mialam mobilizacje zeby dzialac dalej.Cellulit mam teraz tylko na posladkach jak scisne skore.Mysle ze za 2 miesiace juz go wcale nie bedzie
Powodzenia dziewczyny!!!

Aha i zapomnialam o najwaznijeszym.Dla wielu z was moze to byc kontrowersyjne ale zapewniam ze jest to bardzo skuteczny i pozyteczny zabieg rowniez w walce z cellulitem.Wyknuje regularnie lewatywe.
Pozwala pozbyc sie zlogow nagromadzonych w jelitach,ktore sa przyczyna wielu chorob w tym takze cellulitu.Poprawia przemiane materii,wplywa korzystnie za samopoczucie i cere.Nie bede tu opisywac jak nalezy wykonywac taki zabieg bo dlugo by to trwalo ale zachecam do przeczytania wiadomosci chociazby w internecie na temat oczyszczajacej lewatywy.Z calego serca polecam

Edytowane przez Lady19
Czas edycji: 2011-01-12 o 11:16 Powód: zapomnilam dopisac
Lady19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-12, 16:08   #20
siostraelwa
Zadomowienie

Szukałam dzisiaj tej czerwonej ziaji, ale nie mogłam znaleźć, więc kupiłam ponownie Eveline. Lecę jutro do sklepu po tą syrenę! Dzisiaj będzie pierwszy krok - peeling kawowy i masaże. mam pytanko, tj wcześniej już pisałam o tym - czy zdarzało Wam się używać tej folii spożywczej?
Stary 2011-01-15, 11:30   #21
siostraelwa
Zadomowienie

Dziewczyny! Polecam te ćwiczenia, właśnie dzisiaj znalazłam i już ćwiczyłam. Powiem Wam, że się zmęczyłam i naprawdę czułam mięśnie - ba, nadal czuję.

http://www.youtube.com/watch?v=8QXGt6-cb1M
http://www.youtube.com/watch?v=zoJQOapc9cY

Do roboty!

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

zamierzam, tak 1x/dziennie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

hahaha
Stary 2011-01-19, 18:17   #22
blanx
Zadomowienie

Uczestniczę w innym wątku dot. tej zmory, więc może się wypowiem cellulit mam, odkąd zaczęłam dojrzewać, zwiększył się z racji zażywania pigułek anty, wcześniej mogłam założyć krótką spódniczkę latem, od ok. 2 lat jest to niemożliwe, ponieważ widać było te "fałdki" z tyłu na udach jak każda z nas brałam się za cell nie raz, niestety nie byłam nigdy konsekwentna. Od 3 miesięcy masuję się chińską bańką i powiem Wam, że widzę duże rezultaty (tak na oko mam cell III stopnia, wg mnie schodzi na II) używam do masażu oliwkę Ziaji Lipocell. Po masażu stosuję serum antycell Eveline 3D to pomarańczowe (przeciw nawrotom cellulitu). Odkąd masuję się, miewałam wzloty i upadki, jesli chodzi o moje odżywianie ale od 2 tygodni biorę suplement diety i zdrowo się odżywiam, piję dużo wody i pu-erha. Tym razem na pewno będzie dobrze Najważniejsza jest systematyczność i konsekwencja
blanx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 19:51   #23
siostraelwa
Zadomowienie

blanx, robisz jakies ćwiczonka, po za tym?
Stary 2011-01-20, 13:24   #24
blanx
Zadomowienie

Cytat:
blanx, robisz jakies ćwiczonka, po za tym?
Mam steper w domu ale stoi odłogiem od kilku miesięcy

Nienawidzę ćwiczyć ale postanowiłam sobie, że najpierw dietka a niedługo wejdę na steper, małymi kroczkami do celu
Stary 2011-01-20, 15:35   #25
siostraelwa
Zadomowienie

tak, dokładnie - mam przyrządy do ćwiczeń, których nie używam Ostatnio zaczęłam te ćwiczenia z linków, które wkleiłam powyżej ^^ Naprawdę, czuję mięśnie - i jak do tej pory przerażające zakwasy

edit: Ale nie daję za wygraną!
Stary 2011-01-20, 18:16   #26
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blanx Pokaż wiadomość
Uczestniczę w innym wątku dot. tej zmory, więc może się wypowiem cellulit mam, odkąd zaczęłam dojrzewać, zwiększył się z racji zażywania pigułek anty, wcześniej mogłam założyć krótką spódniczkę latem, od ok. 2 lat jest to niemożliwe, ponieważ widać było te "fałdki" z tyłu na udach jak każda z nas brałam się za cell nie raz, niestety nie byłam nigdy konsekwentna. Od 3 miesięcy masuję się chińską bańką i powiem Wam, że widzę duże rezultaty (tak na oko mam cell III stopnia, wg mnie schodzi na II) używam do masażu oliwkę Ziaji Lipocell. Po masażu stosuję serum antycell Eveline 3D to pomarańczowe (przeciw nawrotom cellulitu). Odkąd masuję się, miewałam wzloty i upadki, jesli chodzi o moje odżywianie ale od 2 tygodni biorę suplement diety i zdrowo się odżywiam, piję dużo wody i pu-erha. Tym razem na pewno będzie dobrze Najważniejsza jest systematyczność i konsekwencja
miałam dziś zajęcia z drenażu limfatycznego i pani pokazywała nam jak wygląda C I , II i III stopnia... nie wierzę ,że taka młoda osoba ma III stopień na pewno nie jest tak źle ja zawsze myślałam, że mam II a po dzisiejszych zajęciach wiem, że mój C spełnia kryteria tylko wodnego pozdrawiam cieplutko
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 19:55   #27
blanx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
miałam dziś zajęcia z drenażu limfatycznego i pani pokazywała nam jak wygląda C I , II i III stopnia... nie wierzę ,że taka młoda osoba ma III stopień na pewno nie jest tak źle ja zawsze myślałam, że mam II a po dzisiejszych zajęciach wiem, że mój C spełnia kryteria tylko wodnego pozdrawiam cieplutko
Mam 27 lat, więc nie jestem młodzikiem :P Może rzeczywiście mam ten drugi stopień, cell jest widoczny zarówno na siedząco jak i na stojąco, skóra jest blada w tych partiach Tak czy siak nie wygląda to najlepiej, choć widać poprawę
Co sądzicie o suplementach na cellulit jak np. Cellasene czy inne tabletki? Któraś z Was stosowała?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości