|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() akcja - LIKWIDACJA cellulitu
Na początek przywitam wszystkie babeczki męczące się z wrogiem, jakim jest cellulit. Od jutra (tj. 10stycznia) rozpoczynam walkę. Zapraszam do przyłączenia się z nadzieją, że uda nam się go zwalczyć. Czekam na rady, jakich używanie preparatów, dodatkowe masaże - wszystko co uważacie za skuteczne. Jutro zaopatrzę się również w kremik (ostatnim razem używałam Eveline Slim Extreme 3D (jak w załączniku). Bardzo rozgrzewał i wydaje mi się, że cellulit był mniej widoczny. Jednakże z braku czasu i chęci zaprzestałam kuracji. Dodatkowo, codziennie robiłam masaże zimną wodą z prysznica - która miała za zadanie napiąć skórę.
( + od nowego roku zaczęłam się lepiej odżywiać i popijać zieloną herbatę - mimo cellulitu warto zrzucić jakiś kilogram (aktualnie 176cm - 66kg) ) Dobra, dziewczyny czekam na pomysły! ![]() Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2011-01-09 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: akcja - LIKWIDACJA cellulitu
Witam. Też myślałam nad tym, ale ja chciałam zacząć dopiero od marca. Dlaczego?
![]() ![]() - codzienne masaże taką szczoteczką plastikową - codzienne polewanie ud na przemian ciepłą i zimną wodą - codzienne kremowanie rano i wieczorem. Kosmetyki które stosowałam: ( i moją ocenę w skali 1-6) 1. ziaja - czarny antycellulit - zaleta -tani (4) http://www.google.pl/url?source=imgr...tPWOUsEpdoT3wQ 2. garnier - żółty krem - (4) wada jest taka, że potem czujesz że masz całe oblepione nogi (no ale może tak ma działać nie wiem...) a potem się tak jakby to "złuszcza".. http://www.google.pl/url?source=imgr...Mfe_5vo5DAltzA 3. garnier roll on - podobał mi się, ale nie lubiłam go nigdy nakładać ![]() 4. Avon renew - tutaj niestety miałam przyjemność tylko z testerem, ale jestem za !! podobał mi się ten krem ze względu na konsystencję i uczucie po nim ![]() 5. AA - tani, moja koleżanka chwaliła, ale mi się średnio widzi ten kremik (3) http://www.google.pl/url?source=imgr...bA3QKALjGOzTiw 6. Lirene - świetny : ) zapach przede wszystkim piękny, konsystencja odpowiednia, przynajmniej dla mnie (5,5) http://www.*************/kosmetyki/l...llulitowe-noc/ 7. oriflame - hmm, szczerze to więcej się spodziewałam po kremie w takiej cenie (drogi był wtedy) teraz nie pamiętam, ale nie zrobił na mnie wrażenie rewelacyjnego (3,5) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...:0&tx=30&ty=90 Ponadto stosowałam inne też kremy, z takich tańszych np: z dodatkiem imbiru itp, ale aktualnie nie pamiętam nazwy. No ale efektów też raczej nie było więc może nawet nie warto reklamy robić ![]() Mam nadzieję, że trochę pomogłam, i będe oczywiście do wątku zaglądać, ale narazie nie podejmuję żadnych antycellulitowych działań ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witam
Dołączę się do walczących z tym przykrym defektem ![]() Ja mam zamiar skopić się na diecie i masażach oraz ćwiczeniach + peel kawowy i bańki chińskie.Na specjalne kremy nie będę wydawać i zobaczę jakie będą efekty ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja od tygodnia smaruje sie raz dziennie tym balsamem Eveline bordowym,zobaczymy czy działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś używałam kremu, o którym pisała autorka tematu. Efekty były po pewnym czasie, ale ja tez dodatkowo starałam się ćwiczyć regularnie. Skóra była wygładzona no i cellulit mniejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczęta ;p
I ja się do was przyłączę ;D Eveline Slim Extreme 3D - słyszałam że jest skuteczny ;d więc muszę się w niego zaopatrzyć i przetestować ![]() Powodzenia w walce !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To i ja się dołączę
![]() Od jutra po baaardzo długiej przerwie wrócę do Eveline Slim Extreme 3D i peelingu lirene. Oprócz tego już prawie tydzień jestem na dukanie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
HA! coś dla mnie... właśnie zaczęłam walkę z cell... Jak dotąd- siłownia- z braku czasu dwa razy w tygodniu, masaż szorstką gąbką, serum Perfecta. Jak znajdę czas to poczytam jeszcze o diecie i może uda mi się trochę pozbyć tego DZIADA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hej hej- ja też się chętnie przylepie
u mnie walka trwa już bardzo długo- od 2009 roku na pewno ![]() ja miałam paskudnika III stopnia, jest lepiej ale nie jest dobrze ćwiczę siłowo kilka razy w tygodniui zdrowo się odżywiam- dużo ryb, jaj, warzyw głównie zielonych pije hetolitry i latam do kibelka jak wściekła ( wiecie jaki rachunek za wodę przyszedł ![]() do tego od dwóch tygodni przeprosiłam się z peelingiem kawowym i banieczki znowu poszły w ruch kupiłam też czerwoną ziaję rozgrzewającą- polubiłyśmy się.... na wiosnę planuję lipolizę na uda i endermologie raz jeszcze postawiłam sobie cel,że w tym roku założę szorty........ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja muszę jutro zaopatrzyć się właśnie w krem, bo wczoraj strasznie źle się czułam, więc mój "początek" musiał się przełożyć. Mimo tego
-od nowego roku zaprzestałam pić kawy - podobno przyczynia się bardzo -od jutra (poprzedzając) krem - masaż (zimna-ciepła) zaraz po peelingu z kawy -ostatnim razem, po posmarowaniu się kremem (jw pisałam używałam tego Eveline, który bardzo rozgrzewa - powiem nawet, że aż podszczypywał), obwijałam uda (tyłek trochę trudno było) folią spożywczą. I rano po prostu przed smarowaniem, ściągałam, obmywając zimną wodą. Eh, muszę się na prawdę zawziąć ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Od nowego roku zaczęłam tez jakby "dietę" - to właśnie po niej czułam się wczoraj, tj się czułam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
acha zapomniałam dodać,że rok temu w listopadzie odstawiłam i fajki i hormony
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tutaj wątek z innego forum o nadmiarze zielonej herbaty: http://www.sfd.pl/Czy_picie_duzych_i..._-t356674.html PS. chyba ja też za jakiś czas wypróbuję ten eveline, zdaje się że nie jest on drogi, a tak go wszyscy chwalą ![]() Edytowane przez zielonykotek Czas edycji: 2011-01-11 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, bo jak piszą W przypadku zielonej herbaty musialoby to być jednak ilosci przekraczajace zdrowy rozsadek, bo pewnie nawet liczbe stu filizanek dziennie - kilka herbat - max. może spożyłam 4, także wydaje mi się, że dawki nie przekroczyłam ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Pewnie, że pomogłaś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś używałam tylko eveline i chwaliłam sobie, ale poźniej przestałam bo grzanie było trochę natrętne i popękały mi naczynka w ziajce się zakochałam ![]() zresztą opinie na kwc ma rewelacyjne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
mówisz o tej? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/zdr...lit-270ml.html
W takim razie, jak zachwalasz, wypróbuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyczytałam jeszcze o homeopatii na cell Aurum metallicum 200CH- ponoć pomaga przy dłuższym stosowaniu i nie kosztuje dużo- idę sprawdzić w mojej aptece dostęność |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kiedyś jak byłam u dermatologa z tym dziadem to też lekarz polecał homeopatie to są leki bardziej usprawniające krążenie limfy, zejśćie opochlizny, oraz zapobiega pewnie gromadzeniu się wody co do gąbki też byłam zadowolona tylko wiesz co-jak miałam dłuższą przerwę i ją używałam to okropnie swędziało mnie ciało- aż nie mogę się przemóc by po nią sięgnąć hehehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam!
Podziele sie sposobami jakie stosuje i przynosza fajne efekty.Z cellulitem walcze od 2 miesiecy intensywnie,wczesniej tez cos robilam ale malo regularnie. Pije czerwona i zielona herbate,podczas prysznica uzywam gąbki firmy ''syrena'',jest szorstka i na poczatku nieprzyjemna ale pozniej mozna sie przyzwyczaic,przynosi dobre efekty. Stosuje tez peeling kawowy tylko ze ja nie zaparzam kawy.Mieszam suchą z oliwa z oliwek i zelem pod prysznic.Skora jest gladziutka. Cwicze na orbitreku w spodenkach neoprenowych co rowniez daje bardzo zadowalajacy efekt.Robie rowniez przysiady. Codziennie po kąpieli masuje sie przyrzadem do masazu z wypustkami.Uzywam do tego czarnej oliwki antycellulitowej ''ziaja''. Wszytko to trzeba wykonywac niestety regularnie ale jak zobaczylam pierwsze efekty to mialam mobilizacje zeby dzialac dalej.Cellulit mam teraz tylko na posladkach jak scisne skore.Mysle ze za 2 miesiace juz go wcale nie bedzie ![]() Powodzenia dziewczyny!!! Aha i zapomnialam o najwaznijeszym.Dla wielu z was moze to byc kontrowersyjne ale zapewniam ze jest to bardzo skuteczny i pozyteczny zabieg rowniez w walce z cellulitem.Wyknuje regularnie lewatywe. Pozwala pozbyc sie zlogow nagromadzonych w jelitach,ktore sa przyczyna wielu chorob w tym takze cellulitu.Poprawia przemiane materii,wplywa korzystnie za samopoczucie i cere.Nie bede tu opisywac jak nalezy wykonywac taki zabieg bo dlugo by to trwalo ale zachecam do przeczytania wiadomosci chociazby w internecie na temat oczyszczajacej lewatywy.Z calego serca polecam Edytowane przez Lady19 Czas edycji: 2011-01-12 o 11:16 Powód: zapomnilam dopisac |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Szukałam dzisiaj tej czerwonej ziaji, ale nie mogłam znaleźć, więc kupiłam ponownie Eveline. Lecę jutro do sklepu po tą syrenę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Polecam te ćwiczenia, właśnie dzisiaj znalazłam i już ćwiczyłam. Powiem Wam, że się zmęczyłam i naprawdę czułam mięśnie - ba, nadal czuję.
http://www.youtube.com/watch?v=8QXGt6-cb1M http://www.youtube.com/watch?v=zoJQOapc9cY Do roboty! ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- zamierzam, tak 1x/dziennie ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Uczestniczę w innym wątku dot. tej zmory, więc może się wypowiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
blanx, robisz jakies ćwiczonka, po za tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
tak, dokładnie - mam przyrządy do ćwiczeń, których nie używam
![]() ![]() edit: Ale nie daję za wygraną! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co sądzicie o suplementach na cellulit jak np. Cellasene czy inne tabletki? Któraś z Was stosowała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.