![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chcę kochać Ją bezinteresownie!
Witajcie Drogie Wizażanki.
Biorę się za siebie i raz na zawsze chcę dawać ukochanej dziewczynie całego siebie. Chcę być dla niej najlepszym facetem a z każdym dniem być jeszcze lepszy. Aby było mi łatwiej, wypisałem pewnego rodzaju zasady wg których chcę postępować i kierować się nimi. To, o co proszę Was to pomysły na nowe lub/i skomentowanie czy jestem na dobrej drodze. Moim marzeniem jest danie Jej absolutnego szczęścia pamiętając, że jest to dziewczyna: z małym doświadczeniem, bardzo wrażliwa, z niemiłymi doświadczeniami z facetami z przeszłości, energiczna, bardzo potrzebująca czułości i namiętności. Oto co do tej pory udało mi się wypisać: Jak uszczęśliwić moją Ukochaną? 1) Kocham ją i jej zalety ale również mimo jej wad, bo każdy je ma 2) Zwracam się do niej zawsze czule i delikatnie 3) Jeśli zrobiła coś złego, przytulam ją i mówię, że nic się nie stało 4) Interesuje się tym co przeżywa, interesuje się jej życiem i problemami 5) Zawsze mówię jej prawdę i jestem szczery 6) Piszę i dzwonię do niej gdy tylko mam ochotę 7) Co najmniej raz dziennie mówię jej jak wiele dla mnie znaczy 8) Nie oczekuję wzajemności 9) Co najmniej raz na trzy spotkania witam ją jej ulubioną różą herbacianą 10) Jeśli mnie o coś poprosi, spełniam jej prośbę 11) Dzielę się z nią moimi przeżyciami jak również z uwagą słucham jej 12) Witając się z nią ja pierwszy ją przytulam i całuję 13) Gdy wychodzimy, ja pierwszy chwytam ją za rękę 14) Decydujemy wspólnie jak spędzamy czas i w jakim miejscu 15) Dążę do jak najlepszych relacji z jej rodziną 16) Chcę z każdym dniem być lepszy dla niej Proszę o więcej i o komentarze, czy idę w dobrym kierunku. Wcześniej różnie to bywało, jednak OD TERAZ CHCĘ BYĆ DLA NIEJ NAJLEPSZYM FACETEM jakim mogę być. Czy nie jest to wspaniały cel? Edytowane przez uwagafacet Czas edycji: 2011-01-14 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chcę kochać Ją bezinteresownie!
A nie masz czegoś czasem za uszami że chcesz się zmienić?
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też mi to przyszło do głowy
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() Podpucha jak nic. Punkty 7 i 9 najlepsze są ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2011-01-14 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziwne .......okazywanie uczuć według schematu ! To nijak ma się do życia...
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziwne??? Ciekawe co by było gdyby dziewczyna takiego idealnego faceta nie doceniła...
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czekam na osoby, które dostrzegą w tym prawdziwie dobre intencje zamiast zastanawiać się "dlaczego". Jesteśmy ludźmi i każdy sposób jest dobry aby osiągnąć cel. Ja wierzę, że to mi pomoże. Proszę o odpowiedzi tych osób, które po prostu chcą pomóc w tym wspaniałym celu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
17. W knajpie nie wyżeram ostatniego kawałka pizzy, tylko zostawiam go dla niej
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
![]()
Fajnie ,ze chcesz sie zmienic i dac z siebie wszystko by kochana osoba byla z Toba szczesliwa.Obawiam sie jednak ,ze postepowac wg. schematu sie nie da.Wezmy np. punkt 3.....jesli zrobi cos zlego, ponizy cie ,obrazi,stracisz zaufanie to tylko kilka przykladow,pomyslisz pkt. 3 mowi, przytule i przebacze?....niemozliwe, zapomnij.Wszystko zalezy od sytuacji.Jasne,staraj sie byc dobrym czlowiekiem.Zyj tak by nikt nie plakal przez Ciebie,to moja dewiza,jak dotad sie sprawdza.W zyciu trzeba miec zasady,i tego raczej trzymaj sie.Nie rob drugiemu,co Tobie niemile,ot cala filozofia.Badz tolerancyjny,nie fochaj sie bez powodu,badz usmiechniety i przyjaznie nastawiony do zycia,wtedy bedziesz szczesliwy.Oczywiscie jest prawdopodobienstwo,ze ktos Cie skrzywdzi,ale za to Ty bedziesz mial czyste sumienie a takie sytuacje ucza jak postapic w przyszlosci.Zycze powodzenia i trzymaj sie.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Dla mnie wiekszosc z wymienionych punktów jest naturalna ![]() Jednak mozesz sobie dopisac "Zawsze otwieram kobiecie drzwi i wpuszczam ja pierwszą" + "Staram sie by nic nie dźwigała i noszę wszystko za nią (prócz damskiej torebki)" ![]() Możesz również nauczyć się gotować, prać, prasować i sprzatac ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Traktuj ją tak, jak chciałbyś być traktowany. I tyle.
Ważne, żeby czuła się kochana, rozumiana, wiedziała, że Ci na niej zależy i że zawsze może liczyć na Twoje wsparcie. To są fundamenty, resztę już wypracujecie sobie indywidualnie. Nie ma sensu tworzyć schematu działania przed.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie zgodziłabym się całkowicie co do punktu trzeciego.
" 3) Jeśli zrobiła coś złego, przytulam ją i mówię, że nic się nie stało " Jeśli to jakaś błahostka, to ok. Rób tak, a jej napewno zrobi się milej. Ale jeśli to trochę poważniejsza sprawa to nie możecie tak tego załatwiać. Problemy są po to, żeby je rozwiązywać. Bo, gdy ją przytulisz i powiesz "kochanie, nic się nie stało." to ona nie ma wtedy nauczki na przyszłość, że ma tak więcej nie robić. Wtedy uważam, że powinniście porozmawiać, ale na spokojnie. "4) Interesuje się tym co przeżywa, interesuje się jej życiem i problemami " i tutaj Cię pochwalę. Ja na przykład lubię, gdy mój mężczyzna wysłuchuje co mam mu do powiedzenia, nawet jeśli to jest całkiem nie ważne. Umiejętność wysłuchania partnerki to podstawa ![]() Miło, że witasz ją jej ulubioną różą. To romantyczne, a kobiety takie coś uwielbiają. Daję wielkiego plusa za punkt 12) i 13) ![]() Powodzenia życzę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
jeśli się kogoś kocha to nie potrzeba punktów do realizacji
![]() różaraz na 3 spotkania, mówienie raz dziennie jak wiele znacz-- może po prostu bądź sobą, bez grafiku ,,miłych gestów". one wtedy tracą urok i przestają cieszyć cześć rzeczy. które wymieniłeś jest za to naturalna, nie działa sie według planu litości ![]() zagłaszcze i zanudzisz dziewczynę na śmierć. równie dobrze by mogla być z zaprogramowanym robotem. może trochę szczerości, emocji, luzu, naturalności? bo wybacz ale ja z takim facetem bym nie wytrzymała tygodnia oby to było prowo ![]() punkt 10 jest dobry- nie ma to jak prywatny niewolnik ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2011-01-14 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hm, tę różę co najmniej raz na trzy spotkania
![]() ![]() Nie ma przepisu na idealnego partnera, dobry związek to kombinacja cech i starań obojga partnerów. Sam Rzymu nie zbudujesz ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-01-14 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie,
Zrozumcie, że to są jedynie podstawy. Chcę o nich pamiętać. Nikt tu nie mówi o byciu robotem. Są to pewnego rodzaju pomoce, pomocne zdania, które wiadomo, że trzeba dostosować do konkretnej sytuacji. PS: Tak, jeśli jest poważna sprawa to wiadomo, że chcę o tym z Nią porozmawiać. Ale bardzo często bywały błahostki więc o to chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Przeraża mnie to, że to wszystko jest takie nienaturalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedzcie, pomoże to, że w sytuacjach będę zachowywać się podobnie jak Ona? Kiedyś rozmawiałem z koleżanką, szczęśliwą żoną już. Powiedziała, że warto mówić tym samym językiem miłości jak partnerka. Bo pewnie skoro w sytuacji ona zachowała się tak to może znaczyć, że sama też tak by chciała, no nie? I jeszcze coś.. czy napisanie jednego esa, a czasami paru każdego dnia to nie jest już za dużo? Bo ja swego czasu tak myślałem.. starałem się nie pisać codziennie "żeby się nie znudzić". Więc jak myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bądź po prostu sobą. Dostosowując się na każdym kroku do teoretycznych pragnień swojej dziewczyny, oszukujesz ją. Nie pokazujesz jaki jesteś naprawdę. Jeśli nie mówisz tym samym językiem miłości co ona, to prędzej czy później wyjdzie to na jaw ![]() ![]() Jeśli masz ochotę napisać esa to napisz, nie masz ochoty pisać to nie pisz. Tu nie chodzi oto, żeby na siłę coś napisać, bo twoja dziewczyna oczekuje X esemesów dziennie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Padłam.
Ps. W łóżku też jesteś taki spontaniczny ? Ps II. Dałam tę listę przeczytać TŻowi. Też padł. Dobrze się składa, bo pora odpowiednia...Avanti ! >>>> ucz się, chłopcze ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-01-14 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc przy moim doświadczeniu róża na trzy spotkania wygląda bladziutko ![]() Cytat:
No chyba, że Twoja dziewczyna to taki typ, że tego nie lubi. Ale nie przypominam sobie przypadku, żeby zakochana dziewczyna mówiła: "po co on mi tyle tych smsów przysyła?" ![]() Nie co pół godziny "co robisz", ale kilka jest dozwolonych i mile widzianych. Chyba w tej liście nie było komplementów, a to też jest fajne (oczywiście nie sztucznie, nie schematycznie, nie za dużo, a będzie super) POWODZENIA ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam !
1) Jestem za. 2) Kompletny nonsens ! To przekracza ludzkie możliwości. Podczas rozmów na poważne tematy też będziesz taki słodziak ? Ona stwierdzi że nie traktujesz jej na poważnie. Pomyśl, dajmy na to: bierzecie wspólny kredyt, ona chce poważnie porozmawiać a ty czule i słodko do niej. Nie da rady moim zdaniem. 3) Nieee. Traktuj ją na poważnie a nie jak dziecko. 4) Jestem jak najbardziej za. 5) Jestem jak najbardziej za. 6) Ja bym dzwonił od czasu do czasu. Ale ja to ja. 7) Więcej spontaniczności. 8) Chyba w gruncie rzeczy tak. Lecz napisze: bez komentarza. 9) Spontaniczność ! Kwiaty jak najbardziej tak, ale dawanie ich raz na 3 dni to nuda ! Dawanie kiedy się tego nie spodziewa jest fajne. 10) Nonsens ! 11) Jestem jak najbardziej za. 12) Jestem za. 13) Jestem za. Lecz ten punkt jest czasem ponad ludzkie możliwości. Wziąłeś pod uwagę np możliwość że oboje będziecie coś nieść ? hmn ? 14) Jestem za. 15) brrrrr teściowa 16) To chyba najważniejszy punkt. Bądź dla niej sobą. To najlepsze wyjście. Wilk syty i owca cała moim zdaniem. W gruncie rzeczy, nie można ustawić miłości pod jakieś punkty. To się nie sprawdzi. Nie ma idealnego planu na miłość i z tego co wiem nikt jeszcze takiego nie opublikował. Bądź sobą, szanuj ją i traktuj jak normalną dziewczynę a wszystko powinno być dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te komplementy niestety będą już sztuczne i schematyczne, bo autor je zapewne wpisze w swoją rozpiskę i dokładnie zaplanuje co i jak powiedzieć. Naprawdę chciałabyś, żeby twój chłopak powiedział ci, że masz piękne oczy, bo przeczytał na wizaz.pl, że tak należy? Ja wolałabym, żeby mi tego wcale nie mówił jeśli tak nie myśli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Może warto przestać myśleć w tak płaski sposób? Chłopak kierować się pewnymi wytycznymi a wy od razu gotowi mówić, że będzie jak robot wypełniał od a do z. Pytanie co to znaczy kochać w kwestii praktycznej. Kochać = być dla tej osoby najlepszy jaki tylko mogę? Fajnie, ale jeszcze konkretniej. I w ten sposób doszedłem do tych wytycznych. PS: Pewne jest, że wykażę się elastycznością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Święte słowa. Od siebie dodam tylko tyle, że nie próbuj być idealny - nikt nie jest idealny, a ci, którzy starają się, zazwyczaj są cholernie irytujący. Wielu popełniło i popełnia ten błąd - chciało dla swoich ukochanych być ideałem. Tyle, że ideały są do kitu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.