Jak to jest i dlaczego?Czemu tak sie dzieje?Fałszywi ludzie,alkohol i narkotyki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 01:34   #1
macius66
Przyczajenie

Jak to jest i dlaczego?Czemu tak sie dzieje?Fałszywi ludzie,alkohol i narkotyki?

Zastanawiam sie jak to jest,że jestem normalny,miły,uroczy,zaga duje do róznych osób i ponaje ludzi ,ale zazwyczaj natrafiam na fałyszwych ludzi.Dochodzi do tego,ze z dwoma kolegami poklóce sie bo pija i biora narkotyki.Czy inaczej nie mogło byc?Skoro przez internet poznaje ludzi miłych,sympatycznych i na poziomie kultury jak i przez kogos np.koszu,zajeciach,wszkol e itp.,dogaduje sie,rozmawiam.
To tylko poczatek a teraz zacznę od tego,ze nalezałem do towarzystwa w którym pili, uzywali narkotyki i zaczeli skakac do wszytskich nawet do mnie i doszło do awantury,przez 5 lat i rozpadło sie.Nie przejmuje sie,dawno juz nie mysle al ezastanawiam sie.Już nie ufam ludziom,mniej spotykam i widuje sie wole samotnosc czy tak bedzie,czy zmieni sie ?Chcialbym miec swoje towarzystwo poznac kogos nabrac dystansu do siebie.
macius66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 05:55   #2
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Jak to jest i dlaczego?Czemu tak sie dzieje?Fałszywi ludzie,alkohol i narkotyki

Skoro w szkole i podczas gry w kosza spotykasz ludzi " normalnych " i wartych zaprzyjaźnienia się ( tak zrozumiałam z Twojej wypowiedzi ), to dlaczego nie spędzasz z nimi więcej czasu tylko szukasz dodatkowych wrażeń?

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 08:26   #3
tennyo4
Zadomowienie

Dot.: Jak to jest i dlaczego?Czemu tak sie dzieje?Fałszywi ludzie,alkohol i narkotyki

Cytat:
Napisane przez macius66 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie jak to jest,że jestem normalny,miły,uroczy,zaga duje do róznych osób i ponaje ludzi ,ale zazwyczaj natrafiam na fałyszwych ludzi.Dochodzi do tego,ze z dwoma kolegami poklóce sie bo pija i biora narkotyki.Czy inaczej nie mogło byc?Skoro przez internet poznaje ludzi miłych,sympatycznych i na poziomie kultury jak i przez kogos np.koszu,zajeciach,wszkol e itp.,dogaduje sie,rozmawiam.
To tylko poczatek a teraz zacznę od tego,ze nalezałem do towarzystwa w którym pili, uzywali narkotyki i zaczeli skakac do wszytskich nawet do mnie i doszło do awantury,przez 5 lat i rozpadło sie.Nie przejmuje sie,dawno juz nie mysle al ezastanawiam sie.Już nie ufam ludziom,mniej spotykam i widuje sie wole samotnosc czy tak bedzie,czy zmieni sie ?Chcialbym miec swoje towarzystwo poznac kogos nabrac dystansu do siebie.
Przyjaciół mamy takich, jakich sobie wybierzemy

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 09:11   #4
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tennyo4 Pokaż wiadomość
Przyjaciół mamy takich, jakich sobie wybierzemy
czyli jak sobie pościelesz tak sie wyspisz
Stary 2011-01-17, 09:39   #5
JanePanzram
Zakorzenienie

Generalnie, to ktoś to już dobrze opisał: po prostu dorosłeś, nic poza tym.

Szczerze mówiąc mam to samo teraz, a jeszcze sama sobie dokładam różnych wrażeń przez przyglądanie się ludziom wokół siebie, czytając o różnych zachowaniach, i dumając jaką trzeba być [cenzura] żeby zachowywać się tak jak oni się zachowują. Po co i po kiego.

Ja sądzę, że to nie przejdzie, póki nie trafisz na normalnych ludzi - takie mam zdanie, bo jak widzę ludziów ciekawych np na moich studiach, to widzę, że normalni ludzie istnieją, jeno ja mam z takimi mało wspólnego, bo w pracy, moi znajomkowie (tez się odcięłam od niemal wszystkich kontaktów) to żałość bierze w ogromnej większości, że ja chyba pecha mam w trafianiu na 'przypadki' cwaniaków, którzy ledwo by się nadarzyła okazja to by mnie 'popchnęli w przepaść za michę, jak to mówią, ryżu'

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2011-01-17 o 09:42
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 14:40   #6
nielegalna_
Raczkowanie

Po pierwsze fajnie że wiesz czego chcesz, to już połowa sukcesu.
Chyba wiele osób ma okres w swoim życiu gdy widzi że ci znajomi to nie to czego oczekujemy. Niestety, tak bywa również wiem o co chodzi odnośnie znajomych z nieciekawymi nałogami czy tymi z 'dziwnych' kręgów. Z czasem dostrzegamy wady. Jeżeli jesteś gotowy odciąć się od tego na dobre to masz szanse na znalezienie swojego grona.
nielegalna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 09:48   #7
FireTire
Raczkowanie

Odstawiłeś towarzystwo które nie odpowiada, super ... Szukasz nowego, zacznij rozmawiać, spotykać się z ludźmi którzy podzielają Twoje zainteresowania itp itd ... Zaufania ludzkiego tak szybko się nie zdobywa trzeba czasu na to ... ale kiedy już się je zdobędzie dbaj o to by nie stracić jego. Na pewno znajdzie się jeszcze osoba, która pomoże zażegnać się z samotnością Powodzenia i życzę wytrwałości

Maksymilian --> Synuś!!!
Krzyś ---> Mężulek!!!
FireTire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 09:55   #8
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

W końcu znajdziesz ludzi, w których towarzystwie będziesz czuł się dobrze.

W moim wypadku zaczęłam znalazłam osoby, z którymi rozumiałam się naprawdę dobrze, dopiero pod koniec liceum i na studiach. Wcześniej miałam kilka zaufanych osób, ale do większości ani ja nie pasowałam, ani oni do mnie.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości