|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Znowu Zieleń - Tym Razem Z Różem :)
Witajcie!
Wklejam fotki makijażyku na domowych pieleszach zrobionego, ale moim zdaniem niezbyt oryginalnego, no - takiego do bluzeczki zielonej przypasowanego i do mojego usposobienia też - bowiem ostatnio rozkochałam się w zieleni, zarówno w makijażu jak i w stroju. ![]() Czyli do makijazu użyłam następujące, nowonabyte kosmetyki: - OCZKA - cienie INGLOT, paletka trzech zieleni + cienie sypkie CINEMA, przez Age mi przesłane, kolor różowozłoty. Do tego wewnętrzna kreska kredką PRESTIGE, kolor butelkowa zieleń. - PODKŁAD - puder piankowy MAYBELLINE. - RÓŻ - MADINA, w ostatnim makijażyku także zaprezentowana. - USTA - błyszczyk BELL, w którejś z gazet załączony. ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
I jeszcze oczęta...
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Znowu Zieleń - Tym Razem Z Różem :)
OSTATNIE OCZKA...
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
sliczny makijazyk
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pomysły skąd się biorą? Ha, u mnie osobiście z otaczającego świata, że się tak poetycko wyrażę...
![]() Na przykład teraz jest wiosenka, wszystko naokoło się zieleni, różowi, żółci, pachnie wniebogłosy, więc i na makijażyki weselsze, pogodniejsze przychodzi ochota... ![]() Pomysły można też brać - inspiracje, z ogólnych trendów modowych, jakie kolorki są teraz modne, jakie tendencje i użyć je w makijażu. No bo wszystko jest ze wszystkim powiązane... ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mnie konkretnie oprócz całości wykonania podoba się bardzo ta kreska zrobiona ciemnym cieniem pod łukiem brwiowym. fantastyczna!! Bardzo ładnie Ci w takiej zieleni
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wow - super
![]() ![]() Tylko mi osobiście podobałoby się bardziej bez tego zielonego cienia pod brwiami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Lucille, laik laikiem ale swój gust ma!
![]() ![]() Tak mi sie skojarzyło: wczoraj zwiedzanie i zakupy robiłam z mym chłopakiem Italiano, co to żeśmy w polskie progi teraz zawitali i między innymi do pięciu wrocławskich Rossmanów go zaprowadziłam (z nadzieją chyba że co innego w nich znajdę... ). Biedaczek się poskarżył że w tylu perfumeriach na raz i jednego dnia to on w całym swoim życiu nie był... No to potem, chciałam mu zadośćuczynić i weszłam z nim do jakiegoś takiego sklepu ze śrubkami i deseczkami i zaworkami... no i... DOWIEDZIAŁAM SIĘ NA WŁASNEJ SKÓRZE JAK ON SIĘ CZUŁ NIEZORIENTOWANY W TYCH PERFUMERIACH! TAK JAK JA POŚRÓD TYCH GWOŻDZIKÓW! ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle makijaż to jest taki stwór o wielu głowach co jedna to inna. To taki smok jest (pozdrowienia dla Smoczycy tak a propos) ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sliczne te makijaze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]()
wreszcie
![]() ![]() ![]() Osobiście uwielbiam takie mieszanie temperatur na twarzy ![]() Pięknie Ci wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Nio, cosik tam wyknociłam, wykombinowałam nieco... Ale obiecuję, że jak wrócę do Italy to wymyślę coś oryginalszego...
![]() Bo tutaj to zbytnio czasu nie mam. ![]() Pozdrowionka! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam,
jestem tu nowa! Bardzo mi sie tu podoba. Gratuluje wszystkim dziewczynom tak duzej inwencji tworczej i tak dobrych pomyslow na makijaze! Femme Banale - masz niesamowite pomysly i widze, ze jestes bardzo odwazna. Kiedy zobaczylam pierwszy raz Twoje zdjecia, od razu zauwazylam duze podobienstwo z pewna aktorka... Jestes bardzo podobna do Mai Ostaszewskiej! Mysle, ze powinnas podpatrzec jej styl i moze zainspirowac sie?... W koncu Maja zasluzenie jest uznawana za najbardziej stylowa polska gwiazde! Masz ciekawa urode i powinnas to wykorzystac! ![]() Tymczasem zycze powodzenia i duzo inspiracji! Ivvonka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]()
O! Ivvonka! To była Twoja pierwsza wiadomość na forum~! Ha!
![]() Już mi ktoś powiedział na WIZAŻU właśnie, że jestem podobna do Mai Ostaszewskiej, z malymi detalami: mam parę kilo więcej od niej i jestem troszkę jaśniejszego wydania... ![]() No, ale ona rzeczywiście ma swój styl. Kobieta z charakterem. Nic to - spróbuję swój własny styl stworzyć, po szkłach i cierniach do niego dochodząc... ![]() Dziękuję! Pa! ![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Femme - zrób się na Kleopatrę - no proszę ![]() A w zamroczonym mi taka kreska pasi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Femme
![]() Ja Was podziwiam - wciąż i niezmiennie - za tyle inwencji ![]() ![]() A gwoździki - ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Fajnie! Ja też ostatnio polubiłam zielony kolor i jak się malowałam zieloną kredką to się nawet zdziwiłam, że to taki ładny kolor
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
O Femme piękniutki makijaż jest taki radosny!!Wyglądasz bardzo "świeżo".Ja też miałam dziś zielony na oczkach-inglot vertigo nr 60(takie soczyste kiwi)+ cinema 27 (złoto-nałożony na ten zielony)+ fiolet.Jak będe robić zdjęcia..to może kiedyś go wrzuce na wizaż.Ale to nie jest tak profesjonalnie jak Ty i Aga.Mnie się u Was dziewczyny podoba to że tak te wszystkie linie kolorów pięknie przechodzą.No i to że tak szalejecie z kolorkami,z kreseczkami.PIĘKNIE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Lucille! Kleopatra zamówiona, zaklepana - będzie!
![]() Ot, to mnie zainspirowałaś kobieto! ![]()
![]() |
#19 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Makijaz jak zwykle wykonany perfekcyjnie
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle ślicznie...elegancko... i oryginalnie...
A zielony z rózem to bardzo odważne...gdybym ja miała tyle odwagi... Już od pewnego czasu oglądam Twoje makijaże i nie mogę sie napatrzeć... Jeśli chodzi o slep ze śrubkami, też miałam raz takie zadośćuczynienie, za 14 sklepów których zwiedziłam razem z chłopakiem, nic nie kupując w nich ![]() Teraz zabieram koleżanki.... ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
Femme makijaż jest super
![]() Ja również lubię łączyć zieleń (jaśniutką) z różowym.Robie to w dwóch wariacjach.Maluje ruchomą część powieki zielenią w kolorze pistacji i na środku na wysokości tęczówki robie takiego "kleksa" różowego i delikatnie pociągam pędzelkiem żeby rozetrzeć granice, lub na odwrót , powieka ruchoma jasnym lub ciemniejszym różem pociągnięta i zielony kleks. Na dolnej lini rzęs maluję kreseczkę zieloną kredką i lekko ją rozcieram, a pod łuk brwiowy nakładam biały (matowy lub perłowy),rzęsy solidnie tuszuje.Szkoda że nie mam cyfrówki to bym pokazała.Bardzo lubie miksować ze sobą różne kolory, ale nie zawsze mam na to czas... ![]() Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na kolejne Twoje makijaże ![]() Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane, już niedługo jak w swój naturalny teren wrócę, do mej lampki kuchennej z sufitu zwisającej co to mi piękne światło robi - zrobię też następne makijaże...
![]() W planach mam juz dwa: wspomnianą wyżej "KLEOPATRĘ" i drugi - niech zostanie niespodzianką... ![]() A wracam już niedługo - w poniedziałek. Do zobaczenia. ![]() PS A teraz idę jeść polską kolacyjkę... ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Femme jak zwykle Twój makijaż jest przepiękny. Perfekcyjne wykonanie, śmiałe połączenie kolorów. No i cała TY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Femme makijaż piękny, masz naprawdę talent
![]() Od dawna Cię podziwiam ![]() ![]() Czy możesz zdradzić nr tego zielonego cienia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Anulek - dzięki
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
![]()
To chyba też poszukam takiego odcienia
![]() Czekamy na tą Kleopatrę i nowe makijaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.