Jak zostać hipnotyzerem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 15:44   #1
Maaja
Raczkowanie

Jak zostać hipnotyzerem?

Ostatnio bardzo mnie interesuje hiponoza. Czytałam o tym w internecie, mam książkę o tym, oglądałam filmiki. Ale nie udaje mi się tego zrobić na żadnej osobie Wiem, że nie da się tak nagle zahipnotyzować.. Ale nie rozumiem co takiego jest w głosie doświadczonych hipnotyzerów że powie on jedno zdanie, na końcu doda "śpij" i człowiek zamyka oczy... Chciałabym zrobić na kimś tzw. most kataleptyczny (widziałam jak to robił taki młody chłopak)... Próbowałam hipnozy dziś na moim 20 letnim bracie - robiłam wszystko zgodnie ze wskazówkami no i nie wyszło mi nic :/ Jak mam to zrobić?? Może jest tu ktoś bardziej doświadczony ?
Maaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 18:14   #2
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Jak zostać hipnotyzerem?

Hipnoza to bzdura. Uda Ci się zahipnotyzować tylko osobę, która bardzo w nią wierzy, i będzie to zwyczajny efekt placebo i własnych oczekiwań. Ciebie, na przykład, byłoby łatwo zahipnotyzować. Osoby sceptyczne, które to raczej bawi - nie. Daj sobie spokój
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 18:25   #3
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Hipnoza to bzdura. Uda Ci się zahipnotyzować tylko osobę, która bardzo w nią wierzy, i będzie to zwyczajny efekt placebo i własnych oczekiwań. Ciebie, na przykład, byłoby łatwo zahipnotyzować. Osoby sceptyczne, które to raczej bawi - nie. Daj sobie spokój
A ja uważam, że jak ktoś ma zdolności to każdego zahipnotyzuje.

Ja sama się na tym nie znam, więc nie pomogę.

Ale wydaje mi się, że tutaj nie znajdziesz takiej osoby, nie to forum.
Stary 2011-01-15, 18:29   #4
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
jasne, ze masz racje jednak czesciowo mozna polemizowac.
ale skoro posiada takie zainteresowania, to 'daj sobie spokoj' to nie na miejscu. Osoby zainteresowanej nie przekonasz, ze to bzdura, tak jak zainteresowana osoba nie przekona Cie, ze to prawda. Wierzysz w co chcesz.

Ja mam praktycznie codziennie stycznosc z hipnoza.
moj TZ zajmuje sie hipnoza, skonczyl kursy na skale miedzynarodowa, niebawem bedzie otwieral swoj gabinet i nie ma osoby, ktorej by nie zahipnotyzowal. On wcale nie musi mowic, on patrzy i wie
hipnoza to nie tylko slowa, ale tez energia. Sama jestem kroliczkiem doswiadczalnym i wiem ile to wspanialych, czasami przerazajacych chwil moglam ujrzec dzieki niej. Jednak dla mnie jest fenomenalna terapia, przez 7lat borykalam sie z migrena i bolem karku, na szczescie mam takiego TZta ktory mnie wyleczyl z tego i to nie jest tylko moje zdanie, ale nawet badania to potwierdzaja, wiec jezeli moje zdrowie zalezy od wiary, to ja wole wierzyc i zwiedzac sobie wszechswiat i byc szczesliwa

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-15 o 18:30
caate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 18:32   #5
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
jasne, ze masz racje jednak czesciowo mozna polemizowac.
ale skoro posiada takie zainteresowania, to 'daj sobie spokoj' to nie na miejscu. Osoby zainteresowanej nie przekonasz, ze to bzdura, tak jak zainteresowana osoba nie przekona Cie, ze to prawda. Wierzysz w co chcesz.

Ja mam praktycznie codziennie stycznosc z hipnoza.
moj TZ zajmuje sie hipnoza, skonczyl kursy na skale miedzynarodowa, niebawem bedzie otwieral swoj gabinet i nie ma osoby, ktorej by nie zahipnotyzowal. On wcale nie musi mowic, on patrzy i wie
hipnoza to nie tylko slowa, ale tez energia. Sama jestem kroliczkiem doswiadczalnym i wiem ile to wspanialych, czasami przerazajacych chwil moglam ujrzec dzieki niej. Jednak dla mnie jest fenomenalna terapia, przez 7lat borykalam sie z migrena i bolem karku, na szczescie mam takiego TZta ktory mnie wyleczyl z tego i to nie jest tylko moje zdanie, ale nawet badania to potwierdzaja, wiec jezeli moje zdrowie zalezy od wiary, to ja wole wierzyc i zwiedzac sobie wszechswiat i byc szczesliwa
Zgadzam się w 100%.
Hipnoza to też np. gesty, nie tylko same słowa, a także energia.

Zazdroszczę takiego TŻ.
Stary 2011-01-15, 18:42   #6
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%.
Hipnoza to też np. gesty, nie tylko same słowa, a także energia.

Zazdroszczę takiego TŻ.
sama jestem dumna, ze go mam
jedno co mnie dobija, to ze on zawsze ma racje, ma ta swoja madrosc i potrafi tak zaanalizowac problem, pomoc, wytlumaczyc, on jest dobry sluchaczem, ja sama uwazam go za wysmienitego obserwatora, to on mnie nauczyl, ze oczy i zmarszczki mowia co innego niz usta, no ja bym mogla pisac i pisac, bo jestem zafascynowana tym
Stary 2011-01-15, 18:50   #7
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
sama jestem dumna, ze go mam
jedno co mnie dobija, to ze on zawsze ma racje, ma ta swoja madrosc i potrafi tak zaanalizowac problem, pomoc, wytlumaczyc, on jest dobry sluchaczem, ja sama uwazam go za wysmienitego obserwatora, to on mnie nauczyl, ze oczy i zmarszczki mowia co innego niz usta, no ja bym mogla pisac i pisac, bo jestem zafascynowana tym
Fajnie
Ja bym chciała oddać się w ręce hipnotyzera- czuję, że mi to potrzebne i tam znajdę odpowiedzi, których teraz szukam.

Musi być mądrym człowiekiem skoro tak piszesz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 19:03   #8
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
Fajnie
Ja bym chciała oddać się w ręce hipnotyzera- czuję, że mi to potrzebne i tam znajdę odpowiedzi, których teraz szukam.

Musi być mądrym człowiekiem skoro tak piszesz.
tak, inteligencja to on nie grzeszy
ma swoja charyzme i pewnosc siebie, w to co wierzy i dlatego nawet ludzi do hipno nie musi przekonywac.
Sami dzwonia alkoholicy, nalogowi palacze, ludzie o podlozu znerwicowanym, wszystkie te uzaleznienia to nasza psychika, a on po prostu potrafi sobie niezle z nia poradzic
jak sie poznawalismy ja mialam ciezka przeszlosc za soba, nie taka zwyczajna, jak kazdy sobie wyobraza, bo to nie moja byla wina, ale widzialam morderstwo, mialam mase grozb, fobie krwii i balam sie wyjsc z domu. Do dzisiaj, dziekuje losowi,ze poznalam TZta, mimo ze wtedy tylko tym sie interesowal, byl jak na faceta wyjatkowo cieplym sluchaczem, nigdy nie poznalam czlowieka, ktory moglby sluchac mojego marudzenia, narzekania godzinami, a na koniec znalezc rozwiazanie i to dobre. Jak sie tylko dowiedzialam, czym sie interesuje, opowiedzial mi o tym, to pierwsza go namawialam, szczegolnie na kursy i ksiazki no i dzisiaj moge smialo powiedziec, ze jestem baaardzo dumna z niego i ciesze sie, ze robi to w czym jest dobry. Jednak tutaj trzeba samozaparcia i mobilizacji, ja nia bylam i nigdy nie zapomne jak pierwsza hipnoze wykonal na mnie i opowiadalam mu jak to nad morzem jestem i chodze sobie po piasku
Mysle, ze tez duzo osob nie wierzy, przez media, ktore zawsze podkreslala, ze religijnosc i hipnoza nie ida w parze, z czym ja sie zgodze. Nie jestem osoba wierzaca, za duzo widzialam, zeby w Boga wierzyc, mam swoja wiare, natomiast moja mama zabobonowa katoliczka, wierzy w hipnoze i sama z moimi bolami (jako osoba niepelnoletnia nie moglam podniesc sie z lozka, potrafilam przeplakac z bolu 2doby i nie spac, a jesc tylko sucharki, ogolnie wrak czlowieka po takich atak bolu ze mnie byl i kazdy lekarz w szpitalu i inni specjalisci rozkladali rece) chciala mnie wyslac do warszawy na terapie, na szczescie to bylo niepotrzebne bo TZ mieszka duzo blizej
Stary 2011-01-15, 20:06   #9
malinowelato
BAN stały

Cytat:
tak, inteligencja to on nie grzeszy
ma swoja charyzme i pewnosc siebie, w to co wierzy i dlatego nawet ludzi do hipno nie musi przekonywac.
Sami dzwonia alkoholicy, nalogowi palacze, ludzie o podlozu znerwicowanym, wszystkie te uzaleznienia to nasza psychika, a on po prostu potrafi sobie niezle z nia poradzic
jak sie poznawalismy ja mialam ciezka przeszlosc za soba, nie taka zwyczajna, jak kazdy sobie wyobraza, bo to nie moja byla wina, ale widzialam morderstwo, mialam mase grozb, fobie krwii i balam sie wyjsc z domu. Do dzisiaj, dziekuje losowi,ze poznalam TZta, mimo ze wtedy tylko tym sie interesowal, byl jak na faceta wyjatkowo cieplym sluchaczem, nigdy nie poznalam czlowieka, ktory moglby sluchac mojego marudzenia, narzekania godzinami, a na koniec znalezc rozwiazanie i to dobre. Jak sie tylko dowiedzialam, czym sie interesuje, opowiedzial mi o tym, to pierwsza go namawialam, szczegolnie na kursy i ksiazki no i dzisiaj moge smialo powiedziec, ze jestem baaardzo dumna z niego i ciesze sie, ze robi to w czym jest dobry. Jednak tutaj trzeba samozaparcia i mobilizacji, ja nia bylam i nigdy nie zapomne jak pierwsza hipnoze wykonal na mnie i opowiadalam mu jak to nad morzem jestem i chodze sobie po piasku
Mysle, ze tez duzo osob nie wierzy, przez media, ktore zawsze podkreslala, ze religijnosc i hipnoza nie ida w parze, z czym ja sie zgodze. Nie jestem osoba wierzaca, za duzo widzialam, zeby w Boga wierzyc, mam swoja wiare, natomiast moja mama zabobonowa katoliczka, wierzy w hipnoze i sama z moimi bolami (jako osoba niepelnoletnia nie moglam podniesc sie z lozka, potrafilam przeplakac z bolu 2doby i nie spac, a jesc tylko sucharki, ogolnie wrak czlowieka po takich atak bolu ze mnie byl i kazdy lekarz w szpitalu i inni specjalisci rozkladali rece) chciala mnie wyslac do warszawy na terapie, na szczescie to bylo niepotrzebne bo TZ mieszka duzo blizej
no to go podsumowałas

a sam temat hipnozy-bardzo ciekawy
malinowelato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-15, 20:25   #10
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez malinowelato Pokaż wiadomość
no to go podsumowałas

a sam temat hipnozy-bardzo ciekawy
no t obylo logiczny pytanie to i zwiezla odpowiedz
bo o minusach hipnozy, tzn osoby jako hipnotyzera to juz inna bajka
Stary 2011-01-15, 20:40   #11
malinowelato
BAN stały

to chyba nie do konca sie orientujesz co to znaczy ze ktos nie grzeszy inteligencja....
malinowelato jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-15, 20:50   #12
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez malinowelato Pokaż wiadomość
to chyba nie do konca sie orientujesz co to znaczy ze ktos nie grzeszy inteligencja....
aaaaa, to sie nie zrozumialysmy
ze tak powiem, u mnie mowi sie 'nie grzeszy rozumem' jezeli chodzi Ci o tlumaczenie na nie ma rozumu, u mnie okreslenie z inteligencja, uzywa sie czesto na uczelni, jak ktos jest z czegos dobry, dla mnie oznacza, ze czlowiek jest i to bardzo pomocny, czyli w pozytywnym znaczeniu. w zyciu bym nie pomyslala o tym drugim
Stary 2011-01-16, 00:47   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jakieś szalenie dziwne jest to znaczenie które przytaczasz, kto tego używa na uczelni...? Może te osoby, które tego używają, nie rozumieją znaczenia tego sformułowania...?
Nigdzie się nie spotkałam ze znaczeniem innym niż "mało inteligentny".
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 01:31   #14
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
aaaaa, to sie nie zrozumialysmy
ze tak powiem, u mnie mowi sie 'nie grzeszy rozumem' jezeli chodzi Ci o tlumaczenie na nie ma rozumu, u mnie okreslenie z inteligencja, uzywa sie czesto na uczelni, jak ktos jest z czegos dobry, dla mnie oznacza, ze czlowiek jest i to bardzo pomocny, czyli w pozytywnym znaczeniu. w zyciu bym nie pomyslala o tym drugim

Przepraszam, przypomniało mi się, jak miałam z 8 lat i grałam z koleżankami w scrabble, i tak bardzo chciałam wygrać, że ułożyłam jakieś nieistniejące słowo, po czym usiłowałam im wmówić, że ono naprawdę istnieje. I nawet ułożyłam definicję. I historyjkę.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 09:19   #15
caate
Zakorzenienie

GG do caate

mozecie uwazac to za historyjki, ale ja w zyciu nie pomyslalam o tym co Wy, mialam co innego na mysli, a WSH to norma-wierzcie lub nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 11:17   #16
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz.
Sama myślałam tak jak Ty, póki nie zostałam zahipnotyzowana
Miałam przez ostatnie pół roku zajęcia z pracy z własnym ciałem na podyplomówce i prowadząca wprowadziła nas w takie stany, że prawie każdy z nas był w szoku. Tym bardziej, że ja jestem osobą bardzo sceptyczną i niepodatną na podobne wpływy i leżałam z myślą "co za bzdury", ale stwierdziłam, że co mi szkodzi, będę postępować zgodnie ze wskazówkami i to było niesamowite przeżycie. Zresztą przez całe pół roku dawałam się wprowadzać w takie stany i wielką radością
Prowadząca miała duże doświadczenie, na co dzień pracuje ze sportowcami, m.in. hipnoza pozwala na poprawienie im wyników
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 11:25   #17
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Miałam przez ostatnie pół roku zajęcia z pracy z własnym ciałem na podyplomówce i prowadząca wprowadziła nas w takie stany, że prawie każdy z nas był w szoku. Tym bardziej, że ja jestem osobą bardzo sceptyczną i niepodatną na podobne wpływy i leżałam z myślą "co za bzdury", ale stwierdziłam, że co mi szkodzi, będę postępować zgodnie ze wskazówkami i to było niesamowite przeżycie. Zresztą przez całe pół roku dawałam się wprowadzać w takie stany i wielką radością
Prowadząca miała duże doświadczenie, na co dzień pracuje ze sportowcami, m.in. hipnoza pozwala na poprawienie im wyników
Jestem za

Hipnoza potrafi zdziałać ogromne rzeczy. Nawet pozbycie się lęków, depresji czy nawet bólu...
Stary 2011-01-16, 19:27   #18
Baby14
Zakorzenienie

caate : co rozumiesz pod pojęciem 'wolę sobie zwiedzać wszechświat' ?

strasznie bym chciała żeby mnie ktoś zahipnotyzował .
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 19:46   #19
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
zapewne chodzi o oddychanie
sama nauczylam wytrzymywac bez oddychania 1min i 12sek. Niestety duzo osob jest niedotlenionych i kiedy poprosimy ich o sprawdzenie ile wytrzymaja bez powietrze odpowiedz nie przekracza 30sekund. w stanach hipnoza uzywana jest przy operacjach, o sportowcach tez wiele slyszalam i podniesieniu ich wydajnosci.
Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
caate : co rozumiesz pod pojęciem 'wolę sobie zwiedzać wszechświat' ?

strasznie bym chciała żeby mnie ktoś zahipnotyzował .
np. to, ze nigdy nie bylam w Egipcie, a dzieki hipnozie zwiedzilam go caly, nawet w piramidach w srodku bylam, tam gdzie wejscia nie sa dostepne dla turystow. opisalam wszystko, co jest obok, jakie sa stragany, pozniej na mapie 3d ogladalismy i wszystko sie zgadzalo. chcialam tez dowiedziec sie o swoich wcieleniach, to tez zobaczylam jak zylam, gdzie mieszkalam i co robilam, widzialam jak buduja wieze eiffla, jak jezdze kuligiem po alpach, czyli tam gdzie nigdy nie bylam w tym wcieleniu, a kiedys tam zylam. cos niesamowitego i jak widzialam swoje narodziny, moglam zobaczyc historie mojej duszy.
aktualnie staram sie uczyc jezyka poprzez hipnoze, chodzi o szybkie zapamietywanie slowek, juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy sesje

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-16 o 19:47
Stary 2011-01-16, 21:31   #20
NattiTt
Wtajemniczenie

Cudowne... również bym tak chciała... strasznię zazdroszczę TŻta!

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 09:17   #21
Sebastian12
Przyczajenie

Witam Maja widze że już nie jesteś aktywna w temacie. Sam chciałbym zostać hipnotyzerem tylko nie wiem jak się do tego zabrać Caate wiesz może w jaki sposób TŻ (swoją drogą możesz wytłumaczyć co ten skrót oznacza ?) został hipnotyzerem czy przez to że chodził na kursy czy może sam trenował na ludziach prywtnie ??
Żeby nauczyć się hipnozy na kimś należy nauczyć się najpierw hipnozy sam na sobie czyli autohipnozy wtedy wiesz co robiłaś ze sobą aby siebie wprowadzić w trans i to samo musisz przekazać osobie hiopnotyzowanej
Chciałbym zostać hipnotyzerem żeby pomagać ludziom bo np. te plastry nikoret po prostu mnie śmieszą jak ludzie zbijają kase za taki badziew. Tylko nie mam na kim trenować hipnozy, nie znam nikogo na żywo kto by się tym interesował a ludzie nie znający się poprostu nie wierzą w to lub mają błędne pojęcie na temat hipnozy i nie za bardzo chcą być hipnotyzowani :/
Sebastian12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 14:05   #22
NattiTt
Wtajemniczenie

Sebastian - mnie możesz zahipnotyzować, proszę bardzo ;D skrót TŻ oznacza towarzysz życia, ale na wizażu jest używany jako synonim chłopaka/męża

-7kg
Stary 2011-01-19, 17:46   #23
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:

np. to, ze nigdy nie bylam w Egipcie, a dzieki hipnozie zwiedzilam go caly, nawet w piramidach w srodku bylam, tam gdzie wejscia nie sa dostepne dla turystow. opisalam wszystko, co jest obok, jakie sa stragany, pozniej na mapie 3d ogladalismy i wszystko sie zgadzalo. chcialam tez dowiedziec sie o swoich wcieleniach, to tez zobaczylam jak zylam, gdzie mieszkalam i co robilam, widzialam jak buduja wieze eiffla, jak jezdze kuligiem po alpach, czyli tam gdzie nigdy nie bylam w tym wcieleniu, a kiedys tam zylam. cos niesamowitego i jak widzialam swoje narodziny, moglam zobaczyc historie mojej duszy.
aktualnie staram sie uczyc jezyka poprzez hipnoze, chodzi o szybkie zapamietywanie slowek, juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy sesje
serio tak hipnoza działa ? :O
czyli np. ja ja chcę jechać dajmy na to do Australii to idę do hipnotyzera i tam jestem ? Jak do działa w ogóle ?
I jak to można zobaczyć poprzednie wcielenia ?
Doświadczyłam w swoim życiu różnych , dziwnych rzeczy więc nie zdziwiałabym się gdyby to była prawda A do Twojego Tż każdy może przyjść i poprosić o hipnozę?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 17:51   #24
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
serio tak hipnoza działa ? :O
czyli np. ja ja chcę jechać dajmy na to do Australii to idę do hipnotyzera i tam jestem ? Jak do działa w ogóle ?
I jak to można zobaczyć poprzednie wcielenia ?
Doświadczyłam w swoim życiu różnych , dziwnych rzeczy więc nie zdziwiałabym się gdyby to była prawda A do Twojego Tż każdy może przyjść i poprosić o hipnozę?
Podobno się da.
Chociaż nie wiem jak działa ani nic więcej, bo w tym nie siedzę, ale też chętnie kiedyś z tego skorzystam.
Stary 2011-01-20, 10:08   #25
Sebastian12
Przyczajenie

Nati z chęcią się na Tobie poucze hipnozy, 3-4 próby i powinnaś być w Egipcie :P tylko szkoda że jesteśmy z innego wojewódstwa, ja dolnyśląsk :/
A co do regresji do poprzednich wcieleń to prawdopodobnie jest to tylko fantazja umysłu bo po takiej hipnozie okazało się że dużo kobiet w przeszłości było Kleopatrą :P
Były robione badania w których stwierdzono, że rzeczy które widzi osoba zahipnotyzowana są postrzegane przez umysł tak jakby były na prawdę, a nie tylko marzenia
Działa to na zasadzie, że osiągasz poziom umysłu taki jak przed snem lub we śnie (tzw. alfa lub theta) i jesteś tego świadoma, jest jeszcze kilka innych czynników które składają się na hipnoze o której mówimy ale za długo by pisać
Stary 2011-01-20, 12:05   #26
NattiTt
Wtajemniczenie

No szkoda ;p
Czytałam "sagę o ludziach lodu" i w tych końcowych tomach było trochę o tych poprzednich wcieleniach. Ech, chciałabym, chciałaa

-7kg
Stary 2011-01-20, 12:11   #27
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sebastian12 Pokaż wiadomość
Nati z chęcią się na Tobie poucze hipnozy, 3-4 próby i powinnaś być w Egipcie :P tylko szkoda że jesteśmy z innego wojewódstwa, ja dolnyśląsk :/
A co do regresji do poprzednich wcieleń to prawdopodobnie jest to tylko fantazja umysłu bo po takiej hipnozie okazało się że dużo kobiet w przeszłości było Kleopatrą :P
Były robione badania w których stwierdzono, że rzeczy które widzi osoba zahipnotyzowana są postrzegane przez umysł tak jakby były na prawdę, a nie tylko marzenia
Działa to na zasadzie, że osiągasz poziom umysłu taki jak przed snem lub we śnie (tzw. alfa lub theta) i jesteś tego świadoma, jest jeszcze kilka innych czynników które składają się na hipnoze o której mówimy ale za długo by pisać
ojjj, szkoda.
Ale są pewnie przypadki wcieleń prawdziwych, co?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

ps. ale to mam nadzieję nie neguje poprzednich wcieleń.
Stary 2011-01-20, 12:44   #28
Sebastian12
Przyczajenie

Chodzi o to że nie wiadomoże regresja to porzednich w cileń to prawda czy tylko fikcja umysłu. Bo nie wiadomo czy na prawdę żyłaś kiedyś co nie ?
Stary 2011-01-20, 15:52   #29
Chaigata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sebastian12 Pokaż wiadomość
Chodzi o to że nie wiadomoże regresja to porzednich w cileń to prawda czy tylko fikcja umysłu. Bo nie wiadomo czy na prawdę żyłaś kiedyś co nie ?
Ja wierzę, że tak.
Może niekoniecznie ja konkretnie, ale są przypadki, kiedy to się potwierdza.
Ja np. małe dzieci opowiadają coś, albo znają dokładnie całe pomieszczenia, których na oczy nie widziały, a po sprawdzeniu wszystko się pokrywa.
I to mi daje nadzieję.
Stary 2011-01-20, 17:50   #30
caate
Zakorzenienie

GG do caate

mhm, teraz to czuje sie zaklopotana
kolega jest z Wroclawia?

moj TZ zaczal od ksiazek, filmow po angielsku i po polsku, pozniej zaczal inwestowac w kursy i to mu najwiecej dalo oraz to, ze mial na kim cwiczyc.

co do regresji, to ja bylam raz polka-francuska z 3dzieci i mieszkalam miedzy Alpami, tak ze z domu widzialam te gory. Wczesniej mieszkalam w Paryzu, z mojego okna w mieszkaniu widzialam jak budowano wierze Eiffla. jeszcze wczesniej bylam koniem, a jeszcze wczesniej jakas energia, ale do tego neizbyt doszlismy bo nie umialam sie okreslic. Nie wiem czy to prawda, bo mam korzenie francuskie i kocham konie ja wierze, ze tak bylo.

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-01-20 o 17:52
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości