![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zostać hipnotyzerem?
Ostatnio bardzo mnie interesuje hiponoza. Czytałam o tym w internecie, mam książkę o tym, oglądałam filmiki. Ale nie udaje mi się tego zrobić na żadnej osobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Jak zostać hipnotyzerem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama się na tym nie znam, więc nie pomogę. Ale wydaje mi się, że tutaj nie znajdziesz takiej osoby, nie to forum. ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro posiada takie zainteresowania, to 'daj sobie spokoj' to nie na miejscu. Osoby zainteresowanej nie przekonasz, ze to bzdura, tak jak zainteresowana osoba nie przekona Cie, ze to prawda. Wierzysz w co chcesz. Ja mam praktycznie codziennie stycznosc z hipnoza. moj TZ zajmuje sie hipnoza, skonczyl kursy na skale miedzynarodowa, niebawem bedzie otwieral swoj gabinet i nie ma osoby, ktorej by nie zahipnotyzowal. On wcale nie musi mowic, on patrzy i wie ![]() hipnoza to nie tylko slowa, ale tez energia. Sama jestem kroliczkiem doswiadczalnym i wiem ile to wspanialych, czasami przerazajacych chwil moglam ujrzec dzieki niej. Jednak dla mnie jest fenomenalna terapia, przez 7lat borykalam sie z migrena i bolem karku, na szczescie mam takiego TZta ktory mnie wyleczyl z tego i to nie jest tylko moje zdanie, ale nawet badania to potwierdzaja, wiec jezeli moje zdrowie zalezy od wiary, to ja wole wierzyc i zwiedzac sobie wszechswiat i byc szczesliwa ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-15 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hipnoza to też np. gesty, nie tylko same słowa, a także energia. Zazdroszczę takiego TŻ. ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedno co mnie dobija, to ze on zawsze ma racje, ma ta swoja madrosc i potrafi tak zaanalizowac problem, pomoc, wytlumaczyc, on jest dobry sluchaczem, ja sama uwazam go za wysmienitego obserwatora, to on mnie nauczyl, ze oczy i zmarszczki mowia co innego niz usta, no ja bym mogla pisac i pisac, bo jestem zafascynowana tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała oddać się w ręce hipnotyzera- czuję, że mi to potrzebne i tam znajdę odpowiedzi, których teraz szukam. Musi być mądrym człowiekiem skoro tak piszesz. ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma swoja charyzme i pewnosc siebie, w to co wierzy i dlatego nawet ludzi do hipno nie musi przekonywac. Sami dzwonia alkoholicy, nalogowi palacze, ludzie o podlozu znerwicowanym, wszystkie te uzaleznienia to nasza psychika, a on po prostu potrafi sobie niezle z nia poradzic ![]() jak sie poznawalismy ja mialam ciezka przeszlosc za soba, nie taka zwyczajna, jak kazdy sobie wyobraza, bo to nie moja byla wina, ale widzialam morderstwo, mialam mase grozb, fobie krwii i balam sie wyjsc z domu. Do dzisiaj, dziekuje losowi,ze poznalam TZta, mimo ze wtedy tylko tym sie interesowal, byl jak na faceta wyjatkowo cieplym sluchaczem, nigdy nie poznalam czlowieka, ktory moglby sluchac mojego marudzenia, narzekania godzinami, a na koniec znalezc rozwiazanie i to dobre. Jak sie tylko dowiedzialam, czym sie interesuje, opowiedzial mi o tym, to pierwsza go namawialam, szczegolnie na kursy i ksiazki ![]() ![]() Mysle, ze tez duzo osob nie wierzy, przez media, ktore zawsze podkreslala, ze religijnosc i hipnoza nie ida w parze, z czym ja sie zgodze. Nie jestem osoba wierzaca, za duzo widzialam, zeby w Boga wierzyc, mam swoja wiare, natomiast moja mama zabobonowa katoliczka, wierzy w hipnoze i sama z moimi bolami (jako osoba niepelnoletnia nie moglam podniesc sie z lozka, potrafilam przeplakac z bolu 2doby i nie spac, a jesc tylko sucharki, ogolnie wrak czlowieka po takich atak bolu ze mnie byl i kazdy lekarz w szpitalu i inni specjalisci rozkladali rece) chciala mnie wyslac do warszawy na terapie, na szczescie to bylo niepotrzebne bo TZ mieszka duzo blizej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a sam temat hipnozy-bardzo ciekawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
to chyba nie do konca sie orientujesz co to znaczy ze ktos nie grzeszy inteligencja....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze tak powiem, u mnie mowi sie 'nie grzeszy rozumem' jezeli chodzi Ci o tlumaczenie na nie ma rozumu, u mnie okreslenie z inteligencja, uzywa sie czesto na uczelni, jak ktos jest z czegos dobry, dla mnie oznacza, ze czlowiek jest i to bardzo pomocny, czyli w pozytywnym znaczeniu. w zyciu bym nie pomyslala o tym drugim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jakieś szalenie dziwne jest to znaczenie które przytaczasz, kto tego używa na uczelni...? Może te osoby, które tego używają, nie rozumieją znaczenia tego sformułowania...?
Nigdzie się nie spotkałam ze znaczeniem innym niż "mało inteligentny". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Przepraszam, przypomniało mi się, jak miałam z 8 lat i grałam z koleżankami w scrabble, i tak bardzo chciałam wygrać, że ułożyłam jakieś nieistniejące słowo, po czym usiłowałam im wmówić, że ono naprawdę istnieje. I nawet ułożyłam definicję. I historyjkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
mozecie uwazac to za historyjki, ale ja w zyciu nie pomyslalam o tym co Wy, mialam co innego na mysli, a WSH to norma-wierzcie lub nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama myślałam tak jak Ty, póki nie zostałam zahipnotyzowana ![]() Miałam przez ostatnie pół roku zajęcia z pracy z własnym ciałem na podyplomówce i prowadząca wprowadziła nas w takie stany, że prawie każdy z nas był w szoku. Tym bardziej, że ja jestem osobą bardzo sceptyczną i niepodatną na podobne wpływy i leżałam z myślą "co za bzdury", ale stwierdziłam, że co mi szkodzi, będę postępować zgodnie ze wskazówkami i to było niesamowite przeżycie. Zresztą przez całe pół roku dawałam się wprowadzać w takie stany i wielką radością ![]() Prowadząca miała duże doświadczenie, na co dzień pracuje ze sportowcami, m.in. hipnoza pozwala na poprawienie im wyników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hipnoza potrafi zdziałać ogromne rzeczy. Nawet pozbycie się lęków, depresji czy nawet bólu... ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
caate : co rozumiesz pod pojęciem 'wolę sobie zwiedzać wszechświat' ?
strasznie bym chciała żeby mnie ktoś zahipnotyzował . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama nauczylam wytrzymywac bez oddychania 1min i 12sek. Niestety duzo osob jest niedotlenionych i kiedy poprosimy ich o sprawdzenie ile wytrzymaja bez powietrze odpowiedz nie przekracza 30sekund. w stanach hipnoza uzywana jest przy operacjach, o sportowcach tez wiele slyszalam i podniesieniu ich wydajnosci. Cytat:
![]() aktualnie staram sie uczyc jezyka poprzez hipnoze, chodzi o szybkie zapamietywanie slowek, juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy sesje ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-16 o 19:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Cudowne... również bym tak chciała... strasznię zazdroszczę TŻta!
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Żeby nauczyć się hipnozy na kimś należy nauczyć się najpierw hipnozy sam na sobie czyli autohipnozy wtedy wiesz co robiłaś ze sobą aby siebie wprowadzić w trans i to samo musisz przekazać osobie hiopnotyzowanej ![]() Chciałbym zostać hipnotyzerem żeby pomagać ludziom bo np. te plastry nikoret po prostu mnie śmieszą jak ludzie zbijają kase za taki badziew. Tylko nie mam na kim trenować hipnozy, nie znam nikogo na żywo kto by się tym interesował a ludzie nie znający się poprostu nie wierzą w to lub mają błędne pojęcie na temat hipnozy i nie za bardzo chcą być hipnotyzowani :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Sebastian - mnie możesz zahipnotyzować, proszę bardzo ;D skrót TŻ oznacza towarzysz życia, ale na wizażu jest używany jako synonim chłopaka/męża
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli np. ja ja chcę jechać dajmy na to do Australii to idę do hipnotyzera i tam jestem ? Jak do działa w ogóle ? I jak to można zobaczyć poprzednie wcielenia ? Doświadczyłam w swoim życiu różnych , dziwnych rzeczy więc nie zdziwiałabym się gdyby to była prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie wiem jak działa ani nic więcej, bo w tym nie siedzę, ale też chętnie kiedyś z tego skorzystam.
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Nati z chęcią się na Tobie poucze hipnozy, 3-4 próby i powinnaś być w Egipcie :P tylko szkoda że jesteśmy z innego wojewódstwa, ja dolnyśląsk :/
A co do regresji do poprzednich wcieleń to prawdopodobnie jest to tylko fantazja umysłu bo po takiej hipnozie okazało się że dużo kobiet w przeszłości było Kleopatrą :P Były robione badania w których stwierdzono, że rzeczy które widzi osoba zahipnotyzowana są postrzegane przez umysł tak jakby były na prawdę, a nie tylko marzenia ![]() Działa to na zasadzie, że osiągasz poziom umysłu taki jak przed snem lub we śnie (tzw. alfa lub theta) i jesteś tego świadoma, jest jeszcze kilka innych czynników które składają się na hipnoze o której mówimy ale za długo by pisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
No szkoda ;p
Czytałam "sagę o ludziach lodu" i w tych końcowych tomach było trochę o tych poprzednich wcieleniach. Ech, chciałabym, chciałaa ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale są pewnie przypadki wcieleń prawdziwych, co? ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ps. ale to mam nadzieję nie neguje poprzednich wcieleń.
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Chodzi o to że nie wiadomoże regresja to porzednich w cileń to prawda czy tylko fikcja umysłu. Bo nie wiadomo czy na prawdę żyłaś kiedyś co nie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może niekoniecznie ja konkretnie, ale są przypadki, kiedy to się potwierdza. Ja np. małe dzieci opowiadają coś, albo znają dokładnie całe pomieszczenia, których na oczy nie widziały, a po sprawdzeniu wszystko się pokrywa. I to mi daje nadzieję. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mhm, teraz to czuje sie zaklopotana
![]() kolega jest z Wroclawia? moj TZ zaczal od ksiazek, filmow po angielsku i po polsku, pozniej zaczal inwestowac w kursy i to mu najwiecej dalo oraz to, ze mial na kim cwiczyc. co do regresji, to ja bylam raz polka-francuska z 3dzieci i mieszkalam miedzy Alpami, tak ze z domu widzialam te gory. Wczesniej mieszkalam w Paryzu, z mojego okna w mieszkaniu widzialam jak budowano wierze Eiffla. jeszcze wczesniej bylam koniem, a jeszcze wczesniej jakas energia, ale do tego neizbyt doszlismy bo nie umialam sie okreslic. Nie wiem czy to prawda, bo mam korzenie francuskie i kocham konie ![]() Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-01-20 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.