|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje biżu - czyli trudne dłubania początki
Witajcie, przeglądam forum od bardzo dawna, no i postanowiłam się... Hmmm... Pochwalić to nie, bo nie ma czym niestety, bo to są naprawdę moje pierwsze z pierwszych prace, ale chciałam posłuchać jakichś rad, może nie odnośnie techniki samej, bo wiem co powinnam ćwiczyć, bo forum naprawdę mocno czytałam - chociaż nie, wskazówki też nie zaszkodzą. Chodzi mi raczej o wskazówki w doborze kolorów i materiałów, bo jak u innych oglądam, to widzę, że to czy tamto jest super, a tamto nie - a w swoich pracach no właśnie... Jakaś pomroczność mi na oczy spada, i głupieję...
I nie krzyczcie tylko proszę za mocno, bo pierwsze zamówienie doszło do mnie tydzień temu, i to są najpierwszejsze wyroby w moim życiu ![]() Ufff... Tremę mam okropną, wiecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje biżu - czyli trudne dłubania początki
Witaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie no, ja mimo wszystko bym chciała wiedzieć co jest nie tak, pokazujcie palcem każdy błąd, bo mimo "teorii" jednak mogę sama czegoś nie dostrzec, dzięki za pierwszą opinię
![]() edit: i chyba racja - wszystko jest mono - ja się normalnie boję łączyć kolory i faktury :/ Edytowane przez veloute Czas edycji: 2011-01-22 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
No to po kolei- po pierwsze linek generalnie nie stosuje się do kolczyków- są one dedykowane raczej do bransoletek i naszyjników- w kolczykach elementy zaciskowe wyglądają mało estetycznie (zwłaszcza jeśli nie stosuje się osłonek na zaciski) i takie kolczyki pomijając już ich wygląd są raczej niezbyt wytrzymałe. Ten sam efekt co w 1,4 i 5 uzyskałabyś stosując drut i loopy owijane. Kolczyki nr 7 wyglądają jakby miały się za chwilę rozpaść- szpilka zdecydowanie wyglądałaby tam lepiej niż linka. Nie zostawia się gołego drutu w dłuższych kolczykach- raz że może sie za chwilę pogiąć dwa że wszystko na nim lata- od tego by takie kolczyki były stabilne i wytrzymałe są rureczki dystansowe. Czy w kolczykach 2 i3 na dole są zaciski do linek????
Wisiorek zdecydowanie też powinien być wykonany na szpilce- wyobraź sobie że ktoś ten wisior założy na delikatną jedwabną bluzeczkę i będzie ją haczył ostrymi zaciskami i końcówkami linki...Poszukaj sobie też na sieci albo w watku dla poczatkujących tutoriali jak prawidłowo wykonać loopa prostego, a następnie loopa owijanego- to elementarna wiedza która się bardzo przydaje praktycznie we wszystkich prostych tworkach biżuteryjnych ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W sumie Rev już wszytko napisała, ja tylko podrzucę linki:
LOOP PROSTY LOOP OWIJANY Powodzenia! ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
szczerze, to ja miałam o wiele gorsze początki niż Ty, co prawda też nie uzywałam rurek, ani przekładek, ale moje kolczyki wydawały się całkiem przypadkowe, a dzisiaj jak nie jestem pewna to rozbieram i dalej kombinuje, więc nie załamuj się, zdaje sobie sprawę, że ciężko jest pierwszy raz zamówić kompletnie wszystko co może nam się przydać, bo głównie skupiamy się na koralikach i szpilkach. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
początki zawsze trudne ;P krytyka motywuje, działaj dalej
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.