przesylki do Polski - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-15, 22:19   #1
desti
Zakorzenienie

przesylki do Polski

Drogie dziewczyny mam pewien problem. Czasami potrzebuje cos wyslac do Polski w paczce. I juz mi sie dwa razy zdazylo, ze przesylki gina .
Jak wysylac tak zeby dotarlo na miejsce bo nic to nie daje, ze u mnie mam pokwitownanie. Tu poczta sprawdzi i udowodni, ze od nich przesylka wyszla a co sie z nia stalo po przekroczeniu granicy tego nikt nie wie.
Czy wam tez sie cos takiego zdazylo, czy to ja mam wyjatkowego pecha ???
Wiem, ze mozna przesylke ubezpieczyc ale ile potem problemow z dojsciem do tego... gdzie co jak i dlaczego. W sumie nie wyslam az tak wartosciowych rzeczy. Jednak jest to dosc denerwujace.
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 22:36   #2
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee
Dot.: przesylki do Polski

bylo duuuzo watkow o kradziezy poczty polskiej,niestety nic nie mozemy zrobic jak tylko paczki ubezpieczac a pozniej dochodzic kto i gdzie ukradl.....
Stary 2006-03-05, 21:01   #3
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez desti
Drogie dziewczyny mam pewien problem. Czasami potrzebuje cos wyslac do Polski w paczce. I juz mi sie dwa razy zdazylo, ze przesylki gina .
Jak wysylac tak zeby dotarlo na miejsce bo nic to nie daje, ze u mnie mam pokwitownanie. Tu poczta sprawdzi i udowodni, ze od nich przesylka wyszla a co sie z nia stalo po przekroczeniu granicy tego nikt nie wie.
Czy wam tez sie cos takiego zdazylo, czy to ja mam wyjatkowego pecha ???
Wiem, ze mozna przesylke ubezpieczyc ale ile potem problemow z dojsciem do tego... gdzie co jak i dlaczego. W sumie nie wyslam az tak wartosciowych rzeczy. Jednak jest to dosc denerwujace.
Tak, desti, zdarza sie to wielu osobom. Do mnie te ostatnio nie dotarla paczka wyslana przez moja mame.. zaginela... Wkurzylam sie potwornie

Jezeli moge ci cos poradzic, to ja wysylam paczki autobusami, jezdza polskie eurolinesy i intercarsy ode mnie do polski, daje kierowcy paczke, place 50zl, a mama odbiera ja w polsce na dwrocu. Jeszcze nidgy nie bylo problemu. Oni bardzo chetnie do tego podchodza, bo biora ta kase do kieszeni, a nic ich to nie kosztuje; bo ktos zawsze ta paczek w polsce odbiera na dworcu - wiec czysty zysk. Sprobuj.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 21:42   #4
desti
Zakorzenienie

Jowisia ... tez z tej moliwosci juz korzystalam... tylko niestety busiki do mnie jezdza dosc nieregularnie... i w druga strone tak samo... kiedys dwa miesiace kombinowalam zanim udalo sie mojej mamie przekazac paczke dla mnie...
wiekszy ruch jest w kierunku slaska... ale z polaczeniem Bawaria... pomorze jest juz gorzej...
Stary 2006-03-06, 10:49   #5
Luba
Zakorzenienie

Desti, wejdz tutaj: http://www.eurobusy.pl/, może znajdziesz cos interesujacego.
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 10:57   #6
lilithin
Wtajemniczenie

a moze jest u Ciebie taka firma przewozowa, ktora dostarcza paczki. moja babcia tak wysyla paczki do Polski. po prostu jezdzi facet takim wiekszym autkiem, liczy sobie od kilograma i potem dowozi wszystko na miejsce. jeszczenie zdarzylo sie, aby jakas paczka zaginela. popytak sie, moze u Ciebie tez cos takiego dziala
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-06, 13:45   #7
Sylwia***
Wtajemniczenie

Jej, dziewczyny, nie straszcie mnie... wlasnie czekam na moje swiadectwo maturalne, i jakos nie przychodzi jak na razie! Ojciec wyslal je za potwierdzeniem odbioru, ale kto to wie, co sobie pracownicy poczty pomysla - moze ze ktos wysyla mi niewiadomo jak duzo pieniedzy... Myslicie, ze potwierdzenie odbioru cos tu da?
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-06, 15:28   #8
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba
Desti, wejdz tutaj: http://www.eurobusy.pl/, może znajdziesz cos interesujacego.

niestety nie maja na tej stronie dla mnie zadnego polaczenia...
ja mam firme, ktora jezdzi na tej trasie tylko czesto niestety opuszcza Regensburg jadac bezposrednio do Monachuim...

wszystko dobrze jak sie z przesylka nie spieszy... ale gdyby tak cos pilnego bylo... ehhh...
no nic... jakos trzeba sobie radzic...
Stary 2006-03-06, 15:35   #9
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia***
Jej, dziewczyny, nie straszcie mnie... wlasnie czekam na moje swiadectwo maturalne, i jakos nie przychodzi jak na razie! Ojciec wyslal je za potwierdzeniem odbioru, ale kto to wie, co sobie pracownicy poczty pomysla - moze ze ktos wysyla mi niewiadomo jak duzo pieniedzy... Myslicie, ze potwierdzenie odbioru cos tu da?
Ja mialam przypadek sylwio, ze mama nadala z potwierdzeniem odbioru, a paczka wcale nie doszla.. I teraz kloc sie z nimi!

Nie chce za peszac, mam nadziejej, ze bedzie dobrze, zreszta coz mozemy poradzic, nie wysylac, jak pilne?
Trzymam kciuki, ze bedzie dobrze.

Stary 2006-03-06, 18:46   #10
Sylwia***
Wtajemniczenie

Dzieki za odpowiedz.. Zastanawia mnie tylko jedno: Po ch..... to cale potwierdzenie odbioru, skoro nic z niego nie wynika? Latwo brac pieniadze za przesylke, ale ciezej wziac odpowiedzialnosc.

Moja kolezanka wysyla zasze przez jedna firme, ktora bierze 10E za paczke i dostarcza pod wskazany adres w Polsce, jedyna niedogodnosc to to, ze mozna im dawac paczki tylko raz w tygodniu przez pol godziny. Ona wysyla juz od kilku lat, nawet cenne rzeczy, i nigdy nic nie zginelo, po tygodniu wszystko dochodzilo. Tylko problem miala jej mama, bo jesli chciala cos z Polski wyslac, to musiala do wiekszego miasta jechac, albo nadac ja od razu przy odbiorze paczki, ktora wlasnie przyszla. Musze z niej wydusic dokladne namiary na ta firme, tam mozna zadzwonic i o wszystko wypytac takze po polsku. Jednak swiadectwa bym sie chyba w ten sposob nie odwazyla przeslac.
Stary 2006-03-06, 21:46   #11
jowisia
Wtajemniczenie

Tez slyszalam o takich firmach, widocznie naprawde rozsadnie podchodza do sprawy, i biora pieniadze, ale przynajmniej dobrze wykonuja swoja robote. Moze jezeli jest cos naprawde waznego to lepiej z nimi paczki wysylac..
A czemu poczta polska bierze dowod nadania, ktory na nic sie nie zdaje? Nie wiem gdzie sylwio mieszkasz, ale moze slyszalas o wielkiej aferze jaka ostatnio miala miejsce w polsce. Coraz wiecej osob okradzionych przez poczte polska, niestety Ja jej juz nie ufam.
Paczki przesylam przez kierowcow z eurolinesu lub intercars, sa mili i jeszcze nie trafilam na nieuczciwego. Alo moja kolezanka z kolei miala kiedys historie z Polka Service, facet wzial paczke m.in z papierosami od jej mamy i nigdy ich nie dowiozl. Kolezance sie wypieral w zywe oczy, ze zadnej paczki nie dostal i nigdy o niej nie slyszal -50zl wzial do kieszeni a fajki pewnie sam sobie wypalil. Jak sama widzisz, nikomu juz chyba nie mozna ufac i dlatego jestem w waznych sprawach za profesjonalnymi, prywatnymi firmami.
Moze tu ktoras moze jakas konkretnie polecic?

Stary 2006-03-07, 10:42   #12
Sylwia***
Wtajemniczenie

"moze slyszalas o wielkiej aferze jaka ostatnio miala miejsce w polsce. Coraz wiecej osob okradzionych przez poczte polska" - nic nie slyszalam, co sie stalo? Slyszalam tylko, ze podobno program Uwaga mial cos o tym nakrecic, ale czy faktycznie cos bylo, to juz nie wiem.

No wlasnie, kto zna wiarygodna firme?
(pewnie nikt, bo juz dawno by ktoras napisala, ale zawsze jest szansa)
Autobusy odpadaja, bo rodzina tego nie odbierze.
Stary 2006-03-07, 10:54   #13
*majka*
Zakorzenienie

Ostatnio kierowcy autobusow zadaja coraz wiecej za przesylki,tak sie rozbestwili,nie dosyc,ze dobry interes maja,bo pieniadze dla nich do kieszeni,to jeszcze trzeba palcic za przesiadke paczki-przeciez kierowca drugiego autobusu tez musi dostac swoje Szkoda slow...
Ostatnio moja mama placila za wyslanie butow w kartonie 60 zl i ja po te buty musialam jechac jeszcze 60 km,bo autokar do Düsseldorfu juz mu sie jechac z samymi butami nie chcialo

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2006-03-07 o 11:16
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-07, 18:31   #14
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia***
"moze slyszalas o wielkiej aferze jaka ostatnio miala miejsce w polsce. Coraz wiecej osob okradzionych przez poczte polska" - nic nie slyszalam, co sie stalo? Slyszalam tylko, ze podobno program Uwaga mial cos o tym nakrecic, ale czy faktycznie cos bylo, to juz nie wiem.
Sylwia, wejdz w wyszukiwarke i poczytaj watki, bylo ich sporo, a dziewczyny sie wypowiadaja i wszystko tam opisuja. Ja tez nie bylam na biezaco, nie czytalam akurat wiadomosci na onecie, i dowiedzialam sie o calej aferze z wizazu (swoja droga- jak o wielu rzeczach, ktre dzieja sie w polsce )

To Ty pisalas o kolezance, ktora wysyla paczki za 10E, powiedz, jaka to firma?

I zgadzam sie z majka - kierowcy coraz bardziej sie niestety panosza

Stary 2011-02-26, 16:16   #15
lucaa_rules
Wtajemniczenie

ja wysylalam rozne rzeczy, roznej wartosci i nigdy nic nie ukradli. nie wiem od czego to zalezy. zawsze wysylalam pierwsza klasa poczta samolotowa i robie recorded delivery na paczce. wiec nie wiem czy na mojej poczcie tacy uczciwi, czy rzeczywiscie gina w niewyjasnionych okolicznosciach...
lucaa_rules jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości