|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Męski zapach z nutą jaśminu
Witam
Jak w temacie ... czy ktoś mógłbym mi polecić męski zapach z wyczuwalną/wiodącą nutą jaśminu? Kocham się w jego woni. Są jakieś męskie zapachy na tej bazie? Nie pogardzę też unisexami serdeczne dzięki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Męski zapach z nutą jaśminu
Jako pierwszy przychodzi mi do głowy Antidote Viktora & Rolfa. A z uniseksami nie powinno być problemu, na przykład A La Nuit Lutensa jest fantastyczny, Le Jasmin Annick Goutal albo Jasmin de Nuit The Different Company
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja znam wodę toaletową Zielona Herbata ( nie ma jakiejś specjalnej nazwy) firmy L'Occitane. Może byc używana przez mężczyzn i przez kobiety- mi osobiście bardzo podoba się ten zapach. Poza zapachem herbaty, wyczuwa się wyraźnie jaśmin i cytrusy. Tu jest wszystko napisane
:http://www.loccitane.pl/woda-toaleto...3542,45234.htm |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
A męski zapach podobny do Aliena istnieje??
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Mnóstwo jaśminu jest w Reflection Man Amouage (ale słodyczy tu nie ma, całość jest lekko "mydełkowata"). Poza tym Silver tej samej firmy (jaśmin i kwiat pomarańczy). Z męskich białokwiatowców przychodzi mi na myśl jeszcze Fleur du Male JPG (tutaj zalecam testy, na mnie były straszne...) i Fahrenheit 32 (cudny, mleczny kwiat pomarańczy z wanilią i świeżym, soczystym wetiwerem)
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj,czeka mnie mnóstwo testów Notuję na fragrze, czytam opisy....masakra. Mam ogromny problem ze znalezieniem zapachu dla męża. Ogólnie"gdzieś na świecie" istnieje ten zapach, bo czułam go kilka razy, ale nie jestem w stanie opisać nut...tropię, śledzę i na razie nic...to jak szukanie igły w stogu siana...Męskie perfumy są dla mnie zazwyczaj wtórne, podobne o siebie(oprócz nielicznych) oparte na tych samych motywach....Skoro nie mogę namierzyć tego właściwego, szukam czegoś opartego na nietypowych nutach, ale zazwyczaj trafiam jak kulą w płot. Mąż niestety nie jest w stanie zdecydować obecnie o ty co chce nosić gdyż stracił węch(ja bym chyba umarła bez węchu![]() Ps:gryx82,dzięki za rady. Masz w podpisie moje ulubione przysłowie
Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2017-03-09 o 08:19 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Manful Oriflame-niepodobny do Aliena, ale z jaśminem, nuty intrygujące, muszę przetestować
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Nie bardzo. Ten ambrowy jaśmin to chyba domena damskich perfum tylko
Testowałaś Egoiste Platinum? Co prawda tam przede wszystkim lawenda i geranium, ale na odpowiedniej skórze mogą dawać efekt kwiatowy, tak myślę Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

Jak w temacie ... czy ktoś mógłbym mi polecić męski zapach z wyczuwalną/wiodącą nutą jaśminu? Kocham się w jego woni. Są jakieś męskie zapachy na tej bazie? Nie pogardzę też unisexami 

:

Testowałaś Egoiste Platinum? Co prawda tam przede wszystkim lawenda i geranium, ale na odpowiedniej skórze mogą dawać efekt kwiatowy, tak myślę