Partnerka na studniówkę - od zaraz! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-06, 08:06   #1
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

Angry

Partnerka na studniówkę - od zaraz!

Witam, jestem w beznadziejnej sytuacji i szukam pomocy już nawet na damskich forach internetowych... moja partnerka na studniówkę wczoraj raczyła mi powiedzieć (a raczej napisać), że nie może pójść. 6 dni przed studniówką.. nie muszę chyba dodawać, że dawno opłacone zostały 2 miejsca. Koleżanka z którą miałem iść była ostatnią możliwością - wszystkie inne znajome są albo zajęte, albo nie mają czasu, albo po prostu nie chcą iść.. dlatego w tej chwili nie obchodzi mnie czy będzie to ktoś nieznajomy, po prostu nie chcę żeby wpłacone pieniądze przepadły w błoto, nie chcę zepsuć sobie zabawy...

Pomóżcie, czasu jest naprawdę mało!

Edytowane przez potrzebna_pomoc
Czas edycji: 2012-02-12 o 17:52
potrzebna_pomoc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 08:51   #2
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Partnerka na studniówkę - od zaraz!

chętnie bym pomogła, ale to już kolejny semestr i pewnie nie dam rady czasowo. Trzymam kciuki, popytam koleżanek z Gdyni i nakieruję na Twój wątek.

Powodzenia

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 09:48   #3
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

dzięki za odpowiedź! czekam na wiadomości. mam nadzieję że się uda...
Stary 2012-02-06, 10:10   #4
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez potrzebna_pomoc Pokaż wiadomość
Witam, jestem w kompletnie beznadziejnej sytuacji i szukam pomocy już nawet na damskich forach internetowych... moja partnerka na studniówkę wczoraj raczyła mi powiedzieć (a raczej napisać), że nie może pójść. 6 dni przed studniówką.. nie muszę chyba dodawać, że dawno opłacone zostały 2 miejsca. Koleżanka z którą miałem iść była ostatnią możliwością - wszystkie inne znajome są albo zajęte, albo nie mają czasu, albo po prostu nie chcą iść.. dlatego w tej chwili nie obchodzi mnie czy będzie to ktoś nieznajomy, po prostu nie chcę żeby wpłacone pieniądze przepadły w błoto, nie chcę zepsuć sobie zabawy, no i przyznam że wyglądałoby to śmiesznie - "przyszedł sam, laska go wystawiła tydzień przed".

To już 11 lutego, w najbliższą sobotę.. w hotelu Faltom w Rumi (woj. pomorskie). Czy są tutaj dziewczyny z Gdyni i okolic, które zgodziłyby się mi towarzyszyć? Szkoda mi prawdopodobnie jednej z najlepszych imprez w życiu..

Coś o mnie: rocznik 1992, wzrost trochę ponad 185, sylwetka normalna, brunet, w tym roku kończę technikum, raczej nie jestem typem awanturnika ani nic w tym stylu. Więcej informacji na priv.. jeśli znajdzie się chętna dziewczyna, to wymagam jakiś zdjęć + krótkiego spotkania w tygodniu, jeśli się zdecyduje. Pomóżcie, czasu jest naprawdę mało!
Jeśli ty się zdecydujesz? Co to jest? Jakiś kasting? Ty prosisz czy wymagasz? Bo na razie wygląda jakbyś wymagał, a nie, że w potrzebie jesteś. Nie dość, że łaskę Ci zrobić i pomóc to jeszcze takie wytyczne? I może zamiast zaczniesz kazać wysyłać zdjęcia to sam pokaż swoje? Co? Żeby dziewczyny wiedziały kto będzie je oceniał i wybierał? Bo może nie warto... Ty się zabezpieczyłeś. Kobiety też muszą.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 10:34   #5
wampir
Zakorzenienie

Oj, nie czepiaj się go Chłopak jest w pod bramkowej sytuacji

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 10:41   #6
Dziewucha
Zakorzenienie

matko jak ja bym poszła jeszcze raz na studniówkę ! ale niestety mam do ciebie jakieś 14h pociągiem Mam nadzieje, że zgłosi się jakaś dziewczyna i będziecie się fajnie bawić
Stary 2012-02-06, 10:43   #7
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Jeśli ty się zdecydujesz? Co to jest? Jakiś kasting? Ty prosisz czy wymagasz? Bo na razie wygląda jakbyś wymagał, a nie, że w potrzebie jesteś. Nie dość, że łaskę Ci zrobić i pomóc to jeszcze takie wytyczne? I może zamiast zaczniesz kazać wysyłać zdjęcia to sam pokaż swoje? Co? Żeby dziewczyny wiedziały kto będzie je oceniał i wybierał? Bo może nie warto... Ty się zabezpieczyłeś. Kobiety też muszą.
ej, nie przesadzasz trochę? zejdź z tonu, bo nie znasz faceta a czepiasz się nie wiadomo o co. jakbyś była w jego sytuacji to co, też poszłabyś z pierwszym lepszym? wątpię nawet jak byłabyś w podbramkowej sytuacji, to myślę że też prosiłabyś o zdjęcia i spotkanie, żeby przekonać się kto to

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 11:10   #8
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

Cytat:
nie przesadzasz przypadkiem? jeśli znajdzie się dziewczyna która byłaby zainteresowana, to wymienię się z nią zdjęciami i informacjami prywatnie, a nie na forum. to chyba oczywiste że chciałbym najpierw zobaczyć z kim się spotkam w tej sprawie, przecież nie pójdę np. z dziewczyną która ma <160 cm wzrostu, bo sam jestem dosyć wysoki.. "krótkiego spotkania w tygodniu, jeśli się zdecyduje" jeśli ONA się zdecyduje, nie ja. to chyba normalne że chciałbym ją poznać przed tą studniówką.. naprawdę nie pluj na mnie jadem, bo sytuacja jest nagła i w życiu nie myślałem że będę musiał szukać partnerki na jakimś forum...

Czas edycji: 2012-02-06 o 11:13
Stary 2012-02-06, 11:58   #9
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
ej, nie przesadzasz trochę? zejdź z tonu, bo nie znasz faceta a czepiasz się nie wiadomo o co. jakbyś była w jego sytuacji to co, też poszłabyś z pierwszym lepszym? wątpię nawet jak byłabyś w podbramkowej sytuacji, to myślę że też prosiłabyś o zdjęcia i spotkanie, żeby przekonać się kto to
Cytat:
nie przesadzasz przypadkiem? jeśli znajdzie się dziewczyna która byłaby zainteresowana, to wymienię się z nią zdjęciami i informacjami prywatnie, a nie na forum. to chyba oczywiste że chciałbym najpierw zobaczyć z kim się spotkam w tej sprawie, przecież nie pójdę np. z dziewczyną która ma <160 cm wzrostu, bo sam jestem dosyć wysoki.. "krótkiego spotkania w tygodniu, jeśli się zdecyduje" jeśli ONA się zdecyduje, nie ja. to chyba normalne że chciałbym ją poznać przed tą studniówką.. naprawdę nie pluj na mnie jadem, bo sytuacja jest nagła i w życiu nie myślałem że będę musiał szukać partnerki na jakimś forum...
Nie, nie przesadzam. Powinieneś zapewnić ewentualną partnerkę studniówki, że ona otrzyma od Ciebie zdjęcie, żeby również mogła zobaczyć z kim ma do czynienia i ocenić czy jej się podobasz. Bo na razie Twój post brzmi tak, jakby tylko Twoje odczucie było ważne i to czy dziewczyna chętna do pójścia z Tobą na studniówkę będzie ładna, nie za niska, nie za gruba itd...
Pozdrawiam.

Achh i coś mam wrażenie, że jesteś zbyt wymagający i dlatego żadna, nawet koleżanka, nie chciała iść z Tobą na studniówkę... Bo ja bym wolała iść z niską dziewczyną (będąc facetem), miłą niż wcale i szukać jej na forum...

Edytowane przez Charlotte York
Czas edycji: 2012-02-06 o 12:01
Stary 2012-02-06, 12:05   #10
aagusiaa88
Zakorzenienie

kurde, ale zaluje, ze to tak daleko no i pracuje 11.02 trzymam kciuki, zebys kogos znalazl

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Charlotte... nie przesadzaj mam wrazenie, ze za bardzo sie nakrecilas
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 12:08   #11
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Ja bym poszła, policytuję się z koleżanką wyżej - ale mam 10h pociągiem
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 12:10   #12
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aagusiaa88 Pokaż wiadomość
kurde, ale zaluje, ze to tak daleko no i pracuje 11.02 trzymam kciuki, zebys kogos znalazl

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Charlotte... nie przesadzaj mam wrazenie, ze za bardzo sie nakrecilas
Ja tylko swoje zdanie wyrażam. Przecież mogę. No nie? Noo
Stary 2012-02-06, 12:16   #13
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

Cytat:
Powinieneś zapewnić ewentualną partnerkę studniówki, że ona otrzyma od Ciebie zdjęcie, żeby również mogła zobaczyć z kim ma do czynienia i ocenić czy jej się podobasz.

Achh i coś mam wrażenie, że jesteś zbyt wymagający i dlatego żadna, nawet koleżanka, nie chciała iść z Tobą na studniówkę... Bo ja bym wolała iść z niską dziewczyną (będąc facetem), miłą niż wcale i szukać jej na forum...
To chyba oczywiste że wyślę jej swoje zdjęcie, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Co do drugiej części tego co napisałaś : nie oceniaj ludzi zbyt szybko, bo o pewnych rzeczach nie masz pojęcia. Tyle ode mnie.
Stary 2012-02-06, 12:20   #14
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
To chyba oczywiste że wyślę jej swoje zdjęcie, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Co do drugiej części tego co napisałaś : nie oceniaj ludzi zbyt szybko, bo o pewnych rzeczach nie masz pojęcia. Tyle ode mnie.
Zajmij się lepiej kolego szukaniem partnerki na studniówkę i obyś znalazł, nie za niską, nie za brzydką, a nie pouczaniem starszych od siebie osób. To też tyle ode mnie.
Stary 2012-02-06, 12:30   #15
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

Cytat:
Zajmij się lepiej kolego szukaniem partnerki na studniówkę i obyś znalazł, nie za niską, nie za brzydką, a nie pouczaniem starszych od siebie osób. To też tyle ode mnie.
za wszelką cenę musiałaś się o coś do mnie przyczepić, ale nie do końca się udało, więc na koniec morał i bye bye.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 14:01   #16
Cindy28
Lux Mundi

Studniówka
Mam 'jedyne' 4 godz ciapągiem do Cię
Ale za to w sb imprezę, na której muszę być...
Niemniej jednak życzę Ci, abyś jak najszybciej
znalazła Fajną Dziewczynę,
z którą wybawisz się za wsze czasy
Stary 2012-02-06, 15:45   #17
jolkah
Rozeznanie

Przepraszam, ale co to za desperacja żeby szukac KOGOKOLWIEK po całej Polsce byleby tylko z kimś iść?
Serio u Was w szkole to takie fest ważne żeby mieć partnera na studniówce? Nie wiem czemu takie spiny w związku z tym..

Tym bardziej się cieszę, że moje liceum jest bodaj jednym z niewielu w Polsce gdzie jest zakaz zabiera osób towarzyszacych na studniówke Tzn niepisany zakaz, oficjalnie tradycja. Wszyscy się bawia ze soba i integruja na koniec miedzy klasami. Bawilam sie swietnie i nie bylo akcji z ludzmi z zewnatrz

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 16:23   #18
xxchemicznaxx
Zakorzenienie

GG do xxchemicznaxx

Cytat:
Myślę, ze niepotrzebnie na niego naskoczyłaś... Rozumiem go, ze chciałby wiedziec z kim ewentualnie ma iść, to nie jest randka w ciemno, tak jak ktoraś pisała, ty zapewne tez gdybys byla w takiej sytuacji to postapilabys tak samo.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale co to za desperacja żeby szukac KOGOKOLWIEK po całej Polsce byleby tylko z kimś iść?
Serio u Was w szkole to takie fest ważne żeby mieć partnera na studniówce? Nie wiem czemu takie spiny w związku z tym..

Tym bardziej się cieszę, że moje liceum jest bodaj jednym z niewielu w Polsce gdzie jest zakaz zabiera osób towarzyszacych na studniówke Tzn niepisany zakaz, oficjalnie tradycja. Wszyscy się bawia ze soba i integruja na koniec miedzy klasami. Bawilam sie swietnie i nie bylo akcji z ludzmi z zewnatrz
Chodzi o to, ze jest Studniówka zapłacona ZA PARĘ i jakby szkoda tej wydanej kasy, pewnie gdyby nie to, to poszedłby sam i nie byłoby problemu.
Stary 2012-02-06, 16:58   #19
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze prawisz .

btw: ja nie wiem co to za czasy, ze samemu nie wypada na studiowke isc bo "co ludzie powiedza" .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 17:12   #20
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;32112220]Dobrze prawisz .

btw: ja nie wiem co to za czasy, ze samemu nie wypada na studiowke isc bo "co ludzie powiedza" .[/QUOTE]

bardziej takie czasy, że szkoda tych 150 zł za osobę towarzyszącą i okazji do zatańczenia poloneza razem z całą klasą... a "co ludzie powiedzą" - postaw się w mojej sytuacji, sami chłopacy w klasie, wszyscy z towarzyszącymi..

Czas edycji: 2012-02-12 o 17:53
Stary 2012-02-06, 17:20   #21
Konto usunięte

Cytat:
bardziej takie czasy, że szkoda tych 150 zł za osobę towarzyszącą i okazji do zatańczenia poloneza razem z całą klasą... a "co ludzie powiedzą" - postaw się w mojej sytuacji, sami chłopacy w klasie, wszyscy z towarzyszącymi - i teraz nagle ja przyjdę sam, bo ... panna mnie wystawiła jak ostatniego frajera. Poza tym staram się cały czas szukać jednak po znajomych, nie ukrywam że ten temat to już ostateczność na wypadek gdyby nic nie wypaliło.. mamy czasy jakie mamy i poznawanie nowych osób przez internet nie powinno nikogo dziwić.
Ja bylam na studniowce sama. Choc problemu z osoba towarzyszaca bym nie miala to uparlam sie na to, aby isc sama. Bawilam sie swietnie.
Nie rozpaczalam, ze co ludzie powiedza, ze moze mysla, ze mnie ktos wystawil etc etc. Chcialam isc sama to poszlam. Bawilam sie dobrze, bo bylam w grupie znajomych. Zreszta koniec koncow nie tylko ja byla sama.

Bardzo sie ciesze, ze poszlam wtedy sama. Czas uplynal naprawde milo a studniowke wspominam dobrze.
------------------------------------

Moim zdaniem za bardzo martwisz sie tylko, co powiedza inni. Stwierdzenie, ze nie wyjdziesz z dziewoja o wzroscie 1,6 m brzmi naprawde szmiesznie.
Z Twoim nastawieniem idac nawet z Jessica Alba bedziesz sie kiepsko bawil. To nie Bal Debiutantek, ale studniowka.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2012-02-06 o 17:22
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 17:23   #22
Inspire
Kuźnia inspiracji

Eeee... za daleko mieszkasz

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 17:33   #23
iggi0212
Raczkowanie

A JA MAM 163 CM WZROSTU i czuję się postawą autora oburzona, bo kobieta mojego wzrostu nie jest jakoś rażąco niska, tym bardziej, że na takie imprezy zazwyczaj ubiera obcasy. Ale taką to mamy dziś hedonistyczną młodzież.

Moim zdaniem gościu, odpuść sobie zdjęcia, bo jak się chcesz dobrze bawić to Ci się to uda nawet z brzydkim kulawym karakanem, a z twojego opisu wynika, że laseczka musi Ci przede wszystkim wizualnie odpowiadać bo inaczej się z nią nawet nie spotkasz, więc raczej masz chętkę się "pokazać" z jakąś dziunią.
iggi0212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-06, 17:36   #24
karolynka90
Zakorzenienie

A nie boisz się, że kompletnie nieznana Ci osoba narobi Ci wstydu na studniówce? Np upije się?
Moim zdaniem po krótkim spotkaniu nie jesteś w stanie tego wykluczyć ani stwierdzić kim dana osoba jest.
Ja bym nie ryzykowała, ale powodzenia.
Stary 2012-02-06, 17:57   #25
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

nie czepiajcie się już takich szczegółów.. bo napisałem że chciałbym się przed studniówką spotkać z zainteresowaną dziewczyną, to wcale nie znaczy że jestem wybredny, nie szukam 'dziuni' ani nie martwię się że ktoś obrobi mi tyłek.. tak samo nie mam zamiaru krytykować czyjegoś wyglądu, nie bierzcie każdego słowa tak do siebie. z tym wzrostem podałem tylko jako argument na jeden post, że urządzam sobie 'casting' .. chodziło mi o to że przy moim wzroście (ponad 1,85) dziwnie tańczyłoby mi się z partnerką która ma np. 1,55 m i myśle że ona sama nie czułaby się najlepiej. (bez urazy) nie dorabiajcie historii do każdego słowa..

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
nie czepiajcie się już takich szczegółów.. bo napisałem że chciałbym się przed studniówką spotkać z zainteresowaną dziewczyną, to wcale nie znaczy że jestem wybredny, nie szukam 'dziuni' ani nie martwię się że ktoś obrobi mi tyłek.. tak samo nie mam zamiaru krytykować czyjegoś wyglądu, nie bierzcie każdego słowa tak do siebie. z tym wzrostem podałem tylko jako argument na jeden post, że urządzam sobie 'casting' .. chodziło mi o to że przy moim wzroście (ponad 1,85) dziwnie tańczyłoby mi się z partnerką która ma np. 1,55 m i myśle że ona sama nie czułaby się najlepiej. (bez urazy) nie dorabiajcie historii do każdego słowa..

"musi Ci przede wszystkim wizualnie odpowiadać bo inaczej się z nią nawet nie spotkasz"

iggio212, postaw się w mojej sytuacji i wyobraź sobie taki przykład (przejaskrawiony, ale tylko chcę pokazać przykład): pisze do Ciebie 30-letni facet z dużym brzuchem, który wygląda mniej więcej tak: http://i.hityczykity.pl/uploads/tx_h...nki/hhhhhh.jpg
Mając do studniówki 5 dni, umawiałabyś się z nim na spotkanie, które i tak nic nie da?
Stary 2012-02-06, 18:08   #26
anulka785
Raczkowanie

o matko dziewczyny
chłopak pomocy szuka a wy tylko na niego jedziecie jestem w Twoim wieku, studniówkę miałam rok temu ale w zupelnosci cie rozumiem. Chłopakowi po prostu glupio by bylo isc samemu. Ze znajomymi piszecie ma się bawić? Przeciez mowi, ze ma meska klase i kazdy chlopak ma dziewczyne to jak maja sie bawic? We trojke tanczyc? Kolega, dziewczyna kolegi i on?? No ludzie... jedna piosenke mozna ale nie cala impreze.

No a poza tym on ma racje, szkoda tej kasy jak jakas dziewczyna moze isc za darmo na impreze. A nóż wiedelec bedzie to moze milosc zycia?? jakby poszedl sam to pewnie by siedzial przy stole.

no i też sie nie dziwie, że chcesz ja spotkac, chcby dowieddzie sie jak wyglada bo potem w zamieszaniu mozna jej nie poznac albo i nie znaleźć

Sama bym poszła z toba jak umiesz tanczyć choc to około 3h pociagiem
anulka785 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 18:18   #27
Basiulka19
Zadomowienie

Niestety za daleko mieszkam bo bardzo chetnie bym poszła na studniówke, swoją bardzo miło wspominam ale zycze powodzenia Masz racje zapłaciłes za 2 osoby to szkoda żeby teraz poszła tylko jedna ... A co do tej dyskusji to dziewczyny dajcie spokój chłopakowi każdy sie może znaleść w takiej sytuacji ... Powodzenia
Basiulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-06, 18:21   #28
potrzebna_pomoc
Przyczajenie

przywracacie mi wiarę w ludzi ale czasu coraz mniej, propozycji żadnych.. coś tam próbuję zdziałać dawne znajomości, znajome z widzenia itp. ale wątpię żeby się udało...
Stary 2012-02-06, 18:23   #29
Konto usunięte

Cytat:
przywracacie mi wiarę w ludzi ale czasu coraz mniej, propozycji żadnych.. coś tam próbuję zdziałać dawne znajomości, znajome z widzenia itp. ale wątpię żeby się udało...
Czyli poziom desperacji rosnie w zastraszajacym tempie...

Powodzenia .
Stary 2012-02-06, 18:39   #30
Tur_kus
Zakorzenienie

Cytat:
osobiście życzę Ci dobrej zabawy i żeby się udało znaleźć partnerkę
.
..
...

Tur_kus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości