Perfumy Playboy - Ibiza. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-21, 18:06   #1
nedar3
Przyczajenie

Perfumy Playboy - Ibiza.

Jako, iż jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym serdecznie powitać wszystkie Panie. Co prawda jestem facetem, jednak potrzebuje porady w sprawie perfum marki Playboy. Bo w końcu któż lepiej zna się na zapachach, jak nie kobiety? ;-)

Tak więc, wczoraj i dziś zrobiłem mały kurs po drogeriach Rossmann i Natura, aby zaznajomić się z zapachami Playboya. Na początku Hollywood - dla mnie koszmarny, nie kupię go za żadne skarby. Potem wpadłem właśnie na Ibizę - według mnie dość ciekawy zapach, wąchałem następnego dnia jeszcze całą resztę perfum tej marki i jeszcze tylko New York jest w miarę porządny. Mimo wszystko jednak Ibiza przykuła moją największą uwagę. Co prawda wąchałem ją wczoraj, tak więc nie miałem zbyt dobrego porównania (jedynie z Hollywood, ale jak dla mnie to każdy perfum jest od tego lepszy). No więc, po tym dłuższym pisaniu, chciałbym się dowiedzieć, co panie sądzą o zapachach od Playboya (chodzi głownie o Ibizę, gdyż nie chciałbym nosić zapachu, który za bardzo mi się nie podoba, a reszta jakoś mnie nie przekonała), czy warto je kupić? Mają dość atrakcyjną cenę no i są trwałe, w porównaniu do FM które mam, ale zapach trzyma się dość dobrze jedynie na ubraniach - wystarczy przetrzeć wodą i z ciała zapach znika. A Playboya za nic nie mogę domyć, cały czas bije ode mnie łuna 4 zapachów, które dziś testowałem. No dobrze, przepraszam za te rozpisywanie, ale to chyba przez to, że jestem humanistą ;-) Prosiłbym o opinie tego zapachu lub ogólnie męskiego Playboya, albo ewentualnie jakieś fajne, trwałe i tanie perfumy z innych marek. Może akurat jakieś mi przypasują... Pozdrawiam i przepraszam za ten słowotok ;-). No i oczywiście czekam na odpowiedź.
nedar3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 18:36   #2
klystianek
Rozeznanie

Dot.: Perfumy Playboy - Ibiza.

wedlug mnie - mezczyzny to noś co Ci sie podoba, nie nosimy tego dla innych jak mama mowi ze ladnie wygladasz z niebieskim to nosisz niebieski bo tak mama mowi?
a zapachy produkowane masowo sa po to by nikogo nie urazic wiec jak bedziesz nosic playboya to pewnie nikt nie bedzie tym urazony ale pewnie wniebowzietych tez duzo nie bedzie
z tej polki cenowej ciezko o cos dobrego
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html
skoro 28zl kosztuje 100ml
z tych super tanich polecam tez
http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html
http://www.perfumeria.pl/produkt,nau...27501,1,3.html
Stary 2011-01-21, 18:55   #3
nedar3
Przyczajenie

Ok, dzięki. To może jeszcze się spytam, może ktoś będzie w stanie się wypowiedzieć ;-) . Czy perfumy od FM będą lepsze od zapachów klasy tego playboya? Bo mimo wszystko FM to chyba podróbki, chociaż różne opinie czytałem... A na lepsze perfumy póki co mnie nie stać i w sumie nie widzę sensu zaopatrywania się w jakieś koszmarnie drogie zapachy, wole zaoszczędzić na nową gitarę ;-P. Tak więc 50zł to taki maksymalny max ile mogę wydać, co raczej nie pozwala mi na zakup czegoś od Hugo Bossa czy Giorgio Armaniego
Stary 2011-01-21, 19:01   #4
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Tak, FM to koszmarne podróby i o wiele lepiej zrobisz kupując oryginalne wody średniej półki . Do 50 zł to i spokojnie kupisz w promocjach wody z wyższej półki (np. zalinkowane przez klystanka wody z e-glamour) w sprawdzonych perfumeriach internetowych (lista sklepów w wątku o sprawdzonych perfumeriach netowych) .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 19:13   #5
nedar3
Przyczajenie

No właśnie mam jeden zapach z FM (rzekoma podróbka Acqua di Gio) - niby ładnie pachnie, ale kręci się w głowie jak dłużej się wącha. No i się nie rozwija (chyba tak to się nazywa? ;-) ), teraz już prawie nie czuje zapachu, po tygodniu pryskania, dlatego wolałbym znaleźć coś innego.

A co do innych perfum, to u mnie strasznie u nie ciężko - mam tylko 2 drogerie - Rossmann i Natura, a tam są tylko zapachy Adidasa, Playboya, trochę chyba Str8 i tych "sportowych" firm. A nie chciałbym robić błędu (tak jak z FM) i kupować praktycznie w ciemno. Najpierw chciałbym sobie powąchać ;-) . Dlatego właśnie pytam się o tego playboya, bo wydaje się najporządniejszy z tych wszystkich marek, no i nie kojarzy się z butami jak jakiś adidas :P
Stary 2011-01-21, 19:17   #6
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

nedar, potestuj sobie w rossmanie hugo bossy i inne tego typu (bo w rossmanach ostatnio pojawiły się testery tych zapachów) ale nie kupuj u nich tylko w sprawdzonych perfumeriach internetowych/u sprawdzonych sprzedawców na allegro (Joanna podała link) i zaoszczędzisz, poza tym kto powiedział, że trzeba kupowac od razu 100ml za dużą sumę można mniejsze pojemności i sprawic sobie np dwa zapachy
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 19:28   #7
nedar3
Przyczajenie

No nie wiem, nawet w okazyjnej cenie, to raczej nie na moją kieszeń, przynajmniej na razie. Nawet w internecie u sprawdzonych sprzedawców ceny nie są powalająco niskie, za 50zł hugo bossa raczej nie kupię (chyba że jakieś 5ml, ale co to za sens...). Chyba są jakieś w miarę przyzwoite perfumy z tych niższych cenowo? Może znacie jakieś takie firmy, przeszedł bym się jeszcze po drogeriach i przetestował. Jakbym wiedział mniej więcej w jakich markach szukać to mniej bym psikał, a w moim mieście trochę dziwnie patrzą na ludzi, którzy sobie testują perfumy... sam nie wiem czemu. No ale tak czy siak, jakbym wiedział, w czym przebierać to byłoby mi łatwiej... Jak będę w Rossmannie to powącham jeszcze tą Ibizę Playboya i ewentualnie mógłbym poszukać jakichś innych perfum. No ale z tego co widziałem, to nie za bardzo jest w czym wybierać...
Stary 2011-01-21, 20:22   #8
klystianek
Rozeznanie

bo w necie taniej sam widzisz playboya 100ml masz za 28zl w zaufanej perfumerii + przesylka = taniej niz w rossmanie
wiec nie ma co rzucac sie na glebokie wody, nautica jest ok jak za ta cene
jest mase innych z polki 'TANIE' ale dla nastolatka nie pasuja i polecac nie bede bo powiesz ze dziadkowe
FM tu nikt Ci nie poleci, wolimy chociazby Pume czy inne nieofensywne spoko zapachy
ja za taka kase bralbym Nautice Blue lub jakas Pume bez roznicy jaka wszystkie sa ok bez ochow i achow
Stary 2011-01-21, 20:42   #9
nedar3
Przyczajenie

No skoro tak to rozejrzę się za tym zapachem u siebie w mieście, ale coś nie wydaje mi się, żebym go gdzieś tu znalazł. A mam już dość kupowania perfum w ciemno, nawet tanich . Ale jak znajdę gdzieś u siebie i mi przypasuje to kupię potem w necie. Trochę tak głupio obwąchiwać perfumy w drogerii i wychodzić nie kupując niczego, no ale cóż...

A jeszcze tak swoją drogą, jest możliwe, że dwa rodzaje perfum mają taką samą nutę zapachową? Bo zauważyłem, że Playboy Ibiza ma taką samą jak Malibu, a pachną inaczej... Nie wiem, o co chodzi... Może w internecie jest błąd, ale żeby na wszystkich stronach...

Poszukam tej Nautici Blue, jak nie będzie to zobaczę jeszcze str8'a adventure, gdzieś słyszałem, że może być niezły. A jak nie to kupię Playboya Ibizę. Bo Puma mi średnio pasuje, miałem coś tam pumy w gimnazjum i z tego co pamiętam to tak średnio. No a skoro mam nosić to co mi się podoba... to pójdę do tej drogerii sam, żeby mi nikt nie radził i żebym wybrał zapach, który mi pasuje. No, tylko gdzieś za dwa tygodnie, bo ochroniarze krzywo się na mnie patrzyli jak wypryskiwałem te testery w rossmannie :P I dzięki klystianek za porady, może gdzieś znajdę tą Nauticę, chociaż jakoś nie jestem przekonany czy w moim mieście gdzieś coś takiego się dostanie...
Stary 2011-01-25, 15:27   #10
nedar3
Przyczajenie

Dobra. Byłem w Rossmanie, obwąchałem z 8 "niebutowych" zapachów i chyba wybiorę tego Playboya Ibizę. A Nautici Blue niestety nigdzie nie spotkałem, więc w ciemno nie będę kupował (tak jak tego FM). W porównaniu z perfumami FM jest 100 razy lepszy, co najmniej. Myłem się ( ) i ogólnie wszystko normalnie robiłem i zapach trzymał się jeszcze na drugi dzień (psikałem się wieczorem), a trzeciego dnia rankiem jeszcze coś dam dało radę wyczuć, ale no już znikomo. No a dzisiejsza wizyta mnie tylko utwierdziła co do tej wody toaletowej. Dziękuję bardzo za wszystkie porady, szkoda, że nigdzie tej Nautici u mnie w mieście nie ma. Pozdrawiam.
Stary 2011-01-25, 15:55   #11
klystianek
Rozeznanie

bo to amerykanska firma;p ja bym bral w ciemno przy okazji kiedys jak juz planujesz playboya, jak kumasz cos z angielskiego to tu masz pare recenzji Nautica Blue - basenotes
Stary 2011-01-25, 17:12   #12
nedar3
Przyczajenie

Niewykluczone, że niedługo jadę do Warszawy, więc może tam znajdę. Jak udało by mi się je przetestować to później mógłbym kupić przez internet

A co do opinii - to o FM też czytałem wiele pochlebnych, ale na ogół od konsultantów i zasugerowałem się tym kupując w ciemno - nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Może i od czasu do czasu można użyć i tego FM, ale kręci się od nich w głowie przy dłuższym używaniu i zaczynają mi śmierdzieć. A chyba od perfum nie powinno :P Poza tym mój tata powiedział, że śmierdzą karbidem... nie wiem, nigdy nie wąchałem karbidu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości