|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Perfumy Playboy - Ibiza.
Jako, iż jestem nowym użytkownikiem forum, chciałbym serdecznie powitać wszystkie Panie. Co prawda jestem facetem, jednak potrzebuje porady w sprawie perfum marki Playboy. Bo w końcu któż lepiej zna się na zapachach, jak nie kobiety? ;-)
Tak więc, wczoraj i dziś zrobiłem mały kurs po drogeriach Rossmann i Natura, aby zaznajomić się z zapachami Playboya. Na początku Hollywood - dla mnie koszmarny, nie kupię go za żadne skarby. Potem wpadłem właśnie na Ibizę - według mnie dość ciekawy zapach, wąchałem następnego dnia jeszcze całą resztę perfum tej marki i jeszcze tylko New York jest w miarę porządny. Mimo wszystko jednak Ibiza przykuła moją największą uwagę. Co prawda wąchałem ją wczoraj, tak więc nie miałem zbyt dobrego porównania (jedynie z Hollywood, ale jak dla mnie to każdy perfum jest od tego lepszy). No więc, po tym dłuższym pisaniu, chciałbym się dowiedzieć, co panie sądzą o zapachach od Playboya (chodzi głownie o Ibizę, gdyż nie chciałbym nosić zapachu, który za bardzo mi się nie podoba, a reszta jakoś mnie nie przekonała), czy warto je kupić? Mają dość atrakcyjną cenę no i są trwałe, w porównaniu do FM które mam, ale zapach trzyma się dość dobrze jedynie na ubraniach - wystarczy przetrzeć wodą i z ciała zapach znika. A Playboya za nic nie mogę domyć, cały czas bije ode mnie łuna 4 zapachów, które dziś testowałem. No dobrze, przepraszam za te rozpisywanie, ale to chyba przez to, że jestem humanistą ;-) Prosiłbym o opinie tego zapachu lub ogólnie męskiego Playboya, albo ewentualnie jakieś fajne, trwałe i tanie perfumy z innych marek. Może akurat jakieś mi przypasują... Pozdrawiam i przepraszam za ten słowotok ;-). No i oczywiście czekam na odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Perfumy Playboy - Ibiza.
wedlug mnie - mezczyzny to noś co Ci sie podoba, nie nosimy tego dla innych jak mama mowi ze ladnie wygladasz z niebieskim to nosisz niebieski bo tak mama mowi?
a zapachy produkowane masowo sa po to by nikogo nie urazic wiec jak bedziesz nosic playboya to pewnie nikt nie bedzie tym urazony ale pewnie wniebowzietych tez duzo nie bedzie z tej polki cenowej ciezko o cos dobrego http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html skoro 28zl kosztuje 100ml z tych super tanich polecam tez http://www.e-glamour.pl/product-pol-...toaletowa.html http://www.perfumeria.pl/produkt,nau...27501,1,3.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ok, dzięki. To może jeszcze się spytam, może ktoś będzie w stanie się wypowiedzieć ;-) . Czy perfumy od FM będą lepsze od zapachów klasy tego playboya? Bo mimo wszystko FM to chyba podróbki, chociaż różne opinie czytałem... A na lepsze perfumy póki co mnie nie stać i w sumie nie widzę sensu zaopatrywania się w jakieś koszmarnie drogie zapachy, wole zaoszczędzić na nową gitarę ;-P. Tak więc 50zł to taki maksymalny max ile mogę wydać, co raczej nie pozwala mi na zakup czegoś od Hugo Bossa czy Giorgio Armaniego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, FM to koszmarne podróby
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No właśnie mam jeden zapach z FM (rzekoma podróbka Acqua di Gio) - niby ładnie pachnie, ale kręci się w głowie jak dłużej się wącha. No i się nie rozwija (chyba tak to się nazywa? ;-) ), teraz już prawie nie czuje zapachu, po tygodniu pryskania, dlatego wolałbym znaleźć coś innego.
A co do innych perfum, to u mnie strasznie u nie ciężko - mam tylko 2 drogerie - Rossmann i Natura, a tam są tylko zapachy Adidasa, Playboya, trochę chyba Str8 i tych "sportowych" firm. A nie chciałbym robić błędu (tak jak z FM) i kupować praktycznie w ciemno. Najpierw chciałbym sobie powąchać ;-) . Dlatego właśnie pytam się o tego playboya, bo wydaje się najporządniejszy z tych wszystkich marek, no i nie kojarzy się z butami jak jakiś adidas :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
nedar, potestuj sobie w rossmanie hugo bossy i inne tego typu (bo w rossmanach ostatnio pojawiły się testery tych zapachów) ale nie kupuj u nich tylko w sprawdzonych perfumeriach internetowych/u sprawdzonych sprzedawców na allegro (Joanna podała link) i zaoszczędzisz, poza tym kto powiedział, że trzeba kupowac od razu 100ml za dużą sumę można mniejsze pojemności i sprawic sobie np dwa zapachy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No nie wiem, nawet w okazyjnej cenie, to raczej nie na moją kieszeń, przynajmniej na razie. Nawet w internecie u sprawdzonych sprzedawców ceny nie są powalająco niskie, za 50zł hugo bossa raczej nie kupię (chyba że jakieś 5ml, ale co to za sens...). Chyba są jakieś w miarę przyzwoite perfumy z tych niższych cenowo? Może znacie jakieś takie firmy, przeszedł bym się jeszcze po drogeriach i przetestował. Jakbym wiedział mniej więcej w jakich markach szukać to mniej bym psikał, a w moim mieście trochę dziwnie patrzą na ludzi, którzy sobie testują perfumy... sam nie wiem czemu. No ale tak czy siak, jakbym wiedział, w czym przebierać to byłoby mi łatwiej... Jak będę w Rossmannie to powącham jeszcze tą Ibizę Playboya i ewentualnie mógłbym poszukać jakichś innych perfum. No ale z tego co widziałem, to nie za bardzo jest w czym wybierać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
bo w necie taniej sam widzisz playboya 100ml masz za 28zl w zaufanej perfumerii + przesylka = taniej niz w rossmanie
![]() wiec nie ma co rzucac sie na glebokie wody, nautica jest ok jak za ta cene jest mase innych z polki 'TANIE' ![]() ![]() FM tu nikt Ci nie poleci, wolimy chociazby Pume czy inne nieofensywne spoko zapachy ja za taka kase bralbym Nautice Blue lub jakas Pume bez roznicy jaka wszystkie sa ok bez ochow i achow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No skoro tak to rozejrzę się za tym zapachem u siebie w mieście, ale coś nie wydaje mi się, żebym go gdzieś tu znalazł. A mam już dość kupowania perfum w ciemno, nawet tanich
![]() ![]() A jeszcze tak swoją drogą, jest możliwe, że dwa rodzaje perfum mają taką samą nutę zapachową? Bo zauważyłem, że Playboy Ibiza ma taką samą jak Malibu, a pachną inaczej... Nie wiem, o co chodzi... Może w internecie jest błąd, ale żeby na wszystkich stronach... Poszukam tej Nautici Blue, jak nie będzie to zobaczę jeszcze str8'a adventure, gdzieś słyszałem, że może być niezły. A jak nie to kupię Playboya Ibizę. Bo Puma mi średnio pasuje, miałem coś tam pumy w gimnazjum i z tego co pamiętam to tak średnio. No a skoro mam nosić to co mi się podoba... to pójdę do tej drogerii sam, żeby mi nikt nie radził i żebym wybrał zapach, który mi pasuje. No, tylko gdzieś za dwa tygodnie, bo ochroniarze krzywo się na mnie patrzyli jak wypryskiwałem te testery w rossmannie :P I dzięki klystianek za porady, może gdzieś znajdę tą Nauticę, chociaż jakoś nie jestem przekonany czy w moim mieście gdzieś coś takiego się dostanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dobra. Byłem w Rossmanie, obwąchałem z 8 "niebutowych" zapachów i chyba wybiorę tego Playboya Ibizę. A Nautici Blue niestety nigdzie nie spotkałem, więc w ciemno nie będę kupował (tak jak tego FM). W porównaniu z perfumami FM jest 100 razy lepszy, co najmniej. Myłem się (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
bo to amerykanska firma;p ja bym bral w ciemno przy okazji kiedys jak juz planujesz playboya, jak kumasz cos z angielskiego to tu masz pare recenzji Nautica Blue - basenotes
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Niewykluczone, że niedługo jadę do Warszawy, więc może tam znajdę. Jak udało by mi się je przetestować to później mógłbym kupić przez internet
![]() A co do opinii - to o FM też czytałem wiele pochlebnych, ale na ogół od konsultantów i zasugerowałem się tym kupując w ciemno - nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Może i od czasu do czasu można użyć i tego FM, ale kręci się od nich w głowie przy dłuższym używaniu i zaczynają mi śmierdzieć. A chyba od perfum nie powinno :P Poza tym mój tata powiedział, że śmierdzą karbidem... nie wiem, nigdy nie wąchałem karbidu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.