|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy to rakjelita grubego?
Mam 22 lata i czasami miałam od dłuższego czasu takie objawy jak odbijania i dyskomfort w brzuchu,ale to mijało. Jadłam dużo chipsów,frytek i słodyczy. Od piątku zmieniłam dietę na herbatki odchudzające,śliwki,jogur ty i warzywa i wtedy dostałam dyskomfort w brzuchu,takie jakby ssanie. Później doszło odbijanie i problemy z wypróżnieniem tzn. niby codziennie się wypróżniam ale w małych ilościach i stolec jest dosyć cienki, taki jakby mokry. Dyskomfort w brzuchu nie mija: często mam odbijania, albo takie wrażenie że ma mi się odbić a nie może,pojawia się takie jakby kłucie,takie uczucie jakbym się miała wypróżnić a nie mogę,przelewania i takie jakby kopnięcie z lewej strony czasami. Dodam że po wypróżnieniu są ślady krwi na papierze.
Czy to może być rak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to rakjelita grubego?
A nie lepiej iść do lekarza zamiast siedziec na forum?! Wizazanki nie wróżbitki, niestety z fusów nie wróżą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli czujesz się źle maszerujesz do lekarza - nie szukasz odpowiedzi na forum, gdzie nikt Ci jej nie udzieli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
zanim pójdziesz do lekarza koniecznie odstaw herbatki odchudzające ,które wzmagają perystaltykę jelit i może przesadziłaś z ilością błonnika,który potrafi zalegać i powodować wzdęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Przyrzekam, rzadko się zdarza, ale w niektórych przypadkach krew mi wrze.
![]() Może to objaw chorobowy i też powinnam do lekarza? ![]() To nie rak. Tak stawiam, bo przecież w to się tu bawimy. Czy nie? Dyplomu lekarza nikt nie ma, a żaden przy zdrowych zmysłach lekarz nie postawiłby diagnozy poprzez sieć. A jakby był to co? Wystarczyłaby taka informacja żeby Cię uspokoić? W te pędy do przychodni należałoby poskakać. Przyznać się do wszystkiego. Fatalna dieta, zaparcia, skąd krew w stolcu? Jeżeli myślisz, że Twoje jelito jest ze stali, to się nieco pomyliłaś. I ono może ulegać uszkodzeniom. Poza tym, że cisnęłaś, to jeszcze żołądek pewnie dopomina się o odrobinę litości, a Ciebie męczy zgaga. Paleta dolegliwości, a co za tym idzie chorób szeroka. Jeżeli je zbagatelizujesz, możesz skończyć w szpitalu, a wierz mi że zabiegi, czy operacje na tym tle do specjalnie przyjemnych nie należą. Odpowiedzialność? Własna głupota, ale... tak to jest, że Polak mądry dopiero po szkodzie. Nie chcesz o siebie dbać? Nie zdziw się, gdy za lat 10 usłyszysz wyrok - rak. I wtedy forum nie będzie Ci do niczego potrzebne. Edytowane przez cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 Czas edycji: 2011-01-26 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Tak, to może być rak, ale nie musi. Idź do lekarza. Krew w kale to BARDZO niepokojący objaw, w szczególności jeśli dochodzą do tego bóle brzucha. Radzę nie zwlekać
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tez miałam krew w kale a miałam wtedy bardzo bolesne skurcze jelit w sumie wysłali mnie na kolonoskopie (http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolonoskopia ) jednak nic nie znaleźli a równiez sie odchudzałam, moim zdaniem drastycznie zmieniłas swoją dietę dodałaś z pewnością więcej warzyw zbóż itd a to źle wpłynęło na twoj organizm . Ale wybierz sie do lekarza bo z tym nie ma żartów. Nawet jesli nic by nie wykazało badanie bedziesz spokojniejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.