Szczecin- Panny Młode - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-18, 06:57   #1
dwakolory
Raczkowanie

Szczecin- Panny Młode

Witam Was drogie wizażanki.
Czy są tu jakieś Panny Młode ze Szczecina i okolic? Wymieńmy sie doświadczeniami...
Ja mieszkam kawałek od Szczecina. Slub biorę za 2 tygodnie.
Jak u Was idą przygotowania? Jak radzicie sobie ze stresem?
dwakolory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-19, 18:26   #2
malutka_24
Wtajemniczenie

Dot.: Szczecin- Panny Młode

Cześć dwakolory!
Ja jestem ze Szczecina. Ślub mam już za 3 tygodnie - 16 sierpnia. Jak tam u Ciebie z przygotowaniami?
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-21, 13:31   #3
dwakolory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Cześć dwakolory!
Ja jestem ze Szczecina. Ślub mam już za 3 tygodnie - 16 sierpnia. Jak tam u Ciebie z przygotowaniami?
Witam Cie.
U mnie przygotowania w trakcie. Mam jeszcze jedną przymiarkę sukienki, wizytę u fryzjera, manikiurzystki przed sobą. Poza tym całą masę drobiazgów związanych z dekoracjami, ponieważ salę i kościół dekorujemy sali ze znajomymi.
Najgorszą rzeczą jej stres. Co noc snią mi się rożne sytuacje związane ze ślubem. Denerwuję się na wszystko i wszystkich, a najbardzie odbija się to na moim TŻ-cie. Nie wiem jak on wytrzymuje te moje fochy.
A jak u Ciebie? Jak radzisz sobie ze stresem?
Stary 2008-07-21, 16:36   #4
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Ja co prawda jestem ze Stargardu. Ale chyba mogę się przyłączyć.
My mamy ślub 26 września 2008 roku

Zaręczyny zrobiliśmy 25 maja 2008 roku. I wtedy zaczęliśmy organizować ślub. Nie chcieliśmy czekać 2 lat na sale Więc wybraliśmy piątek na wesele.

Mamy już w sumie dużo: salę, auto, ja mam zarezerwowaną sukienkę na wypożyczenie (salon w szczecinie) 18 września 2008 roku mierzenie. W sumie mam wszystkie dodatki do sukienki.
Właśnie wybraliśmy fotografa ze szczecina, pozostało spisać umowę.
W Stargardzie są drodzy. Kwiaty już zamówione. Zaproszenia już rozdane.
O tyle nam się udało, że za dekorację kościoła płacimy 150 złotych, za dekorację sali 100 zł (sala jest już udekorowana, jest to tylko symboliczna opłata za dekoratorkę), ze dekoracje auta też nie płacimy. Bo autem jedziemy znajomego, a on sam zobowiązał się że je udekoruje (prezent dla nas).
No i jeszcze takie drobne zakupy: typu księga gości, naklejki na alkohol i kotyliony.

Mój TŻ jeszcze nie ma garnituru. Ale ponoć ma kupić do końca miesiąca. Pozostało nam w sumie kupić jeszcze alkohol i napoje. Zamówić ciasta. Zrobić winietki. Ustalić kto koło kogo siedzi. No i nie mam nic na poprawiny.
Jeszcze nie skończyliśmy prezentu dla rodziców (albumy ze zdjęciami i podziękowaniem na pierwszej stronie).

Najgorsze, że nie mamy jeszcze nauk przedślubnych. Jak spisywaliśmy protokół ksiądz nas nie pouczył że powinniśmy chodzić. A jak byliśmy ostatnio u księdza, to się dowiedzieliśmy, że w wakacje nie mają nauk przedślubnych. Ale pocieszył nas, że jak by co to we wrześniu zrobi się szybkie nauki.
No, ale jeszcze poradania rodzinna i jeszcze spowiedz.

Ja na razie się nie stresuje tak bardzo, ale wszystko bym już chciała mieć dopięte na ostatni guzik. Czym troche deneruje TŻ, bo ciągle się powtarzam Ciągle chodze i myśle, czy oczymś nie zapomniałam, czy jest jeszcze coś co mogę załatwić wcześniej, aby mięć to zgłowy.

Na którą jesteście umowione do fryzjerki i kosmetyczki w dniu ślubu, a na którą macie do kościoła?
Ja mam zapisaną fryzjerkę i makijażystkę na 10:00, a ślub dopiero o 17:00. Zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Co o tym myślicie.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-22, 11:23   #5
chilanes
Zakorzenienie

Dotka - a jakie są ceny w stargardzie? w którym kościele będziecie brać ślub i jaka sala?
ja co prawda nie szykuję się do ślubu, ale tez jestem ze stargardu
Stary 2008-07-22, 14:21   #6
dwakolory
Raczkowanie

U Nas nie było problemu z czekaniem na salę, ponieważ mieszkam na wsi i tu też jest śliczna świetlica na której robimy wesele. Mieści ona 100 osób, a koszt wynajęcia to 120 zł za dobę. Z tym że dekorację musimy zrobić sami. Więc zaopatrzyłam się w balony, organzę, kwiaty. Zebraliśmy całą ekipę kuzynów i najomych no i będziemy dekorować 2 dni przed ślubem.
Kościółek jest u nas dość ładny, lecz trzeba go na własną rękę ustroić. U nas jest ok 2-3 ślubów rocznie, więc nie można liczyć, że się z kimś złożymy i razem udekorujemy. I to już jest spory koszt- kwiaty i woale do kościoła (częśc wyporzyczamy) wyniosą nas ok 1000 zł.

Co do sukienki to za tydzień ją odbieram- bo wypożyczam w Gryfinie. Wszystkie dodatki już mam, łącznie z podwiązką, pończochami, biżuterią. Na poprawiny kupiłam sobie taką prostą sukieneczke za kolana i do tego bolerko.

TŻ ma garnitur, również w Gryfinie kupowany.

Co do fotografa i kamerzysty to zreygnowaliśmy z tego. Jakoś nie podobają mi się takie pozowane zdjęcia. A kamery mamy w domu więc zaangażowałam brata do kamerowania.

Jeśli chodzi o fryzjerkę to myślę że to odpowiednia pora. Ja mam ślub o 16.30. Fryzjerkę mam na 11- uczesanie mojej fryzury zajmuje ok 2-3 godzin. Więc ok 14 będę w domu (fryzjerka jest 12 km od mojego miejsca zamieszkania). Makijaż robię sama, więc jakieś pół godz na niego potrzebuję. Potem z pół godziny na ubranie i będzie 15. Napewno wtedy już będzie cały dom gości. Ok 15.30 błogosławieństwo i ok 16 wychodzimy do kościoła. Jeśli chcesz znaleść jeszcze czas na jakąś sesję- bo niektórzy robią plenery przed ślubem- to zareerwuj sobie jeszcze z 2 godz.
Stary 2008-07-22, 15:43   #7
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Dotka - a jakie są ceny w stargardzie? w którym kościele będziecie brać ślub i jaka sala?
ja co prawda nie szykuję się do ślubu, ale tez jestem ze stargardu
W kościele na os. Chopina. Wesele w domu biesiadnym. Płacimy 100 zł za osobę, ponieważ bez poprawin. Ale i tak jesteśmy bardzo zadowoleni bo nie dosć, że smacznie, sala ładna to i bardzo tanio.

Jeśli chodzi o kwiaty to najtaniej w hurtowni na terenie urzedu pracy. Za komplet wiązanek (ślubna dla mnie, dla świadkowej, i kwiaty dla rodziców plus butnierki dla pana młodego oraz świadka gratis) zapłacimy 235 złotych.

Fotografa ze stargardu bym nie brała. Bo u nas nie ma konkurencji i dużoo sobie życzą. Np. pan MM w tym roku za album z 40 zdjęciamy życzy sobie 1300 złotych. Na efekty pracy czeka się minimum 2 miesiące. I to sam plener.
My wzieliśmy Pana ze Szczecina i za tę samą cene, mamy oprócz pleneru jeszcze zapewniony piękny fotoreportaż z kościoła i z wesela, a jak będziemy chcieli, to jeszcze zrobi nam z przygotowań i błogosławieństwem..

Ja się dziś zdenerwowałam. Bo kupiłam tylko jedną pare pończoch. Po tem pomysłałam, że jak pójdzie oczko, to nie będe miała na sesję zdjęciową. Kupiłam te drugą parę, ale w innym sklepie. W domu się okazało, że te kupione pończochy mimo że na opakowaniu piszę białe, ale wyglądają w sumie jak ecri. A nie mam rachunku. ech... wszędzie trzeba się pilnować.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 11:49   #8
karolinapop
Raczkowanie

A ja jestem już po ślubie - zaraz będzie miesiąc... Życzę powodzenia wszystkim przyszłym mężatkom!
Mnie stres dopadł dopiero wieczorem przed ślubem - adrenalina nie dawała mi spać, tak że w dniu ślubu obudziłam się o 5 rano - masakra!!! Chciałam, żeby to wszystko wreszcie się zaczęło. A jak się zaczęło to już leciało i stres przeszedł na drugi plan. W wirze przygotowań można sobie z tym poradzić. Potem stresik wrócił w drodze przed ołtarz
karolinapop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 09:48   #9
paooolka23
Raczkowanie

zamarł wątek ja mam ślub 05 wrzesnia 2009 juz rozgladam sie za makijazem i fryzura.moze cos doradzicie?

israel boycott ...
www.viva-palestyna.pl

Jestem Twoją klątwą i przekleństwem
niedokończoną przyjemnością
przegryziona wargą do krwi

poszukuje zapachów:
Serge Lutens
paooolka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-18, 16:48   #10
kasienkakg
Zadomowienie

a ja mam ślub 19.09.2009 w Kołobrzegu,ale studiuje w Szczecinie i wiekszosc rzeczy zalatwiam stad (a co sie da to wstepnie telefonicznie)> Obecnie ejstem na etapie szukania zespołu. Moze mi ktos kogos polecic z moich okolic?
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-04, 17:01   #11
Sprezynkaa
Raczkowanie

Widzę, że temat podupadł... Tak mało panien młodych w Szczecinie ?
Sprezynkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-05, 13:30   #12
chilanes
Zakorzenienie

nie chce się im gadać, na nie ze szczecina więc temat niebardzo dla mnie
Stary 2009-02-16, 13:38   #13
Diankusia
Raczkowanie

Tu upadło ale Zachodniopomorskie Panny Młode się rozwija więc zapraszamy
Diankusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 08:27   #14
fergie83
BAN stały

ja jestem ze szczecinia i tu nie ma fajnych lokali na wesele;( a wy gdzie slub robicie lub robilyscie? ja moge polecic jesli chodzi o pazurki, to agnieszke frute. ma salon przy ul. ściegiennego. nikt wam lepiej na slub pazurkow nie zrobi, a co do makijażu slubnego to polecam bevelin lub salon visage i p.asie w. tam.
fergie83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-05, 09:06   #15
chilanes
Zakorzenienie

jak widzisz fergie83 ten wątek obumarł. co rozumiesz poprzez "tu nie ma fajnych lokali"? czym dla Ciebie miałby być taki "fajny lokal"? gdzie już byłaś? gdzie szukałaś? co Ci się nie podobało?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 00:06   #16
kasienkakg
Zadomowienie

Czy możecie polecić jakies salony sukien ślubnych w Szczecinie?
Stary 2009-04-22, 21:44   #17
Kamilkadenys
Przyczajenie

witam
jestem z dalszych okoli szczecina slub biore 01 08 09 w ostatnia sobote bylam szukac sukni nawet nie myslalam ze to takie wyzwanie
bylam w 4 salonach z sukniami i tylko 1 okazal sie profesjonalny centrum mody slubnej <kolo medicusa>w 3 poprzednich obsluga do miesnego sklepu sie nadaje
Kamilkadenys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 23:14   #18
kasienkakg
Zadomowienie

A czy możesz mi napisać w których salonach Ci się nie podobało i dlaczego. Czy w CMŚ można robić zdjęcia?
Stary 2009-05-13, 08:43   #19
fergie83
BAN stały

na makijaz polecam isc do pani asi w. z salonu visage w szczecinie. ten salon slubny polecam tez -centrum mody slubnej. pani asia w. im robil makijaz do ich reklamy. co do salonow polecam jeszcze gine na sławomira, anne na e.orzeszkowej, scarlett na wojska pol., julia- ul. krzywoustego, arvena na jagiellonskiej, justyna na ul.długosza, a pazurki najlepiej wam zrobia pani sylwia k. z wonder nails lub w nails paradise na ściegiennego w szczecinie.
fergie83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 12:57   #20
mado2304
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
A czy możesz mi napisać w których salonach Ci się nie podobało i dlaczego. Czy w CMŚ można robić zdjęcia?

Hej Kasienkakg. Ja wprawdzie mieszkam w Szczecinie, ale po suknię wybrałam się do Koszalina. Gorąco polecam salon Lisa Ferrera w Koszalinie, mają przecudne suknie, fantastycznie wykonane, które świetnie leżą. Podobno też jest duży wybór w salonie Agnes w Świdwinie, tym bardzie, że mają też tam suknie chyba Maggie Soterro. Strony tych dwóch firm znajdziesz w internecie i mają tam zdjęcia kolekcji. Ja już zamówiłam zobie w Koszalinie przepiękną białą hiszpankę, która aktualnie szyje się gdzieś we Francji i nie mogę się doczekać jak ją ponownie przymierzę. Suknia przylega jak druga skóra.
pozdrawiam i owocnych poszukiwań!!
mado2304 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 19:37   #21
koćka
Przyczajenie

Hej dziewczyny wątek dawno zamarł ale w szczecinie mogę polecić Centrum Mody Ślubnej - Salon pierwsza klasa, pani Monika jest the best, byłam u nich w marcu i do tej pory nie mogę wyjść z zachwytu, pełen profesjonalizm, miła atmosfera, duży wybór polecam w 100% Co prawda nie mam porównania bo to był pierwszy salon który odwiedziłam ale już tam zostałam i wybrałam moją wymarzoną suknię

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Teraz mam problem z makijażem i fryzurą pisałyście coś o salonie visage na łuczniczej może któraś z was ma jakieś doświadczenia? A ceny jakie tam są?

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Czy w szczecinie są jakiekolwiek panny młode? Ja biorę ślub we wrześniu 2011 miło by było z kimś wymienić doświadczenia infromacje itp
koćka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości