|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Blond pasemka na farbowanych włosach
Nie mogłam znaleźć nic na ten temat więc postanowiłam tutaj zapytać
![]() Obecnie farbuje włosy na blond (mój naturalny kolor to ciemny blond, ale taki mysi, szary). Trochę martwi mnie ciągłe niszczenie ich i fakt że odrost szybko widać. Wiem że przy pasemkach odrost się tak szybko nie odznacza. No i teraz własnie mam odrost około 3 cm i chciałabym zamiast farbowania zrobić pasemka, nie bedzie to dziwacznie wyglądało? Czy raczej to głupi pomysł? Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blond pasemka na farbowanych włosach
Tak,wiem o co Ci chodzi
![]() Sama byłam wiele razy w podobnej sytuacji. Oczywiście możesz położyć teraz pasemka - odrost wówczas rzeczywiście jest mniej widoczny. Również mam ciemny blond jako kolor naturalny i bardzo długo rozjaśniałam na bardzo jasny blond. Potem były i pasemka. Jednak uważam,że po czasie tworzy się takie misz-masz, efekt lekko plamiasty. Tutaj odrost, tu pasemko, tu inny kolor na końcach. Jakiś czas temu sama powiedziałam dość pasemkom i zrobiłam kolor na całość. Oczywiście warto tu zaznaczyć istotną kwestie - jak zrobisz pasemka, a potem nagle stwierdzisz,że wolisz kolor na całość to nie będzie on od razu równomierny. Pasemka będą "prześwitywały". Sposób o którym piszesz jest dobry do zatuszowania odrostów i rzadszego farbowania. Osobiście uważam jednak,że przy blondzie lepszy jest jeden kolor. ALE to tylko moje zdanie - pamiętaj ![]() Teraz w ogóle wolę ciemniejszy odcień. Także sama widzisz - to wszystko się zmienia ![]() A zamierzasz zrobić to sama czy u fryzjera? Pozdrawiam i życzę udanego efektu ![]() ---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ---------- Aha,a co do niszczenia - rozjaśniacz to rozjaśniacz, więc jego wpływ na włosy udziela się również w przypadku samych pasemek. Jednak jest wiele Wizażanek, które mają piękne włosy pomimo tego,że są rozjaśniane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zalezy czym robiłabys te pasemka? Chyba rozjasniaczem więc na pewno bedą zniszczone bardziej niz po farbie.
A jesli chcesz zamienic calośc na pasemka to bedzie to wygladało normalnie, spokojnie, az tak tego nie będzie widać o ile swoje wlosy masz nie bardzo ciemne i robiłabys geste i cienkie pasemka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Poproś fryzjera o pasemka delikatniejszym proszkiem i wodą też słabą ponieważ już masz włosy rozjaśniane to trzeba uważać a na poczatek może dołozyć jeszcze niewiele pasemek w koloże Twoich naturalnych będzie mniej widać odrost i nie będzie tak widać że np 3 miesiące temu były całe ufarbowane a na 3cm od skóry są tylko blond pasemka a z czasem będziesz robić tyko jasne pasemka,a wracając do farby i mocy wody to słabiutka woda do rozjaśniacza też może uzyska jaśniutki odcień musisz wypróbować-pisze do tego że niektóre fryzjerki dodają nawet wodę 12% na włoski jasne lub już rozjaśniane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No więc jak już wszystko mam zamiar robić u fryzjera, bo sama zwyczajnie bym się bała. Słyszałam opinie że pasemka mniej niszczą włosy ale w sumie macie racje, tak czy inaczej włosy ucierpią. Najbardziej mnie boli fakt tych widocznych odrostów i tylko dlatego kombinuje z tymi pasemkami. Jeszcze się zastanowię, ale pewnie w końcu przejdę się fryzjera i zobaczę jak to wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=e637687e6d75a1c5aeea0c4 dc5b6c70b8c778f48_5fc5879 3a5ca9;24715370]No więc jak już wszystko mam zamiar robić u fryzjera, bo sama zwyczajnie bym się bała. Słyszałam opinie że pasemka mniej niszczą włosy ale w sumie macie racje, tak czy inaczej włosy ucierpią. Najbardziej mnie boli fakt tych widocznych odrostów i tylko dlatego kombinuje z tymi pasemkami. Jeszcze się zastanowię, ale pewnie w końcu przejdę się fryzjera i zobaczę jak to wyjdzie
![]() Rozumiem w pełni - miałam dokładnie tak samo. Z czasem postanowiłam - rezygnuję z jasnego blondu. Zrobiłam sobie ciemniejsze i dobrze (ba, lepiej!) się w nich czuję. I problem odrostów z głowy ![]() Ale ja ogólnie mam świra na punkcie odrostów - jak widać chociaż malutki odrost to ja już nie mogę na to patrzeć i chcę się go jak najszybciej pozbyć ![]() "Podziwiam" osoby, które potrafią chodzić z odrostami do połowy głowy. Chociaż oczywiście wszystko zależy od tego, jaka jest różnica farba-odrost W moim przypadku była to różnica ciemny blond-bardzo jasny blond także same rozumiecie ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Dorota_t, poczytaj może wątek "Walka o piękne i zdrowe włosy" - niby farbowanie nie jest wizytówką zdrowych włosów, ale w tym wątku można spotkać bardzo dużo dziewczyn, które rozjasniają włosy a mimo to mają je piękne i zadbane ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No właśnie jak mam odrosty to czuję się jakbym się nie umyła, była brudna. Już raz przefarbowałam się na ciemno i teraz też to biore pod uwagę. Tylko że jak miałam ciemne włosy cały czas myślałam jak wrócić do blondu. A wątek chętnie poczytam, może czegoś ciekawego się dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.