![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
- 25kg błagam o wsparcie, beznadziejny przypadek :(
Witajcie.
Musiałam założyć wątek bo ja chyba nigdzie stricte nie pasuje. Mam 24 lata, 180cm i ważę obecnie 101,3 kg (waga z dzisiejszego poranka i jak zwykle załamka) Od 17 roku życia walczę z kilogramami i idzie mi to różnym powodzeniem. Tyle że jojo mam zazwyczaj murowane. W wieku 17lat z 95 zjechałam na 80 i świetnie wyglądałam jak na siebie bo zawsze byłam okrągła. A kolejnym razem w wieku 21 lat z 117 zjechałam do 95.. Każda z tych diet to było ograniczenie kalorii. Niedawno po wakacjach w 2 miesiace na diecie DUKANA zjechałam 9 kg doszłam do 95kg. Tyle że ta dieta nie jest dla mnie. Źle sie czuje i po tygodniu takiego jedzenia już mi niedobrze było jak patrzylam na makrele, kurczaka o jogurcie nie wspominajac. Beznadziejnym przypadkiem jestem dlatego że ja mało rzeczy lubię jeść. Rodzina sie smieje ze ja na slodyczach mogłabym jechać całe życie. Mam w dodatku bardzo słabą silną wolę. Najsilniejszą miałam jak chłopaka miałam, ale chłopak poszedł w siną dal więc zostałam znowu sama z mym problemem. Nie byłam w ciązy, jestem samotna i nienawidze ćwiczyć ... Dziewczyny plisss help ![]() ![]() ![]() Od dziś mini głodówka, a potem same rzeczy mało kaloryczne, małe porcje i musze przytaszczyć i odkurzyć rowerek. Kto się przyłączy? Edytowane przez SMAKUSIA Czas edycji: 2011-01-03 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: - 25kg błagam o wsparcie, beznadziejny przypadek :(
Po pierwsze, aleś Ty wysoka
![]() Ja co prawda dużo do zgubienia nie mam, bo ok 5 kg, ale odkurz koniecznie rowerek i mogę jeździć na nim razem z Tobą ![]() A co do wsparcia to zapraszam tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=492702&page=12 ![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2011-01-03 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witam,
Ja mam trochę mniejszy problem bo chcę zrzucić 8kg, a najlepiej 10kg. /Natomiast podobne upodobania,uwielbiam słodycze ![]() Domyślam sie że jest Ci cięzko zmienić swoje nawyki żywieniowe, skoro masz swoje ulubione potrawy (pewnie tuczące) i wszelkie dieteyczne rzeczy Ci nie smakują. Ja w sumie też mam podobnie, bo również uwielbiam wszelkie makarony z sosami, zapiekanki ziemniaczane itp. Jestem laktowegetarianką, wiec nie dla mnie zestaw mięso plus surówka, tak jak podają wszelkie poradniki o odchudzaniu. Ja wolę zjęść makaron z warzywami, albo ziemniaczki z surówką. Ja w ogóle też jestem ciężkim przypadkiem, bo odkąd pamietam ciągle sie odchudzam. Stosowałam tysiące diet i ze swojego doświadczenia powiem, że żadna dieta nie da Ci satysfakcji na dłużej. Tak naprawdę wszystkie diety to zwykłe kombinacje ograniczenia różnych produktów, kalorii i picie różnych koktajli, soczków albo herbatek. Sorry ale wiele diet już znam na pamięć. Najśmieszniejsze jest to, że w liceum zaczęłam pracować jako modelka, trwało to jakieś 3 lata. Potem poznałam faceta (moje aktualnego męża) i siłą rzeczy zrezygnowałąm z modelingu, bo był zazdrosny itp. Niestety zaczęłam wtedy też mieć problemy z wagą, bo przestałam się kontrolować. Czyli w sumie od jakiś 6 lat walczę, by wrócić do wagi chociaż 60kg. Aktualnie ważę 70kg i nawet nie wiesz jak mnie to denerwuje, ponieważ zawsze byłam szczupła. Też stosowałam dietę Dukana i schudłam pare kilo. W sumie byłąm zadowolona, bo wskoczyłam na 62kg. Tylko niestety od wrzesnia systematycznie sie obżerałam słodyczami, makaronami itp. i teraz mam za swoje! Ale od dzisiaj ruszyłam do kolejnej walki z moimi kilogramami. Ja mam dość drastyczne metody, bo od dzisiaj zaczęłam stosować monodietę, czyli jem tylko owoce tj. ananas, cytrusy i jabłka. Mam zamiar tak jeść przez 3 dni i wiem, że to mi da dystans do takiego tuczącego jedzenia. A potem po prostu będę jadła zgodnie z dietą niełączenia i mniej oczywiście (ok 1300 kcl). Nie wiem czy słyszałaś kiedyś o Tombaku i jego zasadach. To nie jest żadna dieta, to jest bardziej rodzaj odżywiania na całe życie. Ale znam wiele osób,które stosują jego zasady i naprawdę nie mają problemów z nadwagą a dodatkowo wyglądają super zdrowo (włosy,skóra, kondycja). Ja wiele lat stosowałam te zasady niełączenia i dlatego polecam. Mam obydwie jego książki w formie elektronicznej, więc jakbyś chciała to podaj maila. Może też jak przeczytasz te książki to zdasz sobie sprawę, jak wiele złego robisz jedząc te słodycze. Zresztą pogadamy jak przeczytasz. Trochę sie rozpisałam. Jak cos to pisz. Pozdrawiam, P.S Dzisiaj zjadłam 1 ananasa i wypiłam 2 herbaty czerwone jak dotąd. Potem planuje sobie upiec 2 jabłka z cynamonem. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nie ma co się załamywać, ja również mam zamiar schudnąć 25 kg, któe przytyłam w LO... także możesz liczyć na moje wsparcie ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam Was do naszego wątku, w grupie raźniej
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co się załamywać, ja kochana wagę wyjściową miałam dużo większą przy wzroście 164 cm, obecnie mam mniej o 30 kg i czuję się świetnie, może zapoznasz się i spróbujesz diety Dukana - białkowej, nie ma ograniczeń kalorii, plasterków itp. - jedynie jesz dozwolone produkty i chudniesz. tu masz link do wątku głównego diety http://www.wizaz.pl/forum/showthread...83394&page=107 a tu do innej grupy, my zaczęłyśmy prawie wszystkie 15 lutego zeszłego roku : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post24158470 I powodzenia życzę ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do zaznaczonego na zielono w wypowiedzi autorki watku - no coz, nie obraz sie, ale tak to jest najlatwiej ![]() ![]() Od narzekania nie schudniesz. Od glodowek tez nie - bo ile mozna? Poza tym chudniecie to nie wszystko - sama dobrze wiesz, ze prawdziwa sztuka to utrzymac wage, a to wcale nie jest takie proste. Musisz byc na to psychicznie gotowa. Powinnas zmienic nastawienie zarowno do siebie samej, jak i jedzenia. Moze nawet byloby warto skontaktowac sie ze specjalista? Im predzej sie za siebie wezmiesz - tym lepiej. Po 25 roku zycia organizm kobiety zaczyna zwalniac i utrata wagi robi sie coraz trudniejsza. Stopniowo staraj sie rezygnowac ze slodyczy, znajdz ich zdrowe zastepstwo. Zaprzyjaznij sie ze smakiem warzyw, owocow, ryb, chudego miesa ... szukaj przepisow na zdrowe posilki - w necie jest ich cala masa! Ale przede wszystkim postaraj sie zrozumiec DLACZEGO to jest takie wazne. I uwierz w siebie. Bedzie dobrze ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hei!
Chetnie sie przyłącze do ciebie i do wszystkich obecnych ja zaczelam swoja kolejna walke z kg od nowego roku, chce schudnac do 15 kwietnia jak najwiecj moja motywacja jest fakt ze własnie 15 wychodze zamąz co prawda narazie to tylko ślub cywilny ale za rok bedzie kościelny i chce wygladac jak czlowiek a przedewszystkim dobrz czuc sie we własnej skurze. Moja historia odchudzania to walka z nadwaga od lat przedszkolnych (wczesniej bylam niejadkiem) jakies 3 lata temu schudlam 30 kg sprawa byla prosta niejadlam bo niemaialm na to czasu palilam papierosy duzo kawy i tigera, nieraz przypominalam sobie o jedzeniu po 2-3 dniach, studiowalam dzienni i balowalam mieszkalam sama. jak wrocilam do rodzinnego domu zaczely sie mamusine obiadki przestalam palic i pic energetyki przemian materi stanela w ukcie odkladania w boczki na dodatek zaczelam pracowac w restaurcji z dobrym jedzonkiem a teraz pracuje w spozywczym co jeszcze bardziej utrudnia powstrzymanie sie od podjadania . obecnie boje sie wejsc na wage chce poczekac jak skoniczy mi sie @ ale pewnie jest kolo 80 kg a 1,5 roku temu bylo 63kg. No to dziewczyny do dziela wiosna zapasem niema co rozpamietywac starych porazek. ja niebede stosowac jakies konkretnej diety studiowalam dietetyke wiedze mam na temat zdrowego zywienia ale co z tego jak jem emocjonalnie a nie z glody w emocjach racjonalne myslenie niepomoze. dlatego po pierwsze ograniczam weglowodany do minimu co nie oznacza ze do zera uwielbiam kasze ryz i makarony po drugi i szczerze polecam dużo pici wody herbatki ( np czerwona0itp. po trzecie wiecej ruchu nie bede oszukiwac ale wole tv i kanape niz spacer z psem wiec trzeba właczyc ruch. wszystkim zycze powodzenia na starcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ważne żeby chcieć schudnąć a nie tylko narzekać ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja już kilka razy zaczynałam.
Myślę że teraz jest to przemyślana decyzja. Zdecydowałam na dietę 1000kcal (chociaż kusi mnie Dukan ) Obecnie mam 88 kilo przy wzroście 160 (otyłość) Rezygnuję ze słodyczy, ziemniaków, białego chleba, sosów, majonezów itp Będę się starała zdawać sprawozdanie z moich posiłków na tym forum. Pozdrawiam
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny Witam wszystkie chetne
![]() Ehhh powiem szczerze że po tym co napisała UrbanWarrior jeszcze bardziej się zawziełam i nawet rower juz 2 razy był w użytku i czuje się świetnie jednak że działam a nie tyylko biadole ![]() Już spadło 2 kg chodź to żaden wyczyn tylko woda i na początku zawsze fajnie leci przy dużej nadwadze. Ale jest postep ![]() Możecie być ze mnie dumne bo sie fast foodom opieram stawianych przez szefowa ![]() ![]() W ogóle jakoś zmieniłam podejscie do jedzenia. Jem dietetyczniej, ale np jajko z kechupem zjem ale z małą jego ilościa, bo gdyby tak wszystko ograniczyc hop siup to tak samo hop siup bym wrocila do tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Droga SMAKUSIU
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja rowniez jak Megi425 polecam ci dukana, jest wiele wspanialych przepisow ze tylko brac i wybierac... ja np wczoraj zrobilam nuteke i sernik a dzisiaj biszkopt...
chleb mozesz zrobicm dzem, nalesniki, czekolade i wiele wiele innych pysznych i zarazem dozwolonych rzeczy.. ja po 2 dniach mialam rzucic te diete bo podobnie nie dawalam rady i trafilam na wizaz gdzie sie odchudzaja z dukanem... dziewczyny daly mi wiele przepisow i linkow na blogi gdzie mozna ich znalezc jeszcze wiecej...
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Witajcie. Dopisuję się i tu, bo ja w sumie ze 30 bym chciała schudnąć. Juz kiedys schudłam 25 kilo, więc mam nadzię, że i tym razem się uda.
![]() SMAKUSIU, ja schudłam najwięcej na czyms takim (przeklejam z innego wątku na Wizażu): Glówne zalecenia w diecie garsciowej. 1. jedz 5-6 posilków dziennie, co 2,5-3h (dla ulatwienia, na poczatku czas mozesz odmierzac ustawiajac alarm w komórce zaraz po zjedzeniu kazdego posilku, tak aby zadzwonil o odpowiedniej porze) 2. porcja posilku powinna byc wielkosci Twojej garsci, to pojemnosc ok 250 ml, wagi do 250g (mezczyzni moga nieco wiecej, maja wieksza garsc 3. poniewaz posilek jest niewielki, nie moze byc tzw. smieciowym jedzeniem, które jest bezwartosciowe i latwo zamienia sie w tluszcz, doprowadza do niedoborów w organizmie. Unikaj: - weglowodanów o wysokim Ineksie Glikemicznym (bialego pieczywa, bialego cukru, slodkosci), - tluszczu nasyconego (jest ukryty w produktach pochodzenia zwierzecego oraz gotowych produktach z jego dodatkiem), - gotowych, wysokoprzetworzonych pokarmów (np. zupek w proszku), - soli (uzywaj za to wielu ziól wzbogacajacych smak i wzmagajacych trawienie oraz innych naturalnych przypraw, jak np. sok z cytryny) 4. zalecamy stosowanie najnowszej piramidy zywieniowej (patrz nizej), szczególnie zadbaj o to, aby jesc: - pelnoziarniste pieczywo, razowy makaron, mieszany ryz, - duzo dobrego tluszczu nienasyconego, który znajdziesz w rybach i oleju roslinnym, - duzo warzyw i owoców - jesli nie masz przeciwwskazan, dodaj cos surowego do kazdego posilku, 5. na poczatku mozesz odczuwac glód, ale po tygodniu zoladek sie obkurczy i nieprzyjemne uczucie minie, mozesz zredukowac stres dodajac do jedzenia sypki blonnik 6. pij duzo wody niegazowanej, w ten sposób nawodnisz i oczyscisz organizm zdrowym plynem, z korzyscia dla Ciebie bedzie tez picie zielonej herbaty, kawe z mlekiem, jesli musisz pij nie wiecej niz jedna dziennie 7. jesli najdzie Cie ochota, zeby "zgrzeszyc", nie panikuj, zjedz taki posilek max wielkosci piastki, zrób 2,5h-3h przerwy i jedz dalej wg planu W czym tkwi fenomen diety garsciowej? 1. jest prosta i nieskomplikowana, latwa do zastosowania 2. jest skuteczna, efekty sa widoczne bardzo szybko 3. pomaga chudnac zdrowo - ok 4-6 kg na m-c 3. obkurcza porozciagany zoladek 4. pomaga zachowac umiar 5. pomaga ograniczyc podaz kaorycznych posilków 6. pozostawia po sobie dobre nawyki nakladania niewielkich porcji, co przeciwdziala efektowi jojo 7. jest tzw. zdrowa dieta, mozna ja stosowac do konca zycia Zupe, mleko itd...moga miec max 250 ml na jeden posilek czyli objetosc jednej szklanki. Od siebie dodam, że kiedy mamy atak głodu, nalepiej jest przez 5-10 minut intensywnie poćwiczyć i od razu się odechciewa jeść ![]() Edytowane przez Lady Guidette Czas edycji: 2011-01-06 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Graaazka123 - ehehe również trzymam kciuki za rowerek
![]() ![]() pauledda - jak juz pisałam DUKAN nie dla mnie z wielu powodów po 1 moja skóra okropnie reaguje bo straszne grudy podskórne mi się tworzą, po 2 źle się czuje jest mi niedobrze, słabo , boli mnie brzuch jelita i chodze do toalety raz na 2 tygodnie, po 3 nie mam kompletnie czasu na gotowanie i w dodatku jestem antytalentem kulinarnym tak więc pas ![]() Lady Guidette - dziękuję ![]() Dziewoje jest dobrze juz 3 kg mniej wczoraj na rowerku zrobilam 8km -300kcl ![]() ![]() ![]() Motywacja jest duża ale dziś impreza rodzina z kupą żarcia, lodów, i tortu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rowniez postanowilam sie wziasc za siebie i zaczelam od wczoraj. Wykupilam karnet na silke i fitness ( czego sie obawialam poniewaz za bardzo tego typu ruchu nie lubialam ) Jestem po ierwszym razie milo zaskoczona Bylo fajnie instruktor prowadzi i to kobieta .I dieta .Chce 10 kg stracic tak do konca marca mam nadzieje ze sie uda. Nie jem juz slodyczy pije czerwona herbate i nie jem po 18... dodatkowo thermoline lykam. ZOBACZYMYY CO Z TEGO WYJDZIE . i tobie zycze POWODZENIANA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też się zbieram do siłowni ale ja się wstydzę niemiłosiernie zawsze ehhh ale może się uda bo kumpela z pracy mnie chce od lutego wyciągnać w 2 raźniej. Tak więc życzę Ci powodzenia i wytrwałości w ćwiczeniach i diecie ! ![]() Edytowane przez SMAKUSIA Czas edycji: 2011-01-06 o 16:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Smakusia ja tez sie zbieram na to aby isc na silownie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ejjj zjadłam kawałek tortu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Chętnie bym się do Was przyłączyła, można?
![]() Działałam juz na jednym wątku, ale niestety... schudłam 8 kg, moja waga nagle poszła w góre i...załamka jak zawsze. Ważę 85 kg przy wzroście 164 cm, chciałabym zrzucić 10-15, to moje marzenie. Niestety ze względu na chorobe ćwiczyć nie mogę i to jest moje utrudnienie, mogę liczyć tylko na diete. Chętnie wysłucham jakiś porad odnoście tego. Pozdrawiam dziewczyny i powodzenia ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Pabi skoro nie mozesz cwiczyc ze wzgledu na chorobe to pij duzo wody, jedz ciemne pieczywo, chuda wedline, gotowane na parze miesko, rybki, duzo wazrzyw, owocow z wyjatkiem bananow, winogron i gruszek,a skoro nie mozesz cwiczyc intensywnie to chociaz spaceruj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo spaceruje, staram się jak najmniej jeździć samochodem i autobusem ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A witamy witamy
![]() No to ja też polecam w takim wypadku specery chodź teraz przy tych mrozach to najlepiej po geleriach spacerowac heheh ![]() No i po wczorajszym obżarstwie schudłam 0,5 kg jupi hhehe ale rowerek działa dziewczęta już czuję że mam o połowę mniejsze nogi :P To uczucie dodaje motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Tak dla większej motywacji:
Nie ma rzeczy niemożliwych i beznadziejnych przypadków ![]() Wszystko zależy od tego, jak bardzo tego chcemy ![]() Dziś u mnie pierwszy dzień zmniejszonych porcji ![]() Edytowane przez Lady Guidette Czas edycji: 2011-01-07 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
O matko kochana shoking
Po 2,3 i ostatnim zaczynam wieżyc w cuda i siebie że jednak da sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dochodze i ja do Was.
![]() ![]() A mam takie pytanie? Znacie może sprawdzone diety które rzeczywiście dadzą efekty? A co z ćwiczeniami?? ![]() Najgorszym moim problemem jest brzuch i uda ...
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja tez nogi i brzuch. Na poczatek postanowilam chodzic 3 razy w tyg na silke w tym aerobik.step i te inne cuda.
![]() ![]() Moje postanowienie to ograniczenuie tego do 0 ! narazie 4 dzien sie trzymam . Boje sie kryzysu gdyz silnej woli to za bardzo nie mam. Damy kobietki rade nie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.