|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depilacja woskiem w ciąży
Zacznę od tego, że niedługo zostanę mamą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Depilacja woskiem w ciąży
Wszystko zależy jak znosisz taką depilację. Jeśli jesteś przyzwyczajona, nie jest to stresujące to ja bym nie rezygnowała. Najważniejszy jest początek ciąży, co niby teraz miałoby się stać dziecku?
I chyba bardziej obawiałabym się polecanych w artykule kremów do depilacji, bo wg mnie bardziej wchodzą w reakcję ze skórą i podrażniają ją u mnie (na kremy jestem uczulona, plastry stosowałam także w środku ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hej w czasie ciąży chodziłam na kosmetyczki na depilację woskiem. Przed pierwszym razem w ciąży mówiła, że ze względu na stres może to nie być polecane ciężarnym. Ale ponieważ wcześniej regularnie się depilowałam to w ciąży tego nie zmieniałam. Dziecko zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jest napisane, że jeżeli stosowałaś przed ciążą to w trakcie również możesz.
W końcu nie jest to już chyba taki sam ból jak w czasie pierwszych depilacji? Wiadomo, stajemy się delikatniejsze, ale też nie przesadzajmy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam depilować w ciązy i co jeszcze nie rodzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Liska moim zdaniem nie powinnaś rezygnować z depilacji woskiem, bo tak jak zauważyłaś jesteś już przyzwyczajona do tego typu zabiegów i nie jest to dla Ciebie sytuacja stresująca. Ja w ciązy też chodziłam na depilację , przez całą ciążę - nic się złego nie wydarzyło, a komfort dużo większy niż po goleniu maszynką.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam nadzieję,że nie złapie mnie teraz stres przy depilowaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Eeeee tam. Ja jak czytam co wolno w ciąży a co nie to dochodzę do wniosku, że wg niektórych można tylko leżeć i tyć ;p. Jeśli wcześniej już to robiłaś to rób to dalej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kiedy to odpowiednie ułożenie ciała chroni dziecko? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Teraz to ja się zastanawiam nad woskiem. Jestem w 5 miesiącu ciąży, brzuszek powoli rośnie, a maszynką już jest źle się golić
![]() Zostaje mi porozmawiać z kosmetyczką,co ona na to myśli
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=709566 wszystkowątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767918 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=662603 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=809267 dla dzieci i mam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Każdy poleca teraz depilację laserową, jest o wiele bezpieczniejsza. Poza tym efekty są bardziej długotrwałe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja z kolei jakiś czas temu przekonałam się do depilacji laserowej. Jestem już po 5 piątym zabiegu laserem laserem xxx
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2017-06-10 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja w ciąży unikałam depilacji woskiem. Kosmetyczka powiedziała mi, że ciąża zwiększa ryzyko, że naczynka rozszerzające się pod wpływem rozgrzanego preparatu powiększą sie trwale i powstaną żylaki. I do tego w ciąży miałam podwyższony próg bólu i wszystko bolało mnie mocniej. Przemęczyłam się przez ten czas z maszynką, wolałam nie ryzykować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja w ciąży depilowałam się woskiem delikatnie albo maszynką, a już "po" zainwestowałam w depilacje laserową Vectus (w trójmieście) i mam z głowy monotonne golenie bikini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.