Zła pielęgnacja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 21:56   #1
magnoliaa
Raczkowanie

Zła pielęgnacja?

Generalnie to moje włosy szybko się przetłuszczają, są suche, matowe i takie "lekkie" - wyglądają na zniszczone. Przyzwyczaiłam się do tego. Cóż, najwidoczniej tak już musi byc. Jednak po wizytach u fryzjera moje włosy mogłyby występowac w reklamie szamponów - są lśniące, mają cudowną objętośc, wydają się takie "ciężkie" i grubsze. Co najdziwniejsze późno robią się tłuste - dopiero po jakichś 5 dniach. Kupiłam sobie taki sam szampon jakim myje mi głowę moja fryzjerka, ale nic z tego... Nieważne jakim szamponem JA myje, włosy zawsze wyglądają tak samo mizernie. Może ja coś robię źle? A może to fryzjerzy mają jakieś cudowne sztuczki? Bardzo mnie dziwi taka różnica w efektach.
Stary 2011-02-01, 23:37   #2
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Zła pielęgnacja?

Skorzystaj z wyszukiwarki
Albo zerknij na pierwszą stronę forum dotyczącego pielęgnacji włosów - znajdziesz tam wiele interesujących wątków

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 00:31   #3
magnoliaa
Raczkowanie

Wiem do czego służy wyszukiwarka Ale nie za bardzo wiedziałam jakie słowa kluczowe wpisac. Żadne z tych wybranych przeze mnie nie dawało zadowalających wyników wyszukiwania. Szukanie ręczne znudziło mnie na nastej stronie próżnego przeglądania. Tak naprawdę to chciałabym znaleźc odpowiedź na tak sformułowane pytanie: czy możliwe jest, że włos suchy i zniszczony po jednym myciu jakimś tajemniczym specyfikiem będzie nagle cudownie ozdrowiony? Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy i ciągle daleka jestem od tego. Dlatego myślę, że może to ja coś robię źle szkodząc moim włosom. Może one nie są suche czy przetłuszczające się z natury tylko za sprawą moich działań, skoro po jednej wizycie u fryzjera stają się bezproblemowe, a ja w domu ciągle z nimi walczę.
Stary 2011-02-02, 01:11   #4
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnoliaa Pokaż wiadomość
Wiem do czego służy wyszukiwarka Ale nie za bardzo wiedziałam jakie słowa kluczowe wpisac. Żadne z tych wybranych przeze mnie nie dawało zadowalających wyników wyszukiwania. Szukanie ręczne znudziło mnie na nastej stronie próżnego przeglądania. Tak naprawdę to chciałabym znaleźc odpowiedź na tak sformułowane pytanie: czy możliwe jest, że włos suchy i zniszczony po jednym myciu jakimś tajemniczym specyfikiem będzie nagle cudownie ozdrowiony? Nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy i ciągle daleka jestem od tego. Dlatego myślę, że może to ja coś robię źle szkodząc moim włosom. Może one nie są suche czy przetłuszczające się z natury tylko za sprawą moich działań, skoro po jednej wizycie u fryzjera stają się bezproblemowe, a ja w domu ciągle z nimi walczę.
Moim zdaniem - włos nie będzie uzdrowiony po jednorazowym użyciu nawet najlepszego kosmetyku. Zgodzę się natomiast z tym,że po jednym myciu może stworzyć się iluzja odżywionych, wygładzonych włosów nie do poznania.
Jeśli chodzi o prawdziwe, dogłębne zregenerowanie włosa to myślę,że wszystko zależy od tego w jakim jest on stanie.
Natomiast jeśli chodzi własnie o sposoby regeneracji - to tutaj wyszukiwarka jest cudowna - nie mówię tego złośliwie. Na prawdę, można tu znaleźć przydatne informacje i rady.
To co napisałam to tylko moja opinia. Niewiem,może jednak istnieją takie preparaty? Ja w to w każdym razie wątpie.
Pozdrawiam

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 08:37   #5
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie to moje włosy szybko się przetłuszczają, są suche, matowe i takie "lekkie" - wyglądają na zniszczone. Przyzwyczaiłam się do tego. Cóż, najwidoczniej tak już musi byc. Jednak po wizytach u fryzjera moje włosy mogłyby występowac w reklamie szamponów - są lśniące, mają cudowną objętośc, wydają się takie "ciężkie" i grubsze. Co najdziwniejsze późno robią się tłuste - dopiero po jakichś 5 dniach. Kupiłam sobie taki sam szampon jakim myje mi głowę moja fryzjerka, ale nic z tego... Nieważne jakim szamponem JA myje, włosy zawsze wyglądają tak samo mizernie. Może ja coś robię źle? A może to fryzjerzy mają jakieś cudowne sztuczki? Bardzo mnie dziwi taka różnica w efektach.
A może to kwestia stylizacji? Moje włosy po fryzjerze nie wytrzymają 5 dni, ale faktycznie, są dłużej świeże. Wydaje mi się, że to nie kwestia użytych kosmetyków, tylko tego, iż przy suszeniu na szczotkę fryzjerka unosi włosy trochę u nasady, dzięki czemu dłużej zachowują świeżość. No i fryzjerzy często mają lepsze wyczucie co do środków do stylizacji Bo jeśli chodzi o efekt połysku itp. to np. u mnie przy odpowiedniej pielęgnacji to nie ma większej różnicy czy sobie sama włosy umyję, czy zrobi to fryzjer. Tylko z tym prostowaniem na szczotce jest różnica, bo mnie się nie chce tak wyciągać włosów, przez co końcówki nie są takie gładkie i błyszczące, jak po suszeniu przez fryzjera.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 08:55   #6
nkanka
Przyczajenie

NIE WOLNO używac szamponów dwa w jednym. Nie używaj szamponów o konsystencji mleka. Najlepiej te przezroczyste, ziołowe. Te białe, dwa w jednym itp sa za cięzkie i włosy po umyciu staja sie oklapnięte
nkanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 10:12   #7
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

nkanka - wyobraź sobie, że są na świecie ludzie, którym takie szampony nie szkodzą. No i poszukaj wąstku o myciu włosów samą odżywką.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 11:05   #8
tennyo4
Zadomowienie

Szampon niewiele zdziała - on służy do mycia włosów. Od regeneracji są odżywki i maski. Może podpytaj czego używa Twoja fryzjerka?

Powiem szczerze, że jeszcze się u fryzjera nie spotkałam z sytuacją, w której po umyciu włosów nie nałożono by odżywki

Terry Pratchett
Maskarada
tennyo4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 14:48   #9
rapunzel8
Zadomowienie

też mam taki efekt po wizycie u fryzjera. uważam, że to po pierwsze kwestia mycia- dokładne masowanie skóry głowy, którego człowiek sam sobie nie jest w stanie tak dobrze wykonać choćby się bardzo starał.
po drugie kwestia stylizacji i nie chodzi, tu o użyte kosmetyki tylko o modelowanie na szczotce i suszenie profesjonalną suszarką.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 16:05   #10
Kicia131
Zadomowienie

Odżywka też dużo daje. U mnie fryzjer stosuje taką latte, jak zapytałam ile kosztuje taki malutki pojemniczek to usłyszałam, że 12zł :O Za taką cenę to ja mam litrowy Kallos Latte z allegro i jestem bardzo z niego zadowolona! Najlepsza odżywka dla moich włosków
Może Tobie też nałożyli taką odżywkę? Pachnie mlekiem słodkim albo krówkami toffi jak kto woli mniam, aż mam ochotę zjeść coś słodkiego

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 23:48   #11
magnoliaa
Raczkowanie

Oczywiście pytałam się o szampon i odżywkę, które zostały zastosowane do moich włosów i je w pakiecie zakupiłam. A efekty, no cóż... Fryzjerzy mają jakąś tajemną moc Szczotki do suszenia też używam żeby włosy miały większą objętośc. I mają. Tylko że reszta nie wygląda tak jak powinna. Szkoda.
Też myślałam, że te piękne włosy po wyjściu od fryzjera to tylko iluzja, ale miło byłoby oglądac taką iluzję na co dzień Albo przynajmniej tworzyc ją na jakieś lepsze okazje, bo różnica jest diametralna. Co do regeneracji to przeglądałam już wiele wątków, ale nie byłam pewna czy takie zabiegi są mi potrzebne (poza tym że są zazwyczaj długotrwałe). A przecież wystarczyłoby tylko trochę magii od fryzera ...
Stary 2011-02-03, 00:56   #12
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście pytałam się o szampon i odżywkę, które zostały zastosowane do moich włosów i je w pakiecie zakupiłam. A efekty, no cóż... Fryzjerzy mają jakąś tajemną moc Szczotki do suszenia też używam żeby włosy miały większą objętośc. I mają. Tylko że reszta nie wygląda tak jak powinna. Szkoda.
Też myślałam, że te piękne włosy po wyjściu od fryzjera to tylko iluzja, ale miło byłoby oglądac taką iluzję na co dzień Albo przynajmniej tworzyc ją na jakieś lepsze okazje, bo różnica jest diametralna. Co do regeneracji to przeglądałam już wiele wątków, ale nie byłam pewna czy takie zabiegi są mi potrzebne (poza tym że są zazwyczaj długotrwałe). A przecież wystarczyłoby tylko trochę magii od fryzera ...
możesz przecież chodzić raz na jakis czas na czesanie do fryzjera. ja tak robię. to nie są w końcu duże pieniądze ok 15-30 zł za mycie i modelowanie-oczywiście w średniej wielkości mieście i w zwyczajnym salonie, a nie u jakiegoś mistrza stylisty fryzur..
kto powiedział, że fryzjera można odwiedzać tylko przy okazji strzyżenia albo w dniu ślubu..

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Odżywka też dużo daje. U mnie fryzjer stosuje taką latte, jak zapytałam ile kosztuje taki malutki pojemniczek to usłyszałam, że 12zł :O Za taką cenę to ja mam litrowy Kallos Latte z allegro i jestem bardzo z niego zadowolona! Najlepsza odżywka dla moich włosków
Może Tobie też nałożyli taką odżywkę? Pachnie mlekiem słodkim albo krówkami toffi jak kto woli mniam, aż mam ochotę zjeść coś słodkiego
kwestia gustu. ja nie cierpię zapachu tej odżywki. a co do działania- odżywka jak odżywka: zwyczajna, ale może nie jestem w stanie docenić jej działania, bo mam 'bezproblemowe' włosy
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości