|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zła pielęgnacja?
Generalnie to moje włosy szybko się przetłuszczają, są suche, matowe i takie "lekkie" - wyglądają na zniszczone. Przyzwyczaiłam się do tego. Cóż, najwidoczniej tak już musi byc. Jednak po wizytach u fryzjera moje włosy mogłyby występowac w reklamie szamponów - są lśniące, mają cudowną objętośc, wydają się takie "ciężkie" i grubsze. Co najdziwniejsze późno robią się tłuste - dopiero po jakichś 5 dniach. Kupiłam sobie taki sam szampon jakim myje mi głowę moja fryzjerka, ale nic z tego... Nieważne jakim szamponem JA myje, włosy zawsze wyglądają tak samo mizernie. Może ja coś robię źle? A może to fryzjerzy mają jakieś cudowne sztuczki? Bardzo mnie dziwi taka różnica w efektach.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zła pielęgnacja?
![]() Skorzystaj z wyszukiwarki ![]() Albo zerknij na pierwszą stronę forum dotyczącego pielęgnacji włosów - znajdziesz tam wiele interesujących wątków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem do czego służy wyszukiwarka
![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prawdziwe, dogłębne zregenerowanie włosa to myślę,że wszystko zależy od tego w jakim jest on stanie. Natomiast jeśli chodzi własnie o sposoby regeneracji - to tutaj wyszukiwarka jest cudowna ![]() To co napisałam to tylko moja opinia. Niewiem,może jednak istnieją takie preparaty? Ja w to w każdym razie wątpie. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
NIE WOLNO używac szamponów dwa w jednym. Nie używaj szamponów o konsystencji mleka. Najlepiej te przezroczyste, ziołowe. Te białe, dwa w jednym itp sa za cięzkie i włosy po umyciu staja sie oklapnięte
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
nkanka - wyobraź sobie, że są na świecie ludzie, którym takie szampony nie szkodzą. No i poszukaj wąstku o myciu włosów samą odżywką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Szampon niewiele zdziała - on służy do mycia włosów. Od regeneracji są odżywki i maski. Może podpytaj czego używa Twoja fryzjerka?
Powiem szczerze, że jeszcze się u fryzjera nie spotkałam z sytuacją, w której po umyciu włosów nie nałożono by odżywki ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
też mam taki efekt po wizycie u fryzjera. uważam, że to po pierwsze kwestia mycia- dokładne masowanie skóry głowy, którego człowiek sam sobie nie jest w stanie tak dobrze wykonać choćby się bardzo starał.
po drugie kwestia stylizacji i nie chodzi, tu o użyte kosmetyki tylko o modelowanie na szczotce i suszenie profesjonalną suszarką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Odżywka też dużo daje. U mnie fryzjer stosuje taką latte, jak zapytałam ile kosztuje taki malutki pojemniczek to usłyszałam, że 12zł :O Za taką cenę to ja mam litrowy Kallos Latte z allegro i jestem bardzo z niego zadowolona! Najlepsza odżywka dla moich włosków
![]() Może Tobie też nałożyli taką odżywkę? Pachnie mlekiem słodkim albo krówkami toffi jak kto woli ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Oczywiście pytałam się o szampon i odżywkę, które zostały zastosowane do moich włosów i je w pakiecie zakupiłam. A efekty, no cóż... Fryzjerzy mają jakąś tajemną moc
![]() Też myślałam, że te piękne włosy po wyjściu od fryzjera to tylko iluzja, ale miło byłoby oglądac taką iluzję na co dzień ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kto powiedział, że fryzjera można odwiedzać tylko przy okazji strzyżenia albo w dniu ślubu.. ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.