|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak udekorować drewniany kościół?
Dziewczyny, pomóżcie!
Za 3 tygodnie biorę ślub. Uroczystość odbędzie się w starym, drewnianym kościółku (panorama http://panoramy.zbooy.pl/360/show.ht...dr&lang=p&t=32 (nie będzie tylko tego dużego Krzyża ze świecami przed ołtarzem) Sama chcę go udekorować. Mój bukiet ślubny to będą kantadeski i tymi samymi kwiatami chcę ubrać kościół. Nie chcę przepychu, tylko skromną elegancję. Ustaliłam, że będzie to jakiś duży bukiet przed głównym ołtarzem ( tylko jak ma on wyglądać ? ![]() Zgodnie z tradycją, na lewym bocznym ołtarzu zostawię po Mszy Św swój bukiet. Zastanawiam się, czy może umieścić tak jakąś dodatkową dekorację. Nie wiem, co zrobić z przejściem pomiędzy ławkami..... A może Wy macie jakieś pomysły....?! Proszę o porady.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak udekorować drewniany kościół?
Cytat:
![]() Wiem, że w niektórych rejonach świadkowe mają swój bukiet i zostawiają go w kościele ale żeby PM? ![]() Co do dekoracji nie pomogę, nie znam się niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świadkowe mają wtedy miniaturkę bukietu PMki (tak się na wizazu dowiedziałam ![]() A samego kościoła bym za bardzo nie stroiła, jest uroczy taki prosty.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Hmmm...kosciolek piekny
![]() cos w tym stylu, tylko zamiast tych storczykow twoje kantadeski...cos takiego jak tutaj na 3 zdjeciu... http://www.kuzniapomyslow.com.pl/zdjecia-9 szczerze mowiac strasznie ciezko znelesc w internecie jakies ladne dekoracje ![]() a wzdzloz lawek dalabym organze na ziemi, a na niej na wysokosci kazdej lawki jakas ladna swiece w szklanej kuli...do tego moznaby pomiedzy posypac platkami roz, bedzie skromnie, z kalasa, ale jednoczesnie z nutka romantyzmu ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej tradycji, to rzeczywiście chyba lokalna. Wg mnie bardzo piękna. Ja zdecydowałam, że zostawiam swój bukiet, a nie "skromniejszy" świadkowej. Zastanawiałam się jeszcze, czy jakiś akcent kwiatowy bezpośrednio na głównym ołtarzu by się nie przydał...? ![]()
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2011-08-14 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mysle ze jakies dwa po bokach na pewno by nie zaszkodzily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze piękny kościółek
![]() Po drugie moim skromnym zdaniem tutaj bardzo łatwo przesadzić - wydaje mi się, że jedna okazała kompozycja przed ołtarzem by wystarczyła w zupełności. Dobrze sprawdza się dekoracja w kształcie wachlarza zrobiona w gąbce, o takiej: http://www.sklepflorystyczny.pl/prod...-VICTORIA.html Kwiaty układa się w niej zaczynając od środka centralnie w górę i z każdej strony spadające na boki - na kształt półkola. KONIECZNIE gąbka musi być wzmocniona siatką, bo inaczej kwiaty zapadną się pod własnym ciężarem - najlepiej oprócz tej siatki, która jest na niej fabrycznie założyć jeszcze siatkę metalową ![]() Dobrze jest zrobić piętra z kwiatów - najbardziej z tyłu dać te najwyższe, później bardziej z przodu piętro pośrednie i najbliżej najniższe, które zamaskują gąbkę. Ewentualnie można pomyśleć o przystrojeniu krzeseł Pary Młodej ładną girlandą z kwiatów - zielono białą np. To daje bardzo ładny efekt ![]() życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie chcę krytykować Twojego pomysłu na dekorację Kościoła, ale uważam, że kantadeski to zbyt drobne kwiaty na przybranie świątyni. Będziesz musiała użyć bardzo dużo kwiatów w porównaniu z gladiolą,czy liliami. Kantadeska nie należy też do kwiatów tanich. Samodzielny zakup tych kwiatów, w odpowiedniej ilości może Cię wynieść tyle, ile profesjonalna dekoracja wykonana z innych kwiatów przez kwiaciarkę.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
U nas też tak się robi. PM zamienia się na tą chwilę bukietem ze świadkową i zostawia jej bukiet. A swój zabiera "do domu".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
postawiłabym jednak na dekoracje kwiatową z mieczyków
http://www.dekoratorki.pl/products/s...l-w-wolsztynie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.