|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki inny szampon przeciwłupieżowy wybrać ?
Cześć ! Do tej pory używałam szamponu przeciwłupieżowego firmy Green Pharmacy (dziegciowy). Jednak częste używanie spowodowało, że jego działanie jest słabsze niż na początku stosowania (myłam włosy tym szamponem już około rok). Ogólnie to mam problematyczną skórę głowy - przy innych szamponach pojawiały mi się strupki między włosami albo po prostu łupieżu było od groma... Słyszałam, że jak będę używała szamponu Green Pharmacy zamiennie z innym szamponem, to wszystko będzie ok. Co sądzicie ? Polecacie mi coś ? Bardzo proszę o pomoc, każda rada jest dla mnie ważna.
+ Mam delikatną skórę głowy, ale chyba domyśliliście się tego czytając o strupkach, które (bynajmniej tak myślę) są efektem podrażnień. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki inny szampon przeciwłupieżowy wybrać ?
Ja używałam szamponów takich jak Nizoral i miałam spokój na jakieś... pół roku do roku czasu, po skończeniu kuracji. Używałam też szamponów na receptę, ale efekt był podobny, a do tego te przepisane mi przez dermatologa śmierdziały starymi butami
![]() Potem się poddałam, używam od jakiegoś czasu Head&Shoulders przy każdym myciu, łupieżu nie mam, nie mam problemów z obciążaniem i przetłuszczaniem włosów. Słyszałam jednak ostatnio o patencie 'sprzedanym' znajomej przez dermatologa. Dermatolog poleciła jej myć głowę... Płynem do higieny intymnej. Nie przysłuchiwałam się dokładnie, ale ponoć PH tych płynów, dla wielu osób jest bardziej odpowiednie. Koleżance pomogło, ale jak bardzo jest to skuteczne - nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki inny szampon przeciwłupieżowy wybrać ?
Jest już taki wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362514&page=2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.