![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przesadne niszczenie wlosow jako choroba
Witam serdecznie!
![]() ![]() Jest to piekna dziewczyna,ktora skonczyla studia magisterskie na kierunku biologia ![]() ![]() Nie akceptowala sie w takiej fryzurze,wiec doczepila sobie wlosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W prezencie ode mnie dostala piekna peruke,aby mogla dac wloskom odpoczac,ale nie chce jej nosic.Prosze doradzcie co robic zanim straci wszystkie wlosy? ![]() Edytowane przez Kropla milosci Czas edycji: 2011-01-29 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CORELIPS
|
Dot.: Przesadne niszczenie wlosow jako choroba
Co za choroba! Szczerze powiedziawszy, zdecydowanie wolę bzika na pukncie dbania o włosy... a koleżance niewiele możesz zrobic i poradzic. Czysta prawdziwa prawda, wal prosto w mostu, ze wyroznic sie mozna nie tylko wlosami, moze znajdz w niej cos, czym rowniez moze zwracac uwage i niech dziewczyna przede wszystkim zrozumie, ze to grozi utrata calkowita wloskow w skrajnych przyapdkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Współczuję i zaraz na myśl przychodzi mi moja koleżanka z pracy która prawie codziennie się opalała na solarium - dosłownie miała plamy pigmentacyjne, ale twierdziła że od urodzenia ma taką karnację.
Myślę że koleżanka sama się wyleczy, albo ,,ktoś,, o kogo będzie dbała więcej niż o siebie bo już na to nie będzie czasu.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wyslij ją do dermatologa, moze on bedzie w stanie ją przekonac, ze niszczy sobie nie tylko wlosy, ale ze skora tez sie dzieje cos niedobrego
pewnie bedzie ciezko przekonac, ale sprobuj, niech to zrobi chociaz dla Ciebie Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-01-29 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jest ona strasznie zakochana w dlugich platynowych wlosach,twierdzi,ze nigdy nie przestanie ich farbowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
używanie najdroższych odżywek nie równa się pięknym włosom.
Daj jej spokój, i tak jej nie pomożesz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2472029 9]używanie najdroższych odżywek nie równa się pięknym włosom.
Daj jej spokój, i tak jej nie pomożesz. ![]() Zgadzam się ![]() Jak już sobie szkodzi na własne życzenie, to ciężko będzie ją od tego odwieść.
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A czy koleżanka prosiła o pomoc? Jeśli nie, to nie wiem po co w ogóle się jej narzucać.
Ona najwyraźniej dobrze się czuje ze swoimi zmasakrowanymi włosami i zapaleniem mieszków włosowych. Jej włosy - jej sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
CORELIPS
|
Nie rozumiecie jej widać. To jej PRZYJACIOLKA najwyrazniej
![]() co nie zmienia postaci rzeczy! sama musi w koncu zrozumiec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mieszkalysmy razem przez pewien czas,wtedy udalo mi sie ja przekonac, aby nie rozjasniala wlosow przez 6 miesiecy. Potem nasze drogi sie rozeszly,a ona zostala sama ze swoja choroba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CORELIPS
|
jejj.. to naprawdę można określić chorobą chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Najpierw myslalam,ze to ja mam problem
![]() ![]() Ona takze bardzo sie stara o wlosy, jednak gdy raz na jakis czas zafunduje sobie extra zabieg, jak np. doczepianie wlosow ![]() A moze ja przesadzam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeśli są robione raz na jakiś czas to jest ok, i oczywiście jeśli wszystko jest ok z włosami, nie wypadają i nie przerzedzają się. Też miałam doczepiane warkoczyki i to 2 razy, przez moją koleżanką która akurat była mistrzynią w doczepianiu. Doczepianie trwało ok 12 godzin - efekt spektakularny, nie było osoby która się za mną nie oglądała, piękne proste czarne za pupę. Doczepianie jest dosyć nieprzyjemne ponieważ zakłada się że takie włosy muszą przetrwać ok 3 miesięcy więc trzeba je wpleść bardzo blisko skóry - skóra jest naciągnięta i to trochę boli.
Po ok 3 miesiącach miałam zdjęte włoski - nie mogę powiedzieć że włosy pod warkoczykami były bardzo zniszczone bo bym musiał skłamać - natomiast trzeba było lekko podciąć końcówki - i jaka ulga na głowie. Dzięki warkoczykom nauczyłam się też wiele fajnych fryzur z takich włosów ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-30 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja bym namówila ja do tego, ze pielęgnacja czyni cuda i pokazala jej jak olejowac włosy i powiedziec jakie efekty daje, wtedy moze zaprzestanie tak z nimi kombinowac?
dziwne jest to ze nie dośc że ma zniszczone chce to robic dalej, wiekszośc dziewczyn, np po rozjasnianiu włosów nigdy wiecej by tego nie zrobiło. wdaje mi sie, ze prblem lezy gdzies głębiej w psychice, twoja kolezanka nie akceptuje sobie i może stąd to szystko. spróbuj jej pokazac jej mocne strony mów ze ładnie wygląda wybierzcie sie na zakupy i pomóć dobierać jej ciuchy. może jak zwiekszy sie jej poczucie własnej wartości, wtedy przestanie masakrowac włosy. chyba ze poprost 'ten typ tak ma' i nie zminei ona swojego zdania i tak. ale ja bym sie starała jej pomóc bo to nie jest swykłe zniszczenie włoów, ale juz problem za skórą głowy. no nic, w każdym razie zyczę ci powodzenia w 'ratowaniu' swojej koleżanki, daj znac czy ci sie powiodło ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety zauważyłam że sporo osób ma jakieś fobie włosowe, nawet te kobiety które mają piękne włosy - cały czas narzekają.
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
kathy579 bardzo podobaja mi sie warkoczyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy sie nie ma tego co sie lubi... wazne zeby samemu zacząć się sobie podobac, bo to chyba najwazniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
karmazynka99 Wlosy doceniamy dopiero wtedy, kiedy stracimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A może spróbuj jej pokazać, że teraz najmodniejsze są krótkie włosy czy właśnie takie jak ona ma
![]() Dobrym pomysłem jest też zrobienie zakładu, jedna dziewczyna w innym wątku pisała, że założyła się o coś ze swoim chłopakiem i to pomogło jej przetrwać okres zapuszczania włosów, bo bardzo chciała wygrać. Ja bym spróbowała coś wykombinować, mimochodem rzucić, że i tak nie wygrałaby jakiegoś tam zakładu ![]() ![]()
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wazne żeby potem przejżec na oczy ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
niestety tak, jak to sie mówi 'mądry Polak po szkodzie' .... ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Fantastyczny pomysl z tym zakladem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kropla milosci Czas edycji: 2011-01-30 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2472029 9]używanie najdroższych odżywek nie równa się pięknym włosom.
Daj jej spokój, i tak jej nie pomożesz. ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wszystko jej tlumaczylam ( probowalam)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy też dbanie o włosy utożsamiają z ciągłym chodzeniem do fryzjera i ciągłą stylizacją , a nie pielęgnacją i dbaniem o ich zdrowie. A jak wiadomo zabiegi fryzjerskie często niszczą włosy zamiast jedynie podkreślać ich urodę. Jeśli rzeczywiście zależy Ci na koleżance to może warto jej kupić jakąś książkę na temat zdrowego, higienicznego trybu życia lub zapisać się razem na jakiś sport. I potem wzmacniać to zainteresowanie. Nie zalecam natomiast wzmacniania zachowań "prowłosowych".
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-31 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w z Majreg, ia może tez
wysłać ją na forum pielęgnacyjne?
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-31 o 11:06 Powód: dopis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z innej strony, ja przy mojej włosowej obsesji dopiero jak odkryłam Wizaż i olejowanie mogłam 1. normalnie zapuszczać włosy 2. poczytać o czymś co mnie od dawna interesowało. Nie wiem, czy ktoś mógłby mnie wtedy naprawdę zaciekawić innym tematem. Ale może warto spróbować np. zapisać się z nią na jakieś zajęcia sportowe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.