![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IIIWitam serdecznie w kolejnej czesci o naszych mamusiowych (i nie tylko)zmaganiach w Irlandii ![]() Nasze mamuśki: Motylem kiedys bylam (Asia, 24l Dublin-Lucan)....staraczka od wrzesnia 2010annje (Anna, l.29. Dublin 24) .........................Adam........ur. 02.02.2008.........3730 g, 52 cm .....szpital w Poznaniu Inesss_86.(Sylwia, 23l.Tralee).............. .........Nicolas...ur.29.09.2008......3000 g , . ....szpital w Tralee......................... ......................... ......................... ....Maks.......ur. 01.12.2009........4025 g, 50cm .....Maternity Hospital - Limerick lissome ( Ewa, 25l. Mullingar ) ........................Natalia....ur.23.11.2008.......3150 g , 49-52 cm ....szpital w Mullingar stylistka82 (Ewelina, 28l. Dublin-Lucan)............Julia....ur.26.11.2008.......3690 g , 51 cm ...Rotunda Hospital kat_zuk (Kasia, 28l Dublin-City West).............Brajan....ur.19.11.2008.......3240 g, 54 cm .....Coombe Hospital Kellysss (Ewelina, 28l. Dublin 24)...................... ..Alan.....ur.30.01.2009........4240 g, 52 cm ....Rotunda Hospital Dublin Eve1603 (Ewa, Killarney).......Alexander Konrad......ur. 07.05.2009......3980 g, 54 cm, Heksa (Joanna, 23l, Balbrigan)........Ignacy Patryk.....ur. 12.05.2009,.... 3470 g, 53 cm, ....Rotunda Hospital Dublin Pakusia86(Paulina,23l,Dublin)Jakub Franciszek...ur. 17.05.2009......3890 g, 51 cm ....Rotunda Hospital Dublin Sweet_21(Arleta, Dublin- Finglas.......Bartłomiej.....ur. 29.08.2009........2720g, 50 cm ...........Rotunda Hospital Sylwiatkoo1(Sylwia,23l New Ross)........Nikodem.....ur.02.11.2009........ 4165 g, 52cm ....Waterford Hospital elika21011083(Elżbieta ,l.28..Dublin 9)......Mikołaj....ur.11.11.2009..........3650 g, ...Rotunda Hospital Mushka (Ewa, Cork).................... .Hanna, Stefania.....ur. 24.12.2009........4360 g, 52 cm Pcynesia (Ania, 28 l., Sallins co. Kildare).........Adaś.....ur. 21.01.2010.........3530 g, 53 cm ....Coombe Elcia (Ela,22l.,Bray).......... ......................... .......Szymon.....ur.05.02.2010.........3560 g, 50 cm ....N M H Dublin Katia25 (Kasia,29l. Dublin 18)...................... .......Alan.....ur.07.04.2010..........2980 g, 46 cm ....Rotunda Hospital Shamrock1 (Monika, 37l. Navan, co.Meath).....Adam....ur.02.05.2010..........3590g ,53 cm .....Mullingar butterfly46 (Ewelina, 25l. Dublin-Lukan)........Majka.....ur.12.05.2010..........3175 g, 51 cm .....Coombe Hospital Jagdeb (Jagoda, 28l. Dublin-City Wesr) ........ Basia.....ur.22.05.2010 ....... 3480 g, Jaszczka (Emilia, 28l Waterford)............... ......Patryk.....ur.10.07.2010.........3610 g, 52 cm ....Waterford Regional Hospital Malou2008 (Kasia, 24l. Baltinglass).............Nicolas.....ur.11.07.2010.........4535 g, 57 cm ....szpital w Kilkenny serduszkoiz ( Iwona, 27l. Dublin).................. .......Alex.....ur.18.07.2010.........3240 g, 52,5 cm .....Rotunda Hospital ania_tb (Ania, 26l. Dublin 18)................Aleksandra.....ur.29.08.2010.........3310 g, 51 cm .....Rotunda Hospital rusałka12 (Aga, 30l. Dublin 9)....................... .....Zuzia.....ur.04.09.2010..........3680 g, 52 cm ....Rotunda Hospital Velvet Lady ( Alicja, 26.l. co. Waterford).....Benjamin...ur.22.10.2010..........4000 g, 56 cm ......szpital w Waterford Lajla_55 (Liliana, 19l. ok. Shannon)............Benjamin...ur.15.12.2010..........3450 g, 51 cm.......szpital w Limerick VictoriaK (Ania, Carrick on Shannon)................. ..Adam....ur.26.12.2010..........3295 g ,54 cm.......szpital w Sligo I oczywiście nasze kochane "brzuchatki": myszka151 (Asia, 28l. Ashbourne ,co.Meath).....tp. 03.03.2011..........Emilka......... ......................rodzi w NMH na Holles Streetdubliner ( Aga, 30l. Dublin 11)...................... ..........tp. 05.02.2011...........syne k......................... ...... rodzi w Rotunda mayan (Maja, 30 l. Adamstown)............... ..............tp. 06.03.2011...........Adam.......... .....................rodzi w Coombe aiofe(..?.., 26l. Dunboyne, co. Meath) ..................tp.16.08.2011.........Maja lub Adam....................rodzi w Rotunda Stokrotka (Dorota, 25 l. Bray).................... ............tp. 05.09.2011............????......... ........................rodzi w Metrnity Hospital i Mamusie (brzuchatki) po raz kolejny: 86ruda (Paulina, 24 l. Dublin 15)....................tp. 10.03.2011............... .synek........................rodzi w RotundaEve1603 (Ewa,Killarney).......... .........................tp. 17.06.2011.............?????....... ................rodzi w Tralee oraz reszta dziewczyn które maja w planach dzidziolki w niedalekiej przyszłosci: Pakusia86 (Paulina, 23l. Dublin).................. .............staraczka od wrzesnia 2010 Kellysss (Ewelina 28l, Dublin 24)...................... ........staraczka od stycznia 2011 Elcia (Ela, 22l. Bray).................... ......................... .........staraczka od Lipca 2011 Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-02-14 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. III
linki do poprzednich czesci:
Ciąża i poród w Irlandii Irlandzkie mamuśki - nasze brzuszki i maluszki cz.1 IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. II _________________________ _________________________ _________________________ I - Jesteś w ciąży? Rzeczy, których w Ie nie znajdziesz a na pewno się przydadzą : - Dobre kremy zapobiegające rozstępom. - Pasta na krwawiące dziąsła (bo tutaj tylko Colgae z wit.E). - Środki przeciwbólowe takie jak: "nospa" - Dobre maści na opuchnięte nogi - Syrop Prenalen (dla przeziębionych brzuchatek ) II - Przydatne rzeczy dla maluszków i młodych mam, w które warto zaopatrzyć się w Polsce: - Kosmetyki firm takich jak Bambino, Hipp - Śpioszki i półśpiochy, kaftaniki - Czapeczki bawełniane z troczkami (tutaj praktycznie nie do kupienia!) - Masć majerankowa, super przy katarku - Frida (tutejsze gruszki są beznadziejne, kupując Fridę nie zapomnijcie kupić zestawu filtrów zapasowych) - Pieluszki flanelowe i tetrowe (są i tutaj ale dużo droższe, więc jeśli macie możliwość albo trochę miejsca w bagażu/przesyłce to kupcie w Pl ![]() - Tantum Rosa (niezastąpiony podczas połogu) - Ciuszki "unisex" (tutaj występuje ścisły podział na ciuszki chłopięce w błękicie i dziewczęce w różnych odcieniach różu, więc jeśli nie chcecie poznać płci malucha to ciężko będzie tutaj skompletować uniwersalny zestaw ciuchów) - Czopki viburcol (homeopatyczne, uspakajające, np przy silnym napadzie kolki czy ząbkowaniu, warto mieć na wszelki wypadek) - LacidoBaby (lub inny prebiotyk; wspomagają pracę przewodu pokarmowego, dostarcza dobrych bakterii, przy kłopotach z kupkami, nie zaszkodzi a może pomóc) - Sól fizjologiczna - super do przemywania oczek; często zalecanach przez okulistów gdy z oczka wypływa ropka. Warto mieć - Herbatki (rumiankowa, z kopru włoskiego itp - tutaj co prawda są ale tylko jedna firma i w kwotach astronomicznych, wiec warto zaopatrzyć się w Polsce) - Środki przeciwgorączkowe takie jak Panadol (Jest tu Paracetamol ale w większości zalecany dopiero od 3 miesiąca) - Miękka szczoteczka do włosków - Olejuszka firmy Skarb Matki - nie każde dziecko rodzi się z ciemieniuszką, ale nasze doświadczenia pokazują że prędzej czy później się ona pojawia. Nie zawsze zwykła oliwka sobie z nią radzi, a tutejszy szampon na ciemieniuszę ma sporo negatywnych opinii - wysusza, nieskuteczny. - Krem zimowy na buzię - w Irl nie ma dużych mrozów, ale wieje mocny, zimny wiatr, niższa temperatura, wilgotność powietrza - to wszystko sprawia że skóra malucha może się wysuszyć, więc warto do tego nie dopuścić. Ja stosuje krem zimowy firmy Skarb Matki, ale jest on dopiero od 6 miesięcy - Alantan Plus - super maść na odparzenia! Gdy u Nas się pojawiły to nic nie skutkowało, żadne Sudocremy, Hippy, Bambino. Nic. Dopiero po Alantanie ładnie zeszło.Maści w opakowaniu jest mało więc radzę kupić przynajmniej 2 sztuki - Cebion - witamina C w kropelkach - syrop na kaszelek - polski pediatra poradził, żeby kupić na wszelki wypadek, bo tutaj w irl nie ma takich syropów dla maluszków III - Rzeczy dla nas i naszych maluszków które kupujemy w IE : lekarstwa dla naszych malenstw :
IV - domowe sposoby na przeziebienia (bardzo przydatne dla naszych cięzarówek):
V - Leki bezpieczne dla chorych cięzarówek:
Przed porodem i przez pierwsze dni po:
VI - Jakich lekarzy unikać a do jakich warto się udać: DUBLIN: Warto odwiedzić: -ginekolog Monika Antepowicz z Medicusa (USG 80e, ma same pozytywne opinie od naszych forumowiczek) -ginekolog Robert Dybkowski, http://www.ginekolog.ie/ (tanszy gin. ponoc tez nie najgorszy ,wizyta z usg 80e) Lepiej unikać: ginekolog Andrzeja Mirosława z Medicusa (opinie różne, przeważają neutralne albo negatywne) Dr Marek Kapczyński Medicus Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-12-02 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ha ha !!!
![]() Jestem !!! ![]() Kellysss dzieki za nowa czesc ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2010-08-25 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A teraz poprosze o uwage...
![]() Kogo nie ma na liscie lub ma cos nie tak (np.juz urodzil) to poprosze o podanie mi dokladne wszystkieg (daty urodzenia, imiona i tam reszte co jest na liscie) zebym mogła dopisac lub popoprawiac.... ![]() Z góry dziekuje za wspołprace..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Obecna
![]() Kellys, dziękujemy za nowa częśc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kellysss
a moze zrob oddzielna liste dla "mamus po raz drugi" ? |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Nie majtaj mi tak zachęcająco jęzorem przed oczami bo usnąć nie będę mogła
![]() ![]() Oj Kellysku strasznie dużo lasek z listy brzuchatek już urodziło, będziesz miała co poprawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tak tak....dobry pomysl...Juz sie robi
![]() Jak macie jakies propozycje do dodania to prosze walic smialo ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Zrobiłam po raz kolejny bo mamy mamusie co czeka na trzecia pocieche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Heksa
a to masz jeszcze troche na "dobranoc" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kellysss ja proponuje jeszcze rozmiar stanika ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ja mialam na mysli w Irlandii / na watku po raz drugi, ale w tym przypadku to byloby rzeczywiscie bez sensu, wiec "po raz kolejny" jest swietnym rozwiazaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu bym musiala cały czas zmieniac bo brzuchatka to rosna w szybkim tepie ![]() ![]() ![]() A tym po przestaniu karmienia maleja ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- No a Ty zamiast tu pisac to dzialaj cos zebym Cie mogła do tej listy poraz kolejny zapisac.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kellysss
ups... spadam dzialac ![]() teraz to juz serio sie zwijam, bo ide od godziny ![]() Kolorowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to dzialaj dzialaj kobieto
![]() A wy laski nie lencie sie tylko podajcie mi dane.... ![]() (widze was na pasku na dole ![]() Najlepiej na priva... ale moze tez byc tu...jak chcecie.... Ja tez ide lulu... Jutro mam nadzieje poprawic ta liste.... Miłych snow... I Eve owocnych staran..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A ja was szukam
![]() Kellysss nie obrazam sie ![]() ![]() U nas w miaree... Kuba zdrowieje a ja sie czuje coraz gorzej... nie moge spac bo mam nos zatkany, caly czas mnie kaszle i mam dreszcze... zaraz wykituje normalnie, dobrze że Kamil ma 2 dni wolnego to coś odpoczne i pobycze się w łóżku z herbatką... całuje was wszystkie ![]()
#16 |
Raczkowanie
|
Biedna Pakusia
![]() ![]() Kellyss ja się nie kwalifikuję na żadną listę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
To I ja sie melduje w nowej czesci
![]() Eve no to powodzonka w starankach ![]() stokrotka. No to szybko mów gdzie w Bray można kupić desperados????
#18 |
Zadomowienie
|
Hejka!
To i ja się melduję w kolejnej części ![]() Mam pytanie: czy czytałyście może "Język niemowląt" Tracy Hogg? jak się zapatrujecie na to co tam napisane? udało wam się wprowadzić co nieco w życie? A wiecie co mnie wczoraj spotkało? Wyszłam z małym na spacer i tak coś dziwnie mi wózek jechał, ciągle mnie w lewo "ciągneło", po drodze zaszłam do lidla, zakupy zapakowałam do koszyka pod gondolką i do torby wózkowej (oczywiście kupiłam tyle że się zmieścić nie mogłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() całe szczęście Łukasz pracował wczoraj w mieście i nie było do niego tak daleko (bliżej niż do domu) to jakoś dowlokłam ten wózek do niego, wpakowałam w samochód i wróciłam do domu autem ![]() ale nie powiem jak się na mnie ludzie patrzyli jak się szarpałam z wózkiem obładowanym różnym zakupem, z którego co chwilę wypadał mi to rabarbar, to marchewka i w dodatku jeszcze na syrenie, bo mojemu dziecku pomyliły się godziny i stwierdził, że jest potwornie głodny, mimo że jadł półtorej godziny wcześniej ![]() ![]() ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
Katia
dzieki ![]() u mnie tez jest desperados na kazdej stacji ![]() ![]() Jaszczka mam ta ksiazke, przeczytalam i wiele rzeczy mnie oburzylo... nie zamierzalam traktowac dziecka w spsob opisany.... |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie i ja
![]() u nas nocka dzisiaj srednio bo maly wstawal az 4 razyco mu sie nie zdarzalo juz od 4 miesiecy JASZCZKA hehe dobre ja tez kiedys zlapalam kapcia ale dopiero z domuwyszlam i zauwazylam wiec kolega mi napopmpowal samochodowa pompka ![]() STOKROTKA no wlasnie mow o Desperadosie bo ja go nie widzialam u nas ???? PAKUSIU biedna wracaj do zdrowia szybciutko |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ja tez sie melduje ![]() Kupilam Nikoli wozek ale... jest beznadziejny i chyba bede musiala go odeslac... kurcze tak to jest jak sie kupuje kota w worku przez allegro... w naplywie zlosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#22 |
Zakorzenienie
|
MARTUSIA moja kolezanka z PL swojej corce tez przebila uszka i jej zaczely podchodzic ropka i mala sie meczyla strasznie a uszko tez nienajlepiej wygladalo
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z nim nie tak..? a drugi to jaki...??? Własnie pozarłam pomidorowa z ryzem... Zaniosłam młodego do łozeczka i czekam az zasnie i tez zaraz sie kłade tam do niego... ![]() Poprosze o dane do listy od: Serduszko, Sajuri, Syla , Shamrok , Malou , Velvet .. Na liscie brzuchatek jest aneczka358 która nie za bardzo pamietam.... No ale ona termin miala na 20 sierpnia...prawdopodobnie niedawno urodzila.......... No i Były nowe mamusie , które od niedawna sa z nami... Francamal i reszta...no dawac dane ![]() No i te co planuja za jakis czas to podajcie mi: nick,imie,wiek i z kad jestescie bo zrobiłam tez dla was rubryczke na liscie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Jaszczka.... Ja tez czytalam ta ksiazke i w sumie nie za duzo z niej kozystalam... Ja z Alanem ide na wyczucie jesli chodzi o jego wychowanie... Robie wszystko co wydaje mi sie słuszne i dobre dla niego i staram sie nie stresowac za bardzo dziecia rygorystycznym wychowaniem... Jak narazie chyba dobrze mi idzie.... Bo Alan sie mnie słucha.... ![]() No wiadomo ze czasami ma odpały ale ogólnie jest grzeczny i słuchany ![]() Czytalam ta ksiazke o nauce zasypiania tzn...mam dwie.. 'usnij wreszcie' i 'kazde dziecko moze nauczyc sie spac'... Wykozystalam technike z ksiazek do nauki zasypiania i sie sprawdzila............ ![]() Jego etapów, przebudzen w nocy itd..... takze ciekawe.... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Martusiu a kupowałaś wózek polskiej firmy? Kiedyś rozmawiałyście o wózkach polskich, głównie o walorach estetycznych. Wiadomo, o gustach się nie dyskutuje... wtedy nie miałam jak odpisać, ale teraz post martusi mi przypomniał co chciałam powiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kochane zajrzyjcie jeszcze do drugiego postu...
dodałam tam liste rzeczy co kupujemy w Ie...(lekarstwa itp.) Ja to nie pamietam co Wy uzywacie i bardzo prosze o podanie mi nazw itd... ![]() Nie pamietam jak sie nazywala ta nieszczesna lewatywa.... ![]() mozecie mi podac nazwe..? |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odp odnośnie książki - ja właśnie zaczynam ją czytać, mówicie że rygorystyczne w niej wychowanie... no zobaczymy, ja ogólnie jestem luzak i byłam wychowywana miło i przyjemnie, zasady partnerskie, żadnych kar cielesnych, więc w miarę możliwości tak chciałabym wychować też moje dziecko
![]() ![]() no a książkę przeczytam i może coś z niej użyję, a może nie, zobaczymy ![]() Heksia - ja kupiłam wózek z polski i bardzo sobie chwalę ![]() ![]() ![]() ![]() a o zepsuciu wózka, reklamacjach i wysyłkach to powiem szczerze, nawet nie pomyślałam ![]() ![]()
#27 |
Wtajemniczenie
|
Kellysku lewatywa: microlax enema
![]() Czopki - paralink Teetha- proszek do wsypywania do buźki, dobry przy ząbkowaniu Dioralyte Blackcurrant - w przypadku biegunki, uzupełnia elektrolity itp, odpowiednik polskiego gastrolitu e Jaszczka najważniejsze, że jesteś zadowolona z zakupu. Ja poprostu dostałabym cholery, gdybym musiała wózek odsyłać do polski, czekać aż wymienią/naprawią a jeszcze potem babrać się z przesyłką tutaj. Zwłaszcza, że pewnie musiałabym w to zaangażować albo moich rodziców albo rodziców TŻ żeby wózek odesłali do nas. No i w naszym przypadku myśleliśmy nad kupnem tego samego wózka w polsce ale w innym kolorze, więc cenowo wyszłoby odrobinkę taniej, ale po doliczeniu kosztów wysyłki za granicę różnica była praktycznie niezauważalna. Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-08-26 o 14:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
heksia no ja wolalbym kupic wozek w ie, ale ze jestem teraz w polsce i bede musiala miec jakis pojazd dla malej na lotnisko na powrot do ie to musze kupic cos teraz...
mialam wczesniej petite star zia i bylam bardzo zadowolona no ale polskie drogi w 2 miesiace zrobily swoje... pozatym moja mama dala Nikoli kase i powiedziala ze to na nowy wozek bo ten sie rozwalil... kellys najpierw kupilam ten http://allegro.pl/wozek-spacerowka-z...201159037.html bo ma fajna budke ktora mozna dociagnac do palaka, a jak my chodzimy z mala do miasta to mamy ok 30 min i po drodze malo miejsc zeby schowac sie przed deszczem i mnie zawsze wkurzalo zakladanie foli, w szczegolnosci ze przewaznie bylo tak, ze zanim zdazylam zalozyc folie to deszcz przestawal padac ![]() ![]() ![]() a teraz zamowilam http://littlebaby.pl/pl/chicco-simpl...pazio.html#op1 ale tez nie wiem jak on wyglada na zywo... zobaczymy... ogolnie jakos mi zalezalo na palaku... Przymierzalam Nikole do wozkow z palakami i jakos bardziej mi sie podobalo jak w nich wygladala i wydawaly sie wygodniejsze dla dziecka, i mala tak sie fajnie za ten palak lapala i cieszyla, a pozniej nie chciala wyjsc z wozka...... Do tego szukalam wozka z szerokim siedzieniem bo Nikola nalezy do tych wiekszych dzieciaczkow ... ale ja i tak mam nadzieje ze znajde rachunek na zia i mi ja wymienia albo podreperuja ![]() ![]() elcia jak narazie Nikoli nic sie z uszkami nie dzieje i o dziwo nawet sie za nie nie lapie ![]()
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedzialam ze na Ciebie mozna liczyc w tej sprawie ![]() zaraz podopisuje Cytat:
Jezdzilam tez nim po sklepie... i tez myslalam nad jego kupnem ![]() No ale ja sie zakochalam w liteway ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Heksuniu.... ![]() dawce paracetamolu...??? A jeszcze napisz mi jak te plasterki na czoło na goraczke sie nazywaly ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
kellyss mi sie podobal ten co Ty masz ale on jest duzy po zlozeniu - znaczy dlugi( 110 cm) i nie wiem czy by mi sie zmiescil do auta a mam miec polo albo ibize- w tej nowej budzie
![]() ![]() Mowisz ze fajny jest ten wozek? mam nadzieje ze mi sie bedzie podobal ![]()
Edytowane przez martusia1122 Czas edycji: 2010-08-26 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.