![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zerwał ze mną chłopak- jestem załamana!
Cześć dziewczyny. Byłam z moim chłopakiem około 1,5 roku. Prawie miesiąc temu zerwał ze mną, bo byłam o wsyzstko zazdrosna. Rozstalismy się w przyjaźni. Na początku tylko co jakiś czas ze sobą gadaliśmy na gg i były to czasem chłodne rozmowy bez uśmieszków itd. a czasem bardziej miłe ale takie typowo koleżeńskie. Teraz 4 dni temu napisałam mu żeby przyszedł odebrać swoją gre planszową ,,monopol" bo u mnei zostawił i pisalismy ponad godzine zanim przyszedl po gre i jeszcze ustaliliśmy ze zagramy w nią wspolnie o zakład, kto przegra stawia pizze. Nie umowilismy się jeszcze na konkretny dzień więc spotkania nie było. Po troche dluzszej niz godzina rozmowie na gg on przyszedl po tą gre i jeszcze gadalismy u mnei w domu przez około pół godziny. Potem poszedł bo było juz pozno. potem znowu sie odewal na gg, nasatepnego dnia tez, a wczoraj też do mnie napisał na gg. Od kilku dni pisze w sumie codziennie i to jeszcze bardziej przyjażnie niż wcześniej, daje na gg różne uśmieszki i gadamy na różne śmieszne i ciekawe tematy. Mimo to jest mi smutno, bo nie wiem czy znowu ze sobą będziemy czy to tylko moja wyobraźnia. Chciałabym cos zrobić ale nie wiem co. Dalej się kolegować i zbliżać tym samym coraz bardziej do siebie? Czy szczerze z nim pogadać co czuje? ale ta 2 opcja chyba jak na razie nie jest dobra. I w koncu spytac sie o termin w ktorym razem zagramy w monopol czy nic o tym nie mowic? Chybam oge mu o tym przypomniec? Co o tym myslicie? I powiedzcie mi jak mam żyć gdy okaze się ze nic z tego nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zerwał ze mną chłopak- jestem załamana!
A czym była ta zazdrość spowodowana, były ku temu jakies powody??
Jeżeli to była bezpdstawna zazdrość to porozmawiaj z nim, spróbuj się zmienić. A jeżeli razczej nic z tego nie będzie to radziła bym ograniczyc troszke te kontakty. Mozna się przyjaźnić ale jeżeli mają w gre wchodzic uczucia to lepiej dać sobie troszkę czasu i się zdystansować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CABIN CREW
|
jezeli wiesz że nic z tego już nie bedzie to zerwij kontakt... bo tak bedziesz żyła nadzieją i męczyła się , odbierając sobie szansę na nowy związek
![]() |
![]() |
#4 |
Nie depcze krokusów
|
Rozstanie to nie koniec świata
![]() Zapraszam na dedykowany wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=503894
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masakra tez mam podobny problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Z doświadczenia wiem, że przyjaźń po rozstaniu jest dość trudna. Zazwyczaj dla jednej z osób. W tym przypadku dla Ciebie, dlatego też radziłabym ograniczyć kontakt do wymaganego minimum. Może za jakiś czas ta przyjaźń Wam wyjdzie, ale póki co, sprawia Ci chyba jedynie przykrość i utrudnia życie.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, że to trudna sytuacja, ale musisz podejść do tego wszystkiego, co on pisze z dużym dystansem. Twój ex-facet na pewno coś do Ciebie dalej czuje i nie jesteś mu obojętna (tym bardziej, że rozstaliście się w przyjaźni, nikt nikogo nie zdradził, itd.), ale pewnie boi się, że jak do siebie wrócicie to znowu będzie to samo - stąd jego zachowanie. Oczywiście mogę się mylić, nie mówię, że nie, ale tak mi to wygląda.
Jeśli więc chcesz dalej z nim być i wiesz, że moglibyście rozwiązać w jakiś sposób problem, który był w Waszym związku (w tym przypadku Twoja, zakładając, bezpodstawna zazdrość) to jeśli taka sytuacja jaka jest teraz będzie się utrzymywała dłużej to po prostu spotkaj się z nim (nie na jakimś tam gg!) i porozmawiaj szczerze o tym jak Ty to widzisz. Gorzej jak się okaże, że on chciałby się z Tobą po prostu przyjaźnić. To mogłoby być dla Ciebie dosyć raniące. Dowiedz się koniecznie czego on od Ciebie oczekuje i zastanów się czy możesz mu to dać. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |||
Raczkowanie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2501695 6]A czym była ta zazdrość spowodowana, były ku temu jakies powody??
Jeżeli to była bezpdstawna zazdrość to porozmawiaj z nim, spróbuj się zmienić. [/QUOTE] To była raczej bezpodstawna zazdrosć, wiem, że czepiałam sie o wszystko, bo byłam po prostu desperatką i przyznam, że ciężko kto by ze mną wytrzymał. Jeśli z nim porozmawiam i powiem, że się zmienię uwierzy mi? Nie jestem tego pewna czy jakikolwiek chłopak by uwierzył bo nie byłam nigy wcześniej w takiej sytuacji ale jesli ktoś z was był to chętnie się dowiem jak to się skończyło ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nie ten to inny.
Trzeba coś stracić by coś docenić Żeby odzyskać trzeba sie zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Może on po prostu żałuje , że zerwal i teraz bedzie starał się Ciebie odzyskać.
Nie wiem , takie jest moje odczucie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Nie depcze krokusów
|
Wygląda obiecująco
![]() Cytat:
![]() Wtedy wpadnij na podany przeze mnie wątek ![]() Najważniejsze pytanie: czy sądzisz, że jesteś gotowa na zmianę podejścia?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
dzisiaj był na gg ale byłam niewidoczna, bł przez kilka minut i sie wyłączyl. Po jakims czasie ja weszlam i mysle ze moze jest teraz na niewidocznym albo gdzies poszedl. Nie wiem czy sie odezwie dzisiaj
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
Malla, dzięki ze myslisz optymistycznie i ze wedlug ciebie brzmi to obiecująco ![]() I zastanawiam sie czy sie z kims nei spotyka bo wczoraj tez rano tylko sie odzywal jak najlepiej a potem przez caly dzien go nei bylo, tylko wieczorem na gg sie pojawil ale wtedy to ja juz na niewidocznym bylam. A mzoe on celowo teraz sie ukrywa zeby sie nie narzucac? wiem ze mam glupie nadzieje i wielki optymizm ale moze tak jest. Edytowane przez Negadir Czas edycji: 2011-02-11 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nie depcze krokusów
|
Negadir - to może oznaczać i jedno, i drugie, więc nie narzucaj się i nie sprawiaj wrażenia, że się na niego czaisz
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
oki więc nie wiem co mam teraz robić, mam nadzieje, że sie odezwie jeszcze, a póki co ja sama sie nie odzywam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
zapytaj wprost, czego od ciebie oczekuje - kumpelskiej relacji czy chcialby sprobowac jeszcze raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Wlasnie przemyslalam wsyzstko i mysle ze zaprosze go do mnei na rozmowe i spytam sie czy mozemy sprobowac jeszcze raz. Nie bede zyc w niepewnosci i nadzieje niepotrzebnie. A wy co myslicie? Co jesli to pogorszy sprawe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
up up
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ok powiem tak, spotkałam się z nim dzisiaj żeby porozmawiać. Powiedział mi ze juz ze mną nei będzie, bo ciągle gadsłabym o jego byłej i bym była zazdrosna tak jak zawsze. Czyli nie chce ze mna byc. Potem mnie odprowadzil do domu, bo bylismy na spacerze. I już miał isc do domu i nagle spytal sie czy idziemy na bilarda. Wiec zawolalismy mojego brata i poszlismy we trojke. I w sumie juz jestem w domu. Chciałabym byc z nim ale mam coraz mniejszą nadzieje, on mi nie uwierzyl ze juz nei bede mu mowic o bylej itd. Jak myslicie są jakies szanse czy to juz koniec? Dziwie sie ze chcial ze mna isc na bilarda dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Lubi z Tobą spędzać czas, chodzić z Tobą na bilarda - to oznacza, że chce utrzymywać z Tobą kontakt, być Twoim kumplem... Pewnie nawet i chciałby być ale boi się Twojej zazdrości, czyli dokładnie to, co powiedział. Generalnie miałyśmy rację
![]() Ja na Twoim miejscu powiedziałabym mu mniej więcej tak: Wiesz... Dopiero teraz zrozumiałam swój błąd, nie powinnam być zazdrosna o twoją byłą bo w końcu byłeś ze mną a nie z nią, związek polega na tym, żeby ufać sobie nawzajem. Chciałabym się zmienić pod tym względem, chciałabym się oduczyć tej zazdrości i teraz wiem, że mogę to zrobić, tylko abym tego dokonała musisz mi dać szansę. Jeśli mu na Tobie naprawdę zależy to zaryzykuje i da Ci szansę. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
myslę że czeka na to, aż obiecasz mu że się zmienisz i zmienisz sie na prawdę.
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
zielona- powiedziałam podobnie ze zrozumialam swoj błąd i chce sie zmienic i prsoze o szanse a on powiedzial zen a poczatku by bylo miło i fajnie a potem znowu bym zaczela taka byc. Ci jeszcze moge zrobic?
Ciężko m iz tym, on wczoraj powiedzial ze juz sobie obiecal ze nie bedzie ze mną bo tylko z tego byly klopoty bo ciagle mu cos gadalam. Czyli jak sobie obiecal to jest to juz naprawde koniec? A mzoe te obiecywanie sobie to nic? Nie wiem co jeszcze mgoe zrobic ![]() Kolega powiedzial ze moze mi pomoc i udawac ze jest moim chlopakiem. Mysle ze w ostatecznosci to bede musiala zrobic i byc moze wywolam zazdrosc w byłym. Co o tym myslicie? W necie duzo dziewczyn pisalo ze jak znajdywaly sobie innego chlopaka to byly byl zazdrosny i prosil o powrot. Jestem totalnie zdesperowana ![]() Moj kolega powiedzial ze to prawda : jesli kocha to wroci. Mowi ze co z tego ze po 3 tygodniach od zerwania jeszcze nie wrocil, ale jak kocha to naprawde wroci. Mam w to wierzyc? Za to moj chlopak powiedzial mi wczoraj, ze mzona kochac i odejsc jesli sa konkretne przyczyny. Edytowane przez Negadir Czas edycji: 2011-02-12 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nie depcze krokusów
|
Zmiany często są krótkotrwałe. Pokaż mu, że naprawdę się zmieniłaś - o ile zmieniłaś, oczywiście
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To "znajdowanie sobie chłopaka na niby" też raczej średni pomysł. Jakoś mi tu zdesperowaną 15 latkom zapachniało ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I czy jest szansa ze jeszcze wroci? powiem ze jest uparty wiec zdanie moze za jakis czas zmieni ale nie wiem czy to tylko moja nadzieja. Edytowane przez Negadir Czas edycji: 2011-02-12 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nie depcze krokusów
|
Po prostu utrzymuj kontakt, dbaj o tę przyjacielską relację.
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ok a myślisz ze z tego moze cos potem byc? bo jesli on sobie wbił do glowy ze nie bedzie juz ze mna to boje sie ze moze tak byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nie depcze krokusów
|
Może być i tak. Nie przekonasz się, jeśli nie spróbujesz, a jak nie wyjdzie, to przynajmniej nie będziesz sobie zarzucać, że niczego nie zrobiłaś.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
wzielam go na wstrzymanie, nieodzywam sie, a jak na gg napisalam opis :
Z Emilem na spacerze ![]() Trudno to zauważyc ale ty zawsze byles gdzies przy mnie ![]() I wzielam na niewidoczny. Za chwile zauwazyam, że były dał opis: Czasem nie zauważamy wielu ważnych rzeczy ![]() A za chwile nasz wspolny przyjaciel napisał: Czasem nie zauważamy czegoś co trzeba zauważyć ![]() Był od razu jak zauważył mój opis ( a zauważył już po około minucie) to nawiązał do mojego opisu i dał podobny, a nasz przyjaciel za chwile też nawiązał do naszego opisu, ale to już mniej ważne. Potem po około godzinie niby wróciłam i weszłam na gg a były zaczął od razu pisać niby żeby sie spytać jak było na imprezie której mnie widział i do której godziny siedziałam. On mnie widział z 2 kolegami bo też był na imprezie ze znajomymi ale przyszedł tylko na bilarda. Zaczął sie pytać co to za kolesie i skąd ich znam. Ja cos tam odpowiedziałam i powiedzialam ze wychodze z gg. Wszyscy mi doradzają zebym go olewala a on bedzie zaniepokojony i zazdrosny i jest szansa ze wroci. A wy co o tym myslicie? Podobno tak jest i w necie dużo dziewczyn to powiedziało ze w jakim stopniu olewaly bylego on tym bardziej sie do nich przyblizal, a jak one za byly biegaly to on mial ich dosc. Ja tez na pcozatku sie do niego odzywalam i lekko mnie olewal a jak ja go olewam to sie odzywa sam. Piszcie co myslicie na ten temat. Juz prawie misiac nie jestesmy razem. A powiem ze kiedys prawie rok temu rozstalismy sie z jakiego tam powodu i ze wtedy zalezalo mi tylko troche i wcale sie do niego nie odzywałam a po 2tygodniach on do mnie wrocil. Teraz zaczynam robic to samo ze totalnie go olewam i moze podziala. Edytowane przez Negadir Czas edycji: 2011-02-14 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Nie depcze krokusów
|
Po co Wam durna walka na opisy?
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ja tego nie wiem, ja daje sobie opisy bo nie bede dawac mu satysfakcji ze za nim placze tylko nie wiem po co on zgapia ode mnie. A ogolnie mzoesz sie wypowiedziec troche bardziej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.