![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bo wiemy, że się nam uda ;)
Wszystkie dziewczyny z wątku założonego przez Ewelinę_J oraz inne chętne i zmotywowane zapraszam do wspólnej diety! W tym wątku nie ma obijania się, nie ma tracenia silnej woli, trzymamy dietę i już! W końcu osiągnięcie wymarzonej figury zależy tylko od nas i jesteśmy tego warte, nie?
![]() Będziemy się wzajemnie wspierać, w końcu trzeba pokazać kto jest silniejszy, my czy czekolada ![]() Dzielcie się pomysłami na diety i ćwiczenia. Ja chyba zaczynam z bodyrock.tv, a na pewno hula-hop. Jogging od wiosny ![]() Co do diety to w moim przypadku będzie to zapewne dieta niełączenia bo dobrze działa na mnie, ale przede wszystkim zdrowie. I słodycze obowiązkowo w odstawkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bo wiemy, że się nam uda ;)
No to jedziemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
też chce też chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
odnośnie hula hop - można kupić takie kulkowe na allegro, znajoma mówiła, że efekt jest ale robi masakryczne sińce!
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie dziewczyny
![]() u mnie dzisiaj na sniadanie kanapki z papryka i ogorkiem kiszonym (po tych swietach zupelnie nie jestem glodna!! O_o), mala kawa z brazowym cukrem i mlekiem i zielona herbata ![]() nie jestem jakos przekonana do siniaczacego hula-hop, ktoras z was osobiscie to wyprobowala i poleca? do jadlospisu polecam dolaczyc wszystkiego rodzaju kasze, super wplywaja na przemiane materii! ja chyba dzisiaj albo jutro sobie nagotuje :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja mam takie zwykłe plastikowe gównoo i ciągle spada. ;(
zamierzam kupić twister żeby zabić czas i w ogóle tłuszczyk ![]() ![]() a jak tam u was? ja już dzisiaj po owsiance z malinkami i jabłkiem i różnymi ziarnami, ale coś chyba nie wyszła, bo straszna zupa się zrobiła, a ja wolałabym taką zbitą i gęstą... macie jakiś fajny przepis? ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zjadłam na śniadanie 4 plastry pieczonej szynki (takiej wiejskie, od babci) i 2 łyżki sałatki jarzynowej (z majonezem
![]() Przypomniałam sobie, że miałam skakankę - misja na dziś odnaleźć ją i zacząć skakać ![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że się wtrącam, ale muszę o to zapytać.
Jest tyle wątków odnośnie odchudzania po świętach - jasne, dodatkowe kilogramy przez zimę, święta. Ale to na Sylwestra co robicie? Przerwę w diecie? Jeśli tak, to dlaczego nie zaczynać już po Nowym Roku? A może twardo się trzymacie i w sylwestra ani kieliszka szampana nie pijecie? Zniecierpliwiona czekam na odpowiedź ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mania - moze to Twoje hula-hop za lekkie? moje tez takie zwykle plastikowe a moge nim krecic pol godz i wiecej
![]() Baby Lu - tylko sie zaopatrz w jakis dobry sportowy stanik bo takie skakanie jak wiadomo na cycki dobrze nie wplywa :P kolorowatecza - ja na sylwestra i w ogole nie mam zamiaru odstawiac alkoholu bo dlugo bym na diecie nie wytrwala :P ale alkohol a szczegolnie wino to nie jest taka zla opcja.. nie mozna rezygnowac ze wszystkiego i zyc jak zakonnice, nie przesadzajmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że mamy bardzo różne pojęcia dietowania, no ale ok
![]() Czekam na kolejne odpowiedzi ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no jasne sylwek to tam też święto
![]() to moje hula-hop jest straaaaaaaaaaaaaasznie leciutkie więc chyba zainwestuję w to z masażerem ![]() a ma ktoś twistera? jeśli tak to jakie są efekty? z góry dzięki ![]()
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po za tym, dieta ma być też przyjemnością, nie można sobie odmawiać wszystkiego, bo się nie wytrzyma tyle. Mam ten tydzień wpierniczać słodycze i tłuste rzeczy, zeby wypić sobie w sylwestra ? a może lepiej zacząć dietę i siedzieć w najbliższy piątek w domu, bo przecież za dużo pokus w ten dzień ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja ten tydzień mam jeszcze troszkę luźniejszy, chcę stopniowo usunąć słodkości, dziś np. zjadlam pasek czekoladki i na tym poprzestalam, co uważam za duży sukces
![]() Zawsze trafi się jakaś okazja, a to czyjeś urodziny, a to w pracy ktoś będzie czymś częstował... przecież nie będziemy uciekać z krzykiem... kieliszek wina i ciastko nie zabijają, nawet na diecie ![]() ![]() więc po prostu ograniczę ciasta ![]() Kocham wszystkie kasze, szczególnie jaglaną ![]() ![]() Mam zwykłe lekkie hula hop, dawniej ciągle mi spadalo ale potem jak nabralam wprawy to moglabym tak pół dnia stać i kręcić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
u mnie dzisiaj bardzo w porzadku, zero slodyczy i generalnie dietetycznie: rano kanapka z ogorkiem i papryka, na obiad zupa warzywna z ryzem (nawet nie wiedzialam ze byla w domu
![]() ![]() obawiam sie jednak ze to dlatego mi tak dobrze poszlo (w ogole nie jestem glodna!) bo w swieta masakrycznie przytylam ;(((( nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy dopoki nie chcialam sie przed wyjsciem wbic w dzinsy ktorych juz jakis czas nie nosilam.. troche mnie to zdolowalo.. ![]() Monis- podejscie do imprez mamy podobne ![]() Ewelina, a jakie treningi robisz? moze jakas sugestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różnie próbowałam - i od razu, i od poniedziałku i od "ostatniego piwa" i najlepsze rezultaty osiągnęłam "od poniedziałku". Miałam czas psychicznie się przygotować do wyzwania, jednocześnie stopniowo ograniczając. Przepraszam, że tak offtopuje, ale po prostu wiem, jakie zdanie mają obeznane wizażanki w dietetyce i fitnessie, które po prostu przestrzegają pewnych zasad w 100 %, a ciekawa jestem opinii kobiet, które w temat jeszcze się nie zagłębiały.
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Aktualnie robię codziennie HIIT, każdego dnia uderzając w inne partie, tzn. te ćwiczenia sa na cale cialo, ale żeby się nie przetrenować nie robię za dużo pompek albo nie podciągam się codziennie. Generalnie sa to ćwiczenia w stylu bodyrock.tv, trochę też z Insanity, moglabym napisac nazwami ćwiczeń po angielsku ale nie wiem czy Wam to coś powie...
no ale np. dzisiaj był mniej siłowy a bardziej do poskakania: Timer na 20s ćwiczeń i 10s odpoczynku, każda część po 8 rund, ćwiczenia na zmianę, więc każda część 4 minuty. 1. Sumo high knees (tzn. nogi szeroko) + Mountain climbers 2. Plank side to side jumps + Jump squats 3. Switch feet + Snowboarder 4. Jump lunges + Burpees (bez pompki) Zapisuje ilość powtórzeń, żeby miec porównanie za jakis czas. A od przyszlego tygodnia zamierzam wprowadzić siłowe, bo mi się hantle kurzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
kolorowatecza nie przesadzaj. ja jakoś nie byłam perfekcyjna w swojej diecie a 18 kg schudłam. owszem wróciły 3 ale przez święta i tabletki i teraz wracam dalej do zdrowego żywienia. W diecie był i kebab i pizza i piwo i ciastko i zdarzały się chwile, że wpierniczyłam całą czekolade i nie umarłam.
ja dziś zaliczyłam 7 dzień A6w. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
ja zaczne z zuzana z bodyrock, moze jutro rano pierwsza seria
![]() nie moge sie juz doczekac wiosny kiedy bede mogla biegac.. kolorowa tecza - ja nie wierze w diete taka na 100%, zawsze cos wpadnie, chodzi o to zeby zmienic sposob odzywiania sie przede wszystkim.. w moim przypadku na pewno w odstawke zupelna nie pojdzie alkohol ale postaram sie go ograniczyc, a co do slodyczy to co jakis czas tez pewnie wpadnie jakas malutka czekoladka ale mam nadzieje ze nie wiecej.. :P a zwaze sie dopiero 9go stycznia! na razie to sam widok wagi mnie przeraza O_o eh te cholerne swieta!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam perfekcyjna i źle się to dla mnie skończyło, dlatego błąkam się po wątkach w poszukiwaniu złotego środka
![]()
Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia ![]() cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! Edytowane przez kolorowatecza Czas edycji: 2010-12-27 o 21:45 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie ma diety cud. trzeba sie nauczyć zdrowo odrzywiać i nie przeginac w żadną stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie szukam diety cud - po prostu staram podpatrzyć, jak wizażanki sprawiają, że potrafią zjeść jedną kostkę czekolady na tydzień, a nie tabliczkę.
Potrafią wypić jedno piwo, jeden kieliszek wina - a nie 3. Brak mi umiaru i tutaj szukam tego "złotego środka" ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
moje sniadanko: kromka białego chleba+ 3 łyżki sałatki z ananasa szynki pory (majonez rozcieńczony z jogurtem-nauczyłam mamuśkę, że sam majonez jest niezdrowy
![]() ![]() co do białego chleba-jadłam przez większość diety i schudłam na tym 13 kg spokojnie. Dopiero potem zaczęłam inne chleby i nie widze różnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kwestia chleba to przede wszystkim kwestia zdrowia, biała mąka nie ma wartości odżywczych...
Też mam problem z umiarem, pracuję teraz nad tym, testuję wolę: kupilam wczoraj czekoladę, żeby sprawdzić czy potrafię zjeść kawałek i ją odłozyć. Wczoraj się udało, zobaczę co będzie dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dzisiejsze śniadanko : owsianka na mleczku z otrębami ![]() Czekam aż śniadanko trochę się przetrawi i biorę się za 30day shred Jillian i 8 min abs
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja się zbieram od wczoraj za powrót na dietę ale coś mi to nie wychodzi. Jeszcze ciasta zostały ![]() Co do hula hop z wypustkami to mam takie od wakacji. Na początku nieźle mnie posiniaczyło ale byłam twarda i kręciłam codziennie po 30 min przez jakieś 2 miesiące. Efekty rewelacyjne. Blyskawicznie zniknęły boczki i talia wyszczuplała. Zwykłym kiedyś kręciłam i efekty nie były takie szybkie, choć przy lżejszym kole mocniej się napina mięśnie żeby koło nie spadlo więc efekty też są. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Cześć;D
Ja od dziś również dieta i mam zamiar solidnie ćwiczyć ![]() Mam takie pytanie. Czy pijecie czarną herbatę ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() miałam wczoraj przysiąść do matmy i znowu nic nie wyszło ![]() ![]() level 1 30day shred zrobiony, 8min abs również ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.