Estetyka - do Magi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2002-12-18, 10:48   #1
madzik
Raczkowanie

Estetyka - do Magi

Maguś, jakiś czas temu zgłosiłaś do ZS salon Estetyka. Czy nadal korzystasz z ich usług? Poszukuję w Katowicach dobrego kolorysty, dzięki któremu bedę mogłą wrócić do mojego naturalnego popielato-brązowego kolorku włosów i zrobić na nim jasny balejaż. Niestety po moich eksperymentach w (podobno) renomowanych salonach w Warszawie nie jestem w stanie patrzeć w lustro na mój obecny kolor włosów [img]icons/icon9.gif[/img] .
Czy możesz coś skrobnąć na temat efektów wykonywanych przez nich koloryzacji? I czy farby Matrix są trwałe?
madzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-19, 13:26   #2
guest
Zakorzenienie

Re: Estetyka - do Magi

Hej Madzik [img]icons/icon7.gif[/img]
Doskonale Cię rozumiem, miałam ten sam problem. Tak, nadal korzystam z usług pana Pawełka w salonie Estetyka (chociaż kusi mnie, zeby zajrzeć do osławionego Wojtka Wajdy - nie byłam tam jeszcze - a Ty ?? i do takiego salonu na Rolnej - była tam moja znajoma, jest b. fajnie ścięta). Matrix to farba bezacetonowa, dość łagodna; gdy używałam jaśniejszego odcienia (chciałam mieć taki popielaty ciemny blond), bardzo szybko zmieniała kolor na żółtawy blond (ale podobno wszystkie jasniejsze farby zachowują się w ten sposób na dekoloryzowanych ciemnych włosach). Ciemniejszy odcień, który Paweł miesza mi teraz, trzyma się o wiele lepiej (tylko lekko jaśnieje). Farbować muszę nie rzadziej niż co 6 tygodni, bo włosy mi szybko odrastają. Tak naprawdę, to trudno mi oceniać Matrixa obiektywnie, bo zaczęłam go stosować gdy miałam już odbarwione, czyli zniszczone włosy, a wtedy każda farba zachowuje się inaczej. Trochę mam dość ciągłej walki z takimi włosami i myślę o rezygnacji z pasemek. Gdy używałam farb L'Oreala ze sklepu, byłam o wiele bardziej zadowolona ze swoich włosów.
guest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2002-12-20, 12:56   #3
guest
Zakorzenienie

Droga Mago,

Moglabys mi powiedziec gdzie pracuje Wojtek Wajda? Tez jestem z Katowic i chetnie bym sie wybrala do fryzjera z prawdziwego zdarzenia

Pozdrawiam serdecznie,

Monika
Stary 2002-12-20, 13:00   #4
madzik
Raczkowanie

Hej, hej! [img]icons/icon40.gif[/img]
Zajrzałam do Estetyki wczoraj, zapytać, co zaproponowaliby na moje kudełki i rozmawiałam z młodym sympatycznym chłopakiem ufarbowanym na blond - czy to pan Paweł? Być może rzeczywiście wybiorę się do nich na początku stycznia, ale jednak muszę sama wymyśleć sobie kolor pasemek, bo tenże młody człowiek zaproponował mi na brązową "bazę" zarówno fiolet, czerwień, rudy jak i blond, i już zupełnie nie wiem, co mi pasuje [img]icons/icon9.gif[/img] .
Do Wojtka Wajdy chodziłam jeszcze około roku temu. Pracują na farbach L'oreala, ale nie mogę powiedzieć, aby byli mistrzami świata w koloryzacji, a zwłaszcza w dobieraniu kolorów. Pan Wojtek natomiast całkiem nieźle obcina, ale jednak zdecydowanie wolę panią Kasię z Centrum Urody na Warszawskiej (ale Ty chyba nie byłaś specjalnie zadowolona z ich usług?). O salonie na Rolnej niestety nie słyszałam...
Jeśli chodzi o farby - nie myślałaś o pasemkach lub balejażu na swoich naturalnych włoskach? Odpada wtedy kłopot z częstym farbowaniem. Nie wiem, jaki czort mnie podkusił, aby z tego zrezygnować i pofarbować całe włoski, teraz kombinuję, jak koń pod górkę, jak wrócić do naturalnego koloru... [img]icons/icon30.gif[/img]

Uściski [img]icons/icon7.gif[/img]
Stary 2002-12-20, 13:04   #5
madzik
Raczkowanie

Re: Wojtek Wajda - do Moniki

Wprawdzie nie jestem Magą, ale chętnie służę informacją. Pan Wojtek ma salon na ul. Andrzeja (tej z tyłu dworca) tuż koło salonu sukien ślubnych.
Stary 2002-12-20, 20:00   #6
guest
Zakorzenienie

Cześć [img]icons/icon7.gif[/img]
Chłopak w estetyce to był właśnie Pawełek. W kwestii tego, żeby ktoś dobrał Ci optymalny kolorek do typu urody, to szczerze mówiąc jeszcze nie znalazłam nikogo w Katowicach.
Co do moich pasemek, to ja oczywiście MIAŁAM TYLKO pasemka (przez jakiś czas). Ale ponieważ muszę farbować włosy (w mojej rodzinie jest genetyczna skłonność do wczesnej siwizny, ja miałam pierwsze siwe włosy w wieku 20 lat), to panienki w salonie odtwarzały mi je "jak popadło", zamiast wybierać odbarwione włosy i smarować np. odżywką, a farbować tylko odrosty. Efekt był taki, że moje grube włosy zamieniły się po roku w siano - ponieważ prawie wszystkie były odbarwione. Koszmar - wszystkie jaśniejsze odcienie błyskawicznie płowiały i żółkły. W końcu postanowiłam ściąć włosy no i teraz po pół roku zaczynam jako tako wyglądać.
Stary 2002-12-20, 20:09   #7
guest
Zakorzenienie

Acha, jeszcze ta fryzjerka co tak dobrze ścina - to nie jest na Rolnej, tylko na Kossak-Szczuckiej, w parterze takich nowych bloków. Dzisiaj widziałam się ze znajomą, która tam się ścina - naprawdę extra, i jak mówi - włosów nie trzeba modelować, ani nawet czesać [img]icons/icon7.gif[/img] (wcale nie ma "jeża" [img]icons/icon12.gif[/img] )
A co do naturalnego koloru - to teraz Paweł farbuje mi tylko odrosty kolorem bardzo bliskim mojemu naturalnemu i pasemka robią się coraz krótsze i mniej kontrastowe - takie lekko jaśniejsze refleksy które całkiem fajnie wyglądają. To jest chyba metoda najzdrowsa dla włosów, chociaż trochę czasochłonna [img]icons/icon7.gif[/img]

trzymam kciuki
Stary 2003-01-09, 18:12   #8
systematica
Wtajemniczenie

Re: Estetyka Katowice - aktualizacja

Do Madzik i innych zainteresowanych usługami salonu Estetyka w Katowicach :

1. ten salon właśnie skończył współpracę z koncernem L'Oreal (zrezygnowali z farb Matrix i kosmetyków pielęgnacyjnych Kerastase) - pracują teraz na Farmeco

2. Ceny zaczynają być niebotyczne (podcięcie krótkich włosów + balejaż + minimalne modelowanie 240 zł [img]icons/icon22.gif[/img] ) do tej pory było za 180 [img]icons/icon30.gif[/img]
Stary 2003-01-09, 21:15   #9
madzik
Raczkowanie

Maguś, dzięki za tę informację! A ja odkryłam właśnie nowy (dla mnie) salon Avangarda, na miejscu dawnego Laurenta, gdzie bardzo fajnie farbują (używają Matrixa, którym się zachwyciłam), a przy strzyżeniu pieszczą się dosłownie z każdym włoskiem. Za balejaż plus strzyżenie zapłaciłam 150 zł i nareszcie mam na głowie taki kolor, w którym dobrze wyglądam. Bardzo polecam!
Stary 2003-01-09, 21:48   #10
systematica
Wtajemniczenie

O dzięki, Madzik [img]icons/icon7.gif[/img]
Właśnie zaczęłam się rozglądać za alternatywą - tym bardziej, że mój miły fryzjer coś za bardzo artystą się zrobił - miał mi leciutko rozświetlić czuprynę i delikatnie skrócić, a wyszłam z ostro kontrastującymi pasemkami i tak "wygryziona", że pół pracowałam nad przyróceniem sobie znośnego wyglądu ... [img]icons/icon30.gif[/img]
Może to i nieźle wygląda, ale nie czuję się naturalnie w takiej fryzurze [img]icons/icon9.gif[/img]
Stary 2003-02-03, 07:36   #11
systematica
Wtajemniczenie

Re: Salon Avangarda Katowice - do Madzik

[img]icons/icon40.gif[/img] Madziczku,
czy możesz zdradzić u kogo byłaś w Avangardzie ?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości