|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Oklapnięte wyprostowane włosy
Kochane, mam naturalnie kręcone włosy, ale ich nienawidzę...
Bo po umyciu są ładne (tylko jeśli schną naturalnie, bez suszarki), ale już po nocy każdy jest w inną stronę. Część się prostuje, część odkształca. No dno. Dlatego je prostuję. Wiem, że to je niszczy, ale zwykle robię tak że długo prostuję, potem długo męczę się z kręconymi (żeby sobie odpoczęły) a potem długo znów prostuje. Moim problemem jednak jest to, ze jak je wyprostuję, to mimo że jest ich dużo, są oklapnięte.... Dopiero jak wyjdę na solidny wiatr to tak ładnie się napuszą. Ale wiadomo wiatr nie wieje codziennie ![]() Zastanawiam się, czy są jakieś kosmetyki (ale nie szampony) które powodują takie troszkę podpuszenie i rozwianie włosa. Boję się że jak kupię spray i popsikam to jednocześnie włosy się poskręcają (jak to przy kręconych naturalnie, kiedy dostanie się wilgoć). Czy któraś z Was ma patent na podobny problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oklapnięte wyprostowane włosy
jest z avonu taki pomaranczowy balsam do włosów coś tam ujarzmiający włosy.on utrzymuje włosy w stanie takim jaki im się nadaje.wystarczy go odrobina,układamy włosy i one świetnie się po nim trzymają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A próbowałaś kiedykolwiek kosmetyków z serii Matrix? One są trochę droższe niż standardowe kosmetyki i często je można tylko przez internet zamówić, albo w sklepie fryzjerskim, ale naprawdę warto. Do oklapniętych włosów jest fajny płyn, nazywa się Amplify Root Lifter. Spryskujesz i włosy trochę objętości nabierają. Możesz spróbować suszenia od spodu albo z głową w dół. I ważne, żeby na koniec suszenia używać tylko zimnego powietrze, żeby się łuski podomykały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A może pianka z Nivei- Volume czy coś w tym stylu.Podobno jest z tego jeszcze lakier
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki za porady
![]() Zastanawiam się tylko czy jak włosy potraktuję sprayem (bądź co bądź mokrym) to mi się znów nie skręcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ma zielone pojęcie
|
A może spróbuj prostować włosy na okrągłej szczotce? Albo susz je suszarką z okrągłą końcówką? Wtedy będziesz je jednocześnie suszyć i układać.
Chociaż oczywiście ta metoda też niszczy włosy (ale nie bardziej niż prostownica).
![]() |
#7 |
CORELIPS
|
Na pewno po sprey Ci się nie podkręcą znowu. W takim razie reflektuj na piankę na wilgotne loczki, później podschnięte prostuj. moja rada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja żeby nie uzyskać po wyprostowaniu takich oklapniętych włosów robię tak:
Jak mam już wyprostowane całe włosy to na końcu prostowania chwytam parę włos ów ( bardzo malutko ) tych na samej górze głowy (chodzi mi o te przy przedziałku nie wiem jak bardziej wytłumaczyć) prostownicą i u nasady je przekręcam trzymam parę sekund i puszczam nie zjeżdżam na dół !! i potem chwytam kolejne włosy tak samo i kolejne aż będzie widać taka jakby większa ich objętość potem je DELIKATNIE przeczesuje grzebieniem i odrobinka lakieru i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A ja wygładzam je odbijając na szczotce przy suszeniu,nie prostuje ich od samego przedziałka tylko od połowy włosów.. I tak mi się 3 dni utrzymują..włosy nie dosuszone i wilgotne odkształcaja się w nocy,już sama to przetestowałam,a mam falujaco-krecone wlosy. Warto też zrobic dobre strzyżenie i góra wartwe pocieniować aby była lżejsza a jednocześnie uniesiona a nie jak przylizana kura.
,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie'' 15.06.2009- FRYZJERKA Edytowane przez patrycja350 Czas edycji: 2011-02-13 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.