|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Urban legends w artykułach...
http://portalwiedzy.onet.pl/4870,511...zasopisma.html
Strona 3 - autorka opisuje przerażającą historię, jak to nastolatki zabawiali się w słoneczko.... Szkoda tylko, że pani traktuje czytelników jak debili, którzy łykną każdą bajeczkę ![]() Ja nie wiem, czy naprawdę nie ma wśród Polaków kogoś kto potrafi pisać i robi to rzetelnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urban legends w artykułach...
Niestety ale... większość czytelników łyka a nawet lubi takie bajeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest mnóstwo ubran legends. Jak np. ta jak to kobitka wybiera się do gina, psika się na szybko dezodorantem do higieny intymnej, zachodzi do gina, on ją bada, dziwnie się patrzy, ale nic nie mówi, po czym kobitka przychodzi do domu i się okazuje, że popsikała się tam dezodorantem / lakierem do włosów (!!) z brokatem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24949485]http://portalwiedzy.onet.pl/4870,511...zasopisma.html
Strona 3 - autorka opisuje przerażającą historię, jak to nastolatki zabawiali się w słoneczko.... Szkoda tylko, że pani traktuje czytelników jak debili, którzy łykną każdą bajeczkę ![]() Ja nie wiem, czy naprawdę nie ma wśród Polaków kogoś kto potrafi pisać i robi to rzetelnie? ![]() Ja slyszalam pierdyliard razy tylko ta wersje ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No a ja że nastolatki w PL, w USA, w gimnazjum, w domu dziecka... Nawet tu na forum różne czytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie śpieszy głupota ludzka,że też ludzie w opowiadane bajki wierzą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem, czy to jest urban legend.
![]() Ogólnie, to raczej nikt nie posiłkuje się internetem jako wiarygodnym źródłem wiedzy, a wplatanie tego typu smaczków do artykułów służy przyciągnięciu czytelników.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2011-02-09 o 15:10 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać...
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24949485]http://portalwiedzy.onet.pl/4870,511...zasopisma.html
Strona 3 - autorka opisuje przerażającą historię, jak to nastolatki zabawiali się w słoneczko.... Szkoda tylko, że pani traktuje czytelników jak debili, którzy łykną każdą bajeczkę ![]() Ja nie wiem, czy naprawdę nie ma wśród Polaków kogoś kto potrafi pisać i robi to rzetelnie? ![]() któraś uwaga w tvn była poświęcona słoneczku .... ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jak mam to interpretować?
![]() Specjalnie podałam kiedy to mniej więcej było, żeby zaznaczyć, że było to przed tymi wszystkimi aferami z zabawą w słoneczko, całym hałasem na ten temat w telewizji i w necie. Babka też nie nazwała tego "zabawą w słoneczko" tylko jakoś inaczej (coś z gwiazdą), ale zasady były bardzo podobne.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nie depcze krokusów
|
panierrka - płakać nad rozpowszechnianiem takich bajek przez funkcjonariusza służby publicznej. Chyba że to celowe było, ku przestrodze...
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24952375]No a ja że nastolatki w PL, w USA, w gimnazjum, w domu dziecka... Nawet tu na forum różne czytałam
![]() tym zajmuja sie spece od mediow i komunikacji spolecznej ![]() Przoduja w takich wiadomosciach gazety z Axel Springer. Jak np. ich POPCORN, czy Pani Domu. Problemy 'dnia codziennego' w podobnym czasowo wydaniu gazety ( jedna z maja druga np z lipca tego samego roku) sa opisane 1:1 w polskim wydaniu, w niemieckim czy rosyjskim. tylko u nas pokrzywczona jest Zuza, w Niemczech Heidi a w Rosji Nina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Śmieszne jest też to,że wielu ludzi chcąc poczuć się ważnym i zauważalnym w towarzystwie innych osób opowiada Urban legends z takim zaangażowaniem emocjonalnym i z taką uwagą,że aż śmiać się chce
![]()
![]() |
#16 |
Nie depcze krokusów
|
Dla mnie bardziej niż samo opowiadanie śmieszna jest ślepa wiara, że to na pewno miało miejsce, bo dotyczy koleżanki koleżanki...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.