|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ustawienie wąskiego pokoju
Co myślicie o takim rozkładzie mebli w pomieszczeniu? Mam dosyć długi a wąski pokój, w dodatku musi pomieścić trochę rzeczy i przyszłościowo musi zostać miejsce na łóżeczko dla dziecka. Co byście zmieniły?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ustawienie wąskiego pokoju
podaj wymiary pokoju i wymiary mebli i coś się jeszcze wykombinuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DOMator
|
Wygląda to sensownie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Więc tak:
pokój jest 460 x 220. Szafa będzie szeroka na 150 cm, obok niej jest niska komoda 60 cm, nad komodą wisi telewizor, obok jest biurko 100 cm, kanapa ma ok 200 cm szerokości i komoda, która stoi przy drugiej ścianie ma ok 100 cm. Drzwi na szczęscie nie zajmują miejsca, bo są przesuwne.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie, gdzie można zrobić taką wizualizację?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
program power net
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Plan zrobiony na podstawie wizualizacji którą załączyłaś. Po wstawieniu łóżeczka (żółty prostokąt) nie ma gdzie się ruszyć, między łóżeczkiem, a szafą zostaje 90 cm przejścia. Weź też pod uwagę, że kanapa po rozłożeniu musi być maksymalnie na 140 cm szerokości, bo tyle jest między ścianą z oknem, a biurkiem. Chociaż pewnie jeszcze mniej, bo pod oknem jest pewnie kaloryfer.
Próbowałam coś wymyślić nowego, ale nic sensownego mi nie wychodzi. Gdy pojawi się dziecko i wstawienie łóżeczka będzie konieczne, usunęłabym tą niską komodę pod telewizorem, biurko przysunęła do szafy, a łóżeczko postawiła naprzeciwko biurka. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kanapę mamy akurat w naszym pokoju szeroką na 120, więc ona pójdzie tam, a sobie kupimy nową. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Mamy jeszcze piękną lampę podłogową ale na nią znowuż nie ma miejsca...
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Mój pomysł jest taki:
po lewej przy drzwiach stawiasz szafę o szer 150cm, proponuję jak najwyższą potem biurko (jak najwęższe), nad nim telewizor po prawej stronie stawiasz łóżeczko dziecięce i komodę (jak najpłytszą a maksymalnie długą, aż po samo łóżko) łożko na wizualizacji jest rozłożone, o wymiarach 200x140cm I najważniejsza uwaga do twojej poprzedniej wizualizacji: nie stawiaj łóżeczka dziecięcego na przeciwko monitora czy telewizora. Będzie dziecku przeszkadzać w spaniu w nocy (chyba, że trafisz na dobrze śpiący egzemplarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Madziuniusia, ja już to przerabiałam, tj mieszkałam w identycznym pokoju, później z mężem, później z dzieckiem i mężem i powiem Ci tak: łóżko pod oknem odpada, bo jak jest zimno, to nie wywietrzysz w środku nocy, osoba od 'ściany' czyli przy oknie się wścieknie po miesiącu, bo ławo się stamtąd nie wychodzi, poza tym będzie tam na 100% kaloryfer, co nie sprzyja zdrowiu, spadające prześcieradło, a firanki? Żaluzje? Też tam coś bedzie, więc łózko w tym położeniu bedzie musiało być oddalone nieco od ściany.
Mój idealny układ, który się sprawdził był następujący: szafa jak jest, łóżko wzdłuż ściany prawej, czyli tej gdzie szafa; po drugiej stronie biurko, bo teraz osoba pracujaca przy biurku będzie za blisko tej, która leży, a ta z kolei, co leży nie poogląda tv, bo ta przy kompie będzie jej zasłaniać. Nie pośpi, bo będzie hałas, itd..W przyszłości super rozwiązaniem jest wstawienie łóżeczka vis a vis łóżka, czyli po lewej, patrząc na okno, blisko okna, wzdłuż pokoju (dłuższym bokiem przy długiej lewej ścianie). A szafka na dziecięce graciki w rogu lewym za łóżeczkiem tuż przy oknie. Tak albo wszystko w lustrzanym odbiciu. Generalnie na 100% tak, jak jest teraz łozko Wam się nie sprawdzi. Ps. mieszkałam tak w trójeczkę rok, na dłużej jest za ciasno. Radzę odgracić pokój, o którym piszesz. Edytowane przez knot Czas edycji: 2013-10-29 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.