|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kolczyki decoupage
witam, mam takie małe pytanko: jakie są najlepsze sposoby na lakierownie kolczyka, chodzi mi o to czy robicie dziurkę (w tekturze - jeśli kolczyki są z takiego materiału), po lakierowniu czy przed, jestem trochę zielona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolczyki decoupage
Nigdy nie robiłam kolczyków z tektury, ale ja bym zrobiła dziurkę przed i potem wsadziła w nią wykałaczkę i tak lakierowała
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja kolczyki decoupage robiłam na bazie form wykonanych ze sklejki/cienkiego drewna dostepnych w sklepach internetowych (ja zamawiałam w drewlandii). Miały one gotowe dziurki a przed lakierowaniem w dziurki wkładałam wykałaczki na wszelki wypadek, by nie zakleiły się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzięki za podpowiedź, chociaż zamiast wykałaczki mozna użyć szpilki bo wykałaczka jest trochę za gruba. Słyszałam o tzw. surówkach, które można kupić, przeglądam wczoraj allegro - jest trochę tego i zaglądałam także do sklepu drewlandii - ale tak tego dożo ze nie wiadomo na co się zdecydować, na allegro sprzedają od razu z biglami. wcześniej zakupiłam sobie tekturę modelarską ( 8 pln 70/100) i może z tego będę wycinać, ale praca z surówkami wydaje mi się łatwiejsza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja robię przed i po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.