|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Jak mam zarobic
Mieszkam w Krakowie, mam 15 lat, potrzebuję kasy. Jak mam zarobic? I gdzie szukac pracy? Pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak mam zarobic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w wieku 15 lat raczej nikt cię nie zatrudni. chyba, że przy roznoszeniu ulotek lub czymś takim.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moze..
wyprowadzac psy ? robic zakupy znajomym staruszkom ? zaopiekowac sie dzieckiem na pare godzin?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Rodzice nie mają nic przeciwko. Mogłabym roznosic ulotki ale chodzi mi o to gdzie mam iśc żeby się dowiedziec o pracę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
do jakiejś pizzerii, lokalnego sklepu meblowego... słowem do miejsc skąd dostajesz do domu ulotki.
możesz też sprawdzić czy w twojej okolicy nie działa taka firma trudniąca się właśnie roznoszeniem ulotek. oni zatrudniają. aczkolwiek musisz być pełnoletnia więc wtedy umowe podpisuje twój rodzic. ale oni bardzo mało płacą... za całe miasto (20 tys) dostałam 50 zł ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Młodzieżowe Biuro Pracy OHP.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mogę jeszcze dodać, ze swojego doświadczenia, że możesz też poszukać pracy za pośrednictwem rodziców, na czarno. brzmi strasznie, wiem.
jak ja miałam 15 lat i w wakacje chciałam dorobić to udało mi się zahaczyć w sklepie spożywczym, którego właścicielką była znajoma mojej mamy. pracowałam również wtedy w firmie trudniącej się rozprowadzaniem pościeli ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie można zatrudniać małoletniego poniżej 16 roku zycia ale wiadomo jak jest, ktos przyjmuje zlecenie i zalatwia sobie pare mlodych na czarno i roznosza mu ulotki, albo po znajomosci jakąs inna robote na czarno tez idzie zalatwic, mozna sie tez przejsc po knajpach czy na zmywak na weekend lub wakacje cie nie wezma itp. albo gdzies po kucharkach co ludzie biora sobie na wesela że jesteś chetna jako pomoc lub kelnerka oczywisce tez na czarno, musisz szukac az znajdziesz, oczywisie praca to praca, wymaga duzo wysilku i trzeba poswiecic na to swoj wolny czas a oczywiscie z wynagrodzeniem tez nie bedzie rozowo wiem zastanow sie czy jestes na to gotowa
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a może na jakieś zbiory np. owoców? wiesz w lato truskawki, wiśnie, na jesień jabłka? albo sprzątanie mieszkań, mycie okien starszym ludziom lub tym bardzo zapracowanym, którzy na porządki we własnym domu nie mają czasu ale chętnie kogoś do tego wynajmą?
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Może tu znajdziesz jakieś inspiracje
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...aca+nastolatki
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja jak byłam w Twoim wieku roznosiłam ulotki z Bannolli tego na Centrum B, ale to było trochę czasu temu. Kasa wielka nie była, ale ja byłam zadowolona, że w ogóle gdzieś mnie ktoś przyjął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A może pobaw się w katalogi, typu avon, oriflame?
Z pilnowaniem dziecka to chyba nie jest dobry pomysł, ja w każdym razie (jakbym miała dziecko), to napewno nie zostawiłabym je pod opieką 15-latce.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.