![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odchudzamy sie po ciąży/-ach
witajcie. przegladałam troche istniejace watki i nigdzie nie pasuje. mam do zrzucenia duzo, bo po dwoch ciazach zostało ok 25 kg. od miesiaca nie karmie, wiec biore sie za siebie. wiadomo siedzenie w domu z dziecmi nie sprzyja odchudzaniu. kto jest w podobnej sytuacji zapraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzamy sie po ciąży/-ach
Jestem w podobnej sytuacji
![]() Mam do zrzucenia ok 14kg do wagi sprzed ciąży,a 20kg do wymarzonej ![]() Od wczoraj DUKAM sobie i już mam -0,6kg ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
witam koleżanki
ja już dobrych pare lat po ciąży, delikatnie mówiąc ale do zwalczenia mam właśnie efekt pociążowy byłam już w dwóch wątkach, ale umarły, więc do trzech razy sztuka po ciąży z 60kg wskoczyło mi 82 kg ![]() potem zeszłam z 82kg na 76 kg generalizując i guzik więc teraz planuje i już realizuje działanie bardziej spektakularne plan : realnie 65kg do lata , marzenie do 60 kg czyli aktualnie 2 kg poszło w dół, bo jest 74 kg
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny. Ja co prawda jestem już w innym wątku, ale czuję, że jestem tam trochę za stara
![]() Więc bardzo chętnie dołaczę do Was, bo już 6 lat po ciąży, a jeszcze parę kilo zostało do zrzucenia. Mam nadzieję, że będziemy tu się wspierać i w miarę regularnie zaglądać, żeby nasz wątek nie umarł. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja również do was dołączę. W wyniku ciąż w ostatnich pięciu latach przytyłam w sumie 50kg, zrzuciłam łącznie 31 i do mojej wagi zostało jeszcze 19 kilo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, czy i ja mogę tu zaglądać? Rownież jestem w trakcie zrzucania pociążowej wagi, bo urodziłam 9 miesięcy temu. Udało mi się juz zrzucic 22kg i zostało jeszcze 8 do konca. Ponieważ juz troche czasu sie odchudzam, chętnie udzielę tez kilku porad dla "świeżynek " w tym zakresie
![]() Patricia cześć kochana ![]() ![]()
![]() |
#7 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
inna jest sytuacja, myślenie, motywacja u 19latki choćby i kompletnie inna u mnie o problemach, które na wage sie składają, nie wspomne... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() tam to poumierało, zresztą sama nie pisałam też, a poza tym jak w kółko słyszałam, że nie bede miała efektów w odchudzaniu od osoby, która praktycznie codziennie je słodkie, nieważne czy brązowy czy zielony cukier ![]() ja na spokojnie chce zrzucić 9 kg, nie będę szalała jeśli chodzi o cel, ale też nie będę wolno sie odchudzać, bo to u mnie nie działa
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci szczerze, ze ta sama osoba o ktorej piszesz tez mnie zniechęcila do tamtego wątku...
![]()
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A poza tym...jak przeczytałam, że jedna z dziewczyn waży 48 kilo, nosi rozmiar 34, a pomimo to nadal się odchudza, bo jej wymarzona waga to 44 kilo... Odechciało mi się tam zaglądać ![]() Więc fajnie, że martolina1982 pomyślała o takich jak my ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też chciałabym schudnąć po ciąży..jakieś 20kg
więc co będziecie robiły aby dążyć do wspólnego celu???? ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja przede wszystkim stawiam na ćwiczenia, bo do tej pory wydawało mi się, ze jak ograniczę jedzenie, to jakoś pójdzie. Ale tak się nie da, więc ruszam się. Poza tym duuuuużo wody, zero słodyczy (chociaż przyznam, że wczoraj skusiłam sie na kostkę czekolady, pierwszą od 3 tygodni
![]() Ale najlepsze jest to, że najbardziej spada mi tłuszczyk na brzuchu (właśnie pozostałość po ciąży) i jestem z tego powodu przeszczęśliwa ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale .. PRZESZŁOŚĆ ZOSTAWIAMY ZA SOBĄ !! optymizm i wiara w sukces to podstawa !! ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
przed ciążą ważyłam 60 kg, mając 159 cm idąc teorią tych dziewczyn musiałabym ważyć jakieś 40 kg a ja wyglądałam dobrze i czułam sie dobrze wiec nie bede teraz szalała, żeby być patykiem tylko chce ważyć mniej, a w najlepszym razie tyle, ile przed ciążą
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Moja recepta ma nazwe
TOTALNE NATURALNE TORNADO a wiąże sie to z tym, że do tej pory nie patrzyłam na kwestie jakości ciała nie wierze w skuteczność żeli pod prysznic, kremów wyszczuplających itd,ale mając nadwage mam jej uboczne skutki ciało już nie to i mając pokore wiem, że nigdy nie będzie takie jak kiedyś mogłabym strzelić sobie operacje, ale uważam, że najpierw należy wyczerpać własne możliwości, a nie iść na łatwizne i potem wrócić do przeszłości- mam przykład koleżanek przechodzących już 11 liposukcje i tak jak nigdy nic dla skóry nie robiłam, tak teaz postanowiłam zapobiegać temu, co będzie jak schudne więc zmieniłam swój tryb dnia... rano masaż pod prysznicem żelem magicznym potem wsmarowuje krem w uda, nietoperze, brzuszek i piersi potem brzuszki, po nich ciężarki na nietoperze i wtedy dopiero zaczynam dzień 2 litry wody z cytryną herbata zielona, herbata czerwona slim figura herbapolu sałata, pomodory, kefir, pierś gotowana, twarożek wiejski jajka na twardo 5 posiłków małych i ciągle pije wieczorem rower, jeśli nie jest zimno przestałam też jeździć windami, niech żyją schody !!
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ooo,już nas trochę się uzbierało
![]() Ja co prawda czasu nie mam za dużo,bo mam 2 dzieci na głowie,męża i dom,ale postaram się zaglądać tak często jak tylko się da ![]() Jakie dietki wybrałyście? Ja obecnie od wtorku jestem na Dukanie i już mam 1,1kg mniej ![]() W 1 ciąży przytyłam 35 kg i dniu porodu ważyłam 100kg ![]() ![]() W 2 ciąży się już trochę spiełam i przytłam 25 kg ![]() ![]() Poza tym pytałam kiedyś lekarza o suplementy diety,które niby pomagają chudnąć.Powiedział,że to bajki,bo na diecie + ćwiczeniach to każdy głupi schudnie ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, przyjmiecie mnie do watku???? Tez bardzo chce schudnac po ciazy, ale jakos ciezko mi idzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
My wszystkie chyba mamy sporo do zrzucenia
![]() Laseczki,niech każda coś napisze o sobie to będzie nam łatwiej się poznać ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
No to ja może zacznę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Już dzidzile śpią to ja mogę posiedzieć na neciku
![]() Na imię mam Magda i mam 29 lat.Mieszkam w Danii od 2 lat z mężem i synkai.Moja najmłodsza pociecha ma prwie 2 miesiące. Nie pracuję jeszcze,bo 1.macierzyński,2.muszę najpierw skończyć szkołę językową,a do przjeścia mam jeszcze 2 etapy ![]() Nie mam jakiegoś specjalnego hobby.Uwielbiam gotować i eksperymentować w kuchni.A przez dietę Dukanową mam ręce związane.Jednak nigdy wcześniej nie miałabym okazji spróbować tego co jem obecnie ![]() Dodam,że mam 173cm i ważę 78,5 kg.Waga sprzed ciąży to 65kg,a moja wymarzona to 60 kg ![]() Odchudzam się od wtorku na diecie proteinowej i już są pierwsze rezultaty.... -1,1kg.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2010-04-22 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Mam na imię Natalia, w czerwcu skończe 27 lat, mieszkam z mężem i córeczką w Gdańsku, a mała ma skończone 9 miesięcy
![]() Do największych zainteresowań mogę zaliczyć wszelkiego rodzaju sporty, ktore uprawialam od dziecinstwa, z czego kilka wyczynowo. Do najukochanszych należy jazda na nartach, tenis ziemny i pływanie ![]() ![]() ![]() Mam 165cm wzrostu i obecnie ważę 62,9kg, waga przed ciążą była 55-54kg i do niej bardzo chcę wrócić. W ciąży przytyłam 30kg - 22 już zrzucone przez wiele miesięcy, zostało jeszcze 8. Mam nadzieję, że jeszcze na powrot się zmieszczę w dawne ciuszki ![]() Jestem obecnie na etapie poszukiwania pracy, mała już zapisana do prywatnego żłobka i miejsce czeka na nią kiedy rozpocznę pracę ![]() Aaaa no i oczywiscie moja druga namiętność- czytanie książek ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
No to teraz ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do dzisiaj tęsknię za moimi ukochanymi kątami, które mam nadzieję jeszcze kiedyś odwiedzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkam w Gdansku dopiero od 1,5 roku
![]() ![]() ![]() Dzisiaj bylam i we Wrzeszczu i w Oliwie, bo wiozlam męża do pracy ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Wow, Gdynia Gdańsk Skandynawia ...robi sie rodzinnie
Ja pochodze z Gdyni, kocham to miasto i spędziłam tam dzieciństwo. W Gdańsku zaś studiowałam , a w Szwecji mieszkałam kilka lat, gdzie aktualnie spędzam kilka miesięcy rocznie. Baza to Warszawa, gdzie mój główny dom, ale od dwóch lat żeby mało było tego "rozjechania" latam co chwile do usa. Mogłabym z tego zrezygnować, ale udało mi sie przekształcić pasje w prace. Nie moge sie zdecydować na jedno miejsce, bo za każdym stoi jakiś mocny argument, więc staram sie to łączyć. Pracuje intensywnie zawodowo, ale praca pozwala mi dysponować moim czasem , więc moją największą radością i satysfakcją jest to, że mimo tego roztrojenia jaźni, jak ja to nazywam, spędzam dużo czasu z moją córką i z tż'tem. Mogłoby się wydawać, że przy takim trybie życia powinnam być szczupła, ale niestety- cena, jaką płace to stres. Po urodzeniu córki utyłam znacznie będąc w domu z nią. A potem zamiast schudnąć, weszłam w faze stresu. Jak sie denerwuje, trzęsie mnie i sięgam po jedzenie. Teraz mam przed sobą troche oddechu do czerwca, więc wiem, że moge stosować diete skutecznie. Z wizażem jest tak, że czasami niektóre wątki pomagają mi na chwile oderwać sie od tego, co wokół, ale to tylko w czasie pracy. Wieczorem i w weekendy mnie nie ma dla świata, to czas dla rodziny. Wage już podawałam, ale moge powtórzyć: 159/74 mówciemi patrycja ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
witam, ja też juz prawie 2 lata odchudzam sie po ciązy, niby waga sprzed juz osiagnelam ale do wymarzonej zostało jeszcze 3 kg... i może to malo bardzo ciezko jest mi je osiagnąć... w ciazy przytyłam ponad 25 kg...schudłam już 26... i jeszcze wymarzone 3... mam 160cm wzrostu i waze 53,5kg...nie odchudzalam sie zadnymi dietami cud... jadlam słodycze pilam alkohol,smazone i generalnie wszystko tylko male ilosci.. i w odpowiednich porach... i nie lubie cwiczyc...leniuch straszny ze mnie...i dlatego trwało to tyle czasu... teraz mam mala motywacje i wzielam sie za diete..
No wlasnie w wiekszości wątkow sa dziewczynki które chca wazyc po 40 pare kilo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam dzisiaj 4 dzień diety i waga stanęła na 78,5kg ![]() ![]() Lecę po kawiana,bo potem na zakupy trzeba iść.
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny ja już po diecie ciążowej ale miałam sporo do zgubienia przed ciążą miałam 65 kg a po 2 porodach tak mi przybyło że było 92kg ale dałam rade i wy dziewczyny napewno sobie też poradzicie życzę powodzenia Pozdrawiam
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
witam czy moge sie dołączyć?
jestem już 2,5 roku po porodzie jak dotąd łącznie straciłam jakies 31kg ![]() wprawdzie waże jakies 16kg mniej niż przed ciążą ale dalej walcze choć mam uporczywy zastój wagi ostatnio. niestety całe życie byłam pulpet i nigdy nie doszłam do takiej wagi jak teraz ale już wiem że wszystko wymaga czasu ![]()
![]() |
#30 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.