|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
nieśmiałe próby fotograficzne poppy ;)
umieszczam co nieco
częśc z poniższych zdjęc zrobiona jeszcze starym apartem, bardzo proszę o konstruktywną krytykę i wskazówki
Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-02-20 o 20:41 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nieśmiałe próby fotograficzne poppy ;)
1. ostrość zjechała?? po lewej w dól po prawej jakoś niewyraźnie.
2. fajny efekt ale chyba też ciut za mało ostrości, ale fajnie uchwycona gra świateł 3. moim zdaniem ten kawałek brody jest niepotrzebny 4. nie ucinaj czubka wieży i próbuj "pozbyć się" ludzi z kadru, bo ten chłopczyk w prawym dolnym rogu przypomina mi bajkę "gdzie jest Wally?" Wg mnie ostrość powinna być na kościele5. nie lepszy byłby centralny kadr? i znowu Ci ludzie w prawym dolnym rogu wyskoczyli a ostrość jest chyba pod butami idących kobiet6. mi się podoba, tylko ostrości nie ma albo jest na pomoście z boku... Ale to jest tylko moje osobiste zdanie a ja profesjonalistką nie jestem |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się popracuj nad kadrami, szczególnie na zdjęciu nr 4 i 5. Ale ogólnie ok, szczerolnie 2,3
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
na pierwszym po lewej szkoda że ostrość nie jest taka jak powinna, trzecie mi się podoba, czwarte byłoby ok gdyby nie ta ucięta wieża! niesttey takie małe szczegóły często psują zdjęcie..
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się zdjęcie numer 2
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
trzecie zdjęcie fajne, "mleczne" - lubię takie. choć zgadzam się z koleżanką wyżej: bez brody byłoby lepiej.
ostatnie rewelacja. taki klimat na zdjęciach lubię najbardziej. powiem nawet, że dla mnie to zdjęcie jest naprawdę dobre! reszta słabiutko, jeśli mam być szczera. jeśli motyw jest oklepany, to chociaż technicznie powinno być nienagannie ;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

Wg mnie ostrość powinna być na kościele
a ostrość jest chyba pod butami idących kobiet