kolacja z ukochanym - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 16:22   #1
kongobongo
Raczkowanie

Talking

kolacja z ukochanym

Moje drogie wizażanki)

Zwracam się do Was z ogromną prośbą
Chciałabym zrobić pyszną kolację dla mojego chłopaka, niestety mój budżet jest ograniczony, gdyż jestem studentką i mieszkam w akademiku czy macie może jakieś pomysły nie tylko na menu ale także na cudowną atmosferę? w ramach limitu pieniężnego?:P proszę o podpowiedzi)
kongobongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 16:28   #2
kocurek04
Raczkowanie

Dot.: kolacja z ukochanym

a jaka kwotą dysponujesz?
w którym rozpoczyna się miłość.
Nie jakieś tam zakochanie,
ale miłość

BLOG
kocurek04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 16:39   #3
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kongobongo Pokaż wiadomość
Moje drogie wizażanki)

Zwracam się do Was z ogromną prośbą
Chciałabym zrobić pyszną kolację dla mojego chłopaka, niestety mój budżet jest ograniczony, gdyż jestem studentką i mieszkam w akademiku czy macie może jakieś pomysły nie tylko na menu ale także na cudowną atmosferę? w ramach limitu pieniężnego?:P proszę o podpowiedzi)

makaron kwadraciki, szpinak w sosie śmietanowym + do tego mała śmietana aby było go więcej, tuńczyk w puszce i przyprawy dla smaku.

howdoi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 16:49   #4
kongobongo
Raczkowanie

dziękuje
kongobongo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:10   #5
3asiex
Zadomowienie

Twoje pytanie przypomniało mi jak w czasie studiów z facetem wieczorami/w nocy łaziliśmy na spacerki po śledzie w najróżniejszych wersjach

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:16   #6
szmyrk
Zakorzenienie

Nakryc ladnie stol, czy cos co stol improwizuje, zapalic swieczki (np.tilajty - nawet te pachnace nie sa drogie), moze jakies kadzidelka (jesli lubicie) + jakas mila, lubiana przez Was muzyka.

Do jedzenia - najprosciej i najszybciej jakis makaron czy ryz z warzywami w jakims fajnym sosie (moze smietanowo-koperkowym, czosnek, chociaz kocham, w tym przypadku raczej odradzam). Miesa nie jem, to Ci w tej kwestii nie doradze, moge Ci dac przepis na jakies pyszne tofu. Z reszta, same warzywa tez beda w porzadku. Do tego salatka (nie musi byc wymyslna, niech bedzie ladna i lekka - troche lisci salaty (moga byc rozne salaty albo np. kapusta pekinska) i np. ogorek albo papryka do tego ziola (np. bazylia) i sos (troche wody, oliwy z oliwek albo innego smacznego oleju, ocet winny/jablkowy/balsamiczny, a jak chcesz troche egzotyki to mozesz dodac troche miodu i szczypte soli).
A na deser jablka w karmelu (i jablka i cukier raczej drogie nie sa ). No i jakies dobre wino, jesli pijacie i lubicie.

Ladnie sie ubierz i duzo usmiechaj
A po kolacji mozecie potanczyc albo mozesz Ty zrobic striptiz.
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:30   #7
normalnyFacet
Zakorzenienie

co bys nie zrobila to liczy sie towarzystwo a porzadny facet doceni wszystko
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 18:09   #8
201803080934
Konto usunięte

domowa pizza jest niedroga, a jak chcesz mega romantycznie, to w kształcie serca
albo pieczone ziemniaczki z mnóstwem przypraw podane z sosem/surówką [mało wykwintne, ale ponoć wielu facetów lubi takie jakby `domowe fastfoody`, mój lubi ]
niedrogie są też w większości zupy kremy, są sycące, ale nie napychające
z sałatek uwielbiam caprese i grecką, zwłaszcza ta pierwsza nie jest jakaś bardzo droga, bo i składników wiele nie wymaga.
a z tańszych deserów może mini serniczki? nie wiem czy można wklejać linki, ale nie chciałabym być posądzona o kradzież przepisu, więc wkleję, bo to naprawdę fajny przepis i też nie wymaga dużych pieniędzy
http://kotlet.tv/mini-serniczki-z-brzoskwiniami
albo fondue czekoladowe i do maczania jakieś owoce.

a atmosfera to tak standardowo: świeczki, kwiatki, szampanik i jakiś ładny ciuszek co by móc kontynuować wieczór po kolacji
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości