|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Trezsaca broda/zuchwa- york- pomocy ;(
Witam!
Bardzo mnie martwi co sie dzieje mojemu prawie 4 letniemu yorkowi. Od jakiegos czasu zauwazylam,ze przy ziewaniu lub oblizywaniu sie podryguje jej dolna warga (zuchwa). Jest to takie trzesienie sie zuchwy, trwa ulamek sekundy ale widac,ze ok3razy jej sie tak ten dolny pyszczek zatrzesie. Bardzo mnie to martwi, chyba nie bede czekac az przejdzie tylko pedze do weterynarza..poki co chcialabym sie dowiedziec czy mam sie martwic, czy dzieje sie cos zlego? Chcialam jeszcze dodac,ze bardzo smierdzi jej z pyska, moze to cos z zebami i stad ten zapach i trzesaca sie broda?
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trezsaca broda/zuchwa- york- pomocy ;(
Cytat:
Tak czy siak czeka cię wizyta u weterynarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, do weta pojde na stowe, za bardzo mnie martwi ta trzesaca sie brodka ;( Widze,ze juz przy kazdym ruchu pyszczkiem, czy to sie oblizuje czy kiedy cos chrupie to trzesie sie jej ta zuchwa;(
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam znaleźć naprawdę dobrego weta. Tak BTW to czym karmisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o zeby, to czy wet pokieruje mnie do innego lekarza czy oni tez sa od zebow? Nie znam sie na tym, wiec nie mam pojecia;/ jesli np chcialabym jej oczyscic zeby z kamienia to weterynarz taki normalny to zrobi? Czy wysle mnie do jakiegos 'specjalisty'? ![]() Przyznam sie tylko,ze dawalam jej za duzo slodyczy ![]() Wiem,ze pod zadnym pozorem nie wolno dawac,ale ona wiecznie plakala wiec dawalam jej kawalek czekolady czy ciastka....takze to z cala odpowiedzialnoscia moja wina ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-02-14 o 16:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ściąganie kamienia może zrobić każdy wet mający odpowiedni sprzęt jeśli jest tylko osad , a sprawdzić to możesz paznokciem jak schodzi to kup płyn do higieny pyska i szczoteczkę, spróbuj to wyszorować, parę razy dziennie po kilka ruchów, na początek aby pies się nie zniechęcił.
No niestety słodycze to zły pomysł ![]() Jeśli gotujesz to konieczny jest do tego preparat mineralno-witaminowy choćby zwykły Can-vit. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Postaram sie poprawic, pojde jutro do zooologicznego ![]() Dzieki za pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hej, gdyby piesek jadł suchą karmę, to by pewnie miał mniejsze kłopoty z zębami, bo by się mu ścierał ten osad. Co do mycia zębów, to u weterynarza można kupić specjalne szczoteczki i pasty, w zoologu raczej mają mniejszy wybór takich rzeczy. Zgadzam się, że słodycze to zły pomysł, słodyczami i dokarmianiem ludzkim jedzeniem można psa wpędzić w cukrzycę, już nawet nie mówię o tym, że to psuje mu zęby, więc no no no
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wszystko wiem, ale ona tak czasem plakala,ze nie potrafilam jej nie dac ![]() ![]() Chcialam po prostu miec pieska, kocham zwierzeta, ona jest moim oczkiem w glowie, ale jesli chodzi o pielegnacje to licha ze mnie opiekunka ;( Wiesz, zawsze mialam jakies pieski/kotki itd..zyly kupe lat, byly zdrowe itp wiec te wszystkie zabiegi typu mycie zebow, tasmy na uszy itd to dla mnie jakas abstrakcja byla, takie napedzanie komercji..stereotypowe myslenie itd ..rozumiecie o co mi chodzi? ![]() Jak na nia patrze i widze to trzesaca brodke to az serce mi peka ![]() Z buzki smierdzi jej na metr, wystarczy,ze lezy obok i zaziewa czy zamlaszczy a ja siedzac czuje jak jej smierdzi ![]() Obiecuje,ze kupie jej szczotke,paste i co tam potrzebne..moze zapach minie, ciekawe tylko jaka jest przyczyna tej brodki.. Co do suchej karmy- moje wszystkie psy jadly wlasnie sucha karme wiec stad moze nie mialy nigdy problemow z zabkami... ona z kolei od malego nie lubila psiego jedzonka;/ EDIT: Chcialam isc po szczotke i paste dla niej,ale strasznie pada,wiec czekam..znalazlam mala szczoteczke u siebie, namoczylam lekko woda, chcialam tylko sprawdzic czy ona w ogole da mi sie tam dotknac-w zyciu ![]() ![]()
![]() Edytowane przez foxy123 Czas edycji: 2011-02-15 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja np. cały czas myję palcem z nawiniętą gazą bo mam psa w typie shih i w tym małym pysiu nie ma miejsca na szczoteczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za rady ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Jak tam sunia ma się juz lepiej???
Co do ząbków to możesz spróbowac poczyścic na śpiocha:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.