|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poparzenie od wrzątku! Ważne!
Mój ukochany mężuś robił herbatę w wielkim dzbanku, wlewał wrzącą wodę w powietrzu, trzymając dzbanek za ucho, a że dzbanek nie był nowy to pękł mu w rękach i wrzątek wylał się na uda.. Wyskoczyły bąble itd., ale od razu potraktowaliśmy je jakąś pianką chłodzącą, chyba pantenolem. Polepszyło się, ale nie do końca...ciągle ma takie czerwone poparzone plamy i przy każdym prysznicu schodzi mu z nich skóra i znowu robią się bardzo czerwone. O zaprzestaniu kąpania nie ma mowy, więc może znacie jakąś maść która przyspieszy gojenie, żeby przestało się to ślimaczyć??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Poparzenie od wrzątku! Ważne!
A nie lepiej iść do lekarza, nawet podstawowego, żeby rzucił okiem? Może potrzebny będzie np. antybiotyk
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zamiast iść z tak poważnym problemem do lekarza to zakłada wątki. <załamka>
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Propolis może pomóc chyba jak nie ma uczulenia mąż na niego
![]() |
#5 |
Oby do wiosny
|
Nie moczyć.... od razu to lekarz mi powiedział jak sobie jako głupia siksa wrzącym rumiankiem piszczele zalałam. Na rajstopy. Zdjęłam ze skórą.
Dostałam wtedy krem Argosulfan- niestety to na receptę jest, ale nawet najmniejszej blizny nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.