|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Obróbka zdjęć (??)
Hej! Nie wiem czy wybrałam właściwy wątek, ale spróbować nie zaszkodzi. ;]
Znacie może jakieś darmowe i ciekawe programy, w których mogłabym nieco "poprzerabiać" zdjęcia? Chodzi mi o takie opcje jak podrasowanie kolorów, usuwanie niedoskonałości itp. Byłabym naprawdę wdzięczna za wszelkie propozycje. ;] Z góry dziękuję i pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Obróbka zdjęć (??)
hey. ja osobiście korzystam z Gimpa (podkręcenie kontrastu), z darmowych które używałam to też picassa i photoscape.
Ostatni chyba najprostszy (picassa wyłapuje wszystkie zdjęcia z komputera i zajmuje sporo miejsca)
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dla początkujących to picasa. w opcji retusz wszystko nieładne usunie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja korzystam z photoscape
![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja też właśnie swoje `pierwsze kroki` robiłam w Photoscape'ie i GIMP'ie. Polecam
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dla bardziej wprawionych lub za pomocą tutoriali ajlepszym jest bez dwóch zdań photoshop
![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Najlepszy jest PHOTO EDITOR VERSION 1.1
Mam go już długo i jetsem z niego zadowolona, można świetnie ukryć niedoskonałości, poprawić kolorek twarzy, wybielić ząbki itd... Wystarczy poszukać w np. googlach i ściągnąć sobie. Darmowy i moim zdaniem lepszy niż inne znane.. Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
proponuję zajrzeć do działu "fotografia"
a do prostej obróbki zdjęć jest mnóstwo darmowych programów wystarczy poszukać. Nawet popularna picasa ma kilka możliwości.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.