|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szukam diety pomocnej w walce z trądzikiem
Tak jak w temacie mam trądzik i ciągle się zastanawiam co jeść a co nie możecie podać link do forum albo tematu bo ja nie moge znaleźć tematu żebybyło wszystko i na temat np czy jeść cytrusy żółty ser jogurty itp itd czy picie zielonej herbaty coś daje czy można jesc miód proszę o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam diety pomocnej w walce z trądzikiem
Ja kiedy walczyłam z trądzikiem wyeliminowałam cukier(słodycze etc.), keczup, ser żółty, kakao(+czekolada ale to zaliczyłam do cukru) i generalnie zaczęłam zdrowo się odżywiać, żadnych fast foodów itd. Pomoże, ale trzeba być konsekwentnym. Jedyny lek, który zadziałał na moją skórę to właśnie dieta. Teraz jest bardzo ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
według medycyny chińskiej powinno się wyeliminować:
słodycze (czekoladę, cukier itp.), potrawy tłuste i smażone, kiełbasy, orzechy i alkohol. stosuję się do tego (mam jedynie problem z wyeliminowaniem słodyczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jaka to ta mieszanka ziołowa? Z czego się składa i gdzie się można zaopatrzyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale jeśli chodzi o zioła na ten problem to dobre są: znamiona kukurydzy i mniszek lekarski, niestety w smaku są bardzo gorzkie i ledwo można to wypić, przynajmniej w moim przypadku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witaj
ja jestem już dwa lata po kuracji i wolny od tego przekleństwa. kiedyś nie wierzyłem że dieta ma wpływ na skórę, jednak odkąd się pozbyłem trądzika zacząłem o nią dbać holistycznie i pierwsze co zaobserwowałem to że jedzenie sztucznych i czysto chemicznych produktów powoduje mi wysyp pryszczy(nie jest ich dużo) więc nie jem wszystkiego co sztuczne czyli : wszelakie orenżady, cole, cukierki ,mcdonaldy słowem wszystko co jest chemicznie stworzone do jedzenia to trzymam z dala od siebie!!!!! i to działa . wystarczy że raz się najem na imprezie czipsów i popiję redbula z wódką i na drugi dzień mam pamiątkę !! a jak unikam sztuczności to mam święty spokój . oczywiście też bez przesady, można zjeść raz na jakiś czas coś słodkiego czy wypić fante, jednakże bardzo sporadycznie i małych ilościach. tylko trzeba na to patrzeć w każdym sensie żywienia , jeśli robimy obiad to też zwracamy uwagę czy nie jest on robiony z tony sztucznych dodatków(jak sztuczna panierka czy pseudo sosy pełne chemii) a na śniadanko to można sobie darować margarynę(co ostatnio zresztą udowodniono że te przetworzone tłuszcze nie mają żadnych właściwości żywieniowych i przechodzą przez nas prosto do toalety) a kupić masło!!! jeśli się w miarę pilnuję to mam święty spokój! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja również zauważyłam związek między dietą a cerą. Nie jem żółtych serów, musztardy, gotowych surówek typu witaminka (ze względu na dodawany do nich ocet) słodyczy, pierogów,masła no i tak dalej i tak dalej
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.