wilgotna - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 20:34   #1
tipsiara
Wtajemniczenie

wilgotna

.......

Edytowane przez tipsiara
Czas edycji: 2012-02-08 o 07:15
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 20:45   #2
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: wilgotna

Jak tak masz, to pewnie normalne.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 20:48   #3
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jak tak masz, to pewnie normalne.
Zgadzam się.

Co do treści wątku - zawsze mnie dziwi, jak dorosłe osoby pisząc o seksie używają jakiś dziwnych określeń typu "kiedy on wsadza GO we mnie", "kiedy TO robimy"... "Soki" - co to w ogóle za określenie?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 20:54   #4
xXCinderellaXx5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Co do treści wątku - zawsze mnie dziwi, jak dorosłe osoby pisząc o seksie używają jakiś dziwnych określeń typu "kiedy on wsadza GO we mnie", "kiedy TO robimy"... "Soki" - co to w ogóle za określenie?
Może nie są dorosłe A tak poważnie to normalna rzecz ,że jak sie podniecisz to jesteś mokra.
Stary 2011-03-03, 21:01   #5
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXCinderellaXx5 Pokaż wiadomość
Może nie są dorosłe A tak poważnie to normalna rzecz ,że jak sie podniecisz to jesteś mokra.
Częste zadawane pytanie.
Często tak jest. Jedyne wyjście to chyba akceptacja.
Gdy np ktoś zaczyna brać tabsy to jak to określasz wydzielanie 'soków' się przeważnie zmiejsza.(To nei reguła)

(Tylko nie zrozumcie czasem, że ją do tego namawiam)

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2011-03-03 o 21:05
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 21:18   #6
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
Czy to normalne?
tak

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 21:26   #7
CytrynowaPannica
Zadomowienie

To jest normalne? Ja jeszcze nie słyszałam o 'takim' podnieceniu.
Może jestem słabo doinformowana, albo cofnięta w sprawach seksu, ale naprawdę pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem.
Podniecenie jest normalne, to owszem. Ale do tego stopnia?
Myślę, że wszelkie wątpliwości rozwieje ginekolog.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:18   #8
new woman in town
Zakorzenienie

ale tak jest od zawsze czy teraz nagle?
z innym partnerem też tak miałaś?

jak nie było tak nigdy a teraz jest to albo masz kogoś kto cię aż tak podnieca że ciało reaguje w ten sposób albo wybierz się do ginekologa chociażby po to żeby usłyszeć od fachowca że jest to normalne
być może zaradzi coś na ten twój dyskomfort
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 00:29   #9
mari1973
Przyczajenie

Posłuchaj co ci powiem. Oddam ci miłą wypowieź, tak jak ty to zrobiłaś ze mną, a więc: Po1-sze nie mam pojęcia ile ty masz lat i ile mają latek niektórę przemądrzałe dziewczynki na tym FORUM. Może być tak, że mają jeszcze mleczko pod noskiem i chcę anonimowo udawać bardzo dorosłe i w każdej dziedzinie być mądre i doświadczone, ale umówmy się,że takich osób nie ma. Ja jestem już dorosłą kobietą mam 3 dzieci i mężą więc temat sex-u nie jest mi obcy i nie filozofuję na ten temat. A teraz sedno twojego pytania: jeśli nie byłabys wilgotna a doszłoby do zbliżenia to niestety krótko mówiąc nie wytrzymałabyś, ponieważ byś się zatarła i bardzo by cię bolało oraz twojego partnera, a to że masz dużo śluzu podczas podniecenia to zależy w jakim stopniu się podniecisz. I to koniec wyjaśnienia i tu ginekolog nie jest ci potrzebny. Nawet jeśli kobieta ma mało śluzu podczas stosunku to zalecanę są specjalne preparaty aby ją nawilżyć, bo ze stosunku bęą nici albo zero satysfakcj, a ból za to duży. Z pozdrowieniami. I nie przejmuj się co piszą ja się też nie przejęłam Pa

Edytowane przez mari1973
Czas edycji: 2011-03-04 o 21:29 Powód: http://mojarodzina-mari.blogerspot.com
mari1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 05:38   #10
tipsiara
Wtajemniczenie

Rozumiem że w czasie podniecenia, pochwa robi się wilgotna
mnie dziwi jednak fakt że tego śluzu mam naprawdę dużo, tak dużo że czuję jak spływa po udach. Nie musicie mnie uświadamiać co się dzieje z podniecona kobietą
mari1973 - dzięki za miłą wypowiedź

new woman in town - od zawsze tak miałam.

CytrynowaPannica- tylko ja tak mam?

W sumie to chciałam zapytać, czy któraś z was też tak odczuwa podniecenie?

invisible_01 - jestem już dorosła i nie widzę nic złego czy głupiego w określeniu śluzu, wydzieliny, substancjii płynnej - sokami
Stary 2011-03-04, 06:02   #11
klempaa
Zakorzenienie

Spoko, też tak mam. Ale nie wycieram- mam wtedy przyjemniejsze rzeczy do rooty

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 09:00   #12
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Cytat:
CytrynowaPannica- tylko ja tak mam?
Wygląda na to, że nie. Ale to dobrze.
Ja zwykle nie mam problemu z podnieceniem, i też śluzu jest dużo w moim przypadku, ale nic mi po udach nie cieknie...
Każdy jest inny.
Stary 2011-03-04, 10:34   #13
wanabee
Przyczajenie

Każdy facet lubi kiedy jego kobieta jest rozgrzana. Im więcej soczków tym lepiej
wanabee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 13:27   #14
harvvey
Zadomowienie

Ja czasami, w tych gorących momentach, potrafię baaardzo zmoczyć łóżeczko, nawet mój facet się z tego czasami śmieje wydaje mi się, że to nic złego, taka po prostu jesteś. Z dwojga złego lepiej w tę stronę.
Stary 2011-03-04, 17:41   #15
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez CytrynowaPannica Pokaż wiadomość
To jest normalne? Ja jeszcze nie słyszałam o 'takim' podnieceniu.
Może jestem słabo doinformowana, albo cofnięta w sprawach seksu, ale naprawdę pierwszy raz spotykam się z takim przypadkiem.
Podniecenie jest normalne, to owszem. Ale do tego stopnia?
Myślę, że wszelkie wątpliwości rozwieje ginekolog.

To, że o czymś nie słyszałaś, wcale nie oznacza, że jest to coś nienormalnego, bądź z Tobą jest coś nie tak

Taka wilgoć jest normalna. Np. ja podczas seksu z moim 1 mężczyzną byłam tak podniecona, że facet miał moje "soki" aż do kolan (tzw. pozycja klasyczna). Nie narzekam na żadne dolegliwości ginekologiczne, gin też niczego nie stwierdził, a facet był zachwycony, że tak na mnie działa.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 19:00   #16
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mari1973 Pokaż wiadomość
Posłuchaj co ci powiem. Oddam ci miłą wypowieź, tak jak ty to zrobiłaś ze mną
Dorosła baba, podobno czyjaś matka a podejście pokemonów z fotki czy naszej klasy, typu "Daje dziesiąteczkę, licze na rewanżyk", "Dziękuję za miły komentarzyk"

Cytat:
Po1-sze nie mam pojęcia ile ty masz lat i ile mają latek niektórę przemądrzałe dziewczynki na tym FORUM. Może być tak, że mają jeszcze mleczko pod noskiem i chcę anonimowo udawać bardzo dorosłe i w każdej dziedzinie być mądre i doświadczone, ale umówmy się,że takich osób nie ma.
Co to ma byc?

Cytat:
A teraz sedno twojego pytania: jeśli nie byłabys wilgotna a doszłoby do zbliżenia to niestety krótko mówiąc nie wytrzymałabyś, ponieważ byś się zatarła i bardzo by cię bolało oraz twojego partnera, a to że masz dużo śluzu podczas podniecenia to zależy w jakim stopniu się podniecisz.
Ale odkrycia dokonałaś

Cytat:
Ja jestem już dorosłą kobietą mam 3 dzieci i mężą więc temat sex-u nie jest mi obcy i nie filozofuję na ten temat. (...) I to koniec wyjaśnienia i tu ginekolog nie jest ci potrzebny.
Nie Ty jedna na Wizażu uprawiasz seks czy masz dzieci. A ani jedno ani drugie nie zastępuje dyplomu ukończenia medycyny, wybacz.

tipsiara
- według mnie to normalne, ale wspomnij o tym przy najbliższej wizycie u ginekologa. On rozwieje Twoje wątpliwości.

Edytowane przez gramwzielone
Czas edycji: 2011-03-04 o 19:01
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 21:20   #17
mari1973
Przyczajenie

gramwzielone;25516432]Dorosła baba, podobno czyjaś matka a podejście pokemonów z fotki czy naszej klasy, typu "Daje dziesiąteczkę, licze na rewanżyk", "Dziękuję za miły komentarzyk

Zostawię tę wypowiedź bez komentarza, ale uczepiłaś się sama nie wiesz czego. Nie wiem jaki miałaś powód, bo mnie nie znasz. A temat był inny niż ty poruszyłaś. Więc "czytaj ze zrozumieniem" TIPSIARA zadała proste pytanie i ja jak umiałam, starałam się na nie odpowiedzieć.

Edytowane przez mari1973
Czas edycji: 2011-03-05 o 19:41
Stary 2011-03-04, 21:59   #18
zagir
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie, dość intymne. Kiedy się podniecę, strasznie robię się wilgotna, do tego stopnia że aż te "soki" spływaja mi po udach, wstydzę się tego i wycieram gdy tż nie widzi.
Czy to normalne?
Ciesz się, że jesteś tak wilgotna, że aż mokra. Moja żona nawetwtedy, gdy chce seksu, nie jest na tyle wilgotna, aby mój członek gładko wszedł. Dlatego stosuję smarowanie swojego członka i elegancko wchodzi, nie ma otarć, a po chwili, gdy już jestem w środku moja żona dopiero wtedy sama z siebie wilgotnieje - doprawdy zadziwiające. Chciałbym aby moja luba reagowała na mnie tak jak TY droga TIPSIARO na swojego TŻ. Marzę o takiej ilości soków u mojej żoneczki. nie martw się. Tych soków nigdy za wiele. Dobre smarowanie jest najważniejsze (kto nie smaruje, ten nie jedzie).

Edytowane przez zagir
Czas edycji: 2011-03-04 o 22:00 Powód: uzupełnienie tekstu
zagir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 10:33   #19
CytrynowaPannica
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
To, że o czymś nie słyszałaś, wcale nie oznacza, że jest to coś nienormalnego, bądź z Tobą jest coś nie tak
Czekałam aż ktoś w końcu nie zrozumie mojej wypowiedzi i uczepi się, byleby tylko coś powiedzieć.
Gdzie ja napisałam, że jest to nienormalne?
Ja tylko poddałam to wątpieniu, gdzie w następnym komentarzu przyznałam, że każdy jest inny i najwidoczniej tak już jest.

Błagam, nie dopisujcie do moich wypowiedzi swoich poglądów i podejrzeń.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 14:29   #20
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zagir Pokaż wiadomość
Ciesz się, że jesteś tak wilgotna, że aż mokra. Moja żona nawetwtedy, gdy chce seksu, nie jest na tyle wilgotna, aby mój członek gładko wszedł. Dlatego stosuję smarowanie swojego członka i elegancko wchodzi, nie ma otarć, a po chwili, gdy już jestem w środku moja żona dopiero wtedy sama z siebie wilgotnieje - doprawdy zadziwiające. Chciałbym aby moja luba reagowała na mnie tak jak TY droga TIPSIARO na swojego TŻ. Marzę o takiej ilości soków u mojej żoneczki. nie martw się. Tych soków nigdy za wiele. Dobre smarowanie jest najważniejsze (kto nie smaruje, ten nie jedzie).
albo "jak sie popieści to się wszystko zmieści"

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez CytrynowaPannica Pokaż wiadomość
Czekałam aż ktoś w końcu nie zrozumie mojej wypowiedzi i uczepi się, byleby tylko coś powiedzieć.
Gdzie ja napisałam, że jest to nienormalne?
Ja tylko poddałam to wątpieniu, gdzie w następnym komentarzu przyznałam, że każdy jest inny i najwidoczniej tak już jest.

Błagam, nie dopisujcie do moich wypowiedzi swoich poglądów i podejrzeń.
Ja również nie uznałam tej ,ani żadnej innej odpowiedzi jako zaczepki. Luziiiik
Stary 2011-03-05, 14:30   #21
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Chciałbym aby moja luba reagowała na mnie tak jak TY droga TIPSIARO na swojego TŻ. Marzę o takiej ilości soków u mojej żoneczki.
Może reaguje tak samo, ale po prostu organizm nie jest w stanie wyprodukować tyle śluzu ile Ty byś chciał Jak sam zauważasz na początku swojej wypowiedzi, podniecenie to jedno a możliwości organizmu to coś innego.
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 19:32   #22
mari1973
Przyczajenie

Są tu ludzie którzy myślą podobnie jak ja i uważają że z TIPSIARĄ nie jest coś nie tak. Więc aby jej to przekazać to trzeba niektóre rzeczy wyjaśnić, normalnie. Myślę, że ZAGIR rozwiał wszystkie twoje wątpliwości.

Edytowane przez mari1973
Czas edycji: 2011-03-05 o 19:43
Stary 2011-03-09, 17:41   #23
zagir
Raczkowanie

Droga Tipsiaro !
Przeczytaj uważnie opinię specjalisty dr Depko i ciesz się że tak masz. Po prostu ciesz się!
"Gdy kobieta jest zbyt "mokra"
Dr Andrzej Depko
Witam, do tej pory wszędzie czytałam o suchości pochwy i problemów z tym związanych, ja jednak mam odwrotny problem, tzn. wydzielam wg mnie za dużo śluzu, czasem doprowadza to do tego, że w czasie stosunku nic nie czuję, podobnie jak mój partner, który "ślizga" się w pochwie. Na suchość przydają się lubrykaty, a co zrobić, żeby zmniejszyć wilgotność? Madzia

Lubrykacja pochwy zwiększa się pod wpływem stymulacji seksualnej. Ilość wydzielanego śluzu jest wyrazem kumulacji napięcia seksualnego u kobiety, wizualnym objawem pozytywnego reagowania na osobę partnera i jego pieszczoty.

Trudno jest o ocenę jakościową fenomenu, który można opisać jako nadmierne wydzielanie śluzu, gdyż jest jego sekrecja jest proporcjonalna do siły napięcia seksualnego kobiety. Im kobieta jest bardziej podniecona i zaangażowana fizycznie i psychiczne w sytuację erotyczną, tym śluzu jest więcej i nie powinien przeszkadzać w przebiegu kontaktu seksualnego.

Problem, który opisałaś w liście (gdy obydwoje partnerzy subiektywnie odczuwają dyskomfort z powodu "nadmiernej śliskości”) może być w rzeczywistości spowodowany obniżeniem napięcia mięśni pochwy, co przy obfitej lubrykacji może powodować takie odczucia. Podobna sytuacja może występować u partnerów z fizjologiczną niewspółmiernością budowy narządów płciowych.

Nie ma preparatów, które powodują zmniejszenie lubrykacji.

W Waszym przypadku wskazane byłoby podejmowanie współżycia przy złączonych udach partnerki oraz rozpoczęcie ćwiczeń zwiększających kurczliwość mięśni pochwy.

Andrzej Depko "

I co, poczułaś się lepiej Ty szczęściaro?
zagir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 17:44   #24
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Fetyszysta ?
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-10, 12:41   #25
tipsiara
Wtajemniczenie

Cytat:
Droga Tipsiaro !
Przeczytaj uważnie opinię specjalisty dr Depko i ciesz się że tak masz. Po prostu ciesz się!
"Gdy kobieta jest zbyt "mokra"
Dr Andrzej Depko
Witam, do tej pory wszędzie czytałam o suchości pochwy i problemów z tym związanych, ja jednak mam odwrotny problem, tzn. wydzielam wg mnie za dużo śluzu, czasem doprowadza to do tego, że w czasie stosunku nic nie czuję, podobnie jak mój partner, który "ślizga" się w pochwie. Na suchość przydają się lubrykaty, a co zrobić, żeby zmniejszyć wilgotność? Madzia

Lubrykacja pochwy zwiększa się pod wpływem stymulacji seksualnej. Ilość wydzielanego śluzu jest wyrazem kumulacji napięcia seksualnego u kobiety, wizualnym objawem pozytywnego reagowania na osobę partnera i jego pieszczoty.

Trudno jest o ocenę jakościową fenomenu, który można opisać jako nadmierne wydzielanie śluzu, gdyż jest jego sekrecja jest proporcjonalna do siły napięcia seksualnego kobiety. Im kobieta jest bardziej podniecona i zaangażowana fizycznie i psychiczne w sytuację erotyczną, tym śluzu jest więcej i nie powinien przeszkadzać w przebiegu kontaktu seksualnego.

Problem, który opisałaś w liście (gdy obydwoje partnerzy subiektywnie odczuwają dyskomfort z powodu "nadmiernej śliskości”) może być w rzeczywistości spowodowany obniżeniem napięcia mięśni pochwy, co przy obfitej lubrykacji może powodować takie odczucia. Podobna sytuacja może występować u partnerów z fizjologiczną niewspółmiernością budowy narządów płciowych.

Nie ma preparatów, które powodują zmniejszenie lubrykacji.

W Waszym przypadku wskazane byłoby podejmowanie współżycia przy złączonych udach partnerki oraz rozpoczęcie ćwiczeń zwiększających kurczliwość mięśni pochwy.

Andrzej Depko "

Szczęściara? punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Trudno - taka moja uroda już
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości