|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rocznicowy weekend z mężem
Dziewczyny! Proszę Was o pomoc. Chciałabym na początku września (2-4 września) wyjechać na jakakieś miłe sam na sam z mężem, z okazji naszej 2 rocznicy ślubu. Chodzi o to, że chcielibyśmy, żeby było jak najtaniej... Mieszkamy koło Rzeszowa i myślałam o tym , żeby wyjechać albo w Bieszczady albo do Krakowa może ( żeby dojazd zajął niewiele czasu). No i chciałam Was prosić o rady. Znacie może jakieś niedrogie a fajne noclegi na podkarpaciu bądź w małopolsce? Odpadają schroniska młodzieżowe bo ma być namiętnie, romantycznie i bez ograniczeń, a tam są różne ścisłe regulaminy
![]() ![]() Albo może Kazimierz Dolny? Podobno stworzony do zwiedzania we dwoje... Edytowane przez Villga Czas edycji: 2011-08-18 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rocznicowy weekend z mężem
Właśnie wróciłam z Bieszczad. Chodziliśmy od schroniska do schroniska. Ostatni nocleg mieliśmy w Kolibe (Przysłup Caryński), chata cała w drewnie, nowocześnie. Byłam w szoku, ze takie super warunki i tak ładnie.
Jak chcesz bez prądu miejscówkę, by było bardziej romantycznie, to Ci też mogę polecić coś... ![]() Co do Krakowa, miasto piękne, ale czy miejsce na rocznice? Hmm Tam jest pełno turystów, zgiełk Kazimierz Dolny, byłam, ale już dawno temu. Podobało mi się. Mój TŻ mówi zawsze, że tam nigdy nie był, byśmy tam pojechali. Moi rodzice byli ze 2 lata temu, z ich opowiadań to mieli miejscówke stosunkowo blisko rynku, pod jakąś górke szli drogą (wyleciało mi z głowy, taka droga z kostek, z tych kostek teraz już nie robi się dróg, tylko dają przy krawężnikach) Zależy co lubicie. My kochamy góry i latem i zimą. Na pewno byśmy wybrali góry. Staramy się dotrzeć do nowych miejsc, raczej nie powtarzać tras. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W Bieszczadach byłam jedynie w podstawówce na zielonej szkole, dawno temu, więc nie pomoge niestety.
Kraków jest piekny, warto tam pojechać, ale jak niusia napisała - pełno turystów, jakos mało rocznicowo mi się kojarzy... A Kazimierz Dolny na weekend we dwoje jest super! Byłam tam z 3 lata temu, zatrzymałam się w pokoju gościnnym (ok. 1 km od centrum), nie pamiętam niestety dokładnej nazwy :/ Ale znalazłam to na którejś ze stron, chyba na nocowanie.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To zależy co lubicie czy leniwy spacer brzegiem morza,czy gorskie wspinaczki .Myśle ze gdziekolwiek pojedziecie najwazniejsze bedzie to ze ten weekend bedzie wasz.Moja rocznica przypada w lutym wiec wybrałbym lodowate morze a potem romantyczny wieczor...maz napewno ucieszyłby sie z tego pomyslu.
Edytowane przez karoskrzyp Czas edycji: 2011-08-30 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dasz znać, na co się w końcu zdecydowaliście i jak było? Ja tez niedługo wybieram się na podobny wypadzik ze swoim chłopakiem i też myślałam o Kazimierzu Dolnym. Tyle że byliśmy tam już nieraz, zawsze chodziliśmy po rynku, jedliśmy koguta i tyle. A teraz koleżanka poleciła mi taką stronę, OuTour.pl bodajże, że tam można sobie dokładnie zaplanować różne fajne atrakcje na weekend, żeby nie było znów to samo i nudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
ja bym wybrala lwow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.