Co zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 14:36   #1
Otsune
Przyczajenie

Unhappy

Co zrobić?

Witam was drogie wizażanki. Mam problem. Nie chce żeby moja wypowiedź zabrzmiała śmiesznie. Naprawdę nie wiem co mam zrobić w mojej głowie zrobił się straszny bałagan.

Mam 18 lat i na imprezie u koleżanki poznałam chłopaka, rok młodszego ode mnie. Bardzo mi się spodobał a ja jemu, odrazu wpadł mi w oko. Oczywiście byłam w tym czasie związana z innym facetem. Na imprezie było bardzo fajnie, rozmawialiśmy, później trzymaliśmy się za ręce. Wiedziałam, że nie mogę sobie pozwolić na nic więcej, nie jestem taka. Nie chciałam zranić mojego chłopaka. Po imprezie kontakt się urwał, tylko parę smsów. Cały czas chodził mi w głowie. Najgorsze jest to, że widzę go codziennie rano na pkp wysiadając z pociągu. Jest tylko cześć i każdy idzie w swoją stronę.

Niedawno znowu go spotkałam na imprezie w clubie, wiedziałam że tam będzie. Ucieszył się gdy mnie zobaczył i od razu zaczęliśmy tańczyć. Wiedziałam, że coś on do mnie czuje a ja do niego.

Po imprezie zrobił mi się wielki bałagan w głowie, ciągle o nim myślę ! Wszystko opowiedziałam mojemu chłopakowi, nie chce go ranić. Zawsze sobie wszystko mówimy. Na początku nie wiedział o co chodzi, później zrozumiał. On jest pare lat starszy i już przeszedł ten wiek ciągłych imprez itd. Na razie daliśmy sobie spokój, nie chce go ranić. Jest bardzo zazdrosny gdy gdzieś wyjdę, z kimś się spotkam. Powiedzieliśmy sobie na razie dość. Ciągle się sprzeczaliśmy z powodu tego, że gdzieś wyszłam lub wypiłam trochę alkoholu. Niestety tak już jest i każdy to przechodzi. Każdy chce poszaleć puki może.

Teraz jestem sama i ciągle myślę o tamtym chłopaku. Jestem załamana. Nie wiem co mam zrobić. Pewnie znowu niedługo się spotkamy na jakiejś imprezie lub po prostu na pkp. Wiem, że mu też namieszałam w głowie. Co byście mi doradziły? Spotkać się i pogadać z nim? W mojej głowie jest tylko on.

Może to i śmieszny problem, ale tak na prawdę nie mam z kim o tym pogadać.
Pozdrawiam i czekam na odp. Otsune.
Otsune jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 14:42   #2
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Co zrobić?

Rozstałaś przez tego nowego z chłopakiem, więc to skoro zaczęłaś to ciągnij dalej.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 14:48   #3
Otsune
Przyczajenie

Nir rozstałam się z nim z powodu niego, no może trochę tak, ale bardziej chodziło o to że jestem dla niego za młoda. Ciągle był zły, że coś robię, że wyje na impreze lub czasem po prostu poszaleję z kimś. Chcieliśmy to przeczekać ,ten wiek wariactwa To dla niego zbyt dużo a ja nie mam siły już na kłótnię i jego smutną twarz. Jest strasznie zazdrosny, a ja naprawdę chcę wykorzystać wszystko przed studiami. Wiem, że możemy już do siebie nie wrócić.
Stary 2011-02-28, 14:50   #4
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Jakby był zainteresowany to by zagadał na tej stacji a nie tylko na imprezie po %. Wmawiasz sobie, a chłopak dobrze sie bawi, jak sama wiesz, taki wiek.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 14:58   #5
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Jakby był zainteresowany to by zagadał na tej stacji a nie tylko na imprezie po %. Wmawiasz sobie, a chłopak dobrze sie bawi, jak sama wiesz, taki wiek.
Ciągle jest z kolegami, gdzieklwiek go zobaczę, gdyby był sam na pewno by podszedł lub ja.
Stary 2011-02-28, 15:24   #6
Dariella
Rozeznanie

bez sensu takie gadanie że taki wiek i "trzeba się" wyszaleć... a jak się nie wyszalejesz to co ?
Jak już zerwałaś z facetem, to próbuj z tamtym.
Stary 2011-02-28, 15:27   #7
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Otsune Pokaż wiadomość
Ciągle jest z kolegami, gdzieklwiek go zobaczę, gdyby był sam na pewno by podszedł lub ja.
Tzn co, przykuty łancuchem do kolegów? Nie no daj spokój... Jakby chciał to by podszedł, przeciez to jasne.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 15:35   #8
Weronikapr
Wtajemniczenie

A mówi Ci chociaż "cześć" na tym pkp? Kiwnie głową, puści oczko, uśmiechnie się?
Weronikapr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 15:35   #9
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiek wiekiem. Nie wyszedł Ci związek nie przez wiek, a przez to, że to nie był ten facet. Ten jedyny. Ja takowego poznałam w wieku 19 lat, a przyjaciel mojego faceta w wieku 15... Po 9 latach związku wzięli ostatnio ślub. I wyszaleli się i na imprezkach i z alkoholem, tyle, że razem.

Można się wyszaleć razem, można poużywać młodości razem. Związek temu nie przeszkadza. A jak się leci na innych i zauracza ciągle kimś innym, to facet, z którym się jest nie jest tym jedynym.

To apropo kwestii: bo to taki wiek.

A co do pana z dyskoteki. Zagadaj, dowiesz się czy on naprawdę coś do Ciebie czy tylko Ci się tak wydaje.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 15:48   #10
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dariella Pokaż wiadomość
bez sensu takie gadanie że taki wiek i "trzeba się" wyszaleć... a jak się nie wyszalejesz to co ?
Jak już zerwałaś z facetem, to próbuj z tamtym.

Wydaje ci się. Szczerze dla mnie jest wazny ten wiek, ponieważ dopiero się zaczęło moje szaleństwo. Nigdy po prostu nie znałam takich ludzi jak teraz. Lubię się z nimi spotykąc. Nie chcę zanudzać tutaj moją inną opowieścią o problemach szkolnych.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Tzn co, przykuty łancuchem do kolegów? Nie no daj spokój... Jakby chciał to by podszedł, przeciez to jasne.
Trochę wstydliwy się wydaje przy nich. Ja już całkowicie. Czuje, że zależy mu nam nie ale nie potrafi podejść, tak samo ja.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronikapr Pokaż wiadomość
A mówi Ci chociaż "cześć" na tym pkp? Kiwnie głową, puści oczko, uśmiechnie się?

Tak, usmiechnie się fajne, znam ten jego uśmiech no i mówi cześć.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Wiek wiekiem. Nie wyszedł Ci związek nie przez wiek, a przez to, że to nie był ten facet. Ten jedyny. Ja takowego poznałam w wieku 19 lat, a przyjaciel mojego faceta w wieku 15... Po 9 latach związku wzięli ostatnio ślub. I wyszaleli się i na imprezkach i z alkoholem, tyle, że razem.

Można się wyszaleć razem, można poużywać młodości razem. Związek temu nie przeszkadza. A jak się leci na innych i zauracza ciągle kimś innym, to facet, z którym się jest nie jest tym jedynym.

To apropo kwestii: bo to taki wiek.

A co do pana z dyskoteki. Zagadaj, dowiesz się czy on naprawdę coś do Ciebie czy tylko Ci się tak wydaje.
Razem z moim byłym stwierdziliśmy, że razem nie poszalejemy, ponieważ jak sam twierdzi już to przeszedł i nie ma ochoty. Jest strasznie wymęczony pracą itd. Nie ma już na nic czasu.

No właśnie myślę, żeby się przełamać i pogadać z nim szczerze. Tylko jak zagadać, co powiedziec?

Edytowane przez Otsune
Czas edycji: 2011-02-28 o 15:55
Stary 2011-02-28, 16:00   #11
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

Razem z moim byłym stwierdziliśmy, że razem nie poszalejemy, ponieważ jak sam twierdzi już to przeszedł i nie ma ochoty. Jest strasznie wymęczony pracą itd. Nie ma już na nic czasu.
No to widocznie jesteście inni, bo np. mój Tż ma lat 24, a dalej chętnie chodzimy na imprezy.

Poza tym: mogłaś chodzić sama. Jakbyś była fair wobec niego, nie łaziła za rączki z innymi i nie upijała się to pewnie inaczej by do tego podszedł.

I ostatecznie zerwałaś z nim nie dlatego, że "to taki wiek" a dlatego, że Ci się inny koleś spodobał. Kogo Ty chcesz tutaj poczarować? Nawet specjalnie nie przeżywasz tego rozstania tylko rozkminiasz jak tu zagadać do nowego i tylko o nim myślisz.

Nie chodzi o to, że Cię potępiam. Po prostu nienawidzę obłudy i wciskania ludziom kitu. A teksty: rozstaliśmy się bo to taki wiek są kitem. Rozstaliście się bo to nie było to, okazaliście się różni a Tobie na horyzoncie się pojawiło fajne ciacho, na które poleciałaś i teraz myślisz jak je wyrwać.

Cytat:
No właśnie myślę, żeby się przełamać i pogadać z nim szczerze. Tylko jak zagadać, co powiedziec?
Powiedz cześć. Zapytaj co u niego, jak mu mija czas. Nie wyjeżdżaj z wyznaniami. Ot normalnie pogadaj. Zapytaj czy się na jakąś imprezę nie wybiera itd. Jak on na ciebie leci to się powoli rozwinie samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 16:01   #12
madana
Zakorzenienie

Moim zdaniem, gdyby tamten nowy facet miał poważniejsze zamiary, niż imprezowy bajer, to zwyczajnie znalazłby do ciebie drogę.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 16:06   #13
Weronikapr
Wtajemniczenie

Z jednej strony mogłabyś się jakoś zorientować w sytuacji, co dalej, a z drugiej uważam, że to mężczyźni powinni pierwsi proponować spotkania i zabiegać o takie rzeczy.
A czy on wie, że jesteś otwarta na pogłębienie znajomości?

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, gdyby tamten nowy facet miał poważniejsze zamiary, niż imprezowy bajer, to zwyczajnie znalazłby do ciebie drogę.
Właśnie to mam na myśli
Stary 2011-02-28, 16:10   #14
andzia1989r
Zakorzenienie

Wiecie z tym facetem... ona była zajęta. Może mieć minimum kręgosłupa moralnego i nie wyrywał zajętej. Zobaczymy jak się teraz rozwinie sytuacja jak jest wolna.
Stary 2011-02-28, 16:14   #15
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
No to widocznie jesteście inni, bo np. mój Tż ma lat 24, a dalej chętnie chodzimy na imprezy.

Poza tym: mogłaś chodzić sama. Jakbyś była fair wobec niego, nie łaziła za rączki z innymi i nie upijała się to pewnie inaczej by do tego podszedł.

I ostatecznie zerwałaś z nim nie dlatego, że "to taki wiek" a dlatego, że Ci się inny koleś spodobał. Kogo Ty chcesz tutaj poczarować? Nawet specjalnie nie przeżywasz tego rozstania tylko rozkminiasz jak tu zagadać do nowego i tylko o nim myślisz.

Nie chodzi o to, że Cię potępiam. Po prostu nienawidzę obłudy i wciskania ludziom kitu. A teksty: rozstaliśmy się bo to taki wiek są kitem. Rozstaliście się bo to nie było to, okazaliście się różni a Tobie na horyzoncie się pojawiło fajne ciacho, na które poleciałaś i teraz myślisz jak je wyrwać.

Powiedz cześć. Zapytaj co u niego, jak mu mija czas. Nie wyjeżdżaj z wyznaniami. Ot normalnie pogadaj. Zapytaj czy się na jakąś imprezę nie wybiera itd. Jak on na ciebie leci to się powoli rozwinie samo.
Rozmawiałam z moim byłym na ten temat. Ja na siłe nic nie chcę i nie zerwałam z nim przez tego nowego, może nie brzmi to wiarygodnie ale jest prawdą. Nie jestem taką osobą. Bardzo kocham mojego byłego, ale też nie wiem czy kocham tego nowego. Można kochać dwie osoby naraz ? Dziwne lecz chyba możliwe. Mój były stwierdził, że jesteśmy tacy sami. Mówił, że kiedyś był taki jak ja tylko już to przeszedł. Nie chcę na siłe wyrwać tego nowego, chce go tylko bliżej poznać i dowiedzieć się jak on czuje. Nie jestem taka, że zrywam tylko dlatego, że inny mi się spodobał.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Może tak, ale nie wszyscy są tacy odważni
Stary 2011-02-28, 16:14   #16
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie z tym facetem... ona była zajęta. Może mieć minimum kręgosłupa moralnego i nie wyrywał zajętej. Zobaczymy jak się teraz rozwinie sytuacja jak jest wolna.
Słuszna uwaga.
Stary 2011-02-28, 16:15   #17
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
Z jednej strony mogłabyś się jakoś zorientować w sytuacji, co dalej, a z drugiej uważam, że to mężczyźni powinni pierwsi proponować spotkania i zabiegać o takie rzeczy.
A czy on wie, że jesteś otwarta na pogłębienie znajomości?

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Właśnie to mam na myśli

Tak powinni.
Stary 2011-02-28, 16:16   #18
Weronikapr
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmawiałam z moim byłym na ten temat. Ja na siłe nic nie chcę i nie zerwałam z nim przez tego nowego, może nie brzmi to wiarygodnie ale jest prawdą. Nie jestem taką osobą. Bardzo kocham mojego byłego, ale też nie wiem czy kocham tego nowego. Można kochać dwie osoby naraz ? Dziwne lecz chyba możliwe. Mój były stwierdził, że jesteśmy tacy sami. Mówił, że kiedyś był taki jak ja tylko już to przeszedł. Nie chcę na siłe wyrwać tego nowego, chce go tylko bliżej poznać i dowiedzieć się jak on czuje. Nie jestem taka, że zrywam tylko dlatego, że inny mi się spodobał.
Nie znasz chłopaka. I go kochasz?
Stary 2011-02-28, 16:18   #19
Otsune
Przyczajenie

Cytat:

Wiedział, że mam chłopaka nawet go poznał, może właśnie nie chciał się wtrącać.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Nie znasz chłopaka. I go kochasz?
Trochę znam, chyba to tylko zauroczenie, trochę przesadziłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 16:21   #20
andzia1989r
Zakorzenienie

Sorry Cię bardzo, ale skoro zerwałaś AKURAT jak się nawinął inny facet, skoro po zerwaniu jak piszesz: możesz myśleć TYLKO o tamtym chłopaku itd. To bądź tak łaskawa i nie wciskaj mi kitu: nie nie rozstaliśmy się dlatego, że poznałam innego.

Za stara jestem żeby w takie kłamstwa wierzyć.
Stary 2011-02-28, 16:34   #21
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Też jestem zdania, ze gdyby chciał, to by znalazł do Ciebie drogę i zwyczajnie zagadał, zaproponował spotkanie. A tłumaczenie "bo jest z kumplami", wybacz, ale przypomina mi czasy podstawówki, kiedy to się głowę spuszczało jak "ukochany" się zbliżał...

Piszesz, ze kochasz swojego byłego... to po co z nim zrywałaś? Bo spodobał Ci się inny facet, ktory prawdopodobnie nie jest zainteresowany głębszą znajomością.
A w kwestii wyszalenia się , popieram to , co ktoś już napisał, wyszaleć można się we dwoje i nie jest to koniecznie kwestia wieku.
Stary 2011-02-28, 16:39   #22
madana
Zakorzenienie

Kompletnie nie rozumiem tego "musu wyszalenia się",że trzeba rzucać swojego chłopaka na tę okoliczność , na dodatek dla faceta, który poza imprezą niespecjalnie jest zainteresowany tobą jako dziewczyną. Może tak mu się właśnie jawisz: jako imprezowa dziewczyna, dobra do obłapiania i obtańcowywania na imprezie, na życie na co dzień- już niekoniecznie.
Stary 2011-02-28, 16:44   #23
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
Sorry Cię bardzo, ale skoro zerwałaś AKURAT jak się nawinął inny facet, skoro po zerwaniu jak piszesz: możesz myśleć TYLKO o tamtym chłopaku itd. To bądź tak łaskawa i nie wciskaj mi kitu: nie nie rozstaliśmy się dlatego, że poznałam innego.

Za stara jestem żeby w takie kłamstwa wierzyć.
Raczej wiem lepiej. Poznałam go już trochę dawno i nadal byłam z moim facetem, bo ko kocham. Nie chcę nikomu wciskac kitu!
Stary 2011-02-28, 16:46   #24
madana
Zakorzenienie

Ale jakie to kochanie faceta, skoro inny na imprezie zawrócił ci w głowie do tego stopnia, że rzuciłaś tego niby kochanego faceta, bo nie wyszalałaś się???
Stary 2011-02-28, 16:50   #25
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
Kompletnie nie rozumiem tego "musu wyszalenia się",że trzeba rzucać swojego chłopaka na tę okoliczność , na dodatek dla faceta, który poza imprezą niespecjalnie jest zainteresowany tobą jako dziewczyną. Może tak mu się właśnie jawisz: jako imprezowa dziewczyna, dobra do obłapiania i obtańcowywania na imprezie, na życie na co dzień- już niekoniecznie.
Wystarczy, że ja i mój były rozumiemy to wyszalenie się. Daliśmy sobie spokój, bo nie chcieliśmy kłótni itd No my nie jesteśmy tacy, że byśmy szaleli razem, poprostu on nie chce a wie sam jak to było, mój były nie przepada za moimi znajomymi.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Ale jakie to kochanie faceta, skoro inny na imprezie zawrócił ci w głowie do tego stopnia, że rzuciłaś tego niby kochanego faceta, bo nie wyszalałaś się???

Trochę przesadziłam co do tego "zerwania". Odpoczywamy od siebie na chwilę, tak zawrócił i nawet chce zeby juz mi nie zawracał głowy. Chce zeby wszystko ok i nie chce ranic mojego.
Stary 2011-02-28, 16:53   #26
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkać się i pogadać z nim? W mojej głowie jest tylko on.
- no dobrze, ale jak do tej miłości wielkiej do pana nr1, który jest taki tolerancyjny mają się te słowa na temat pana nr2??
Stary 2011-02-28, 16:58   #27
Dariella
Rozeznanie

Cytat:
Trochę przesadziłam co do tego "zerwania". Odpoczywamy od siebie na chwilę, tak zawrócił i nawet chce zeby juz mi nie zawracał głowy. Chce zeby wszystko ok i nie chce ranic mojego.
Ty chyba sama nie wiesz czego chcesz. Najpierw zrywasz z facetem bo musisz się wyszaleć-właściwie może on wie jakie mogą być skutki wyszumienia się i dlatego Ci bronił.
Dajesz sobie zawrócić w głowie jakiemuś pierwszemu lepszemu właściwie, teraz piszesz że nie chcesz tego...
Wydaje mi się, że już swojego porządnie zraniłaś...

Weź się ogarnij i zastanów porządnie czego tak naprawdę chcesz..
Stary 2011-02-28, 16:59   #28
Otsune
Przyczajenie

Cytat:
- no dobrze, ale jak do tej miłości wielkiej do pana nr1, który jest taki tolerancyjny mają się te słowa na temat pana nr2??
pogubiłam się
Stary 2011-02-28, 17:01   #29
madana
Zakorzenienie

To ogarnij się, po prostu, bo twoja potrzeba wyszalenia się i zauroczenia facetem, który tobą jest zainteresowany tylko na imprezie, jest zwyczajnie nielojalna wobec tego niby kochanego faceta i tyle.
Rozumiem,że byłabyś równie tolerancyjna, gdyby to on nagle zauroczył się jakąś 17-latką i poprosił i wyszalenie się, cokolwiek to by znaczyło???
Stary 2011-02-28, 17:02   #30
Dariella
Rozeznanie

chodzi o to że piszesz iż bardzo kochasz swojego byłego, ale w głowie masz ciagle chłopaka z imprezy....
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości