![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co zrobić?
Witam was drogie wizażanki. Mam problem. Nie chce żeby moja wypowiedź zabrzmiała śmiesznie. Naprawdę nie wiem co mam zrobić w mojej głowie zrobił się straszny bałagan.
Mam 18 lat i na imprezie u koleżanki poznałam chłopaka, rok młodszego ode mnie. Bardzo mi się spodobał a ja jemu, odrazu wpadł mi w oko. Oczywiście byłam w tym czasie związana z innym facetem. Na imprezie było bardzo fajnie, rozmawialiśmy, później trzymaliśmy się za ręce. Wiedziałam, że nie mogę sobie pozwolić na nic więcej, nie jestem taka. Nie chciałam zranić mojego chłopaka. Po imprezie kontakt się urwał, tylko parę smsów. Cały czas chodził mi w głowie. Najgorsze jest to, że widzę go codziennie rano na pkp wysiadając z pociągu. Jest tylko cześć i każdy idzie w swoją stronę. Niedawno znowu go spotkałam na imprezie w clubie, wiedziałam że tam będzie. Ucieszył się gdy mnie zobaczył i od razu zaczęliśmy tańczyć. Wiedziałam, że coś on do mnie czuje a ja do niego. Po imprezie zrobił mi się wielki bałagan w głowie, ciągle o nim myślę ! Wszystko opowiedziałam mojemu chłopakowi, nie chce go ranić. Zawsze sobie wszystko mówimy. Na początku nie wiedział o co chodzi, później zrozumiał. On jest pare lat starszy i już przeszedł ten wiek ciągłych imprez itd. Na razie daliśmy sobie spokój, nie chce go ranić. Jest bardzo zazdrosny gdy gdzieś wyjdę, z kimś się spotkam. Powiedzieliśmy sobie na razie dość. Ciągle się sprzeczaliśmy z powodu tego, że gdzieś wyszłam lub wypiłam trochę alkoholu. Niestety tak już jest i każdy to przechodzi. Każdy chce poszaleć puki może. Teraz jestem sama i ciągle myślę o tamtym chłopaku. Jestem załamana. Nie wiem co mam zrobić. Pewnie znowu niedługo się spotkamy na jakiejś imprezie lub po prostu na pkp. Wiem, że mu też namieszałam w głowie. Co byście mi doradziły? Spotkać się i pogadać z nim? W mojej głowie jest tylko on. Może to i śmieszny problem, ale tak na prawdę nie mam z kim o tym pogadać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zrobić?
Rozstałaś przez tego nowego z chłopakiem, więc to skoro zaczęłaś to ciągnij dalej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nir rozstałam się z nim z powodu niego, no może trochę tak, ale bardziej chodziło o to że jestem dla niego za młoda. Ciągle był zły, że coś robię, że wyje na impreze lub czasem po prostu poszaleję z kimś. Chcieliśmy to przeczekać ,ten wiek wariactwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jakby był zainteresowany to by zagadał na tej stacji a nie tylko na imprezie po %. Wmawiasz sobie, a chłopak dobrze sie bawi, jak sama wiesz, taki wiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
bez sensu takie gadanie że taki wiek i "trzeba się" wyszaleć... a jak się nie wyszalejesz to co ?
Jak już zerwałaś z facetem, to próbuj z tamtym.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A mówi Ci chociaż "cześć" na tym pkp? Kiwnie głową, puści oczko, uśmiechnie się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiek wiekiem. Nie wyszedł Ci związek nie przez wiek, a przez to, że to nie był ten facet. Ten jedyny. Ja takowego poznałam w wieku 19 lat, a przyjaciel mojego faceta w wieku 15... Po 9 latach związku wzięli ostatnio ślub. I wyszaleli się i na imprezkach i z alkoholem, tyle, że razem.
Można się wyszaleć razem, można poużywać młodości razem. Związek temu nie przeszkadza. A jak się leci na innych i zauracza ciągle kimś innym, to facet, z którym się jest nie jest tym jedynym. To apropo kwestii: bo to taki wiek. A co do pana z dyskoteki. Zagadaj, dowiesz się czy on naprawdę coś do Ciebie czy tylko Ci się tak wydaje.
![]() |
#10 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Wydaje ci się. Szczerze dla mnie jest wazny ten wiek, ponieważ dopiero się zaczęło moje szaleństwo. Nigdy po prostu nie znałam takich ludzi jak teraz. Lubię się z nimi spotykąc. Nie chcę zanudzać tutaj moją inną opowieścią o problemach szkolnych. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Tak, usmiechnie się fajne, znam ten jego uśmiech no i mówi cześć. ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
No właśnie myślę, żeby się przełamać i pogadać z nim szczerze. Tylko jak zagadać, co powiedziec? Edytowane przez Otsune Czas edycji: 2011-02-28 o 15:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym: mogłaś chodzić sama. Jakbyś była fair wobec niego, nie łaziła za rączki z innymi i nie upijała się to pewnie inaczej by do tego podszedł. I ostatecznie zerwałaś z nim nie dlatego, że "to taki wiek" a dlatego, że Ci się inny koleś spodobał. Kogo Ty chcesz tutaj poczarować? Nawet specjalnie nie przeżywasz tego rozstania tylko rozkminiasz jak tu zagadać do nowego i tylko o nim myślisz. Nie chodzi o to, że Cię potępiam. Po prostu nienawidzę obłudy i wciskania ludziom kitu. A teksty: rozstaliśmy się bo to taki wiek są kitem. Rozstaliście się bo to nie było to, okazaliście się różni a Tobie na horyzoncie się pojawiło fajne ciacho, na które poleciałaś i teraz myślisz jak je wyrwać. Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, gdyby tamten nowy facet miał poważniejsze zamiary, niż imprezowy bajer, to zwyczajnie znalazłby do ciebie drogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony mogłabyś się jakoś zorientować w sytuacji, co dalej, a z drugiej uważam, że to mężczyźni powinni pierwsi proponować spotkania i zabiegać o takie rzeczy.
A czy on wie, że jesteś otwarta na pogłębienie znajomości? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wiecie z tym facetem... ona była zajęta. Może mieć minimum kręgosłupa moralnego i nie wyrywał zajętej. Zobaczymy jak się teraz rozwinie sytuacja jak jest wolna.
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak powinni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiedział, że mam chłopaka nawet go poznał, może właśnie nie chciał się wtrącać. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Trochę znam, chyba to tylko zauroczenie, trochę przesadziłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Sorry Cię bardzo, ale skoro zerwałaś AKURAT jak się nawinął inny facet, skoro po zerwaniu jak piszesz: możesz myśleć TYLKO o tamtym chłopaku itd. To bądź tak łaskawa i nie wciskaj mi kitu: nie nie rozstaliśmy się dlatego, że poznałam innego.
Za stara jestem żeby w takie kłamstwa wierzyć.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Też jestem zdania, ze gdyby chciał, to by znalazł do Ciebie drogę i zwyczajnie zagadał, zaproponował spotkanie. A tłumaczenie "bo jest z kumplami", wybacz, ale przypomina mi czasy podstawówki, kiedy to się głowę spuszczało jak "ukochany" się zbliżał...
![]() Piszesz, ze kochasz swojego byłego... to po co z nim zrywałaś? Bo spodobał Ci się inny facet, ktory prawdopodobnie nie jest zainteresowany głębszą znajomością. A w kwestii wyszalenia się , popieram to , co ktoś już napisał, wyszaleć można się we dwoje i nie jest to koniecznie kwestia wieku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kompletnie nie rozumiem tego "musu wyszalenia się",że trzeba rzucać swojego chłopaka na tę okoliczność , na dodatek dla faceta, który poza imprezą niespecjalnie jest zainteresowany tobą jako dziewczyną. Może tak mu się właśnie jawisz: jako imprezowa dziewczyna, dobra do obłapiania i obtańcowywania na imprezie, na życie na co dzień- już niekoniecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ale jakie to kochanie faceta, skoro inny na imprezie zawrócił ci w głowie do tego stopnia, że rzuciłaś tego niby kochanego faceta, bo nie wyszalałaś się???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Trochę przesadziłam co do tego "zerwania". Odpoczywamy od siebie na chwilę, tak zawrócił i nawet chce zeby juz mi nie zawracał głowy. Chce zeby wszystko ok i nie chce ranic mojego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dajesz sobie zawrócić w głowie jakiemuś pierwszemu lepszemu właściwie, teraz piszesz że nie chcesz tego... Wydaje mi się, że już swojego porządnie zraniłaś... Weź się ogarnij i zastanów porządnie czego tak naprawdę chcesz..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
To ogarnij się, po prostu, bo twoja potrzeba wyszalenia się i zauroczenia facetem, który tobą jest zainteresowany tylko na imprezie, jest zwyczajnie nielojalna wobec tego niby kochanego faceta i tyle.
Rozumiem,że byłabyś równie tolerancyjna, gdyby to on nagle zauroczył się jakąś 17-latką i poprosił i wyszalenie się, cokolwiek to by znaczyło??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
chodzi o to że piszesz iż bardzo kochasz swojego byłego, ale w głowie masz ciagle chłopaka z imprezy....
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.