Jaka fryzura, make-up, biżu do sukni Maggie Sottero? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 11:11   #1
Aneth:)
Wtajemniczenie

Jaka fryzura, make-up, biżu do sukni Maggie Sottero?

Jestem przed fryzurą próbną. Sprawa dość pilna. Poradźcie - jaka fryzura do długich włosów o kolorze ciemnego, ciepłego blondu (dużo złotych refleksów). Z jednej strony koki, upięcia są bardzo eleganckie, pasowałyby do mojej sukni. Ale chciałabym mieć włosy rozpuszczone, bo zapuszczałam je parę lat, aby na ten dzień mieć długie. Może jakieś loczki?
Zwrócono mi uwagę, żebym uważała przy takiej sukni, aby loczki nie czepiały się aplikacji z przodu. Dlatego część włosów, musi iść chyba do tyłu. Welon i suknia takie jak na zdjęciu. Tylko dekolt będzie prosty.

Podobnie z make-upem.. Mam delikatną urodę. Niebieskie oczy, help. Nie mam jeszcze żadnych typów. Dodatki - bukiet, będą w kolorze delikatnego różu.

No i biżu.. nie znalazłam jeszcze nic z aktualnych propozycji sklepów. Naszyjnik odpada. Szukam bransoletki i kolczyków, które by nie "wydłużały mi" twarzy, ale wyglądały efektownie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0048.jpg (74,9 KB, 173 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23813_1_1024 1024x768.jpg (22,9 KB, 214 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ASM3368_03.jpg (25,0 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23813_2_1024 1024x768.jpg (23,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding bouquet122.jpg (22,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4e09628da925a6d474f1700841b7fdba51d53090_m.jpg (19,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2011-02-14, 12:37   #2
Nina Zyzio
Zadomowienie

Dot.: Jaka fryzura, make-up, biżu do sukni Maggie Sottero?

Hej Aneth dużo czasu już nam nie zostało Suknia jest bardzo elegancka- ja jednak zostałabym przy ładnym i skromnym upięci z tyłu- taki koczek
Bo nie wiem, czy rozpuszczone włosy i do tego loki- czy to juz nie będzie za dużo
Wklejam fotkę fryzurki, która mi się bardzo podoba I wydaje mi się,ze ładnie by wspolgrała z Twoją sukienką i welonem i kwiatkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair_496_10_m.jpg (31,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kok.jpg (9,8 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Nina Zyzio
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:38
Nina Zyzio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:51   #3
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nina Zyzio Pokaż wiadomość
Hej Aneth dużo czasu już nam nie zostało Suknia jest bardzo elegancka- ja jednak zostałabym przy ładnym i skromnym upięci z tyłu- taki koczek
Bo nie wiem, czy rozpuszczone włosy i do tego loki- czy to juz nie będzie za dużo
Wklejam fotkę fryzurki, która mi się bardzo podoba I wydaje mi się,ze ładnie by wspolgrała z Twoją sukienką i welonem i kwiatkami
bardzo ładna jest ta fryzurka. Ja jednak dalej bym chciała rozpuszczone. Może jednak proste (mam naturalne proste). Loczki - miałam na myśli drobne fale..hm
Stary 2011-02-14, 18:09   #4
booziaczek
Zadomowienie

mozna wiedziec za ile i gdzie dostałas te suknie bo ja tez jej poszkuje:p

a co do fryzurki moze cos ala lata 50:P
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2011-02-14 o 18:10
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 20:27   #5
ghola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneth:) Pokaż wiadomość
Zwrócono mi uwagę, żebym uważała przy takiej sukni, aby loczki nie czepiały się aplikacji z przodu. Dlatego część włosów, musi iść chyba do tyłu.
To może cos w tym stylu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img89220_fryzury-slubne_178515.jpg (38,7 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-02-15, 20:42   #6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
mozna wiedziec za ile i gdzie dostałas te suknie bo ja tez jej poszkuje:p

a co do fryzurki moze cos ala lata 50:P
niestety, szukałam tej sukni ale była jedna jedyna na drugim końcu Polski i to w innym rozmiarze. Po długich rozważaniach, uwzględnieniu tego, że jeśli chcę przymierzyć ta suknię w moim rozmiarze, to jest równoznaczne z jej kupnem (6 tys.) i ten rozmiar i tak nie odpowiadał moim wymiarom, konieczne byłyby przeróbki - postanowiłam uszyć. Może ryzykowne, bo suknie Sottero są niepowtarzalne, ale kto nie ryzykuje ten nie ma .

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ghola Pokaż wiadomość
To może cos w tym stylu
fajna, ale chyba przesadzista do tej sukni
Stary 2011-02-16, 09:43   #7
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
niestety, szukałam tej sukni ale była jedna jedyna na drugim końcu Polski i to w innym rozmiarze. Po długich rozważaniach, uwzględnieniu tego, że jeśli chcę przymierzyć ta suknię w moim rozmiarze, to jest równoznaczne z jej kupnem (6 tys.) i ten rozmiar i tak nie odpowiadał moim wymiarom, konieczne byłyby przeróbki - postanowiłam uszyć. Może ryzykowne, bo suknie Sottero są niepowtarzalne, ale kto nie ryzykuje ten nie ma .

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

fajna, ale chyba przesadzista do tej sukni
powiem ci ze nie ryzykowne jesli dobierzesz dobrze materiał i bedziesz miec swietna krawcowa ja tez swoja szyje na postawie zdjecia moze fale dodpiete po bokach grzebyczkami tak jak miala podpietyne w dirty dancing 2 mozna zrbic miesze wieksze fale loki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2004_havana_nights_dirty_dancing_2._wallpaper_001.jpg (142,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b1115d2297366647e6384cd75541dbc8,12,1.jpg (25,9 KB, 19 załadowań)
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 20:20   #8
Wtajemniczenie

Tak, materiał widziałam, bo w tego typu sukni to był on dla mnie najważniejszy. Musi dobrze odbijać światło. Kolor mam śnieżno-biały. Krawcowa nie pierwsza-lepsza, z polecenia. Widziałam jej suknie,co prawda żadna nie była w moim guście, bo był awangardowe, no ale takie życzenie klientek. Oceniałam wykonanie i to było bardzo dobre.
Stary 2011-02-17, 15:25   #9
Anduina
Raczkowanie

Kilka propozycji na kolczyki

Pierwsze cztery - z YES
http://www.yes.pl/bizuteria/kolczyki...00-CRO-NKBC009
http://www.yes.pl/bizuteria/kolczyki...00-CYR-NCCL041
http://www.yes.pl/bizuteria/kolczyki...00-CRC-ACCL061
http://www.yes.pl/bizuteria/kolczyki...00-CYR-ACWJ054

Dalej modna.pl - http://modna.pl/przedmiot/54990_Cristal+Swarovski
Kolejne dwie pary z pakamery - http://www.pakamera.pl/kolczyki-swar...a-nr457761.htm
http://www.pakamera.pl/kolczyki-swar...r-nr457712.htm

A tu jeszcze jedne z allegro, niestey nie mogę załadować obrazka - http://allegro.pl/slubne-kolczyki-ko...417213372.html

A i jeszcze takie śmieszne cyrkonie znalazłam, może ci się spodobają - http://bimbim.pl/kolczyki-cyrkonie,p,2790.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg srebrne-kolczyki-ab-s-000-cro-nkbc009.jpg (38,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg srebrne-kolczyki-ab-s-000-cyr-nccl041.jpg (33,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg srebrne-kolczyki-ab-s-000-crc-accl061.jpg (40,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg srebrne-kolczyki-z-cyrkonia-ab-s-000-cyr-acwj054.jpg (17,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lubne_85e1038888ca5768dffc7b0104edc6cb-max.jpg (56,8 KB, 0 załadowań)

Wymiana książkowia

Edytowane przez Anduina
Czas edycji: 2011-02-17 o 15:28
Anduina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 21:22   #10
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

Myślę że przy gorsecie i upiętych włosach spokojnie możesz sobie pozwolić na biżuterię kryształkowo-perłową tzn.dłuższe kolczyki i bransoletka.
Krótkie kolczyki przy uchu po prostu zginą
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 12:32   #11
Dziiubaa
Raczkowanie

Cytat:

Podobnie z make-upem.. Mam delikatną urodę. Niebieskie oczy, help. Nie mam jeszcze żadnych typów. Dodatki - bukiet, będą w kolorze delikatnego różu.
Do twojej urody bardzo psują brązy i odcienie złota, ale na ślub zwłaszcza że masz różowy bukiet to proponowałabym zostać w tych samych kolorach. Delikatny róż przechodzący w na prawdę subtelny fiolet.
Jeśli znajdę chwile czasu to zrobię taki makijaż i wkleję fotkę
Dziiubaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 12:31   #12
Wtajemniczenie

dziękuję szczególnie podobają mi się z all te koła swarowskiego.
Cytat:
Napisane przez Javarem Pokaż wiadomość
Myślę że przy gorsecie i upiętych włosach spokojnie możesz sobie pozwolić na biżuterię kryształkowo-perłową tzn.dłuższe kolczyki i bransoletka.
Krótkie kolczyki przy uchu po prostu zginą
tak, tylko ja mam pociągłą twarz i długie kolczyki tak średnio wyglądają.
Cytat:
Napisane przez Dziiubaa Pokaż wiadomość
Do twojej urody bardzo psują brązy i odcienie złota, ale na ślub zwłaszcza że masz różowy bukiet to proponowałabym zostać w tych samych kolorach. Delikatny róż przechodzący w na prawdę subtelny fiolet.
Jeśli znajdę chwile czasu to zrobię taki makijaż i wkleję fotkę
Naprawdę? może odcień włosów jest trochę mylny, ale mam zimny typ urody(zostałam oceniona na lato) -tzn odcień skóry różowawy, mocno różowe rumieńce, chłodny róż usta, oprawa oczu dość ciemna, drobne piegi na nosie - tutaj ciepły odcień, ale pieprzyki już mają kolor ciemny, zimny brąz (a mam ich wiele) ,oczy niebieskie, czasem zielone, z ciemną otoczką, opalam się na brzoskwinie, często oparzenia.
Unikam brązów, bo niezbyt w nich wyglądam, ciepłych brązów w ogóle nie noszę, oko maluję zimnym odcieniem brązu i jest ok. W fioletach fajnie.
bardzo byłabym wdzięczna za fotkę
Stary 2011-02-21, 18:21   #13
nadya69
Raczkowanie

GG do nadya69

Jak chcesz mieć proste włosy, to może coś w tym stylu:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1248712924
nadya69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 18:51   #14
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46
Konto usunięte

Cześć Kochanie ;*** nie pozwalam Tobie kręcić sobie loczków hehe .. oczywiscie żartuje ale poważnie.. masz piękne proste włosy.. upnij jakiegos pięknego kwiata a'la hiszpanka w nie i to wszystko. Co do biżu koło mnie w Magnolii masz swarowskiego moze tam coś będzie-zapraszam na kawkę przy okazji
A tak znow na poważnie jak to przeczytasz to się odezwij bo nie zapomnij,że za parę dni się widzimy
c042958294e99042f58d4b6e63f583de5e67f661_63eacf5328b46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości