|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brodawka płaska i.. głęboka dziura w pięcie.
Mam bardzo duży problem. Otóż od kilku lat mam kurzajkę na samym środku pięty. Na początku zwykła płaska, małe czarne punkciki. Zaczęłam leczy brodacidem, za kazdym razem gdy myslalam ze to koniec leczenia kurzajka powracała. Aktualnie mija juz chyba 3 rok i ja za kazdym razem podchodze do niej od nowa. Tym razem powstała mi bardzo duża dziura i tylko z silnym oswietleniem widze ze tam głęboko są jescze normalne korzenie. Nie wiem co amm robic, czy brodacid w tej sytuacji stosowac nadal? Boje sie że tak głeboka dziura może pozniej powodowac jakies dolegliwości, bo juz nie moge na pięcie stawac i kuleje. Prosze o pomoc
![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Brodawka płaska i.. głęboka dziura w pięcie.
Jak boli to chyba zapraszam do lekarza. Nie znam się na tym leku ale stosowanie trzy lata na pewno daje jakieś skutki, nie znam się na brodawkach, ale serio i dz jak najszybciej do lekarza, dermatologa najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Przyszła pora na doktora.
(Już dawno. ![]()
1+1+1+1 Edytowane przez Varicella Czas edycji: 2011-01-14 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Znajdź dermatologa w swoim mieście, co ma na stanie ciekły azot - tą dziurę należy wymrozić, 3-4 wizyty i nie będzie śladu! I na kasę chorych będziesz mogła to zrobić.
W mojej rodzinie był podobny problem, więc wiem jaki to jest ból. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Osobiście konsultuje się ze specjalistą w takich sprawach. Nie ma co samemu się leczyć gdyż później zostanie Ci tylko większa blizna, a sama możesz się nie wyleczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Też miałam to paskudztwo ale wystarczyło przez o ile dobrze pamiętam tydzień smarować to jakąś maścią, potem przyszłam na zabieg do dermatologa i wyciął mi to (niestety będzie Cię trochę bolało bo masz już długo tą brodawkęm więc głeboko Ci się to wrosło). Od roku mam problem z głowy i nic nie powaraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dziękuje wszystkim za porady. zdecydowalam ze udam sie na elektrokoagulacje do gabinetu, zabieg kosztuje 15 zl, tylko martwie sie, ze jest on bardzo bolesny, czy ktoś z was juz go mial?
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie zabiegi zwalczające brodawki płaskie bolą w jakimś stopniu ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Z 2 lata temu mialam to samo, tylko ze mialam ok 5-6 kurzajek na stopie. Po pol roku nie moglam chodzic. Mialam tylko jedna wizyte w Poznaniu u pewnego dr. Ciekly azot rozprawil sie ze wszystkim. Bolalo jak diabli, ale sladu juz nie ma i warto bylo. Jakby co dam namiar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.