![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() podgrzewacz do wosku w puszce czy w rolce?!?
zamierzam kupic sobie podgrzewacz tylko nie wiem ktory z tych 2 jest lepszy. kiedys bylam u kosmetyczki ktora popazyla mnie woskiem w rolce. wydaje mi sie ze przy wosku w puszce mozna lepiej kontrolowac jego temperature. prosze oi rade kogos kto mial do czynienia z roznymi podgrzewaczami.
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: podgrzewacz do wosku w puszce czy w rolce?!?
Czesc.
do uzytku domowego jak najbardziej nadaje sie lepiej wosk w rolkach. ten z puszki jest dobry do salonu ale i tak juz sie od nich odchodzi! ten w puszcze trzeba sie nauczyc nakladac aby nie nalozyc go za duzo. poza tym jest z nim troche paprania... osobiscie polecam w rolce. pracuje na takim w gabinecie i uzywam tez w domu!! pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
a jesli wziac pod uwage precyzje depilacji? jesli chce sie dotrzec do miejsc o malej powierzchni np. bikini i nie chce sie smarowac calego paska? to jak sprawdza sie rolka? w necie podgrzewacz do puszki kosztuje 350. a ten drugi? gdzie mam go kupic zeby byl to pewny produkt?
i jeszcze ..: przy depilowaniu w rolce mialam wrazenie ze wosk ciagnie wlosy (tzn. kiedy sa dlugie tak przykleja sie do nich) czy byla to wina za zimnego wosku? sorki z etak mecze tymi pytaniami ![]() ale olla22 dzieki za odpowiedz ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
tak przy okazji jak jeszcze jestem..
czy podgrzewacz rolkowy mozna sobie otworzyc i traktowac przez chwile jka puszke? oczywiscie nie obnizajac temp wosku..heh.. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
niestety otworzyc ot tak sobie nie mozesz! ja kupilam swoj podgrzewacz na allegro u uzytkownika: phyto_sintesi lub phytosintesi. za zestaw zaplacilam 119zl.byl tam podgrzewacz,6 woskow,90paskow.dostalam gwarancje na rok
![]() owszem moglas miec zimny wosk jak najbardziej. kazdy wosk ciagnie wlosy przy nakladaniu. nie jest to najmilsze uczucie.sa tez aplikatory z waska rolka i ich mozesz uzywac do bikini ale nie ma takiej potrzeby.ja radze sobie szeroka rolka ;-) uciekam juz spaciulki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam I jak się sprawuje ten podgrzewacz, bo ja właśnie się zastanawiam na jego kupnem. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja kiedyś używałam wosku w aplikatorze,ale od 4 lat przeszłam na puszkę, ponieważ denerwowało mnie to uczucie ciągnięcia przy nakładaniu, czasem rolka się ślizgała, czasem nierównomiernie osadzał się wosk na rolce i w końcu wróciłam do puszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
Witam Was moje drogie Wiżanki
Szukałam podobnego wątku, ale bez skutecznie. Jeśli się powtarzam to przepraszam ![]() Po kilku wizytach u kosmetyczki a dokładniej na depilacji woskiem nóg pomyślałam sobie czy by nie zainwestować w sprzęcior, a co za tym idzie zaoszczędzić na zabiegach ![]() Zerkałam na Allegro, w sumie nie wiem na co w tym przypadku zwrócić moją uwagę. Myślałam o tego typu podgrzewaczu elektrycznym, ale nie wiem czy te akurat spokojnie wystarczą na domową depilację woskową. Pozostałe kosztuję prawie 200 zł a to już szaleństwo ![]() No i jesli można jaki kolor wosku najlepszy, wiem że to w zalezności od rodzaju skóry. Moja jest wrażliwa ... Dzięki za wszystkie odpowiedzi Pozdrowionka Aguha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podgrzewacz do wosku...
jesli one kossztuja 100 zł to sa do uzytku domowego
jelsi chodzi o kolor to pod tym wzgledem trzeb uwazac bo jedna filrma robi miodowy dla wrazliwej a inna brązowy fajnie gbyby wosk zawierał azulen , aloes wtedy jest troche bardziej lagodzący łagodzacy spojrz tu roznie firmy oferuja i opisuja woski , inne nazwami owocow inne kolorów itp... http://activeshop.pl/sklep/bbrwoskid...938c44ec82cda1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam taki podgrzewacz na allegro, sama sobie robię nogi i ręce. A wkłady dokupuję albo na allegro albo na targach kosmetycznych, jakościowo jedne i drugi są ok.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ale bbm kupiłas podgrzewacz do wosku czy parafiny?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Taki i taki kupiłam na allegro i z obu jestem zadowolona.
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
tez sie na zastanawiam czy nie kupic
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
aha to super bo ja wlasnei tez chce kupic do wosku, dzieki dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczynki
Mam zamiar zamówić dziś podgrzewacz + wosk + paski ale...nie wiem który wosk wybrać. Są one wyprodukowane przez firmę DEPILFLAX. Jeśli któraś z Was ma wypróbowany wosk z tej firmy lub innej lepszej to proszę o kontakt. Gdybyście jednak były zadowolone z w/w wosków to proszę o wskazówki, mam cerę delikatną podatną troszkę na zapalenia po tego typu zabiegach. Poniżej podaję link do stronki z woskami Wielkie dzięki ![]() http://activeshop.pl/sklep/bbrwoskid...36&sort=2a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zamowilam juz podgrzewacz, w tym tygodniu a zbieralam sie z tym chyba z rok i zawsze mialam jakies wazniejsze wydatki
![]() Z tego co wiem to firma Phyto Sintesi na Allegro jest bardzo dobra (tak wogole to nazwa wloskiej firmy pord. kosmetyki do depilacji, ktore ta firma tez ma w swojej ofercie). Zamowilam najmniejszy zestaw podgrzewacz+2 woski+50 paskow, choc mam ich juz sporo w domu, bo wczesniej robilam depilacje rozpuszczajac wosk w garnku z wrzatkiem lub w mikrofali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zamowilam juz podgrzewacz, w tym tygodniu a zbieralam sie z tym chyba z rok i zawsze mialam jakies wazniejsze wydatki
![]() Z tego co wiem to firma Phyto Sintesi na Allegro jest bardzo dobra (tak wogole to nazwa wloskiej firmy pord. kosmetyki do depilacji, ktore ta firma tez ma w swojej ofercie). Zamowilam najmniejszy zestaw podgrzewacz+2 woski+50 paskow, choc mam ich juz sporo w domu, bo wczesniej robilam depilacje rozpuszczajac wosk w garnku z wrzatkiem lub w mikrofali ![]() ![]() Do skory wrazliwej polecam wosk rozany (jak dla mnie swietny), oraz kokosowy i biały-łagodzacy, moze byc tez oliwkowy, ale raczej nie miodowy bo takie w 99% sa dla mocnego, twardego zarostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
hej
podbijam wątek, może któraś z was może jakiś polecic podgrzewacz ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Podgrzewanie wosku - pytanie
Witam
Potrzebuje wiedzieć jak podgrzewa się wosk w garnku, mianowicie mam na myśli warunki domowe. Zakupiłam sobie 2 rolki, czytałam, że dziewczyny podgrzewają wosk w garnku, wiem, ze to trochę spartańskie warunki ale nie chce mi sie wydawac kasy na podgrzewacze. czy ten wosk wkłada się do gotującej wody? na jak długo? chce uniknąć poparzenia, no i nie wiem co ile bede musiała dogrzewać ten wosk. jaką on powinnien mieć konsystencje?? pozdrawiam wizażanki
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Witam czy mogł by mi ktoś polecić jakiś dobry podgrzewacz do wosku w rolkach? Zastanawiam się nad tym : http://allegro.pl/podgrzewacz-do-wos...393593506.html . Ale nie wiem czy to dobry wybór ? lepsze są podgrzewacze Sonabella czy Gabi czy może jeszcze jakieś inne z bazą czy bez? Proszę o opinie. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witam czy mogł by mi ktoś polecić jakiś dobry podgrzewacz do wosku w rolkach? Zastanawiam się nad tym : http://allegro.pl/podgrzewacz-do-wos...393593506.html . Ale nie wiem czy to dobry wybór ? lepsze są podgrzewacze Sonabella czy Gabi czy może jeszcze jakieś inne z bazą czy bez? Proszę o opinie. Z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
![]()
Czy któraś z Wizażanek miała doczynienia z podgrzewaczem wosku Philips? czy pasują do niego popularne wkłady na allegro? np depilflax?
Poszukując podgrzewacza znalazłam na all właśnie ten z Philipsa http://allegro.pl/philips-podgrzewac...386360126.html i zastanawiam się czy warto? Chodzi i głównie o to czy będą do niego pasować inne woski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Dot.: podgrzewacz wosku PHILIPS ktoś używał?
standardowe woski mają 100 ml, mniejszych w hurtowni nie widziałam, co z tego, że podgrzewacz w miarę tani, jak wosków o takich pojemnościach nie znajdziesz? podgrzewacz wygląda na produkt angielski (lub USA), bo potrzebuje przejścówki - moim zdaniem szkoda zachodu, bo gdzie potem szukać oryginalnych wosków Philipsa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
a faktycznie, nie spojrzałam, że wejdzie tam 50 ml.
No nic w takim razie jest to bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
osobiście polecam bardziej GABI bo sama go juz wyprobowalam i dziala mi niezmiennie od kilku lat ![]() http://www.youtube.com/watch?v=BGk6PecEj5o pozdrawiam CzarnaJagoda86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() mam problem ,jak i wiekszosc ![]() chce kupic podgrzewacz do wosku,i wosk ,tylko nie wiem ktory z wszystkich jest lepszy ! prosze mi polecic! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dot.: podgrzewacz do wosku
Jeśli nie miałaś nigdy wcześniej styczności z samodzielnym nakładaniem wosku, polecam kupić Ci coś niedrogiego. Na allegro jest cała masa zestawów w skład których wchodzi podgrzewacz, wosk i paski - za ok. 40-60 zł. One powinny w 100% spełnić Twoje wymagania na początku przygody z depilacją.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Podgrzewacz do wosku, depilacja woskiem
Chciałabym rozpocząć depilację woskiem, ponieważ włoski po tym zabiegu nie odrastają tak szybko, a nie mam czasu na golenie nóg co 2-3 dni... Znalazłam na allegro taki oto podgrzewacz do wosku:
http://allegro.pl/cc-podgrzewacz-do-...387105075.html oraz wkład do podgrzewacza: http://allegro.pl/show_item.php?item=3361358921 Moje pytania: 1. Na ile wystarcza taki wkład? 2. Czy to jest bardzo bolesne, czy da się przeżyć? ![]() 3. Czy może lepiej stosować kremy do depilacji? 4. Czy mój wybór jest dobry, czy mogę znaleźć coś lepszego? Myślałam o Veet Easy Vax, ale opinie mnie nie przekonały za bardzo, podobno można znaleźć coś lepszego. Chciałabym poznać wasze opinie, oraz proszę o jakieś porady ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.